Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.2.12

Πως θα λέγεται το Έντυπο της Ενωμένης Ελληνικής Αριστεράς;


Δημοκρατικός Αυγοσπάστης

4 σχόλια:

  1. είπαν κι αυτά για τα μίντια, θενκς Αννυ:

    Το χάσμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στις "ειδήσεις" αρχίζει να παίρνει διαστάσεις απολυταρχικού καθεστώτος.


    παντα απολαυστικο να μιλανε για βανδαλισμους ενας που καποτε κυκλοφορουσε με τσεκουρι στην αθηνα κι ενας που πεταγε μπουκαλια στα γηπεδα


    Θα ρθουν οι Πρετεντέριδες και θα μας σφάξουν με τα χαζοκούτια.


    Οι ανθρωποι του πνευματος με τα κερακια εξω απο το Αττικο. Να παει και ο Καρατζαφερης να τους απαγγειλει Καβαφη να το τερματισουμε.

    "Σε άλλα, λιγότερο ενδιαφέροντα νέα, χθες πέρασε ένα νομοσχέδιο που θα κάνει τη ζωή σας κόλαση. Και τώρα περνάμε στις αθλητικές ειδήσεις"

    Νέο μάθημα στα σχολεία απ' αύριο: Η προσαγωγή του πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποια πράγματα , έχουν και τα όρια τους κι όσο και να θέλεις να συμπεριφέρεσαι τηρώντας , κάποιους κανόνες ευπρέπειας , όταν χρησιμοποιείς τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης , πάντα υπάρχει ο0 κίνδυνος παρεκτροπής .
    Τι θέλω να πω , με ποιούς τα έχω .


    Ζήσαμε ένα δίχρονο , που όλα ανατράπηκαν μέσα σε ελάχιστες ώρες και κυρίως χωρίς να ερωτηθούμε ως στοιχειωδώς μας οφείλετε . Οι τομές που επιχειρήθηκαν και τελικά έγιναν , ήταν τόσο βαθιές , που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί , πως αλλοιώθηκαν ακόμα και οι κοινωνικές μας σχέσεις και δομές . Όλα κατακρημνίστηκαν , στο όνομα της διάσωσης μας , της διάσωσης της εθνικής οικονομίας και τελικά στο όνομα της διάσωσης του τραπεζικού συστήματος !


    Οι πιο συγκλονιστικές μέρες , από τότε που ξεκίνησε αυτή η κατεδάφιση των κοινωνικών , των λαϊκών , των εργατικών κεκτημένων , ήταν αυτές που ζήσαμε ως το βράδυ της Κυριακής . Δεν θα κάνω καμία αναφορά , στο πόσες χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στους δρόμους όχι μόνο της Αθήνας , αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας , ούτε θα σταθώ (αν και αυτό είναι πολύ σημαντικό ) στο πόσες συγκεντρώσεις έγιναν στην Αθήνα , αλλά σ’ αυτό που δεν είναι το μείζον και που σε τελική ανάλυση , μετά τον ανηλεή βομβαρδισμό που δεχόμαστε ακόμα και ακούσια από τα ΜΜΕ , κινδυνεύουμε και ίσως εν μέρει να μας απασχολεί και που δεν είναι άλλο , από τις «καταστροφές» που σημειώθηκαν κλπ κλπ κλπ

    Πολύ επιγραμματικά , γιατί η οργή , δεν επιτρέπει την ολοκληρωμένη ανάλυση , χωρίς αυτό αναιρεί τίποτα από την ουσία του ζητήματος , θα ήθελα να πω το εξής :
    Δεν είδα όλο αυτό το δίχρονο διάστημα , της μίζερης κατηφόρας που μας έσπρωξαν οι άρχοντες /υπηρέτες , να χύνει κάποιο δάκρυ , έστω και κροκοδείλιο , ο μικροαστός που σήμερα σπαράζει , είτε στις σελίδες του fb , είτε στα short messages του twitter , είτε στα ΜΜΕ , για τις ουρές των νέων ανέργων στις παγωμένες και ερμητικά κλειστές πόρτες του ΟΑΕΔ .
    Δεν άκουσα κανέναν μικροαστό , που αν και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις , μέσα από καπνούς τσιγάρων ακριβών και γουλιές εσπρέσσο , να κάνει την παραμικρή νύξη , για τους επί 3 μήνες και παραπάνω , άνεργους στην ουσία , απεργούς της Χαλυβουργίας .
    Δεν αντιλήφθηκα κανένα δάκρυ να τρέχει στο ροδαλό μάγουλο κανενός μικροαστού , για τον άστεγο που σχεδόν σκόνταφτε πάνω στα χαρτόνια του και αμέσως άλλαζε πορεία για να μην του χαλάσει την διάθεση ο «αλήτης» .
    Αντίθετα , τον είδα να διαρρηγνύει με θλίψη ατέλειωτη τα πλουμιστά είναι η αλήθεια , ιμάτια του , για τις προσφορές αλληλεγγύης που έκανε , στις μκο της «εκκλησίας» .
    Αντίθετα , τον είδα να κλαίει με μαύρο δάκρυ , για τις στιγμές που έζησε και που δεν θα ξαναζήσει , στον λαμπερό κινηματογράφο , με τα κόκκινα βελούδινα καθίσματα .

    Ουαί υμίν υποκριτές και Φαρισαίοι , δίδασκε ο Κύριος σας στις Γραφές , μα ούτε κι αυτήν ακόμα την διδαχή , δεν ήσαστε σε θέση να ακούσετε , δεν θέλετε , δεν μπορείτε , δεν σας αφήνει ο ήχος που κάνουν τα κρυστάλλινα ποτήρια σας , αποβράσματα …

    Μα το χειρότερο είναι , ότι , σ’ αυτή την λογική που πολύ όμορφα πλασάρουν είναι η αλήθεια , τα ΜΜΕ , τα διάφορα παπαγαλάκια και που ανεγκέφαλοι τύποι αναπαράγουν εδώ κι αλλού , πέφτουν κι άλλοι , που ασφαλώς και έχουν πολλά να χωρίσουν από τους μικροαστούς αυτούς της συμφοράς .
    Πέφτουν θύματα τις φθηνής προπαγάνδας και εν τέλει χάνουν το δάσος , βλέποντας μόνο το δέντρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :)

    παντού η αστική τάξη είναι η ίδια αγαπητε ΑΜ.

    τα ίδια χαρακτηριστικά, την ιδια περιορισμένη αντιληψη, τον ίδιο ατομικισμό και τις ίδιες επιλογές αγώνα. Αγωνας μεσω τουίτερ. Μην τους πεις να οργανωθούν γιατί ξαφνικά πιέζεται η ελευθερία του ατομικισμού τους.

    Τα ξέρω. Μια ταξη με εφηβικές αναγκες και συμπεριφορές και με ενήλικες απαιτήσεις στα αστικά δικαιωματα.

    πολύ χαρακτηριστικο για αυτή τη τάξη είναι και το πιο κάτω ποστ στο Redfly Planet.

    Το μεικ απ μιας ηλικιωμένης πόρνης:

    http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_662.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή