Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.7.11

Αθάνατος!



13 σχόλια:

  1. Αμάν τι έπαθα βραδιάτικάα! άντε να κοιμηθώ τώρα χωρίς εφιάλτες..πάντως οι ακροδεξιοί παρατηρώ έχουν μια αρρωστημένη σχέση με τη γλώσσα, όλοι τείνουν πρός το στρίγγλσμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που είσαι να τα ακουγες και σε νιου-λιμπεραλ εκδοχή απόψε έξω απ΄το Προεδρικό!

    έπρεπε κι εγώ κάπου να βγάλω τα νεύρα μου...σόρυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελπίζω να είναι περαστικά όλα αυτά,να είναι ας πούμε ξεδοντιάρικά.. καλό ξημέρωμα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικά τούτον το 2ον εν που τα αγαπημένα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι...έσιει μιαν πειθώ...εν αλήθκεια...αμα λεει αλήθκεις το πλάσμα εν αξιαγάπητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο αδωνις ετσι τσιρικτα μιλαει. Αυτο το τσιρικτο τους δινει μια μεγαλοπρεπεια, μια χαρη....

    μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που το έβαλες για να θυμήθουμε ότι υπήρξε τζέ ένας "πολιτικός" που επηε φυλακή για τα εγκλήματά του. Ελπίζουμε τζε γι άλλους...

    "...Το 1976 ο Σαμψών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα. Τρία χρόνια αργότερα μετέβη στη Γαλλία, ατμοπλοϊκώς διερχόμενος από τον Πειραιά, για ιατρική περίθαλψη, όπου και παρέμεινε ως το 1990. Στις 22 Μαρτίου 1992 του απονεμήθηκε χάρη του υπολοίπου της ποινής του, από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου..." Βικιπαιδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χώρε, χώρε που φτάνει τζιαι σε ππππικ!

    Μόλις είδα τον τίτλο εσυγχίστηκα για ποιον που ούλλους τους Αθάνατους ήταν να γράψεις! Εν τόσοι πολλοί!!!

    Εν που τότε που οι Κυπραίου "πολιτικοί" έν εμπορίαν να ξεχωρίσουν τη διάκριση κράτους τζιαι εκκλησίας!!! Εκτός που πρόεδρον ήταν να το στέψουν τζιαι αρχιεπίσκοπον, αλλά ας όψεται ο 'ξένος δάκτυλος' που τον ανάγκασε να παραιτηθεί πριν να προλάβει!

    Δεν ξεχνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόσφατο πόρισμα της βουλής για τον «φάκελο της Κύπρου» ΔΕΝ συνομολογήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΔΗΣΥ και την ακροδεξιά της ουρά, το ΕΥΡΩΚΟ…
    Κάποιοι ακόμα χαρακτηρίζουν το πραξικόπημα ως «άφρων», ως αποτέλεσμα δηλαδή προσωπικών επιλογών και ανθρώπινων αδυναμιών…
    Αυτό κι αν δημιουργεί πραγματική αγανάκτηση….

    νέος ελληνοκύπριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σωτηράκης, άξιο βλαστάρι του "Νικολάκη" (χαϊδευτικό με το οποίο τον αποκαλούσε ο¨"σκύλος της ΕΣΑ"), δήλωσε για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου:
    Οι πολιτικές ευθύνες δεν εξαντλούνται και δεν αποδίδονται με την παραίτηση του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο Επίτροπος Άμυνας του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Σωτήρης Ν. Σαμψών.
    Σε γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Σαμψών αναφέρει ότι «τώρα είναι ώρα θρήνου και θλίψης», και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κόμματος του στις οικογένειες των αδικοχαμένων σημειώνοντας ότι «οι προσευχές μας στον Παντοδύναμο είναι για τους τραυματίες μας».
    Ο κ. Σαμψών υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχει και η ώρα των ευθυνών και οι ευθύνες, αναφέρει, είναι βαριές, κυρίως οι πολιτικές, οι οποίες σίγουρα δεν εξαντλούνται και δεν αποδίδονται με την παραίτηση του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Ο κ. Σαμψών καλεί επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει επειγόντως και να διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, οι οποίοι θα πρέπει αμέσως να συλλέξουν και να προστατεύσουν έγραφα, στοιχεία και αποδείξεις για το ποιοι πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις για μεταφορά του μεγάλου φορτίου εκρηκτικών υλών δίπλα από τον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού και το σημαντικότερο ποιοι ήταν αυτοί που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο φύλαξης του συγκεκριμένου υλικού στον συγκεκριμένο χώρο.

    Το πιο συνηθισμένο"επάγγελμα" στην Κύπρο φαίνεται να είναι αυτό του ΤΙΜΗΤΗ!!

    Η περίπτωση πάντως του "υιού" Σωτηράκη μου θύμισε την περίπτωση του υιού Κυπριανού, Μάρκου και την πρόσφατη ηχηρή του παραίτηση λόγω ευθυξίας. Αν ψάξουμε λίγο βαθύτερα και οι δυο τους κουλιαντηρίζουν τα ίδια μυαλά(!!),ή καλύτερα τρέφονται από τα ίδια αρρωστημένα ιδανικά: Η περιουσία ΚΥΠΡΟΣ τους ανήκει κατά κάποιο τρόπο κληρονομικά Σ΄αυτούς έλαχε ο κλήρος να μας κυβερνούν, ή τουλάχιστον (αφού δεν τα πολυκαταφέρνουν) να μας ταλαιπωρούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μάρκος παραιτήθηκε και η Καίτη Κληριδου είναι έξω από το προεδρικό και φωνάζει "Κάτω η Χουντα του Χριστόφια", διαλέγουμε και παίρνουμε...

    Ο Νικόλας Παπαδόπουλος το φωνάζει από τις τηλεοράσεις. Δεν ξέρω η κόρη του Κασουλίδη αν τέλειωσε με το μανικιούρ-πετικιούρ τι έχει να μας πει!

    Γενικά, το τοπίο ξεκαθαρίζει. Είναι καλό να φυλάμε τα νωτα μας. Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή