Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.10.11

Ρε μα εν θέλεις Επανένωση;



Όι γιατί και μετά τη λύση πάλε ο Γιώρκος ο Παγωτάρης εν να χρωστά 78 χιλιάδες ευρώ για το διαμέρισμα της κόρης του. Εμελέτησα το.

Ναι αλλά εν να περιμένουμε ως την παγκόσμια επανάσταση;

Ναι, είμαστε ορίτζιναλ εμείς εν συναινούμε με ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ναι αλλά είμαστε στη μέση Ανατολή.

Ε;

Ε, εν άκουσες ότι μπορεί να γίνουμε Εμιράτα;

Ε;

Ε, ήντα Εμιράτα εν να γίνουμε με τη διχοτόμηση;

Α;

Όι, τίποτε, λέω....




η εικόνα είναι από το μπλογκ 
Political Zoo

18 σχόλια:

  1. βρα κοκκινομπλεροζ εξωεσωακελική λασπολόγα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποστ δεν απευθύνεται σε κανένα ψηφοφόρο του Ακελ.
    Οι ψηφοφόροι του Ακελ, δεν έχουν λάβει επαρκή θεωρητική κατάρτηση για να αντιλαμβάνονται τα σαφή υπονοούμενα της ανάρτησης.

    Απευθύνεται στους ψηφοφόρους του Γιωρκάτζη, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου,στους ψηφοφόρους του ανθυποψηφίου του Χριστόδουλου Χριστοδούλου και τους αφυπνισμένους κύπρου, που - είμαι σίγουρη - ξερογλείφονται για τα συγκεκριμένα υπονοούμενα και θεωρητικώς και πρακτικώς.

    Ενίοτε δε, έχουν τη χαρά να ξερογλείφονται και σε αντικαπιταλιστικά μπλογκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γρηγόρη έχω μέλλον ακόμα ως που να γίνω εσωεξωακελική! άστα να πάνε! άτιμο σύστημα που με κατήντησες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το σύστημα όπως και η επανάσταση είναι στο μυαλό. αρκεί να σου εξηγήσει κάποιος μπλόγκερ την Αλήθεια και τότε θα σωθείς και μπορείς να σώσεις και εσύ την ανθρωπότητα από τα νύχια των νεκροθαφτών της ταξικής συνείδησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. :) Κουπάνιε δυόσμιν, να κουπανιώ μέντα τζιαι βασιλιτζιάν!! Ψυσιή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εκτός αυτού Γρηγόρη, είναι εμφανές ότι ο ταξικός μας εχθρός είναι το ακελ και οι ψηφοφόροι του.

    εξάλλου τα Ρωσικά, Αμερικανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Κινέζικα, Ιαπωνέζικα, Τουρκικα, Ισραηλινά και λοιπά κεφάλαια,θα αναχαιτιστούν όταν οι 250 χιλιάδες ψηφοφόροι αυτοί, φτύσουν το κομματούιν τους. Εν επειδή ο καπιταλισμός θα μπορούσε και να μην είχε υπάρξει ως σύστημα. Φτάνει να το συνειδητοποιούσαμε εγκαίρως. Αλλά που; Με τόση αμάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν'ν' αρκέψετε σαν τη Γνώμη να ονομάζετε "Εχθρούς του Λαού" κόμα λλίον...

    http://gnomionline.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=577:idisi&catid=90:news&Itemid=243

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποιοί να ονομάζουνται εχθροί του Λαού; εμείς εννοείς; ή εμεις να ονομάζουμε άλλους ως εχθρούς του λαού;

    εχθροί του λαού ονομαστήκαμε έτσι κι αλλιώς από κάποιους εξωακελικούς κοκκινομπλεμωβ!

    είδα το κείμενο. περίεργο κείμενο όντως. υπάρχει οργανωμένη κατάσταση πρωην ακελικών που προσχώρησε οργανωμένα στη δεξιά; ποιοί είναι αυτοί;

    ότι υπάρχουν άτομα τα οποία συνεργάζονται και επίσημα με το δησυ τα οποία ήταν στο ακελ το γνωρίζουμε.

    αλλά το πρωην ακελικοί, που προσχώρησαν στην αντίδραση και διανέμουν ως αλήτες νυχτοβάτες φυλλάδια προβοκατόρικα, σαν να τζαι πάει πολλά.αν υποθέσουμε δηλαδή πως ο νεότερος εξ αυτών εν τωρά 60 χρονών περίπου...

    χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις όντως για το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βέβαια δεν καταλαβαίνω τη σχέση του κειμένου με το συγκεκριμένο ποστ. Και πως καταλήγεις πως από το ποστ συμπεραίνεται πως εν να λαλούμε Εχθρούς του Λαού - ποιούς; - κόμα λλίον.

    Και γιατί ενοχλήθηκες εσύ από το δικό μου ποστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποκτά ενδιαφέρον το παράπονο σου για το «άσχετο» του σχολιασμού μου όταν κάποιος μελετήσει τους σχολιασμούς σου σε δικές μου αναρτήσεις Εδώ και Εδώ.


    Στην πρώτη περίπτωση εξέφρασα την άποψη μου για το ποια θα έπρεπε να είναι η στάση των βουλευτών του ΑΚΕΛ και απάντησες με «Ιωαννίδηδες, Πισσαρίδηδες και Ζένιους» αλλά ακόμη και με Λάζαρο!
    Στη δεύτερη περίπτωση… την δική μου κακο-ποίηση την αντιμετώπισες με σχόλιο για ΛιλληκοΚαραμπελο-διαλέξεις.

    Βγήκαν στη γύρα οι κομισάριοι Δις και ξεκινάν οι προγραφές. Η ντιρεκτίβα διπλή: Ή μαζί μας ή Oχτρός μας & Για Ταξιμ Για Ολούμ. Π

    έραν από τη συσπείρωση των κομματικών… πρέπει τώρα και οι πέριξ του ΑΚΕΛ, οι Νέες Εργαζόμενες… Αριστερές Δυνάμεις… πως το λέμε καλέ αυτό στο οποίο είχε ενταχθεί ο Λιλλήκας … αλλά και οι "εκτός", οι προοδευτικές δυνάμεις… οι ανένταχτοι αριστεροί, κλπ. … να πάρουν θέση υπέρ ή να πάρουν πόδι. Απαγορεύεται το ενδιάμεσο και –κυρίως –απαγορεύεται ο τρίτος δρόμος. Ή μαζί μας και χωριστά από ό,τι άλλο… ή οχτρός μας και νεκρός.

    (Τούτο δείχνει τζιαι ποια εν η πραγματική προοπτική στο Κυπριακό. Όταν πιέζεις εκβιαστικά δυνάμεις που λογικά θα γίνονταν οι συναγωνιστές σου σε περίπτωση Λύσης… τότε φαίνεται πως… Μάλτα Γιοκ).

    Η «τρομοκρατία» των αγανακτισμενοαφυπνισμενοαγωνίσταρων που καταγγέλλατε Δις… πέτυχε. Εξαπλώθηκε παντού και έγινε «η φυσική κατάσταση των πραγμάτων».

    Αυτό το ποτάμι πήρε και εσένα μαζί. Πες μου ΜΙΑ περίπτωση από το Μαρί και μετά όπου δεν καταφεύγεις στη λύση του «μα οι άλλοι λένε έτσι, κάνουν αυτό, σχεδιάζουν εκείνο», ΜΙΑ σχετική ανάρτηση σου όπου δεν διαχωρίζεις σε «ποτζεί τζιαι ποδά».


    Δεν πειράζει όμως… είναι και δύσκολο να ζητάς από κάποιον να εκφράσει γνώμη και μετά να τρέχει να καλυφτεί από τα πυρά της… Γνώμης.

    Μπροστά σε αυτό το ποτάμι βόθρων Δις… για εμένα τουλάχιστον… το να κρατήσω τον εαυτό μου εκτός στρατοπέδων είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλιστα...έγω είχα την εντύπωση πως το σχόλιο μου στο ποστ του συλλογικού μπλογκ και όχι του προσωπικού σου μπλογκ...μετετράπει σε αφιερωμα με τίτλο "κακο-ποίηση" με αμεση αναφορά σε μενα μάλιστα με την ευγενική λέξη "ινγκος".

    Ειδες να έρτω να ρωτήσω γιατί υποτιμάς τη νοημοσύνη μου; Νομίζω δεν ήρτα, αντίθετα ξαναφησα σχόλιο στο μπλογκ σου, με την αναφορά για Καραμπελια/Λιλλήκα/επιδρομή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου...για σχολιασμό, καθόλου για επίθεση.

    Δεν αντιλαμβάνομαι ποσώς, που είδες ή που διέγνωσες εκ μέρους μου ζήτημα "η μαζί μας ή εχθρός μας".

    Το σημερινό ποστ αφορά τους κεκαλυμμένους αντιομοσπονδιακούς και τη μετατροπή της νότιας κύπρου σε χριστιανο-ταλιμπάν κράτος. αποκλείεται να διαφωνούμε σε τούτο.

    Επίσης, μετά την έκρηξη στο Μαρί κράτησα μια ξεκάθαρη θέση για την υπεράσπιση της αριστεράς όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και δεν μετανοιώνω κιχ!

    Θα σε παρακαλέσω όμως, όπως σέβομαι εγώ τη δική σου ιστορία να σεβαστείς και εσύ τη δική μου - την οποία παρεπιπτόντως δεν γνωρίζεις - και να με αφήσεις μόνη μου να υπερασπιστώ τα ιδανικά μου, όπως εγώ κρίνω. Εμεγάλωσα σε κομμουνιστική οικογένεια. Δεν έμαθα να υπηρετώ κανένα πνευματικά. Ούτε γνωστό ούτε φίλο ούτε σύντροφο ούτε μπλοκκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης για να είμαι και εγώ ξεκάθαρη, για χιλιοστή φορά, η κριτική στο ακελ δεν επέθανε.

    ούτε αποκοιμήθηκε λόγω έκτακτης ανάγκης. η στήριξη μου στην αριστερά και στην επίθεση κατά της κυβέρνησης ήταν συνειδητή. αυτό δεν εξυπακούει ότι στην περίπτωση που το ακελ αποφασίσει πως θα είμαι "απο τους άλλους" θα βάλω την ουρά μου στα σκέλια.

    για μένα το ακελ δεν είναι ένα ομοιογενές πράμα μέσα στον εγκέφαλο μου.

    αντιλήφθηκα τη σοβαρότητα της κατάστασης, έτσι να σου εξομολογηθώ, όταν με έπιασεν τηλεφωνο η μάνα μου, που ουδέποτε εσυνδέθηκε με το ακελ, για να ζητήσει ψυχολογική στήριξη που μένα για τον οχετό που δεχόταν καθημερινά στο εργασιακό της περιβάλλον και στο φιλικό της περιβάλλον.τζαι που εντωμεταξύ, εγινε πρώτη φορά κόντρα ακελική από αξιοπρέπεια.

    τζιαμε είπα, πως θα μπω στο παιχνίδι, για τον απλό άνθρωπο Αγρινέ. όι για τα μαυρα μαθκια καμιάς ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή θητεία βρε Δις...

    ΥΓ. Που ακριβώς είπα ότι το Κέντρον Νεα Κύπρος εν προσωπικό μου ιστολόγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως νομίζεις. Καλή θητεία επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. enimerwthika gia tin siggekrimeni anartisi sto siggekrimeno istologio apo mia sintrofissa. thelw na pistefkw, oti den anaferete ston osr. giati an anaferete ston osr, jame pou polloi/polles diaforoi ANONIMOI je ANONIMES zoun mian fantasiaki taxa epanastatiki taxa aristera mes ton apsixo je apnoo kosmo twn kwlocomputers ANINIMA, o osr dia maxes eksw stin pragmatiki zwi EPONIMA gia pollous sinanthrwpous tou olwn twn xrwmatwn je twn ethnikotitwn je polles fores en pianni me riallia. episis o osr itan o dikigoros gia arketous sintrofous antirisies sinidisis, opws je gia pollous sintrofous / sintrofisses pou antimetopisan diafora nomika zitimata mesa sta dikastiria tis kyprou.

    me ton osr mpori na diafwnw se arketa pramata [ime px pou jinous pou je tagaria kratoun je fkiora foroun pas ti kkele ama laxi, je kseri to] alla en dexome na fkenni o kathe anwnimos je i kathe anwnimi na lali paparies gia enan anthrwpo pou estirikse sintrofous je sintrofisses amisthi, enw emporousen na trwi ton xrono tou san dikigoros gia na mazefki riallia.

    kalo to theatraki mias fantasiakis computeristikis epanastasis, alla nakkon antropin, oso afora jinous pou ontws kamnoun kati eksw stin pragmatiki zwi.

    evangelia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευαγγελία,διαθέτεις υπερφυσικές ικανότητες και ξέρεις πως πίσω από αυτό το κουμπούτερ βρίσκεται ένα θεατράκι μιας φαντασιακής κομπιουτερίστικης επανάστασης;

    Η μήπως όποιος καμνει το οτιδηποτε, αποκτά και την εξουσία να παραβιάζει τις ζωές των αλλων διαδικτυακά;εγώ δεν ονόμασα κανένα. κατακριβεια δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με κανένα.

    για εξήγα μου τουτα τα δύο στοιχεία.

    και εγώ ελπίζω να έχεις κατι να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. sorry for late reponse, perasa apo to blog tou filou grigori prwta, ke ehw idi apantisi sta 5 simia pou egrapses, des ta otan tha ehis xrono.

    oso afora ta dio simia edw, gia to prwto, den thelw na epanalamvannw ton eafto mou diavase ekina pou ehw grapsi se allo an-epitheto blogger stin idia sizitisi pou sou apantisa ta 5 simia

    gia to deutero, episis ehi apantithi sta 5 simia pou sou egrasa, telika alopos kamnw gia Teiresias a ;)

    take care

    Evangelia

    ΑπάντησηΔιαγραφή