Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.7.11

Μνημείο Ηλιθιότητας του Πολίτη

Προτείνω η 17η Ιουλίου να πάψει να είναι η μέρα εορασμού της Αγίας Μαρίνας και να γίνει ημέρα εορτασμού του Κίτρινου Κυπριακού Τύπου. Κάθε χρόνο θα ανατρέχουμε στο αρχείο της εφημερίδας Πολίτης ημερομηνίας 17 Ιουλίου 2011 και θα ξαναδιαβάζουμε τα 22!! δημοσιευμένα κίτρινα διαμάντια  έντυπης χολέρας που όμοιά τους δεν έχουμε ματαδεί! Αφού τα διαβάσουμε θα κάνουμε το σταυρό μας και ακολούθως το ετήσιο χαρακίρι στη νοημοσύνη μας. Μετά θα προσφέρουμε τα κομένα μας κεφάλια έξω από τα γραφεία του Πολίτη ως τάμα για το καλό της ελευθερίας της γνώμης.

Διαβάζω τίτλους στα γρήγορα:  Τα ψέματα της Κυβέρνησης, Το νήμα οδηγεί στον Χριστόφια, Περί βλακείας, Μπορεί να κυβερνήσει ο Δημήτρης Χριστόφιας;, Να φύγει αμέσως, Δεν έχουμε υπόθεση...δεν έχουν τσίπα, Αγαπητέ μου Αχμαντινετζάντ, Τσουνάμι Αγανάκτισης, Η αρχή της πραγματικότητας, Επιστροφή στη Σοβιετική Ένωση του 1980, Ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής, Έβγαλαν την οργή στο facebook, Ανοικτή επιστολή προς Πρόεδρο του Άντρου Παυλίδη, Ανοιχτή επιστολή προς Πρόεδρο της Γιούλης Τάκη, Τσιμέντωσες την Καταστροφή, Ερασιτέχνες Δολοφόνοι και πολλά άλλα πανομοιότυπα.

Θα ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ με καθένα από αυτά τα άρθρα. Και θα το πράξω με αρκετά στις προσεχείς αναρτήσεις. Πρώτο για λόγους ευθιξίας. Εδώ και μια βδομάδα ακούμε για μαντρωμένους, για αρνιά, για κομματόσκυλα που δεν σκέφτονται, μέχρι και για Προδότες Αριστερούς ακούμε. Από ποιούς τα ακούμε; Από όσους αναπαράγουν – πάααρα πολύ κριτικά – τα γραφόμενα της εφημερίδας (ξανά μανά το ίδιο γνωστό τροπάρι της κοινής γνώμης που είναι αληθής επειδή είναι κοινή. Καμιά υποψία πως κατάντησε κοινή η γνώμη σας έχετε;). Δεύτερο για λόγους προσωπικής τιμής. Γιατί κάποιοι σε αυτό τον κωλότοπο ξαφνικά θεώρησαν ότι έχουν το μονοπώλειο στην ανθρωπιά, στην εντιμότητα, στο αίσθημα δικαίου ακόμα και στο πένθος. Τρίτο γιατί θέλω να βρω ποιός είναι ο αληθινός στόχος της εφημερίδας (που δεν είναι απλά η πτώση του Χριστόφια,- τα στελεχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και το ΔΗΚΟ έχουν αμέτρητα ντοκτορά στο να βγάζουν μεταξύ τους τα μάτια τους χωρίς αιδώ, δεν είναι το ήθος περί του προσώπου το πάπλωμα - ούτε απλά οι πρόωρες εκλογές, ούτε απλά η δημιουργία χάους). Τέλος γιατί έχω την απορία, γιατί όλοι αυτοί οι αρθρογράφοι νομίζουν ότι κάτι γράφουν;!

Θα το πράξω ως άτομο (άτομο you know?) διότι μαντρωμένη δεν υπήρξα ούτε υπάρχει τρόπος να γίνω. Μέλος του κόμματος δεν είμαι αλλά μπορεί και να γίνω στην επόμενη έκδοση του Πολίτη έτσι για το γινάτι σας.  Προδότρα δεν είμαι. Μένει να δω αν είμαι κατά τύχη αρνί!
Τι κάνει ένα αρνί; Ακολουθεί τον βοσκό υποτίθεται, εννε; Γιατί ακολουθεί τον βοσκό το αρνί και δεν χάσκει αμέριμνο στους κάμπους; Γιατί από αδέσποτο έγινε «κατοικίδιο» και ως κατοικίδιο δεν «σκέφτεται» για τον εαυτό του. Αρνί είναι ένας πολίτης που δεν διαθέτει καμιά κριτική ικανότητα και δανείζεται την κρίση του βοσκού του για να επιβιώσει. Ένας άνθρωπος αρνί που δανείζεται την κρίση του βοσκού του για να επιβιώσει είναι ένας άνθρωπος που περιορίζεται στο να σκέφτεται και να πράττει άκριτα ή μιμητικά. Ε μα πως παραλύει η κρίση; Με πολλούουους τρόπους, λένε οι ελεύθεροι που ορώνται από ψηλά τα πειθίνια αρνάκια που βόσκουν.

Για να δούμε τι οράται ένα μη αρνί που μοιράζεται μαζί μας την ευφυή του ανυπότακτη και νοηματοδοτούσα ελευθερία.

Άρθρο του Κοριού:
Τίτλος: Αγαπητέ μου Αχμαντινετζάντ.
Ανεπίσημος τίτλος: Φταίει ο Χριστόφιας επί παντός επιστητού συμπεριλαμβανομένου και του γιατί ακόμα αναπνέει για τους εξής λόγους:

1.       «Έφτασεν τζαι είπεν το» ο Κοριός ότι ο Χριστόφιας είναι ανίκανος από την περασμένη εφτομάδα!!!
2.       Διότι ο Χριστόφιας υποστηρίζει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που είναι επίσης αγανακτισμένοι στις πλατείες!!!Να δούμε τώρα πως θα το κουκουλώσει κι αυτό αντιμετωπίζοντας τους αγανακτισμένους της Κύπρου!!!
3.       Γιατί είναι αντι-αμερικάνος!
4.       Γιατί δεν ψάχνει στηρίγματα στην Ευρώπη αλλά στους τριτοκοσμικούς διχτάτορες!
5.       Διότι επικαλείται το πραξικόπημα και δεν ντρέπεται!
6.       Διότι το συμβάν της 11.7 είναι σημαντικότερο από το πραξικόπημα και δεν το παραδέχεται.
7.       Διότι τώρα πρέπει να γιορτάζουμε το Δεν ξεχνώ στις 11.7 και όχι στις 20.7.
8.       Διότι ο Κοριός δεν θέλει άλλους ήρωες και είναι αντι-μιλιταριστής, άσχετα ότι προτείνει να μην αναφερόμαστε αντι-μιλιταριστικά στο πραξικόπημα διότι θέλει να σηκωθεί από τον καναπέ του και να φωνάζει όταν το κάνουμε!
9.       Διότι ο Χριστόφιας ως αντι-αμερικάνος, αντι-μιλιταριστής, φιλο-τριτοκοσμικός και ανίκανος, ακόμη δεν ανακήρυξε την Κύπρο σε ανοχύρωτη πολιτεία ως όφειλε να κάνει  αν δεν ήταν τίποτα από αυτά που είναι και που τον καθιστούν ανίκανο και επικύνδινο και ήταν σαϊνι σαν τον Κοριό δηλαδή φιλοαμερικάνος, φιλοευρωπαιστής, αντι-τριτοκοσμικός και αντι-μιλιταριστής και έτσι θα την πετούσε την πυρίτιδα στη θάλασσα όπως κάνουν όλοι οι φιλοαμερικάνοι, οι  φιλοευρωπαϊστές και αντι-τριτοκοσμικοί!!!
10.   Αφού δεν πέταξε στη θάλασσα την πυρίτιδα, λόγω αντιαμερικανισμού, αντιευρωπαισμού, φιλοτριτοκοσμισμού, και αντιμιλιταρισμού, οφείλει να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα!
11.   Ζήτω η Επανένωση ένιγουέι!


Άρθρο της Ρένας Χόπλαρου
 Τίτλος: Η «αρχή της πραγματικότητας»
 Ανεπίσημος τίτλος: είμαι νέα, έξυπνη και χαμογελαστή σε αντίθεση με τον Χριστόφια που είναι ξεπερασμένος τζαι δεν έσιει υπόθεση για τους εξής λόγους:

1.       Το θέμα της φύλαξης της πυρίτιδας ήταν πάρα πολύ απλό. (για τη Ρένα-επιστήμονα) Απλά ο Χριστόφιας είναι βλάκας.
2.       Διότι ο Χριστόφιας είχε ως σκοπό να μας εξαπατά στο διηνεκές αλλά τελικά την πάτησε από την «αρχή της πραγματικότητας» (της Ρένας)
3.       Διότι είναι μαιτρ στην ανικανότητα και μας έκανε τριτοκοσμικούς – όπως τους φίλους του; - αντί κέντρο του εξελιγμένου ευρωπαϊκού πολιτισμού όπως είμασταν πριν την έκρηξη και πριν την εκλογή Χριστόφια (πότε εννοείς Ρένα, επί Τάσσου; Ή πάντα; Ου Χριστός!)
4.       Διότι δεν ξέρει (η Ρένα) πόσους ακόμα θα σκοτώσει αυτή η κυβέρνηση!!!
5.       Διότι η κυβέρνηση επιβάλει σιωπή καλώντας για ψευδο - ενότητα με στόχο να αποκρύψει το γεγονός πως η έκρηξη είναι το κυπριακό Τσέρνομπιλ. Χιλιάδες Κύπριοι ασθενούν με καρκίνο και με εγκαύματα τρίτου βαθμού στα νοσοκομεία της πραγματικότητας της Ρένας.
6.       Διότι όποιος ανταποκριθεί στην έκκληση για ενότητα – πολίτες και κόμματα – συναινεί στο έγκλημα.
7.       Διότι μεταξύ των βουλευτών του ΑΚΕΛ υπάρχει ένας κρυπτο - θρησκευόμενος που επικαλείται  μεταφυσικώς την κακή μας μοίρα κάθε Ιούλη σε αντίθεση με τη Ρένα που είναι επιστήμονας.
8.       Διότι όλος ο κυπριακός λαός είναι απόφοιτος πανεπιστημίων και δεν τρώει το κουτόχορτο με τον θείο Σαμ και τον αντιαμερικανισμό του ΑΚΕΛ. Χα!
9.       Διότι όλος ο κυπριακός λαός έχει υψηλή πολιτική κουλτούρα (εκτός από τις εκατοντάδες χιλιάδες που δεν έχουν -  ίσως δεν τέλειωσαν το πανεπιστήμιο της Ρένας)
10.   Διότι ο Στρατός πρέπει να γίνει σχολείο εμπειριών και σοφίας για τα παιδιά μας! Το προστάζει και η επιστήμη!
11.   Ζήτω η Επανένωση ένιγούει!


Άρθρο της Νάταλι Μιχαηλίδου
Τίτλος: Επιστροφή στη Σοβιετική Ένωση του 1980
Ανεπίσημος τίτλος: ο κυπριακός μου κώλος ο τίτσιρος είδεν το βρατζιν τζαι εσιέστην!

1.       Μάναμου κορούα μου, ηρωϊδα μου, μα ο Άντρος εν παπάς σου κόρη, οξα εν συνωνυμία;
Τζαι θα σου διούν εσένα κουπόνι;;; γιατί εν τίποτε το Mall, ο Ορφανίδης, ο Αθηαινίτης, το Τι Βι μανία, η Έλενα Ρουπινστάιν, η πίτσα Χατ, η Τορόντο, η κάρτα μάιλς που συνάεις πόντους να τους ποσώσεις να πάεις διακοπές, για ποιά σε επεράσαν μάναμου τζαι επήρασσε στη σοβιετία του 80 που ούλλοι ξέρουμεν ότι υποφέραν οι γέροι τζαι οι νέοι τζαι εκόφκαν τους το ρεύμα τζαι το νερό τζαι εν είχαν στα καλά καθούμενα δουλειά τα πλάσματα τζαι ήταν δούλοι μάναμου  ούλλοι, εν αθυμάσαι τζαι στους ολυμπιακούς του 80, που την πείνα τζαι τη δίψα εφύρνουνταν πας τον Μίσια μες το ολυμπιακό στάδιο. Ρεύμα στη σοβιετία του 80;;; κύριε ελέησον!!!
Αφού δεν είχαν μάναμου να φάσιν τα πλάσματα, εν αθυμάσαι που επιάσαμεν εμείς ούλλα τα χρυσά. Κόρη ο Κασπάροφ εν τζαι εν ανηψιός του παπά σου; Ρωτώ να δω πόθεν επήρες την εξυπνάδα!

2.       Με επανένωση θέλω με τίποτε! Γύφτοι! Εγώ έχω και συμπόνοια και class!!! Παπά πέ τους!!!

Άρθρο της Νιόβης Σανταμά
Τίτλος : Ερασιτέχνες Δολοφόνοι.
Ανεπίσημος τίτλος: είμαι πολύ κυρία για να ασχοληθώ μαζί σας αλλά με θυμώσατε τώρα!

1.       Οι ενσυνείδητοι πολίτες δεν αρθρογραφούν δημοσίως για πολιτικά θέματα γιατί δεν είναι μπασκλασαρία εκτός και αν κυβερνά ο Χριστόφιας που τους εξοργίζει.
2.       Τα συναισθήματα της κυρίας Νιόβης για τον Χριστόφια είναι πολύ έντονα, έχει χάσει τον ύπνο της πρέπει να γράψει!
3.       Εξ επαγγέλματος, λέει, η προσέγγιση της πρέπει να είναι ριζωμένη στον ορθολογισμό αλλά του κάκου! Είμαι καθηγήτρια πανεπιστημίου αλλά είμαι και άνθρωπος ρε γαμώτο τον Χριστόφια σας μέσα!
4.       «...το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της επισώρευσης εγκληματικών λαθών και ανεξήγητης (η χειρότερα αδικαιολόγητης ή ακόμα χειρότερα ιδεοληπτικά υποκινούμενης) ακινησίας....» - γαμώ την κοινωνία σας μέσα ρε κομμουνιστές!!! Κομμουνιστής = ιδεοληψία = ερασιτεχνισμός = δολοφονίες! Εθύμωσα επιστήμονας γυναίκα!
Στην πυρά ρε η επιστήμη θα λάμψει!
5.       Φου...φου...ψυχραιμία...
6.       Δεν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος με κυβέρνηση Χριστόφια! Διότι η κυβέρνηση Χριστόφια είναι ακραία, τι περιμέναμε επιστημόνισσες γυναίκες από έναν κομμουνιστή πρόεδρο! Τι σημαίνει κομμουνιστής Πρόεδρος; Οτι διοικεί το ΑΚΕΛ αυτό τον τόπο. Το Κράτος μας είναι κομματοκρατούμενο από τους Κομμουνιστές.
7.       Ένα κράτος κομματοκρατούμενο από τους Κομμουνιστές δεν είναι αξιοκρατικό. Πού είσαι Τάσσο που είσαι Γλαύκο όταν όλα ήταν γύρω μας αξιοκρατικά και άξια;
8.       Πολύ περισσότερο – λυπάται που θα μας το πει, δεν ήθελε, αλλά πρέπει, κουράστηκε να κάνει πειράματα για να αποκοιμιέται – με κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν έχουν θέση οι άριστοι!!!
9.       Τι σημαίνει δεν έχουν θέση οι άριστοι; Ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!
10.   Η τυραννία – κομμουνισμός που ως γνωστό έχουμε στη Κύπρο και η κυρία Νιόβη ιδιαίτερα, δεν είναι μόνο αναξιοκρατική απέναντι στους άριστους ως πρόσωπα. Όταν οι άριστοι – πρόσωπα απουσιάζουν από τα αξιώματα τότε δεν ευημερεί ούτε το κοινωνικό σύνολο.
11.   Ακολούθως αφήνει τις θετικές επιστήμες και μεταπηδά στη φιλολογία η κυρία Νιόβη διότι νομίζει ότι η πολιτική είναι να γράφεις ωραίες φιλολογικές προτάσεις με τις λέξεις: υπευθυνότητα, εργατικότητα, αξιόπιστη αξιολόγηση κα ανταμοιβή και λοιπά όμορφα. Μετά μπαίνει στο ζουμί : το σύγχρονο ανταγωνιστικό κράτος. Με κυβέρνηση αρίστων. Μη κομμουνιστών.
12.   Προς το τέλος αρχίζει να το μετανοιώνει που ασχολήθηκε γιατί είμαστε ένα δημοκρατικά και κοινωνικά ανώριμο κράτος. Όταν κατεβάσουμε και τον τελευταίο αριστερό από κάθε αξίωμα θα ωριμάσουμε τόσο δημοκρατικά όσο και κοινωνικά και θα αριστεύσουμε!!!
13.   Τέλος η Νιόβη  λέει πως το διακύβευμα των ημερών είναι να διατηρήσει κανείς τη κοινωνική του συνείδηση ζωντανή. Δηλαδή να μην χάσει την ελπίδα πως ο Χριστόφιας εντέλει μπορεί να πάει και στο διάολο κι έτσι θα αφήσει την πολιτική και ο Χριστόφιας που δεν είναι άριστος και η Νιόβη που είναι ήδη στους αρίστους και δυσκολεύεται να αρθρογραφεί σε κυριακάτικα φύλλα για το λαουτζίκο.
14.   Επανένωση;

κάποια στιγμή, δηλαδή αύριο πριν να ζωστώ τα άρματα, μπορεί να το συνεχίσω...αλλιώς μεθαύριο.






41 σχόλια:

  1. Δηλαδή ουλλοι τούτοι(δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι) είναι ηλίθιοι και ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη αποστολή;

    Αποκλείεται να είναι απλώς αηδιασμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγραψες γενικώς!!! Έγραψες και ειδικώς "..Είμαι καθηγήτρια πανεπιστημίου αλλά είμαι και άνθρωπος ρε γαμώτο τον Χριστόφια σας μέσα!" + "Εγώ έχω και συμπόνοια και class!!! Παπά πέ τους!!!" Να' σαι καλά ρε Δισ, έσασες μου τα μούτρα μου τα ξινισμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επανένωση;
    Θα μας κάμουν να ντραπούμε που εψηφίσαμε ΝΑΙ το 2004 σε λλίον...
    Με το έτσι θέλω εφυτέψαν τους "αγανακτίστας" τζιαι στη Λευκωσία. Με τα ίδια ζητούμενα: το φόρτωμα της κρίσης αποκλειστικά στους εργαζόμενους, τες αποκρατικοποιήσεις, τη χειραγώγηση της δημοκρατίας που τα ΜΜΕ τζιαι τα μονοπώλια...
    Συν, το πάγωμα της λύσης τζιαι τη διαιώνιση της διχοτόμησης ως αντάλλαγμα στη διαπλοκή δεξιάς-ακροδεξιάς.

    Έχω την εντύπωση ότι οι μελέτες που εκάμαμε το περασμένο διάστημα με τες πλατείες της Ελλάδας τζιαι τη πολυδιάσπαση της αριστεράς εννά μας φανούν πολλά γρήγορα χρήσιμες...

    Άλλωστε, εσύ -προφητικά- με επροειδοποίησες πως έρχεται τζιαι στη Κύπρο το φαινόμενο...τζιαι να είμαι έτοιμος!

    Έτο που ήρτε, με τον άναν ή τον άλλο τρόπο, ετρύπωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στροβολιώτη μου, ναι εν ηλίθιοι και βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολη.

    Το ποιός είσαι, μεταξύ άλλων, κρίνεται και από το ποιούς επηρεάζεις με τα γραφόμενά σου. Ο λόγος είναι ευθύνη. Στα παπάρια τους η κοινωνία για την οποία κόπτονται...μεγάλη εξυπνάδα έννε;

    Επίσης να μου επιτρέψεις να μην φάω το παραμυθάκι της αηδίας από κανένα ο οποίος ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να είναι αηδιασμένος. Και μιλώ για τους δημοσιογράφους. Κανένας δημοσιογράφος δεν έχει ασυλία από την κριτική για όσα γράφει σήμερα. Ούτε οι δημοσιογράφοι της Χαραυγής αν αυτό σε ικανοποιεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαιως ειναι ηλιθιοι. Οτι τους λαλει ο πολιτης καμνουν. Εφκαλαν ηλιθια, επιφανειακα τζιαι επιπολαια συμπερασματα τζιαι επιαν στο προεδρικο γιατι εν της μοδας. Λοττες

    Αναμεσα τους τα ελαμιτικα και ολη η βλακεια της Κυπρου συναμενη τζιαμε, ταιρκαζει σου ρε στροβολιωτη να πιενεις καθε μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νέε, ναι, είπαμε πως το κομμουνιστικό κίνημα έχει μεγάλη πείρα, θυμάσαι; και πως αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να "δούμε" πιο καθαρά τα φαινόμενα.

    πάνω από το πτώμα μας τα βρωμόχερά τους από την εργαθκιά! αν θέλουν να θάψουν το κυπριακό, να θυμούνται πως "το τέρας που κοιμάται περιμένει".

    και για να μην κατέβει κανένας καλοθελητής να με ρωτήσει αν με το τέρας εννοώ το ακελ, λέω προκαταβολικά, πως το τέρας είναι μια δύναμη, που ακόμα δεν την γνωρίζουν και η οποία βρίσκεται στην πραγματικότητα - όχι της Ρένας - αλλά όλων μας, που είτε γουστάρουν είτε όχι,θα βγεί στο φως.

    η δεξιά, φαίνεται πως μεταξύ της κύπρου και των κερδών επέλεξε τελειωτικά το δεύτερο. θα πρέπει να αποδεκτεί και τις συνέπειες...εύκολος δρόμος να κάμουν βόλτα εις βαρος μας πάντως, δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. zep,

    πληζ, καταλάβω το θυμό,έχω και εγώ θυμό. αλλά ο Στροβολιώτης εννεν κανένα αλητόπαιδο. μπορούμε να σφαχτούμε κανόνικά μαζί του λλίον έντιμα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Δις, αν έβρισκες τουλάχιστον ευθύνη τζιαι στον Χριστόφια για το ότι παρέδωσε τον κοσμάκη στα στόματα των λύκων...

    Αθυμάσαι που σου ελάλουν ότι τα εμβατήρια κουρτίζουν; Εν σου άρεσεν τότες. Φάτε εμβατήρια τωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dis,

    Σε χαιρετώ και υποκλίνομαι!!! Έγραψες!!!
    Σ’ ευχαριστούμε!

    Υ.Γ.: Αληθεύει ότι ο λεγόμενος “Κοριός” είναι ο πάσχων από οξεία αντιΑΚΕΛίτιδα Μακάριος Δρουσιώτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μουφλόν,

    τα εμβατηρια δεν τα παίζει η αριστερά αυτή τη στιγμή. Τα παίζουν άλλοι. Αρνούμαι να υποταχθώ τζαι να ζήσω ξανά υπό τον ήχο των εμβατηρίων του οποιουδήποτε.

    Είπα, το πάπλωμα δεν είναι για τον Χριστόφια. Το ξέρει και ο ίδιος. Ναι, εμείς οι εξωκομματικοί, που κάποτε εκατηγορηθήκαμεν τζαι για αντι-ακελισμό πρέπει να υπερβούμε τες μικροανάγκες μας τζαι τον εγωϊσμό μας. Παίζεται το μέλλον της Κύπρου τζαι παίζουνται τα πακέτα μέτρων που μας ετοιμάζουν.

    Τι θέλουν; Να σου πω τι θέλουν; Να διαλυθεί το ακελ αυτό θέλουν. Γιατί να υπάρχει ρε κωλοκυπραίοι ακόμα, έναν αριστερό κόμμα που έσιει ποσοστά όταν όλη η Ευρώπη εγονάτισεν τζαι γλύφει για ένα πιάτο φαί;! ποιοί εισαστε ρε κωλοκυπραίοι που θα αντισταθείτε; ε εν να αντισταθούμεν Αγρινέ. Εννεν ο Χριστόφιας που με κόφτει. Παρόλο ότι η χολή εναντίον του έφτασεν τα όρια της παντελούς ανηθικότητας.

    Τζαι επίσης ξέρω πως εν ανήθικο να χτυπάς έναν άνθρωπο την ώρα που εν αδύναμος. Εν εντελώς υποκριτική η στάση της ευθυξίας τους καθώς και η κριτική για την ανικανότητα του Δημήτρη.

    Καμνεις λάθος αν νομίζεις πως έν έχω απαιτήσεις που το ακελ. Είχα πάντα. Παντα θα έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σημειώνω μόνο την εντύπωσή μου απο την εδώ "ενστικτώδη" λύσσα διαφόρων χιτοδεξιών..Σε μιά άσχετη εκπομπή στην τιβι είδα έναν δεξιό πολιτευτή να βγάζει αφρούς για τον Χριστόφια..όντας καχύποπτος και συνωμοσιολόγος υπέθεσα πως και αυτός θα ανήκει σε αυτή τη γενιά (ηλικιακά ταιριάζει) των εοκαβιτων-χουντοπροδοτών που έχουν γερά στην αρρωστημένη "μνήμη" τους όλα τα αισχρά ένστικτα της "νεότητάς" τους..και σκέφτηκα αμέσως: δύσμοιρη Κύπρός, πόσο λίγο τους ξέρεις αυτούς τους ποντικούς, πόσο λίγο ξέρεις πως βράζει ο αντικυπριωτισμός τους, πόσο λίγο ξέρεις πόσο τους πονάει τους ποντικούς που ένας και μόνο συμβολικά κομμουνιστής έγινε πρόεδρος..Αυτό που με λυπεί όμως είναι αυτοί που είδα με τις σημαίες να παραληρούν ελαδίτικα στο ίδιο το νησί. Πόσο λίγο ξέρουν, πόσο λίγο η μητριά τους νοιάζεται γι αυτούς, σε τι αυταπάτη ζούνε. Έτσι μου'ρχεται να έρθω κάποια στιγμή σ'αυτόν τον τόπο να τους μιλήσω, μπάς και καταλάβουν πόσο μίσος έχει ένας εθνικιστής για την πολύμορφη πατρίδα, πόσο οι έλληνες εθνικιστές μισούν την Κύπρο γι αυτό που είναι...χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ AΡΘΡΟ !!! ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ : ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ !!! ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eriugena,

    πολυ χαίρομαι που εμφανίστηκες! Ναι θα συναντηθούμε κάποια στιγμή είτε εδώ είτε εκεί. Εγώ το έχω για βέβαιο!

    Και θα ετοιμάσουμε τα αντι-ντόπερμαν χτυπήματά μας! Οπως υποσχεθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στέλλα,

    πριν λίγες μέρες σε μια εκπομπή όπου ήταν φιλοξενούμενος ο Λουκαϊδης και ο μέγας Αντρέας Πιτσιλλίδης, ο τελευταίος ειρωνεύτηκε τους αριστερούς ξέρεις γιατί; γιατί ακόμη χρησιμοποιούν τον όρο "εκμετάλλευση!"

    Πιστεύεις πως άτομα τα οποία θεωρούν φύσης και Θεού έργο ή Διαβόλου ανάλογα, το να πεινούν τα 2/3 της υφηλίου, χορταίνουν με το φάγωμα ενός ανθρώπου;

    δεν χορταίνουν. θέλουν πολύ περισσότερα..

    ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ΑΚΕΛ όφειλε πρώτο να σκήσει κριτική στους χειρισμούς Χριστόφια, μόνο έτσι θα προστάτευε και αυτόν και το ίδιο. Αντ' αυτού... συνειδητά επιλέγει... πρόσεξε ΕΠΙΛΕΓΕΙ την πόλωση σαν μηχανισμό συπσείρωσης τζιαι προστασία του Αλάνθαστου.

    Εφτάσατε να βρίζετε όποιον δεν συστρατεύεται. καταλαβαίνεις τι σημάδιν εν' τούτο;

    Θα πασάρετε τον κόσμο στα χέρια του κάθε "γκουρού της εναλλακτικής ψυχολογίας με υψηλό εθνικό φρόνημα". Εγώ λαλώ σας το... τζιαι που τζιαμέ τζιαι τζει... κάμετε ότι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μουφλόν,

    δεν έβρισα κανένα ρε φιλε. Αντίθετα, κράτησα πολύ ήπια στάση στις συζητήσεις στα μπλογκς.

    Κρίνω την έκδοση του Πολίτη γιατί φλερτάρει με μιαν ύπουλη φασιστοειδή αντίληψη. Και θα συνεχίσω να το κάμνω.

    Κανένας δεν πασάρει κανένα πουθενά Μουφλόν. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπέυθυνος για τις επιλογές του. Η νοημοσύνη δεν διαμορφώνεται εν μια νυκτί. Ο καθένας πάει εκεί που του επιτρέπει ο δικός του εγκέφαλος. Μεν κινδυνολογείς...

    Ελπίζω να ξέρεις δε πως το ΑΚΕΛ και εννοώ τα στελέχη του, εχουν αντίληψη για την κρισιμότητα της στιγμής. Εχουν αντίληψη πως διαμορφώθηκε μια αντίφαση μεταξύ του ποιός πρέπει να σωθεί: ο Πρόεδρος ή το κόμμα. Πρέπει να επιτραπεί σ΄αυτούς τους ανθρώπους να υπερασπιστούν το κόμμα τους όπως νομίζουν. Και δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή υπερασπίζονται ένα προσωπο. Κατι άλλο υπερασπίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε Δις, γράψε μας τζιαι τα ρεπορτάζ της Χαραυγούλας. Δίνω όρκο πως δεν θα σχολιάσω καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την Κυριακή, στεκόμουν δέκα λεπτά και κοίταζα τα σταντ των εφημερίδων. Ειδα τη Χαραυγή, τον Φελελευθερο και τον Πολιτη. Τις έβαλα και τις τρεις πίσω.

    Μετά Μουφλόν...για καλή μου τύχη άρπαξα και τη Σημερινή από περιέργεια. Ε ρε φίλε ακόμα και η Σημερινή είχε ηπιότερο εξώφυλλο από τον Πολίτη!!!

    Θέλεις κριτική της Χαραυγής από μένα; Πολύ ευχαρίστως!! Είναι υπόσχεση! Και να σχολιάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θα χρειαστεί. Άμαν βάλεις τα σχετικά ρεπορτάζ της Χαραυγούλας... θα μιλήσουν που μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δισδαίμονα αν και μορφωμένο και σωστό άτομο πέφτεις και συ στη παγίδα του παραρηλήματος και του παροξυσμού.Στο οποίο φέρει ακέραια ευθύνη και ο ίδιος ο Χριστόφιας.Και μεν μου πεις ότι τα περί ΕΟΚΑ Β και φασισμού και οι συγκρίσεις των τανκς και τω καλάσνικωφ με καμμιά 50αρκά κωλόπαιδα δεν είναι εμβατήρια.Και μεις μου πεις ότι αυτά δε είναι σφυρίγματα μαντρώματος ή επιχειρήσεις ανύψωσης κομματικού τζιαι ιδεολογικού ηθικού.Σόρρυ αλλά δαμέ εκατάφερε να φανατίσει τζιαι σένα.Σόρρυ αλλά δαμέ εξέχασες ότι έχουμε ένα κρατικό έγκλημα έναντι της κυπριακής κοινωνίας.Στο οποίο μεταξύ άλλων φέρει ευθύνη και ο ίδιος ο πρόεδρος.Τζιαι κάτι άλλο.Αρνούμαι να δεχτώ ότι η Ρένα(η οποία δεν είναι δημοσιογράφος αλλά αρθρογράφος) τζιαι ο Κασκάνης εν ηλίθιοι.

    Γιώργος Τιμοθέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν ξέρω αν είναι ηλίθιοι όσοι κάθε βράδυ διαμαρτύρονται , το σίγουρο για μένα είναι ότι παρασύρονται από εύηχα συνθήματα τον παπαγάλων δημοσιογράφων που χωρίς κανένα ίχνος δημοσιογραφικής ηθικής εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Γιώργος Τιμοθέου και το Αγρινό τα λένε όλα. Δείξατε τα χρώματα σας εσείς οι φανατισμένοι του ΑΚΕΛ (Υπάρχουν πολλοί άλλοι ΑΚΕΛικοί που έχουν πια μπουχτίσει). Από δήθεν φιλειρηνιστές, φιλολαϊκοί, πατριώτες κτλ. έχετε δείξει ξεκάθαρα τον φασισμό που τόσο καιρό κρύβατε! Σας έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργο,

    έχει γίνει ένα έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας. ναι συμφωνώ. μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ σε ποιού είδους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ κοινωνίες Πρόεδροι καταδικάζονται χωρίς δικαίωμα να κριθούν από τη δικαιοσύνη; πες μου σε παρακαλώ αυτοί που αρθρογραφούν ενάντια στους ολοκληρωτικούς φιλοσοβιετικούς αριστερούς ΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ υπηρετούν.

    θα ήθελα μια απάντηση.

    για τη Χοπλαρου και τον Κασκάνη - στον οποίο δεν αναφέρθηκα.

    ναι, ήταν απογοητευτικότατη για μένα η Χόπλαρου.εχουμε φτύσει αίμα σε αυτό τον τόπο να χτίσουμε μιαν ελπίδα για την επανένωση της πατρίδας μας; που είναι η σοβαρότητα αυτών των ανθρώπων; και από που κι ως που έστω η αποτυχία ενός προέδρου πρέπει να μεταφραζεται σε έναν ακρατο ιδεολογικό πόλεμο;

    ποίος στον κόρακα θα λύσει το κυπριακό φίλε μου;! ο αρχιεπίσκοπος ή ο γιαννάκης;

    γιατί επρεπε αυτή η μερίδα των ανθρωπων να διαλύσουν προσπάθειες εκλογίκευσης τόσων ετών; τι εκέρδισεν η χόπλαρου αν όι ένα μερίδιο στην περιρρέουσα ανοησία του φανατισμού;

    τι; ότι έγινε αρεστή σε μια μερίδα φιλο-αριστερών; ε ναι, έχασε όμως την εκτίμηση πολλων άλλων.και αυτό πρέπει να λεχθεί.

    επιπλέον το επίπεδο του άρθρου της ήταν αξιοθρήνητο.χωρίς καν μια λογική συνοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πατίνιο, δεν είπα ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος.

    αλλά υπάρχει κόσμος που διαθέτει τσίπα και δεν μπορεί να ενσωματωθεί με την ηλιθιότητα στην οποία οδηγείται η όλη κατάσταση για τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δισδαίμονα,εσύ έχεις εμπιστοσύνη στη Κυπριακή δικαιοσύνη;Εγώ πάντως όχι.Και δεν τίθεται θέμα μόνο ποινικής δικαιοσύνης.Αλλά ηθικής και πολιτικής.Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να αποδώσει ή επιβάλει αυτού του είδους τη δικαιοσύνη ...Εκτός και αν θέλεις να μου πεις ότι μετά τη δημοσίευση και τη μη διάψευση του περιεχομένου τόσων δημοσίων εγγράφων,δεν έχεις ακόμη πεισθεί για τις ευθύνες του Χριστόφια.Και όταν διαπράξεις ένα λάθος ,επηρεάζοντας αρνητικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, το λιγότερο που έχεις να κάνεις, είναι να αποδείξεις ότι θα κάνεις το παν,για να βελτιώσεις την κατάσταση.Με την όλη στάση και συμπεριφορά του, ο πρόεδρος δείχνει ακόμα και τώρα, να βάζει πάνω από όλα το κομματικό και προσωπικό του συμφέρον.Δείχνει να συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης και όχι σαν πρόεδρος κράτους.Και πίστεψε με,είναι αυτό που με απογοητεύει και με θλίβει περισσότερο.Θα συμφωνήσω μαζί σου όμως, ότι μια τυχόν παραίτηση του, θα ήταν επιβλαβής για τον τόπο.Να μου επιτρέψεις, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είσαι λίγο άδικη με κάποιους ανθρώπους.Ίσως επειδή αυτά που έγραψες τα έγραψες εν βρασμό ψυχής.Ας προχωρήσει με το κυπριακό ο πρόεδρος και να σαι σίγουρη,ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα κατηγορείς, θα σταθούν δίπλα του.Το ίδιο και εγώ,παρόλο που πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θέμα οι ευθύνες του είναι τεράστιες.Από όλη αυτή την ιστόρία,διαπίστωσα, πως είμαστε ένας λαός,γεμάτος κκόμπλεξ και απωθημένα βγαλμένα από άλλες εποχές,ένας λαός που ακόμη ψάχνει την εθνική και ιδεολογική του ταυτότητα.Ένα λαός που εξακολουθεί να ζει ακόμα στο παρελθόν.Γενικά, ένας λαός που δεν ξέρει τι του γίνεται.

    Γιώργος Τιμοθέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργο,

    εσύ εμπιστεύεσαι τη Δημοκρατία σε ανθρώπους που δεν σέβονται καν τις διαδικασίες και δίνουν απορρητα έγγραφα σε φίλους τους δημοσιογράφους όταν η Κύπρος κυριολεκτικά καίγεται;

    εγώ δεν τους εμπιστεύομαι. Η απαίτηση είναι απλή. Να γίνουν σεβαστές οι διαδικασίες. Ακουμε,το εξαναείπα, η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη, αυριο, δηλαδή το 2013 μπορεί να χρειαστει να προστατευσουμεν τους θεσμούς και τον Αναστασιάδη παρέα.

    ποιός Πρόεδρος χωρας θα ήταν σοβαρός αν έτρεχε να φύγει παραιτούμενος; έχουμε μετατρέψει τη ζωή μας σε ένα πολιτικό τζανκ φουτ το καταλαβαίνεις;

    γιατί κανένας φίλε μου δεν μιλά για τα εδονοπουλα που σκοτωθηκαν σε αυτή την έκρηξη; γιατί;...γιατί μόνο για τον Ιωαννίδη; ποιός ήταν ο Ιωαννίδης και τι ρόλο έπαιξε; Εγώ απαιτώ να γίνει έρευνα.

    αν πρέπει να κριθεί ο Πρόεδρος πρέπει να κριθούν και οι υπόλοιποι.

    δεν έχω προσωπικά με κανένα. αλλά έδωσα την εμπιστοσύνη μου όπως όλοι σε κάποιους...ο Πολίτης εστήριξε για χρόνια την επανένωση...τωρά τι στηρίζει; τον αντικομμουνισμό; τότε θα πάρει την αναλογη απάντηση. αλλιώς ζούμε σε φασισμό που δεν είναι καθόλου κόκκινος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Dis Απολογούμαι , παράληψη μου, το σχόλιο μου ήταν (και)ως απάντηση του σχολίου του strovolioti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν δεν εδημοσιευαν τα έγγραφα τζε τες φωτογραφίες οι εφημερίδες (γιατί μόνο με τον πολίτη τα βάλλεις) θα μας ελαλούσαν ότι τα ανατινάξαν οι αμερικάνοι για να μας επιβάλουν ενα νέο σχέδιο αναν ή για να μας φαν το φυσικό αέριο όπως είπαν τζε κάποιοι αριστεροί μπλογκερς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. α μάλιστα...ε, γιατί δεν εισηγείται ο ΔΗΣΥ να καταργηθεί προς το παρόν και η θέση του Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους; Μέχρι το 2013 που θα αποκατασταθεί η δημοκρατία. Ευτυχώς δηλαδή που ο Γεωργίου έδωσε κρατικά έγγραφα παράνομα - όι τούτον εν σεβασμός στη δημοκρατία μεν μου πεις! - για να μεν τα κάψει το ΑΚΕΛ.

    ε,εντάξει, εν φυσά αρκετά έξω που το προεδρικό φαίνεται τζαι αρκέψαν να μεν οξυγονώνουνται καλά οι εγκεφάλοι κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ευτυχώς που είσαστεν ανεπηρέαστοι πάντως! ποιός είπε πρώτος πως θα καταστρέψει τα έγγραφα το προεδρικό; ο νεοφώτιστος νεανίας Δίπλαρος; ήντα κοπέλλιν α! άξιος! εν τζαι που τη πόλη μου! ήταν πάντα το όνειρο μου να έχουμεν έτσι αντιπροσώπους στη κυπριακή βουλή! που μόλις πατήσουν πόδι στην εξουσία αρκέφκουν τα κοννέ με τα κανάλια! τζαι δείχνουν τζαι παράνομες φωτογραφίες με πυρομαχικά στην τηλεόραση. επειδή εν πατριώτες! άξιος! να μιλά τζαι να λαλω ζήτω η δημοκρατία και η αξιοσύνη του ΔΗΣΥ!

    μεγάλος! ε, καλό, σιγά να μεν ακούσω του γενικού εισαγγελέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δισδαίμονα,δηλαδή εσύ εμπιστεύεσαι και σέβεσαι τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν από τον Κληρίδη, ο οποίος κουκκούλλοσε ήδη τουλάχιστο τρεις υποθέσεις,από τον Παπασάββα(άστα να πάνε) από τον Πολυβίου,που διατηρεί φιλίες και συγγένειες στο προεδρικό, και από μια αστυνομία,της οποίας η ηγεσία αποτελείται από σύντροφους και φίλους του Χριστόφια;Οκ πάω πάσο.Τους άλλους γιατί τους μπλέκεις;Δεν είναι αυτοί που θα διερευνήσουν την υπόθεση.Σου έχω πει.Λόγω Κυπριακού και οικονομίας, δεν θεωρώ σωστό να παραιτηθεί ο πρόεδρος.Όμως, σε μια σοβαρή χώρα,όπως π.χ η Γερμανία στην οποία έχω ζήσει πολλά χρόνια,λάμβανε χώρα ένα τέτοιο σκάνδαλο ολκής, όπως αυτό στο Μαρί,η κυβέρνηση θα παραιτήτω ομαδικώς,χωρίς να μετατραπεί η πολιτική ζωή σε τζιανκ φουτ.Εσκέφτηκες ότι ίσως τζιαι ο πολίτης να είναι απογοητευμένος γιατί επερίμενε πολλά παραπάνω που το Χριστόφια;Τζιαι ιδιαίτερα στο Κυπριακό;Γιατί να το βλέπεις μόνο που την μια πάντα;Τζιαι για όνομα του Θεού.Μην το παίρνεις προσωπικά.Η Ρένα δεν είναι αντιοτιδήποτε.Απλά γράφει τζίνο που πιστεύκει.Όσο για το Δίπλαρο.Που είναι το κακό να έχεις κονέ με τα κανάλια;Δείξε μου ένα πολιτικό σύτημα στον πλανήτη,στο οποίο ένας πολιτικός μπορεί να επιβιώσει,χωρίς να έχει καλές σχέσεις με τα Μ.Μ.Ε.

    Γιώργος Τιμοθέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην διαδικασία έρευνας που επέλεξε η κυβέρνηση, να παν τα κόμματα φίλε μου στο εθνικό συμβούλιο να απαιτήσουν μιαν άλλη διαδικασία.

    τι εννοείς; ότι το να κλέβουμε τα κρατικά έγγραφα και να μεταχειριζόμαστε τη δικαιοσύνη αλα Δίπλαρος - λες τζαι εν προσωπικό μας τσιφλίκι η χωρα, τα εγγραφα της και οι διαδικασίες της - εν οκ;! και που είναι το κακό να έχεις κονέ με τα κανάλια;!

    δηλαδή με τον κάθε ιδιώτη που γοράζει έγγραφα κρατικά για να εξασφαλίσει διαφήμιση; τουτον εν η σοβαρή δημοκρατία που θέλετε;

    το Ιωαννίδη ποιός τον ανακήρυξεν ήρωα; εγώ θέλω να γινεί έρευνα ήνταλως ένας εθνικός ήρωας τέθκοιου μεγέθους που θα επεθαινε για την ελλάδα, αποφάσισε να αφήσει θκυο αδέρφκια κατά την ώρα της ηρωικής του εξόδου προς το θάνατο, να πεθάνουν ΜΑΖΙ!!! τζαι εν έστειλεν τουλάχιστον τον ένα στην ΜΑΝΑ ΤΟΥ;;;; τούτα γιατί εν τα γράφει καμιά Ρένα;!

    η Ρένα γραφει τζεινο που πιστέφκει. τζαι εγώ γράφω τζεινο που πιστέφκω. απλά πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. En me ekplissei katholou i stasi tis k. Renas Xoplarou. Ekselixthike se fanatiki epanaproseggistria, antiratsistria kai "proodeutiki" ta teleutaia xronia, alla en mporei na apogalaktistei pou to amartwlo parelthon tis oikogeneias tis.Ate, na men po parapano... Kserete, en kati tethkoies stigmes pou gurizoun piso kati tupoi san ki autin sta kollimata tous kai sto background pou, telika, den kataferan pote na kseperasoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. φίλε μου δεν ξέρω το παρελθόν της Χόπλαρου.

    αλλά το πακετάκι "επαναπροσέγγιση-αντιρατσισμός-αντικομμουνισμός" εν το γοράζω.

    ούλλα στο φως τζαι στην κριτική, γιατί κάποιοι εκαβαλλήσαν για τα καλά το καλάμι ότι εν προχώ ενώ αναπαράγουν τζαι πιππιλλούν έναν παρωχημένο λόγο τζαι μάλιστα με ένα τουπέ ότι μιλούν τζαι τη γλώσσα του "μέλλοντος'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Dis
    Το κείμενο κτυπά κέντρο!
    Επέστρεψα μετά από 10 μέρες και βλέπω ένα κλίμα πόλωσης και μια υστερία που ευτυχώς αρχίζει να υποχωρεί κάπως. Ωστόσο, επιτέλους βλέπω μια ισχυρή απάντηση και αντεπίθεση στον πολιτικό κανιβαλισμό των ημερών. Θεωρώ εξαιρετικά διεισδυτικό το κείμενο σου γιατί (α) αποκαλύπτει τη γύμνια των στην επιχειρηματολογία των "αγανακτισμένων" και κυρίως του βασικού ιδεολογικού οπλοστασίου που κινούνται και αποτελούν τους σταθερούς συνεργάτες του "Πολίτη", από τον Δρουσιώτη, τον Τζιαμπάζη μέχρι αυτούς αναφέρεις. Γνωρίζεις ότι υπήρξα κι εγώ για χρόνια συνεργάτης με τον Πολίτη, αλλά η κατάσταση εκεί με θλίβει και με εκπλήττει η εξαλλοσύνη, το μίσος και το μένος το οποίο έχει εκτοξεύσει: πρόκειται για ιδεολογικά και δομικά συντεταγμένη επίθεση από διάφορες οπτικές – δεν είναι μονοσήμαντες οι επιθέσεις, ούτε προέρχονται από μια «κατάσταση». Υπάρχει σίγουρα μια συντονισμένη προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσουν στην οργή αλλά αυτό δεν θα επιβιώσει, π.χ. όσοι είδαν ή έφαγαν ξύλο από τους φασίστες του ΕΛΑΜ προψές ας πάν ξανά πορεία μαζί τους… εξάλλου κι ο Κωστάκης Κων/νου διαχώρισε τη θέση του κι ας κατέχεται και αυτός από αντι-κομμουνιστικά σύνδρομα.

    (β) Γι’ αυτό και θεωρώ εξαιρετικά εύστοχη την ερμηνεία σου γιατί θέτει κοινωνικούς πολιτικούς όρους τις διάφορες "κριτικές" που ωθούν προς τις προσεγγίσεις που συμμετείχαν σε αυτή την μαζική υστερία ως «οργανικοί διανοούμενοι» των δομών που συνασπίστηκαν ευκαιριακά ή διαχρονικά για να πέσουν κεφάλια στο προεδρικό.

    Συνέχισε και καλή δύναμη γιατί τώρα που υποχωρεί η υστερία θέλουμε και πιο ολοκληρωμένη θεώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γειά σου Νίκο,

    καλωσόρισες. Μα είδες; Οι δέκα μέρες που συγκλόνισαν...την επανένωση...

    είδα κι εγώ το κείμενό σου, ήθελα να σου πω τα ίδια. Μείνε κοντά γιατί τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα. Προς το παρών ισορροπούμε σε κατάσταση γενικευμένης υστερίας και λόγω του ατυχήματος και λόγω των λεγόμενων "αγανακτισμένων".

    Είναι σημαντικό να γίνεται αναφορά και ανάλυση στους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους των φαινομένων ακριβώς όπως το λες. Πολύς λαϊκισμός μας εβάρεσε στο κεφάλι ξαφνικά.

    Ειδικά ο Πολίτης ο οποίος τάχα απευθύνεται και αντιπροσωπεύει ένα πιο "προοδευτικό" κοινό, κατά την κρίση μου ελλοχεύει και τον μεγαλύτερο κίνδυνο παραπληροφόρησης και τερατογενών κοινωνικών μορφωμάτων αυτή τη στιγμή.

    Καλή δυναμη σε όλους μας. Ευτυχώς είμαστε αρκετοί όσοι θα αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική κατρακύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα φανεί κάποιος ανώτερος των περιστάσεων, ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτή η χυδαία πόλωση ένθεν και ένθεν. Έχουμε τόσα προβλήματα λόγω της (αναπόφευκτης και παγκόσμιας) καπιταλιστικής κρίσης χρέους, προστέθηκαν άλλα τόσα από την καταστροφή στο Μαρί (δεν βάζω το κυπριακό, αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτο ζήτημα πλέον) και όλοι, μα ΟΛΟΙ είτε προσπαθούμε να μαντρίσουμε είτε έχουμε ήδη μαντριστεί...
    Κανένας δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, ούτε καν εσείς οι μπλόγκερς, που δεν έχετε να κερδίσετε διαφημίσεις, χρήματα ή να αποκομίσετε πολιτικά ωφέλη. Αναλώνεστε σε μια άνευ προηγουμένου άσκοπη αντιπαράθεση, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από το (σκοτεινό) παρελθόν του νησιού μας. Από την πρώτη σας πρόταση αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης από που προέρχεστε...
    Τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας είναι απλά, οι ευθύνες είναι αυταπόδεικτες, δεν χρειάζεται καμία έρευνα για να εντοπίσει τους "ένοχους". Ας γίνει για να ικανοποιηθεί το "περί δικαίου αίσθημα" διότι περί ουσίας δεν θα έχει καμία σημασία.
    Είμαι αριστερός, από οικογένεια αριστερή, περαστικός από ΕΔΟΝ, από Προοδευτική. Μπορώ όμως να κρίνω και θεωρώ ότι δεν στάθηκε η αριστερά της Κύπρου στο ύψος των περιστάσεων εδώ και μια τριετία τώρα. Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει αλλαγή πλεύσης προς τα αριστερά (όπως εγώ φυσικά αντιλαμβάνομαι τα αριστερά). Όσο για την αντίδραση της στην τραγωδία που έπληξε το νησί, στη δική της "σκοπιά" είναι, τουλάχιστο, προβληματική. Πρώτος στόχος η πόλωση, το μάντρισμα δηλαδή των δικών, δεύτερος η αποποίηση της όποιας ευθύνης. Με σκοπό το κέρδος...
    Έβγαλε πρόεδρο το ΑΚΕΛ. Ποιός το περίμενε πριν λίγα χρόνια; Ανήκουστο, έως και απίθανο. Πώς χρησιμοποίησε την ευκαιρία αυτή; Εγώ δεν έχω απάντηση... Μάλλον εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, για σκοπούς αλλότριους. Και λυπάμε πραγματικά που το λέω αυτό...
    Όσο για τη "δεξιά", όποια και να είναι αυτή, επειδή σε αυτό το νησί έχουμε πάμπολλες "δεξιές" (από σοσιαλιστές μέχρι ελαμίτες, από πολίτη μέχρι φιλελεύθερο) προσωπικά απαξιώ καν να σχολιάσω ή να ασχοληθώ με την (αναμενόμενη αν μη τι άλλο;) αντίδραση της. Εγώ πονώ με την αντίδραση του ιδεολογικού χώρου που πίστευα (και πιστεύω ακόμα) ότι έχει σαν πρώτη προτεραιότητα των άνθρωπο και την κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ευχαριστώ για το σχόλιο. πολλά τα σημεία που με απασχολούν όπως εσένα. δύσκολες οι απαντήσεις. δύσκολη και εξεύρεση μιας σωστής συλλογιστικής.

    δεν θα συμφωνήσω μόνο στο αυταπόδεικτο της ενοχής. ζούμε σε μιαν άκρως αντι-αριστερή εποχή, εννοώ πως ζούμε σε μια εποχή κρίσεως όλων των αξιών με τις οποίες εμβόλησε ιστορικά η αριστερά την πολιτική.

    η "ανθρωποφαγία" ως διάθεση έξω από το προεδρικό, είναι απόδειξη πως πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να τηρηθούν οι διαδικασίες. όχι για κουκούλωμα κανενός ενοχου. αλλά ως αντίσταση στη βαρβαρότητα με την οποία τα λεγόμενα "ακομματιστα πλήθη" εφορμούν ενάντια στον κάθε κεκτημένο θεσμό με "καταναλωτική λύσσα" του τύπου "θέλω να σε φάω τώρα". Και βέβαια δεν εφορμούν σε θεσμούς που επέβαλεν η δεξιά, εφορμούν σε ότι οποτεδήποτε αποτέλεσε μέρος κάποιου λαϊκού και μαζικού αγώνα. Δεν είδα να διαδηλώνουν έξω από την Κεντρική Τράπεζα,για κανένα λόγο...


    ...και το θέμα της πόλωσης, δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπήκε καθαρά ζήτημα "εξαφάνισης" στο πρόσωπο ενός προέδρου μιας ολόκληρης ιστορίας και μιας συγκεκριμμένης τάξης.

    αυτό που μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ως πόλωση, μπορεί απλά να είναι η διεκδίκιση μιας ισορροπίας. Δυστυχώς σε περιόδους πολιτικών κρίσεων χρειαζεται κάποιες φορές να σταθείς "στο απέναντι πεζοδρόμιο" μόνο και μόνο για να μεν σταματήσει να υπάρχει "ο δρόμος".

    συμφωνώ, πως η κυβέρνηση απέτυχε να διαποτίσει την πολιτική ζωή με τα ιδανικά που πρεσβεύει η αριστερά, κυρίως λόγω λανθασμένης - τυχαία ή μοιραία - επιλογής συνεργατών σε καίρια πόστα.

    αλλά θα συμπληρώσω, πως κάποια από τα στελέχη του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης, φάνηκαν απόλυτα άξιοι των προσδοκιών της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν διαφωνώ με τη λογική του "απέναντι πεζοδρομίου", την αντιλαμβάνομαι πλήρως, είναι στιγμές που την ενστερνίζομαι, όμως όταν "ξεθυμάνω" προσπαθώ να δω τις πραγματικότητες με τρόπο που να επιτρέπει (κατά τη δική μου κρίση πάντα) στην κοινωνία να προχωρήσει μπροστά και όχι να μένει προσκολλημένη στις αγκυλώσεις του χθες. Και η κοινωνία μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο όταν είναι ενωμένη, όταν έχει συνοχή. Αλλιώς και τα παιδιά μας πάλι θα ασχολούνται με ζητήματα του παρελθόντως που διχάζουν τη κοινωνία χωρίς καμία ουσία, χωρίς κανένα θετικό και προοδευτικό αντίκτυπο στη ζωή τους. Θα αφήσει και αυτούς να αναλώνονται σε ατέρμονες και ανούσιες συζητήσεις για το κυπριακό (ποιο;), το πραξικόπημα, τις διακοινωτικές ταραχές κλπ. Δε λέω να τα λησμονήσουμε, λέω όμως να τα θέσουμε σε δεύτερη προτεραιότητα. Οι επικείμενοι κίνδυνοι της (παγκόσμιας πλέον) μονεταριστικής και νεοφιλελεύθερης οικονομικής (αντι-οικονομικής καλύτερα) πρακτικής για την κοινωνία είναι τεράστιοι...

    Τα σχόλια και οι σκέψεις μου κρίνουν την πορεία της αριστεράς, καθώς αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Όπως είπα πριν, απαξιώ να μπω σε συζήτηση με τη "δεξιά" του τόπου μου, επειδή απλούστατα δεν εντοπίζω καμία λογική συνέχεια στον τρόπο σκέψης και έκφρασης της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (ένα από τα πολλά), να κατηγορείται ο (όποιος) πρόεδρος της Δημοκρατίας στη νήσο Κύπρο για τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης χρέους, που όπως φαίνεται είναι έτοιμη να λυγίσει και αυτόν ακόμα το "γίγαντα" των ΗΠΑ (αλήθεια, εκεί που είναι το λίκνο του μοντέρνου πολιτισμού, γιατί δεν έλαβαν μέτρα "στην ώρα τους";). Και μάλιστα το κατηγορητήριο αυτό να εξαπολύεται από όσους στηρίζουν σθεναρά τη συνέχιση αυτής της μονεταριστικής, υλιστικής, κερδοσκοπικής και καιροσκποπικής προσέγγισης προς τον άνθρωπο και την κοινωνία.

    ΑΛΛΑ, και επειμένω σε αυτό αφού το είπες και εσύ, αντί να είμαστε "αγανακτισμένοι" έξω από την κεντρική τράπεζα, "αγανακτισμένοι" με τους καιροσκόπους αυτού του μορφώματος της οικονομίας που ονομάζουμε χρηματοπιστωτικό τομέα, αυτού του εντελώς μη παραγωγικού και ανούσιου τομέα (θα μπορούσε πλέον κάλλιστα να ενταχθεί στον ευρύτερο τομέα του τζόγου) είμαστε "αγανακτισμένοι" έξω, αλλά και μέσα στο Προεδρικό. Και γιατί; Για να δείξουμε στους "άλλους" ότι είμαστε και εμείς πολλοί...

    Μένουν δεν μένουν δύο χρόνια προεδρίας της Κύπρου από αριστερό. Μένουν δεν μένουν δύο χρόνια για να γίνουν έστω κάποια μικρά βήματα. Για την Παιδεία, την Υγεία, τον εξορθολογισμό της κρατικής μηχανής, για την αποκοπή μας (στο μέτρο του δυνατού) από την ενορχηστρωμένη (από τους κερδισμένους της κρίσης) επίθεση στον μισθωτό, στον συνταξιούχο, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία και στα δικαιώματα που με τόσες μάχες και μόχθο έχει αποκτήσει από τα χρόνια της φεουδαρχίας μέχρι σήμερα. Θα γίνουν; Πολύ αμφιβάλλω, αφού πρώτη προτεραιότητα θα είναι να συγκρατηθούν τα ποσοστά του κόμματος... Και δυστχώς η προτεραιότητα αυτή, όπως φαίνεται, επιτάσσει συμπόρευση με το νεοφιλελευθερισμό και τα μέτρα λιτότητας που κλονίζουν τις κοινωνίες ανά το παγκόσμιο. Να τρώμε λιγότερο για να έχουμε να φάμε, τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο με περιουσία 50 φορές μεγαλύτερη του ΑΕΠ της νήσου μας...

    Το παράκανα, βγήκα εκτός θέματος και απολογούμαι. Κινδυνεύει όμως η αριστερά της Κύπρου (και συγκεκριμένα ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ) με την πρακτική της "αποποίησης ευθυνών" για ένα θέμα που φέρει την ευθύνη, να χάσει τη δυναμική και τη φωνή της στην κοινωνία σε άλλα εξίσου ή και πολύ περισσότερο σημαντικά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. φτάνουμε πάντα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο θέμα της ενότητας. οι κοινωνίες όμως δεν προχωρούν συνήθως σε αυτή τη βάση.υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και κατ΄επέκταση δημιουργούνται αντικρουόμενες δυναμικές.

    αν η πολιτική μπορεί να ονομαστεί "τέχνη" είναι γιατί μέσω μιας τακτικής και μιας ψύχραιμης ανάλυσης ένα κόμμα δεν "καίει" τους απώτερους στόχους και τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί.

    ακόμα και το θέμα της έκρηξης είναι ένα θέμα για το οποίο ναι μεν θα χρειαζόταν μια συλλογική διαχείριση αλλά ξέρουμε πως η οικονομική επιβάρυνση από τις ζημιές δεν θα είναι η ίδια για το κάθε "πορτοφόλι".

    θεωρώ υποκριτική την κατάσταση της "εθνικής ανάτασης" έξω από το προεδρικό.

    ενότητα σημαίνει τον συμβιβασμό συμφερόντων. το πάρτυ έξω από το προεδρικό επιμένει πως ο μόνος που δεν δικαιούται να διεκδικεί πια κανένα δίκαιο είτε πολιτικο είτε κοινωνικο είτε οικονομικό είναι όσοι αντιπροσωπεύονται από την αριστερά.

    η προσπάθεια απονομιμοποίησης της αριστεράς αφήνει ανοιχτό το πεδίο για πλήρη εκμετάλλευση τόσο στο τομέα της παιδείας όσο και στο τομέα της οικονομίας και του κυπριακού.

    η δεξιά η οποία εμπλέκεται διαχρονικά σε χίλια μύρια σκάνδαλα ξαφνικά "δαιμονοποιεί" ένα άνθρωπο. έλεος! παρουσιάζεται ως ακομμάτιστο πλήθος ενώ τα sms από τους υψηλόβαθμους του ΔΗΣΥ δίνουν και παίρνουν καθημερινά.

    το να απονομιμοποιηθεί η αριστερά είναι στάδιο πρότερο της πόλωσης. η πόλωση αν μη τι άλλο δίνει ένα ίσο δικαίωμα και φανερώνει τις αντιφάσεις.

    όχι τα παιδιά μας δεν θέλουμε να μεγαλώσουν με τα ίδια αιώνια προβλήματα.

    αλλά το διακύβευμα της εποχής είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την έξαρση της ακροδεξιάς που δυστυχώς πάει χέρι χέρι με τη δεξια αυτή τη στιγμή.

    το φαινόμενο δεν είναι μόνο δικό μας.

    ναι, το ΔΗΣΥ με το πάρτυ που έστεισε και στείνει καθημερινά, αποδυναμώνει, την έτσι κι αλλιώς στριμωγμένη κυβέρνηση για οποιαδήποτε θετική αλλαγή επιδιώξει. και δυστυχώς αποδεικνύει πως στη δική του διακυβέρνηση θα είναι εξόχως αμείλικτος για ότι δεν συμπίπτει με τα συμφέροντα εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων όπως διαγράφονται πια παγκοσμίως.

    οι συγκυρίες απαιτούν να δούμε το δάσος. όσο πόλεμο ενάντια στην ψυχραιμία κι αν κάνουν τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα των κομμάτων ή των παρακρατικών οργανώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή