Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.2.10

Ο ήλιος του Κουρίου

Σήμερα ήρτε στο γραφείο με τες φόρμες. Τα μαλλιά της ήταν πιασμένα πρόχειρα κότσο πίσω, μάλλον άφησεν τα όπως ήταν που εξύπνησε, ήταν άβαφτη τζαι εθώρεν συνέχεια χαμέ. Εχώρησεν που τον φίλο της τον Φ πριν ένα μήνα. Ήταν μαζί τρία χρόνια. Εμεινήσκαν ξεχωριστά τζαι εβρέθουνταν όποτε εμπορούσεν τζείνος. Τες καθημερινές συνήθως εν τη άφηνε να μεινίσκει σπίτι του. Είπεν της ότι έσιει πρόβλημα με τον ύπνο του τζαι θέλει να ξεκουράζεται άμα πηαίνει δουλειά. Τζείνη έδειχνε κατανόηση.
Αγάπαν τον τζαι ήθελε να τον παντρευτεί. Τζείνος εν ήσιεν την ίδια άποψη. Είπε της ότι εν πρόκειται να παντρευτεί, εν δύσκολο πράμαν ο γάμος, εν 37 χρονών τζαι εν εργένης, έτσι έμαθε. Τζείνη εν 22. Εμαήρεφκεν του, έσαζεν τον, εγόραζεν σέξι εσώρουχα των 3 ευρώ για να του αρέσκει τζαι κάθε πρωί επερίμενε να της στείλει μήνυμα ότι εξύπνησε τζαι ότι αγαπά την. Εγέμωσε το facebook με φωτογραφίες τους που το καλοτζαίρι στη θάλασσα.

Εν μπορεί να δουλέψει. Ούλλη μέρα κάθετε μες την κουζίνα του γραφείου, καπνίζει,κλαίει τζαι θωρεί χαμέ…Εν τη κόφτει που τίποτε λαλεί, εν να τον εκδικηθεί. Εξαναήβρεν τα με την πρώην του που του τα εφόρησεν πριν τρία χρόνια τζαι άφηκεν την. Έβαλεν τζαι φωτογραφίες τους μες το facebook τζαι οι φίλοι λαλούν ότι εν να παντρευτούν σύντομα. Εν τη κόφτει εν να τον εκδικηθεί…εψές επήεν με άλλον, έτσι,αφού εβούραν την, αλλά χέστηκεν εν τη κόφτει για λλόου του. Ούλλη μέρα εν μες το
facebook του Φ. τζαι θκιαβάζει τες συνομιλίες του με τες γκόμενες.

Την ώρα που έφεφκα που το γραφείο εκράτησε με δέκα λεπτά στη πόρτα να της πω ήνταμπου να φορήσω πόψε στο πάρτυ της εταιρίας. Εν να έσιει τζαι επισήμους εν μπορούμε να βάλουμε ένα τζην τζαι μια γόβα να πάμε είπε μου…τζείνη εν να φορήσει ένα μαύρο μίνι με μπλε σαξ ζώνη τζαι μπλε σαξ γόβες….
………..

Το Σάββατο θέλω να έσιει ήλιο. Αν έσιει ήλιο, θέλω να πάω στη θάλασσα του Κουρίου. Εν θα πάρω βιβλίο μαζί μου, ούτε εφημερίδα, ούτε κινητό. Αν έσιει ήλιο θέλω να φκάλω τα παπούτσια μου τζαι να κάτσω χαμέ στην άμμο. Να μεν μιλώ.
Να μεν ξέρω για μιαν ημέρα, ότι εν ζήτημα αν υπάρχει 1%  του κόσμου που να μεν εν γαμ…..νο που μιαν προσωπική ιστορία. Τζαι να μεν ρωτήσω αν η κατάληξη των ανθρώπων εν η επιλογή να επαναλαμβάνουν τον κύκλο του συναισθηματικού τους θανάτου ή η μοναξιά της συνείδησης τους.

Επήαμε στο φεγγάρι. Πότε εν να αποφασίσουμε ότι η φόρμουλα που ήβραμεν να σχετιζούμαστε μες τον έρωτα εν λάθος τζαι πρέπει να την αλλάξουμε;

Τζαι γιατί να γιορτάζουμε τον άγιο βαλεντίνο τζαι τα φτερωτά ανθρωπούθκια με το βέλος τζαι να μεν γιορτάζουμε την ομορφκιά της ζωής; Τζαι γιατί εγίναν τόσο λλίοι οι ανθρώποι που καταλάβουν, ότι τζι ο άνθρωπος εν κομμάτι μιας ομορφκιάς που μέρα με τη μέρα χάνεται....

8 σχόλια:

  1. δικαιο εχεις για την ομορφιά του ανθρωπου που σαν να ειναι σύμφυτη με την ελευθερια

    και η διαδικασία του θρηνου είναι μέσα στα στάδια ωριμανσης μας Δυσδαιμόνα [αν σε 6 μηνες δεν της περάσει θα χρειαστεί βοηθεια]...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @rose
    ακριβώς όπως τα λέεις...ααααχ εφάαμεν τα νειάτα μας για τούτην την ωρίμανση τζι ακόμα που είσαι;
    εκτός που τούτο,εμένα φαίνεται μου ότι όποτε αντιμετωπίζω έναν άνθρωπο να περνά μιαν διάλυση εξαιτίας του έρωτα,σαν να τζαι σταματούν να παίζουν ρόλο άλλα πράματα,το ποιός ένι,πόθεν ένι,πόσων χρονών ένι κ.λ.π. Σαν να τζαι τούτη η διαδικασία ένι ξερω...εξομοιώνει τους ανθρώπους με κάποιο τρόπο.τζαι εσύ απλά "πρέπει να είσαι τζιαμέ" τίποτε άλλο.
    Ως δαμέ εν το καλό μέρος της ιστορίας.

    Μετά αρχίζει το άλλο μέρος, για την ψυχολογική βία στες σχέσεις τζαι ποια εν τα όρια της...τζιαμέ μπαίνει μέσα στο πλάνο το Κούριο
    :-) Γιατί πρέπει να πάρεις μιαν ανάσα απλοποίησης των πραγμάτων. Ενι ξέρω αν σημαίνει μιαν ελεύθερία τούτο.Εγώ φοούμαι τούτην τη λέξη...Για μένα σημαίνει απλά μιαν εκτίμηση τζαι ευγνωμοσύνη για τη ζωή.Ειδικά άμα οι σιωπές ένε μια αλλά εν θκυό παρέα τζαι αγαπημένες :-)

    6 μήνες;;;μα εν να ακούω 6 μήνες τον Πάνο Κιάμο;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν to εριξε στον Πανο Κιαμο θα τους εξαντλησει τους 6 μηνες :-))))

    για τα άλλα όλα μου ανοίγεις φαλιες πολλές! οι σιωπες μαζι που χωρουν η μια την άλλη!!!!!!!!


    αυτη η κουβεντα θελει μια νυχτα ολοκληρη και μια μπουκαλα αλκοόλ

    όσο για την ελευθερία δυστυχως είναι ζευγαρι της ευθυνης και [κατα Σαρτρ της δημιουργίας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @rose
    τωρά ετσάκκισες με, με τούτον του Σαρτρ.
    Διότι έσιει απόλυτο δίκαιο!!!Διότι ευτυχώς έσιει
    απόλυτο δίκαιο!!!Διότι αν δεν ήσιεν δίκαιο η ζωή ήταν να μια μπούδρα!!!Τζαι άμα η ζωή εν μια μπούδρα εν έσιει καμιά γλύκα,καμιά συγκίνηση τζαι καμιά δύναμη.(εν το γλυτώνω το Κούριο):-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι...εν γλυτζιά η σιωπή της στιγμής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βέβαια ο Σαρτρ για άλλη ελευθερία μιλάει (βούλησης) αλλα κι εμένα εκείνες οι δυο σιωπές, οι γυμνές πατούσες στην άμμο και το Κούριο με αναστάτωσαν ευχάριστα.

    Δυσδαιμόνα, έχεις ένα πολύ παράξενο τρόπο να παρουσίαζεις με απλοϊκότητα πολύπλοκα πράγματα και προβλέπω να προκύπτουν μεταξύ μας πολύ ενδιαφέρουσες διαφωνίες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δαίμων,
    καταρχήν χαίρομαι που ως Έλλην (σωστά κατάλαβα;)
    διαβάζεις άνετα τα κυπριακά.
    Το ξέρω για τις διαφωνίες που λες. Είναι ωραίες οι διαφωνίες όταν -αυτό που λέμε στα κυπριακά- η πάστα του άλλου εν καλή.
    Το ξέρω ότι διαφωνούμε ή αν δεν διαφωνούμε έχουμε και οι δυό ένα προσωπικό τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα.
    Σε ευχαριστώ που διαβάζεις τις αναρτήσεις μου.
    Κι εγώ εκτιμώ αυτά που γράφεις.Αλλά εν πρόκειται να συμφωνώ μόνο γι΄αυτό το λόγο :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή