Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.5.14

Ουκρανία: Ζητούμενο η εφαρμογή της απόφασης για ανεξαρτητοποίηση σε Ντονέτσκ και Λουγάνσκ


Η εφαρμογή της ξεκάθαρης απόφασης των δημοψηφισμάτων της Κυριακής σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, όπου οι κάτοικοι προσήλθαν μαζικά και ψήφισαν με μεγάλο ποσοστό υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ουκρανία είναι πλέον το ζητούμενο στις δύο αυτές περιοχές, αλλά και γενικότερα στην Ουκρανία. Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρείται από τους εκπροσώπους των δύο νεοσύστατων δημοκρατιών η αποχώρηση των στρατευμάτων του Κιέβου.
Στέλεχος της μεταβατικής κυβέρνηση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» δήλωσε ότι οι ουκρανοί στρατιώτες δεν έχουν πλέον καμία δικαιοδοσία στην περιφέρεια αυτή, μετά το συντριπτικό «ναι» στην ανεξαρτησία που προέκυψε από τα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της περασμένη Κυριακής. Πρόσθεσε, ότι οι ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας προτίθενται να καταθέσουν τα όπλα αν το Κίεβο αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις από την περιοχή.
Ελικόπτερο του ΟΗΕ κατά των ομάδων αυτοάμυνας;
Η επιχείρηση καταστολής που εξαπέλυσε η αντιδραστική κυβέρνηση των εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων της Ουκρανίας παραμένει σε εξέλιξη, ωστόσο σήμερα δεν έχουν αναφερθεί συγκρούσεις. Πολλά ερωτήματα αλλά και ποικίλα σχόλια προκάλεσε, στο μεταξύ, η ανάρτησηβίντεο που δείχνει ένα ελικόπτερο με το λογότυπο του ΟΗΕ να συμμετέχει στις επιχειρήσεις των δυνάμεων του Κιέβου ενάντια στους ένοπλους των ομάδων αυτοάμυνας στο Ντονέτσκ. Ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ υποστήριξε ότι το ελικόπτερο ανήκει στον Ουκρανικό στρατό και έχει διατεθεί για τις ανάγκες του Οργανισμού, πρόσθεσε όμως ότι για οποιαδήποτε χρήση του από την Ουκρανική ηγεσία για άλλες επιχειρήσεις, εκτός ΟΗΕ, θα πρέπει να αφαιρούνται τα σήματα του ΟΗΕ
Παράλληλα το Κίεβο επιχειρεί να «απαντήσει» στην ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας πιέζοντας και «παίζοντας» με το θέμα του νερού. Το πρακτορείο ειδήσεων της Κριμαίας ανέφερε ότι η υπηρεσία Ύδρευσης της Ουκρανίας διέκοψε την παροχή νερού στην Κριμαία, μέσω του «Βόρειου Καναλιού», το οποίο υδροδοτεί πλέον μόνο την περιοχή της Χερσώνας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη νότια Ουκρανία.
Δεν αναγνωρίζει τις εκλογές της 25ης Μαΐου η Ρωσία
Την ίδια ώρα η Ρωσία κάνει με κάθε ευκαιρία ξεκάθαρο ότι αρνείται να αναγνωρίσει τη νέα αστική εξουσία στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί κατά τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία δεν θα έχει πλήρη νομιμοποίηση, δήλωσε Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, πρόεδρος της ρωσικής Δούμας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 δήλωσε ότι θεωρεί «το παρόν ουκρανικό καθεστώς παράνομο», και πρόσθεσε ότι «ο βαθμός νομιμοποίησης του καθεστώτος που θα εκλεγεί στις 25 Μαΐου, εάν διεξαχθούν οι εκλογές,(...) δεν θα είναι πλήρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου