Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.2.12

Με άλλα λόγια τα λαμόγια..

Σεμινάριο στη Μόσχα για την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο (ουαου)

Η Κύπρος διατηρεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα ως ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο παρά τις παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες ( τρία πουλάκια κάθονταν ) και τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες, αναφέρθηκε σε σεμινάριο το οποίο διοργάνωσαν στη Μόσχα η Marfin Laiki Bank και η εταιρεία Totalserve Μanagement Ltd. (Totaldeath Management Ltd.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Marfin Laiki Bank, περισσότεροι από 130 προσκεκλημένοι - δικηγόροι, λογιστές, διαχειριστές πλούτου, τραπεζίτες και άτομα υψηλού εισοδήματος (όλος ο καλός κόσμος) συμμετείχαν στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012, στο Ararat Park Hyatt στη Μόσχα.

Με Θέμα ''Cyprus: The Preferred Gateway for Russian Investments – Rising Above Global Economic Adversity'', το σεμινάριο εξέτασε πώς και γιατί η Κύπρος χρησιμοποιείται (έλα ντε!)για εισαγωγές και εξαγωγές επενδύσεων στη Ρωσία και άλλες χώρες της ΚΑΚ.

Μεταξύ των ζητημάτων που αναπτύχθηκαν ήταν η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου,( 30 μέτρα "ανάπτυξης" είναι αυτά!τα διάφορα μέτρα που έχει λάβει η Κύπρος για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική κρίση και οι πρόσφατες επιχειρηματικές και διακανονιστικές εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών. Στο σεμινάριο αναλύθηκε, επίσης, πώς οι Ρώσοι με υψηλά εισοδήματα θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τον πλούτο τους.(πάλι καλά που δεν έχουμε  τους Ρώσους του΄17 και δεν θα μουχλιάσουμε από έλλειψη ιδεών που αντέχουν στον φρέσκο αέρα)

Κύριοι ομιλητές στο σεμινάριο ήταν ο Μίλτος Μιχαηλάς, Διευθυντής Διεύθυνσης Ομίλου – Διεθνείς Επιχειρήσεις & Ρωσία (ΔΔΟ-ΔΕ&Ρ) της Marfin Laiki Bank, ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Διεύθυνσης Wealth Management της Marfin Laiki Bank, ο Πέτρος Γ. Οικονομίδης, Πρόεδρος της εταιρείας Totalserve Management και ο Πέτρος Ριαλάς, Σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Φορολογικού Προγραμματισμού της Τotalserve.

Στο σεμινάριο μίλησε και ο Ανώτερος Διευθυντής του γραφείου Λουξεμβούργου της εταιρείας Totalserve Management Keimpe Reitsma
Ο Πρόξενος της Κύπρου στη Ρωσία Sevag Avedissian καλωσόρισε τους προσκεκλημένους των δύο εταιρειών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση.

πηγή: ΚΥΠΕ

14 σχόλια:

  1. Totalserve Μanagement Ltd

    Υπηρετούμε ολοκληρωτικά. Ζήτω η ελευθερία! Κάτω ο ολοκληρωτισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτω η ελευθερία! (τρις, όπως τα συντροφικά "φιλιά")

    Ο Ιουδας φιλούσε υπέροχα...

    Ζήτω η αναπτυξη που θα μας εξασφαλίσει τον κατώτατο μισθό χωρίς περικοπές!

    Αυτό νομίζω είναι το μεγάλο αναπτυξιακό εγχείρημα. Μιλάμε για μεγάλη νίκη της εργατικής τάξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως έλεγαν το ιδιωτικό νησί του Ωνάση; Σκορπιό;

    Εμείς να το πούμε "Παρθένο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. surprise!!!

    сюрприз!!!

    η αντιπολίτευση δεν είναι παααρα πολύ ικανοποιημένη από τα μετρα του Κικη!

    θέλει κι άλλα!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωθιέριες όλων των ναών της Αφροδίτης...εκπορνευτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε στο σταυροδρόμι και ο κύβος ερρίφθη! Πούλημα.

    Να απολάυσω την Κύπρο θέλω, τώρα.

    Εν προκειται να την γλυτώσουμε. Ούτε προκειται να υπαρχει παντα τουτος ο τόπος...
    ήταν επιθυμητά ανεπιθύμητος για τα συμφέροντα πάντα τουτος ο τόπος.

    Πούλημα και μετά βυθός στο πατο της θάλασσας. Εκεί από όπου αναδυθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα με να σε κρατώ, να βρεθούμε στον βυθό...(aka, ελληνοκυπριακή ένωσις)

      Διαγραφή
  7. Ασιημο πράμα η διαχείριση...να δούμε λλίο τα δεδομένα; τζείνο που κατάλαβα που την είδηση εν προσπάθεια να μεν φύουν ρωσσικά κεφάλαια. Που την μια πάντα η επίθεση των κερδοσκόπων μέσω των οίκων ανοχής τους (λαλούν τους αξιολόγησης βέβαια) που την άλλη μια οικονομία που στηρίζεται σε "αέρα" χωρίς πρωτογενή τζαι με ελάχιστο δευτερογενή τομέα. Μόνο στην προοπτι
    κή να φύει έστω τζαι μέρος των 35 δις που εν τα ρωσικα κεφαλαια σε συνδυασμό με τες απώλεις που τα κερδοσκοπικά παιχνίθκια των τραπεζιτών με τα ελληνικά ομόλογα, ο αέρας γίνεται κουπανιστός τζαι εν μεινίσκει τίποτε. Αν θα επαττίζαν μόνο οι τράπεζες θα εσιέρουμουν. Ελα όμως που εν εν έτσι τα πράματα...εν πολλά χοντρό τζαι άγριο το παιχνίδι Δισδαιμόνα τζαι είμαστε μια παθκιά τόπος τζαι μάλιστα μοιρασμένος, μες την συγκυρία της σιειρόττερης παγκόσμια κρίσης του καπιταλισμού που το 29...Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Χ,

    δυστυχώς, έχεις δικαιο αλλά χρειάζεται και μια προέκταση δαμε.

    εννεν αρκετό να λαλούμεν "αν θα επαττηζαν μονον οι τραπεζες θα εσιερουμαστεν".

    το ζήτημα που εγύρετε δαμε δεν εν ενας τυφλός αντι-καπιταλισμός που θέλει να παττήσουν οι τραπεζες.

    το ζήτημα ενι, πως το να ταίζουμεν τες τραπεζες εν η οδος να παττήσει η χωρα.

    αν δεν το εκαταλαβαμεν, τοτε ζουμε σε ενα γυαλινο κουτί ψευδαισθήσεων.

    δεν υπαρχει ελεος για κανένα τζαι για καμιαν χωρα για το κεφαλαιο.

    ο στοχος του κεφαλαιου είναι να διατηρησει τα κερδη του άσχετα από το κόστος.

    προσωπικά, δυστυχώς, δεν εχω ψευδαισθησεις πως στο κόστος συμπεριλαμβανονται μια σειρα αναποφευκτων πολέμων, με σοβαρή πιθανότητα ενός τριτου παγκόσμιου, με εκατομμύρια νεκρούς παλε, με εθνοκαθαρσεις, με μαζικούς ταφους, με πεινα τζαι λιμούς, με τόσα τζαι τόσα...

    εν προκειται για διαχείρηση κρισης αλλά πλεον για διαχείρηση διασωσης της χώρας από τον γίνει σαντουιτς σε τόσον ισχυρά συμφεροντα που κατα πασα πιθανότητα θα μας βουλιάξουν όπως είμαστεν...

    η κριτική δεν αφορά - ξαναλέω - κανενα στειρο αντι-καπιταλισμό.
    αφορά το ελλειπες μετρημα του κινδύνου.
    επαραγίναμεν αισιοδοξοι πως το συστημα θα γλυτώσει...εννεν καλό σημαδι τουτο για το επιπεδο ρισκου που ειμαστεν ετοιμοι να αναλαβουμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρεπει να συνειδητοποιήσουμεν καθαρά πως έχουμε να καμουμε με το πιο βαρβαρο συστημα που εγνωρισε ποτε η ιστορία.

    Τουτοι οι 130 "σωτήρες" εν ενα μερος των...1300 "σωτήρων" που δεν εχουν κανενα ενδιασμό να αιματοκυλήσουν την υφήλιο, ακόμα τζ αν θα επιζήσουν μονοι τους μαζί με 10 εκατομμύριο δουλους να τους υπηρετούν.

    Να μεν εχουμε ψευδαισθησεις για τη βαρβαροτητα που θα επιδείξει το σύστημα όταν θα καταλαβει πως πρεπει να πεθάνει.

    Εν γυμναζεις το σιερι που θα σε στραγγαλισει!
    Τζαι εννεν μονον εμεις που κινδυνευουμεν, εν ο κόσμος ολοκληρος που κινδυνευει που την αγριοτητα τζαι την βαρβαροτητα του κεφαλαίου.

    Να φκουμεν που το γυαλινο κουτί, τζαι να αφησουμεν τα μουσκουρουθκια για "διαχειρηση" τζαι τονωση των μικρομεσαίων...ποιον περιπαιζουμεν;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πάττησμα ήταν ρητορικό. Οι καταθέσεις στις τράπεζες, άμεσα ή έμμεσα, σε μεγάλο ποσοστό ανήκουν σε εργαζόμενους. Ταμεία προνοίας,συντάξεων, κοινωνικής ασφάλισης κλπ είναι αρκετά δις. Σιακόλες και λοιποί τα κέρδη τους εν τα αφήννουν να κάθονται για 4% απόδοση. Για τα άλλα disdaimona οκ εν λαλώ τίποτε αφού πάνω κάτω συμφωνώ. Μόνο για το γυάλινο κουτί, να πω ότι έχει τζαι ένα πλεονέκτημα. Επιτρέπει σου να θωρείς τζαι τον έξω κόσμο...χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι πολιτικες θεσεις της διαχειρισης του συστηματος δεν μπορουν να αλλαξουν με επικλισεις στην λογικη. οσοι κατανουν την γενικη πολιτικη κατασταση και θελουν να την αλλαξουν πρεπει να το επιδιωξουν νε οργανωση με μεθοδο και στοχους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. promitheas

    έτσι ακριβώς, φτανει να ξεπερασουμε και τις φοβίες πως η οργανωση, η μεθοδος και οι στόχοι είναι "εκτος λογικών πλαισίων"

    Προς Χ,

    ξερω το πως συμφωνείς, εννε προσωπική η απαντηση. :)
    βεβαια το γυαλινο κουτι απαγορευει σου να συρεις τζαι καμια πετρα ....αλλον η αποστασιοποιηση που σου επιτρεπει τζαι την ελευθερία τζαι την μαχητικότητα στην αντιληψη.

    ανεβάζω τωρά ενα σπουδαιο και σχετικό κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή