Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

28.3.14

Κοινή Πρωτομαγιά ξανά μετά το 1958


 ΚΟΙΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΡΧΩΝ. ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ..
Κοινή Ανακοίνωση Τύπου
ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
27.3.2014

Με πρωτοβουλία της ΠΕΟ και της DEV-İŞ συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της DEV-İŞ οι ε/κ και τ/κ συντεχνίες - ΠEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS και BES- που είναι μέλη της ΠΣΟ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν η εκδήλωση για την 1η Μαΐου 2014, διεθνή μέρα αγώνα και αλληλεγγύης των εργατών, η νέα διαδικασία στο Κυπριακό αλλά και για τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται στους εργαζόμενους και στις δυο πλευρές της Κύπρου.

Εξετάστηκε η ανάγκη της εντατικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στις οικονομικές επιβολές που γίνονται στο Νότο από την Τρόικα και στο Βορρά από την Τουρκία με στόχο την εξαφάνιση πολλών κατακτήσεων που απόκτησαν οι εργαζόμενοι με μεγάλους αγώνες και συζητήθηκε επίσης η ανάγκη της ενίσχυσης της διεθνούς αλληλεγγύης

Συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κυπριακό σε σχέση με νέα διαδικασία που ξεκίνησε και ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε αυτό το πλαίσιο. Οι οργανώσεις μας συνεχίζουν να είναι σταθερά δεσμευμένες στην προσπάθεια για την λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην οποία θα υπάρχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή ταυτότητα και πολιτική ισότητα των δυο κοινοτήτων όπως περιγράφεται στις σχετικές αποφάσεις των ΗΕ.

Ο ρατσισμός και ο σοβινισμός είναι αρρώστιες και το αντίδοτο ενάντια σε αυτά είναι η αγάπη για τον άνθρωπο και η ειρήνη.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων και ευρέων λαϊκών μαζών είναι σε μια λύση στην χώρα μας που θα επιτευχτεί σε αυτό το πλαίσιο. Όμως από την άλλη, επίσης φαίνεται ότι οι μικρές διασπαστικές ομάδες με σοβινιστικά αισθήματα οι οποίες τροφοδοτούνται από την συνέχιση του στάτους κβο δεν παραμένουν αδρανείς και ενοχλημένες από την φάση που έχουν εισέρθει τα πράγματα, ξεκίνησαν τις προβοκάτσιες τους.

Καταδικάζουμε με πιο έντονο τρόπο την επίθεση που έκανε η ρατσιστική οργάνωση ΕΛΑΜ σε μια φιλειρηνική εκδήλωση στην Λεμεσό στην οποία ήταν ομιλητής και ο κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και απαιτούμε να τιμωρηθούν οπωσδήποτε εκείνοι που προκάλεσαν ένταση με την συμμέτοχη τους σε εκείνη την διαδήλωση.

Ο ρατσισμός και ο σοβινισμός είναι αρρώστιες και γνωρίζοντας ότι ο σοβινισμός τροφοδοτεί πάλι τον σοβινισμό, καλούμε όλους σε σωφροσύνη. Το αντίδοτο ενάντια στο ρατσισμό και στο σοβινισμό είναι η αγάπη για τον άνθρωπο, είναι η ειρήνη. Με αυτή την συνείδηση και χωρίς δισταγμό πρέπει να αναβαθμίσουμε την απαίτηση μας για την ειρήνη και να αυξήσουμε τις δικοινοτικές μας εκδηλώσεις.

Μια κοινή συγκέντρωση Ελληνοκύπριων-Τουρκοκύπριων στην Λευκωσία στην 1η Μαΐου 2014

Οι συντεχνίες μας υπογραμμίζουν ότι σε αυτά τα πλαίσια έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Λευκωσία για τη Εργατική Πρωτομαγιά που πλησιάζει, και συναποφάσισαν να ξεκινήσουν την προεργασία, με την πρωτοπορία της ΠΕΟ και της DEV-İŞ για να γιορταστεί φέτος διαφορετικά από τις άλλες χρονιές η 1η Μαΐου.

Αντί με δυο χωριστές εκδηλώσεις στην Πρωτεύουσα να πραγματοποιηθεί Μια και Μόνη Κοινή Συγκέντρωση για την 1 Μαΐου 2014. Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, αποφασίστηκε η σύσταση οργανωτικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν ΠΕΟ, DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS και BES και αρχίζει τις εργασίες της από αύριο.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα συζητήσουμε και με άλλες οργανώσεις και θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να γίνει η Συγκέντρωση της 1ης Μαΐου 2014 στο γήπεδο Τσετίνκαγια στην νεκρή ζώνη στην Λευκωσία. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες.


Εκ μέρος των οργανώσεων
Πάμπης Κυρίτσης
Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ 
Μεχμέτ Σεϊς
Πρόεδρος της DEV-İŞ

πηγη: ΠΕΟ

3 σχόλια:

  1. http://nekatomata.blogspot.com/2009/05/sh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ για το λινκ. Το 2009 εν ασχολουμουν με το μπλοκκινγκ οποταν εν ειχα ξαναδει τουντην αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο τζιαιρό τωρά εθυμηθήκαν να κάμουν εντατικοποίηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή