Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.3.10

12.57

Πρέπει να το πω!
Μόλις άκουσα στην τηλεόραση ότι η Άννα (μία είναι Η Άννα)έχει στην πλάτη της τατουάζ κάποιους στίχους.Όχι δεν είναι το "Κίτρινο,Γαλάζιο και Μενεξεδί",δεν είναι το "Τραίνο", δεν είναι το "Αυτός που περιμένω", δεν είναι ούτε το "Δώδεκα".Είναι το "Μην το ρωτάς τον ουρανό" του Μάνου Χατζιδάκι!
Αν υποψιαστώ, ότι ο Ψωμόπουλος(Ψωμόπουλος εστί νονός της νύχτας και πρώην γκόμενος της "Η Άννα")που τώρα είναι με τη Τζούλια(Τζούλια εστί η εθνική "παρηγοριά" των Ελλήνων κατά την εκστρατεία ανάκτησης της εθνικής μας περηφάνιας έναντι των Γερμανών)έβλεπε φάτσα κάρτα το - Λόγο στο λόγο και ξεχαστήκαμε - για να εμπνέεται εις τα ερωτικάς συνευρέσεις θα αυτοκτονήσω!!!
Γιατί δεν έκαμε τατουάζ μια Μέδουσα να πετρώνει ο γκόμενος για να της μείνει τζαι κανένας;

Ευτυχώς μετά είπε ότι η δημοφιλέστερη τραγουδίστρια τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα είναι η Χαρούλα και το τραγούδι του Λοϊζου "Όλα σε θυμίζουν".
Όλα θα σε θυμίζουν και σένα Μάνο μου όσες ροζ λάιτ σταρ ποπλαϊκο τσιόφτες της ψυχαγωγίας και να φυτρώσουν.

9 σχόλια:

 1. @Ηλέκτρα

  Μην το συζητάς! Ειλικρινά,μπορεί να φαίνεται κάτι ασήμαντο και άσχετο, αλλά γίνεσαι έξω φρενών κάποτε με την αυθάδεια κάποιων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι αλλά ο Ψωλόπουλος έχει τατουάζ που λέει "patience is the viture of the strong". Όπως το βλέπεις, viture (δεν άντεχα να μην το πω). Κατά τα άλλα, πόσοι και πόσοι έχουν χρησιμοποιήσει τον Χατζηδάκι και άλλους σπουδαίους για να πουν τη μαλακία τους. Κι όχι μόνο άτομα, αλλά και οργανώσεις και κόμματα και τα παρεμφερή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @roxanne

  Η τέχνη γενικά είναι ένας καταλυτικός τρόπος απεγκλωβισμου της ύπαρξης από τα στερεότυπα ενός φορμαλιστικού λόγου αυτογνωσίας,γι αυτό έχει εξ΄ορισμού και μια "πολιτική" ανατρεπτική στόχευση,χωρίς να αναφέρομαι αυστηρά στο λεγόμενο πολιτικό τραγούδι. Οι "Ηγεσίες" ξέρουν καλά να διαβάζουν τα λαϊκά ένστικτα, γι αυτό δυστυχώς η Τέχνη πολλές φορές γίνεται προϊόν μιας εντελώς χυδαίας χρησιμοποιήσης ως προπαγανδιστικού υλικού.

  Ο Χατζηδάκις μάλιστα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την αριστερά-δυστυχώς- για σκοπούς αντι-προπαγάνδας,επειδή τάχα ήταν αστός και άρα μη-λαϊκός συνθέτης!Ανάλογα τώρα "εκθρονίζουμε" τον Θεοδωράκη για εθνικιστική στροφή.
  Όπως και να έχει η Τέχνη είναι όπλο αντίστασης κατά του όποιου δογματισμού από τη φύση της, και ως τέτοια δεν μπορεί να γίνεται τατουάζ στις πλάτες καμιάς Αννας. Ας έκαμνε τατουάζ τη φάτσα του Καρβέλα
  για να ήταν πιο κοντά στα πλαίσια της ξεφτύλας που αντιπροσωπεύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @roxanne

  ...άσε που θα γούσταρε κι ο Ψωμόπουλος καλύτερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έλα βρε Δυσδαιμόνα, ο Χατζιδάκις ήταν αντικομφορμιστής, άρα μπορεί και να γούσταρε τη φάση (μη ξεχνάς πως είχε κάνει "εθνικό ήρωα" τον κύριο πειράζει-που-είμαι-και-μεγάλη-ντίβα) - αντιθέτως, φοβάμαι πως ο Καμπανέλης (που αν δεν κάνω λάθος έγραψε τον στίχο) θα αντρίχιαζε ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δαίμων, μεν μου τα γυρίζεις πληζ! :-)
  Ο στίχος είναι του Μάνου, αλλά και του Καμπανέλη να ήταν, σιγά να μην είναι μες τις ανθολογίες της
  ποίησης η Άννα για να το επέλεξε περί τούτου!
  όσο για το θέμα με την άλλη ταριχευμένη μούμια που αναφέρεις,δεν θα δεχτώ το επιχείρημα. όχι με τη δικαιολογία ότι γιατί και ο Μάνος δικαιούται να κάνει λάθη, αλλά γιατί η αξιολόγηση ενός καλλιτεχνικού τέρατος δε γίνεται στη βάση του σωστού και του λάθους. Γίνεται σε μια εντελώς διαφορετική βάση, για την οποία θα αναφέρεται η επόμενη ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άσχετο : Πάνω στην κάψα της φρίμπας... όλα μπορείς να τα κάνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή