Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.3.14

Επιπλέον..


Το 1991 (17 Μαρτίου) σε πανσοβιετικό δημοψήφισμα (απείχαν οι τρεις Βαλτικές) ο Σοβιετικός λαός απεφάνθη σε ποσοστό 73% η ΕΣΣΔ να παραμείνει Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.  Στις 11 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους η ΕΣΣΔ παύει να υπάρχει. Κανείς δεν εκτελέστηκε για την διάλυση  εκ των άνω, της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου (σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση των λαών της) και την «μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ου αιώνα».

Το Κόσσοβο ανεξαρτοποιήθηκε το 2008 με δημοψήφισμα (παρουσία νατοϊκών στρατευμάτων) των κατοίκων του χωρίς να συμφωνεί η Σερβία της οποίας τμήμα ήταν. Τότε διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία. Αμέσως αναγνωρίστηκε από ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και άλλες 106 χώρες μέχρι σήμερα. Δεν αναγνωρίστηκε από Σερβία, Ρωσία, Κίνα κ.α. Ο Πούτιν τότε είχε δηλώσει πως με αυτή την ενέργεια ανοίγει ο ασκός του Αιόλου μιας και δημιουργείται νομικό προηγούμενο.

( σ.κ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου