Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.1.15

Εκλογες - σύντομη ανταπόκριση από την Αθήνα

αντιγραφω απο τον τοιχο φίλου δημοσιογράφου σε τοπική εφημερίδα "Η Λεμεσός" που βρίσκεται στην Αθήνα για να καλυψει τις εκλογες. χωρίς δικό μου σχόλιο..

του Σ.Σ

Βρίσκομαι στη καρδιά του ελληνισμού. Υπάρχει ενθουσιασμός και ελπίδα στους δρόμους της Αθήνας για το μέλλον της πατρίδας. Σε λίγες ώρες και επίσημα το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στη χώρα. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του κόμματος της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς κατέλειξα σε μερικά συμπεράσματα. Κάνω τις ακόλουθες εκτιμήσεις:
→Δίνει ανακούφιση σε άστεγους, μακροχρόνια ανέργους. Η ακραία φτώχεια μειώνεται.
→Δωρεάν ρεύμα για μηδενικά εισοδήματα και μακροχρόνια ανέργους για ένα διάστημα.
→Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και κομισάριος της Ε.Ε Αβραμόπουλος ψηφίζεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ.
→Το Μνημόνιο "φεύγει" αλλά τα μνημονιακά μέτρα μένουν.
→Συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ για νέο Μνημόνιο αλλά δεν θα το λέμε έτσι γιατί επικοινωνιακά θα είναι λάθος.
→Δεν θα επαναφέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα προ κρίσης επίπεδα.
→Δεν θα φέρει πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία τα κλεμμένα.
→Η Ελλάδα μένει στο ΝΑΤΟ.
→Το 8ωρο είναι ήδη παρελθόν.
→Όταν του ασκείται κριτική θα απαντάει με το γνωστό "παραλάβαμε καμένη γή".
→Προώθηση λύσης του κυπριακού à la americaine.
→Μπόλικο κρατικό χρήμα σε επιχειρηματίες για επενδύσεις. Επιχειρηματίες που επενδύουν στην Ελλάδα και δεν είχαν σχέση σε σκάνδαλα.
→Δίωξη "κακών", διεφθαρμένων επιχειρηματιών που λόγω της πελατειακής τους σχέσης με ΝΔ ΠΑΣΟΚ αναλάμβαναν σκανδαλώδης συμβόλαια και προνομιακή μεταχείριση στις ιδιωτικοποιήσεις. (Σ' αυτό θα χει την στήριξη του ΔΝΤ).
→Καταπολέμιση γραφειοκρατείας για να κάνοει εύκολα και γρήγορα τις buissiness της η "νέα και υγιείς επιχειρηματική τάξη". Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο πλευρό της.
→Διευθέτηση χρέους σε συμφωνία με Τρόϊκα. Διαγραφή ενός μέρους με αντάλλαγμα ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
→Απογοήτευση μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου απ τις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ.
Με λίγα λόγια θυμίζει το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ "Πολλή κακό για το τίποτα". Και αυτοί που είναι "υπέρ" και αυτοί που κινδυνολογούν ενάντια. Η επόμενη κυβέρνηση απλά βγαίνει στη διακυβέρνηση γιατί είναι πιο ρεαλιστική, μιλάει την γλώσσα της "λογικής" από την ακροδεξιά, ανορθολογική παρέα που κατάντησε την Νέα Δημοκρατία ο έκπτωτος και απομονωμένος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η ανανέωση της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης και δημοκρατικής κεντροδεξίας στη Ελλάδα είναι μονόδρομος.‪#‎elections2015‬ ‪#‎syriza‬ ‪#‎nd‬
Υ.Γ. Δεν είμαι γέροντας να κάνω προφητείες άρα όλα υπόκεινται σε έλεγχο και επιβεβαίωση 
ή αναίρεση. Η ζωή θα δώσει απαντήσεις. Και θα είναι σκληρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου