Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.2.12

Έκθεση Ιδεών Πέμπτης Δημοτικού

Διαβάζω πως "η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε βαθμίδα «SD»" δηλαδή όπως μου εξηγούν σε καθεστώς Επιλεκτικής Χρεοκοπίας με βάσιμες ελπίδες πως εντός του επόμενου διμήνου θα καταφέρει να ξανανέβει στην κατηγορία σκουπίδια στην οποία βρισκόταν. Είναι το εθνικό χρέος η κατηγορία σκουπίδια για το έτος 2012 απ΄όσα κατάλαβα.
Το επόμενο στάδιο εθνικού χρέους είναι η κατηγορία σκουπίδια + ως το 2015 και η κατηγορία σκουπίδια παρά τρίχα το 2020.
Κάτι άλλο που κατάλαβα είναι πως είμαστε όλοι Έλληνες και ως εκ τούτου οι εθνικές τάξεις των χωρών μας θα φροντίσουν σιγά σιγά να εντασσόμαστε στο σχέδιο για μια Ευρώπη των λαών στα σκουπίδια, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρα ώστε να μην βρισκόμαστε όλοι ταυτόχρονα στο ίδιο ακριβώς στάδιο σκουπιδοποίησης και πως στην Ευρώπη σέβονται τη διαφορετικότητα.
Επίσης κατάλαβα πως η Ευρώπη εξακολουθεί να νοιάζεται για τη δημοκρατία γι αυτό θα θεσπίσει νόμους ισότητας μεταξύ των λαών κι έτσι όλοι ισότιμα θα χαιρόμαστε τις τοπικές πολιτικές διχτατορίες χωρίς να νοιώθουμε πως είμαστε φύλλα στον άνεμο στον παγκόσμιο χάρτη γιατί θα ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Κάποιοι που τους λένε και νεοφιλελεύθερους, απ΄ότι κατάλαβα, για κάποιο λόγο τον τελευταίο καιρό αισθάνονται μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τον γύρω κόσμο και ανακαλύπτουν τη φύση, την ενδοσκόπιση, την εξομολόγηση, τις ιδέες, το DIY όσα δηλαδή εξακολουθούν να μας ενώνουν και να μας κάνουν αληθινά ευγενικούς και πηγαίους ως προς το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο.

Άκουσα επίσης στη τηλεόραση, πως το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο αυτών των νεοφιλελευθέρων είναι τόσο ειλικρινές που αποφάσισαν πέρα από τις ώρες της προσωπικής τους χαλάρωσης να το εστιάσουν  - το ενδιαφέρον - με συγκεκριμμένους τρόπους και αφού το εστιάσουν να μας το προσφέρουν και σε πακέτο με ακαδημαϊκή εντολή.
Είπε, στην τηλεόραση, πως κάποιος πολύ σπουδαίος κύριος που τον λένε Πισσαρίδη, μαζί με κάποιους άλλους πολύ σπουδαίους κυρίους που είναι πολύ έξυπνοι γιατί εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, χωρίς να ρωτήσουν κανένα, ούτε τους άλλους κυρίους που εργάζονται εκεί αλλά ούτε κανένα άλλο, πως θα πάνε λέει στην Υπουργό Εργασίας να δώσουν προτάσεις για τη λύση της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο.
Βέβαια εγώ δεν κατάλαβα πως γίνεται κάποιοι κύριοι που δεν τους εξέλεξε κανείς να έχουν λόγο για το αν θα έχουμε εμείς να φάμε. Νόμιζα μέχρι τώρα πως δημοκρατία είναι να αποφασίζει ο λαός για το ποιός θα κάθεται να κατεβάζει ιδέες για το καλό του.
Μου εξηγούν οι νεοφιλελεύθεροι πως έχουν και παραέχουν λόγο, γιατί η δημοκρατία είναι μια μεγάλη επιχείρηση λέει και αν δεν ακούσω αυτούς τους σοφούς και καλούς ανθρώπους η μαμά μου δεν θα έχει ούτε τα 800 που παίρνει.

Προχθές είδα στο ίντερνετ αυτή την σπουδαία κυρία της Ευρωπαϊκής Οικογένειας την κυρία Μέρκελ που κάποιος αδέξιος σκλάβος με μπύρες της λέρωσε το ωραίο μπλε της ταγιέρ. Θέλω κι εγώ όταν μεγαλώσω να γίνω μια σπουδαία κυρία με σκλάβους παρά το ότι δεν νομίζω πως θα μ΄αρέσει πολύ η μπύρα, αλλά αν πρέπει να την πίνω για να μην με θεωρούν τίποτα ξιπασμένη οι άλλοι  λαοί θα την πίνω.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αφού είμαστε όλοι Έλληνες, αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι κάθονται ακόμα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν πάνε σε άλλη Ήπειρο να διαδώσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Το λέω αυτό γιατί άκουσα πως τα μουσεία είναι αφύλακτα και πως οι νεοφιλελεύθεροι πονούν πολύ για τη μη φύλαξη του πολιτισμού και της ελληνικής Ιδέας και σκέφτομαι πως αφού αυτοί την έφτιαξαν αυτή την Ιδέα θα ήταν πολύ οφέλημοι αν μετανάστευαν.

Αν η Ελλάδα δεν μπορεί πια να υπηρετήσει την Ιδέα της γιατί να μην φτιάξουν κάπου αλλού ότι Ιδέα θέλουν; Στο κάτω κάτω δεν θα κάθονται άπραγοι κιόλας να μιζεριάζουν. Γιατί όπως είπε και ένας άλλος εξαίρετος κύριος που σύντομα θα τον καλέσουμε κι εμείς στη δική μας δημοκρατία, τουλάχιστον μέχρι το 2013 εύχομαι, ο κύριος Βορίδης, οι νεοφιλελεύθεροι και φασίστες δεν είναι τίποτα χαμίνια αριστεροί που τα λένε μόνο στα λόγια και μάλιστα δημόσια.
Έχουν παιδεία αυτοί και ότι έχουν να πουν το λένε εμπράκτως και όχι με λόγια αλλά με έργα.

Τέλος σκέφτομαι πως αφού ξεσάλωσαν που ξεσάλωσαν μετά την πτώση του υπαρκτού μήπως δεν είναι απολύτως σωστό να συνεχίσουν να ξεσαλώνουν και μήπως χρειάζονται και μια ανάπαυση οι άνθρωποι.
Σκέφτομαι δηλαδή όταν βλέπω το ευρωπαϊκο κοινοβούλιο και αυτό που λένε Τρόϊκα μήπως είναι λίγο χαζομάρα να τους βάζουμε τις μπαταρίες στο κασετόφωνο.

Γιατί αν όλο αυτό το ξεφάντωμα δεν θα γινόταν χωρίς την πτώση του υπαρκτού, σκέφτομαι πως η μόνη μας επιλογή είναι είτε να παριστάνουμε τις  μπαταρίες μέχρι να κλατάρουμε κι εμείς  και εκείνοι είτε να αποφασίσουμε πως είμαστε εμείς η αρκούδα που χορεύει και πως δεν πάει άλλο το ξεφάντωμα χωρίς ουσιαστική εργασία. Και εξαιρώ από την εργασία τις ιδιόχειρες κατασκευές που σπάνε εύκολα και δεν δίνουν παρά μια πρόσκαιρη χαλάρωση στα καθιστά αντί στο όρθιο και στο γύρω - γύρω όλοι στην Ευρώπη.

Σας παρακαλώ αγαπητοί και καλοί κύριοι. Μην μας ζαλίσετε το κεφάλι για άλλα 15 χρόνια μέχρι να ξαναπάμε όλοι ως Έλληνες στην επιλεκτική αυτή χρεοκοπία γιατί τότε εσείς θα είστε γέροι και θα πεθάνετε ενώ εγώ θα έχω να ξελασπώνω τα πατημένα σκουπίδια από τον κάδο.


10 σχόλια:

  1. Και σαν να μην με έφταναν όλες οι άλλες απορίες που είχα, αφότου διάβασα την έκθεση ιδεών κάποιου άλλου κυρίου που τον λένε Χαλβατζή, τα έχω μπερδέψει εντελώς και δια παντός, αφού πια δεν καταλαβαίνω πως γίνεται το κκε να έχει γίνει λέει τροτσκιστικό κόμμα αντί το κόμμα που ήταν και οι τροτσκιστές της κόκκινης ορχήστρας να έχουν προσχωρήσει αντί στο κκε που έγινε τροτσκιστικό στο συνασπισμό...

    δεν καταλαβαίνω τίποτα, εκτός από το ότι τελικά όλοι στην ελλάδα γίνανε τροτσκιστές!!!

    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_2899.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νόημα των πραγμάτων αποκαλύπτεται στους υπομονετικούς...αυτοί που βιάζονται να αντλήσουν συμπεράσματα καταλήγουν με τις λάθος παρέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να σχολιάσω κάτι , μερικές φορές , νομίζω , δεν θα πρέπει να γίνετε . Ξέρετε , δενείναι απαραίτητο , να γίνετε , μιας και δεν ειναι αυτοσκοπός "παίδες έγραψα ,δείτε τι καλά που τα λέω " .
    Ωστόσο , θα μπω στον πειρασμό να το κάνω .
    Όντας επί αρκετά χρόνια μέλος και στέλεχος στο μεγάλο το Κόμμα της Κομμουνιστικής Αριστεράς , βοηθήθηκα πολύ σε πολλούς τομείς . Διαφώνησα , πήρα το καπέλο μου κι έφυγα . Έκτοτε , δεν διανοήθηκα , για κανέναν λόγο , να κατηγορήσω τον Δάσκαλό μου , ούτε καν στο συγγενικό μου περιβάλλον , παρά το γεγονός ότι δέχτηκα αλήτικη επίθεση , από ορισμένα στελέχη , που βρέθηκαν στο Κόμμα των εργατών μα δεν γνωρίζουν ούτε καν στην όψη πως είναι δαύτοι ! και το κυριότερο , άδικα .
    Παρέμεινα , εργάτης , βιομηχανικός , πιστός στις ιδέες του Μ/Λ , διαφώνησα , αλλά εκεί που έπρεπε . Ακόμα κι αν υπήρχε ηλεκτρονικός τρόπος , τότε , δεν θα δημοσιοποιούσα εν είδη λαικού αναγνώσματος (και μάλιστα σε σειρές) τους λόγους . Αυτοί δεν αφορούν κανέναν μα κανέναν , έξω από το Κόμμα .
    Αν ο κύριος Α.Χ. , διαφωνεί και βρίσκει αυτόν τον τρόπο να δηλώνει την διαφωνία του , τότε κάποιο λάθος υπάρχει .
    Εν πάσι περιπτώσει και για να μην κουράζω με θέματα που δεν σας αφορούν , το κείμενό σας είναι πολύ καλό , τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε , είναι πολύ καλά και με βοηθούν και θα τα χρησιμοποιήσω στις κουβέντες που κάνω με συναδέλφους , για το τι είναι δημοκρατία , πως την θέλουν οι εργάτες , τι είναι Σοσιαλιστική Δημοκρατία και ως πιο επίκαιρο , τι είναι ΔημΙοκρατία !
    Όπως και να έχει , αν και φαίνεται πως έχετε μια πολύ καλή ελλαδική εικόνα , ίσως να είναι περιττό να σας πληροφορήσω , πως η κατάσταση των εργατών , είναι απελπιστική και κάθε μέρα πουπερνάει θα χειροτερεύει .Ως εκ τούτου , μέμφομαι τον εαυτό μου , που ως συνδικαλιστή , τα παλιά χρόνια , στα αιτήματα μας πρότασσα πάντα , τα οικονομικά κι όταν έφτανε η ώρα να μιλήσω για τα θεσμικά που ήταν ίσως τα σημαντικότερα , ο κόσμος έφευγε και μαζί κι εγώ .
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και την υπομονή για την κατάχρηση μου .

    σ.σ.: νομίζω πως θα αλλάξω όνομα στο blogάκι μου , θα το ονομάσω "Μελετάται τα γραφάς " , ξέρετε ποιάς , να μην σας πω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικα με την ελάχιστη πείρα που διαθέτω, βρήκα κάπως παραπλανητικό το άρθρο του κ.Χαλβατζή.

    Πρώτο γιατί χρησιμοποιεί τις εσωκομματικές λειτουργίες ως όχημα για κριτική στην πολιτική του κκε. Δεν είναι ειλικρινές κείμενο κατά τη δική μου άποψη. Λέω "χρησιμοποιεί" με την αρνητική έννοια του όρου. Κατευθύνει σε πλάγια συμπεράσματα που αφορούν τις πολιτικές επιλογές του κκε επικαλούμενος εσωκομματικές δυσλειτουργίες. Δεν λέει ευθέως τι ακριβώς τον ενοχλεί.

    Δεύτερο,συσκοτίζει ύποπτα τα ζητήματα της θεωρίας. Εγκαλεί το κκε για απομάκρυνση από τον Μ/Λ χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί με τον Μ/Λ.
    Στην περίπτωση που ο κ.Χαλβατζής έχει υποκαταστίσει τον Λένιν με τον Στάλιν και εγκαλεί το κκε για στροφή στον Τρότσκυ, το κείμενο γίνεται διπλά ανέντιμο, εφόσον αφήνει αιχμές για "σταλινισμό" του κκε ενω στην ουσία εγκαλεί για απομάκρυνση από τον Στάλιν.

    ( Καποια στιγμή απαντες οι κομμουνιστές θα πρεπει να σεβαστούν την ιστορία της ΕΣΣΔ και να ξεχωρίσουν δια παντός το εργο του ενός από τον άλλο εντιμα. Δεν υπάρχει κανένας Μαρξισμος-Λενινισμός -Σταλινισμός. Υπάρχει Μαρξισμός-Λενινισμός ως προς τα ζητήματα της κομμουνιστικής θεωρίας. Ο Στάλιν αφορά το Σοβιετικό παραδειγμα και ως τετοιος πρέπει να μελετάται με σεβασμό. Είτε μας αρέσει αυτό είτε δεν μας αρέσει. Γιατί η καραμέλα του αντισταλινισμού εχει παρασυσκοτίσει την ίδια τη θεωρία και τις πολιτικές επιλογές των δυτικών Κ.Κ. Εαν κάποιος επιθυμεί να αναγάγει τον Στάλιν σε θεωρητικό του μαρξισμού ισάξιο με τον Μαρξ και τον Λένιν τότε κάτι άλλο ζητάει κατα τη δική μου ταπεινή αποψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πιθανόν αυτό που ζητάει να το βρίσκει πιο ευκολα σήμερα στο ΕΠΑΜ όπως έντιμα δήλωσε ο άλλος κύριος κειμενο του οποιου ανέβασε ο Αντώνης, παρά να χρησιμοποιεί πλάγιες και οππορτουνιστικές τακτικές για να ξυπνήσει εσωκομματικά αντανακλαστικά προς εκείνη την κατευθυνση.

    Το πιο λυπηρό από όλα είναι το ποσο κακοί αναγνωστες είμαστε και πόσο αφελείς μόλις ο άλλος μας ρίξει την καραμέλα "της δημοκρατικής λειτουργίας"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πω και κάτι τελευταίο. Μεχρι τώρα ξέραμε πως η συσκότιση της θεωρίας και η καραμέλα του αντισταλινισμού ήταν η θεμέλιος λιθος στην οποία κτιστηκαν τοσες και τόσες και τόσες καριέρες "Προσωπικοτήτων". Νεγκρικοί επιστήμονες, Χαιντεγκεριανοί επιστήμονες, Χαμπερμασινοί επιστήμονες και λοιπά και λοιπά.

    Η ωμότητα της κρίσης μας φανέρωσε και μια άλλη κατηγορία αντισταλινισμού. Την κατηγορία του Σταλινικού αντισταλινισμού. Πληττει κυρίως επαγγελματικά στελέχη αυτή η κατηγορία που επιθυμούν καριέρες σχετικές με κομματικά περιβάλλοντα σε αντίθεση με τους πρώτους που επιθυμούν άλλου είδους περιβάλλοντα.

    Δεν είναι τοσο δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις σκέψεις και τη μέθοδο του κ.Χαλβατζή εν λαβουμε υπόψιν πως κι εμείς εδώ έχουμε τέτοια δείγματα και εχουμε σχετική εμπειρία. Οσοι ξέρουν ξέρουν και περισσότερα δεν θα πω. Ήδη είπα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δεν λέει ευθέως τι ακριβώς τον ενοχλεί."

    Εγώ πάντως νομίζω ότι λέω ευθέως τι με ενοχλεί: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή