Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.2.14

Εμείς οι νενέκοι. Σύντομο ιστορικό μιας λύσης

2004 - 2014

1. Το 2004 ο Νίκος Αναστασιάδης ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ πρωτοστατεί για το Ναι και βάζει στην κάλπη της αποδοχής του σχεδίου μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος του.

2. Εκ μέρους της δεξιάς βάζουν στην κάλπη του Ναι την ψήφο τους επίσης, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τόπου, Σιακόλες, Λόρδοι, Λεπτοί, Τραπεζίτες, Δικηγόροι Τραπεζών Πόλυδες κ.α

3. Το ΑΚΕΛ λέει το επίσημο Όχι που θα τσιμεντώσει το Ναι. Μέχρι να τσιμεντώσει το Ναι, μερίδα πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος που αργότερα αναδείχθηκαν στο κυβερνητικό πλήρωμα του Χριστόφια, ένας προς ένα κατά την πενταετία, τάσσονται ανοιχτά υπέρ της λύσης. Το ΑΚΕΛ βάζει στην κάλπη της αποδοχής του σχεδίου μέρος των ψηφοφόρων του.

4. Αριστεροί ανένταχτοι, σοσιαλιστές, δημοκράτες και διάφορες ομάδες πολιτών λειτουργούν ανεξάρτητα από τα δύο μεγάλα κόμματα και στηρίζουν σε μια κοινή προσπάθεια την λύση.

5. Το 2008 η βάση του ΑΚΕΛ "μουρμουρά" και ξεκαθαρίζει στο κόμμα, πως μετά την επικράτηση του Όχι, την περιρρέουσα του 2004, τις επιπτώσεις για το μέλλον του τόπου κ.λ.π, δεν είναι πρόθυμη να στηρίξει το ΑΚΕΛ σε μια ενδεχόμενη επανάληψη συνεργασίας ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ. Το ΑΚΕΛ κατέρχεται στις εκλογές με τον Δημήτρη Χριστόφια και τις κερδίζει. Συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ που στη συνέχεια διαλύεται.

6. Ο Δημήτρης Χριστόφιας κερδίζει εκ μέρους του ΑΚΕΛ αλλά και της Κύπρου τις γνωστές σε όλους μας συμφωνίες Χριστόφια - Ταλάτ στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

7. Το 2011 και μετά την έκρηξη στο Μαρί, το ΔΗΣΥ στήνει το λεγόμενο "κίνημα των αγανακτισμένων" έξω από τη βουλή με στόχο να ρίξει την κυβέρνηση Χριστόφια. Στήνει επίσης τη νέα περιρρέουσα 2011 με περιεχόμενο τρισχειρότερο από αυτο της περιρρέουσας 2004. Ακούμε ξεκάθαρα πως "οι εχθροί του λαού και του έθνους" είναι οι γιούδες της πλύστρας. Ο στόχος να πέσει η κυβέρνηση δεν επετεύχθει αλλά επετεύχθει η σύγκλιση και η συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ να πάρουν τα ηνία της εξουσίας στις εκλογές του 2013.

Επετεύχθει επίσης η σύσταση άλλων πολιτικών ομάδων που κινούνται προς την εθνικιστική δεξιά καθώς και η πλήρης απενοχοποίηση διαφόρων "τοπικών δαιμόνων" που αργότερα θα εμφανιστούν πρώτο τραπέζι πίστα να ελέγχουν την επόμενη κυβέρνηση και κρίσιμες αποφάσεις για την Κύπρο.

8. Το 2012 ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μάριος Κάρογιαν υπογράφουν επίσημη συμφωνία συνεργασίας με όρο την απόσυρση των συμφωνιών Χριστόφια - Ταλάτ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

9. Στις εκλογές του 2013, κατέρχονται οι εξής υποψήφιοι με τα εξής συνοπτικά προγράμματα:

α. Νίκος Αναστασιάδης - Χαλαρή ομοσπονδία, Ευρώ, Ε.Ε, Μνημόνιο, Νατο, Φυσικό Αέριο με αγωγό μέσω Τουρκίας.

β. Σταύρος Μαλάς - Ομοσπονδία, Ευρώ, Ε.Ε, Καλό Μνημόνιο, όχι στο Νατο, Φυσικό Αέριο με αγωγό μέσω Ελλάδας.

γ. Γιώργος Λιλλήκας - Όχι στην Ομοσπονδία, Ευρώ, Ε.Ε, λίγο Νατο, και λίγο ξεπούλημα του Φυσικού Αερίου, όχι στο Μνημόνιο, είμαστε το ανατολικό άκρο του αθάνατου ελληνικού έθνους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εκλέγεται πρόεδρος και η κύπρος ακολουθεί το σαξές στόρυ όλων των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης που βρίσκονται υπό την επιτήρηση της Τρόικα. Συν ότι εμας μας κουρεύουν κιόλας για να επέλθει μια ώρα αρχίτερα το "οικονομικό θαύμα" που σημερα ζούμε.

2014

1. Το ΑΚΕΛ συνέρχεται σε έκτακτο προγραμματικό συνέδριο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τόσο στην οικονομία, όσο και στο κυπριακό αλλά και για να αναλύσει τους λόγους για τον εκλογικό σχετικό "όλεθρο" του κόμματος που μέσα σε μια πενταετία έχασε τα μισά ποσοστά του.

Η βάση του ΑΚΕΛ "μουρμούρα" εδώ και καιρό και ασκεί πιέσεις για λήψη δυναμικότερων μέτρων και  πολιτικών τόσο στην οικονομία, σε σχέση με την Ε.Ε και ΔΝΤ όσο και στο κυπριακό. Μετά την περιρρέουσα 2011, η βάση του κόμματος εμφανίζεται άκρως διστακτική προς τα κόμματα της δεξιάς ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ.

Το ΑΚΕΛ εξέρχεται του συνεδρίου με κάποιες σημαντικές αποφάσεις, που πιθανόν να λήφθηκαν και σε μια προσπάθεια του κόμματος να συγκεράσει τάσεις εσωτερικές:

α. Στήριξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.
β. Έντονη άρνηση εμπλοκής της Κύπρου στο Νατο. ( προφανώς η κόκκινη γραμμή της βάσης, που έπρεπε να ικανοποιηθεί ώστε το ακελ να κρατήσει την συνοχή του )
γ. Εξεύρεση εναλλαχτικής λύσης για την οικονομία με  έξοδο από το ευρώ.
δ. Εντατικοποίηση κάποιων εργατικών αγώνων.
κ.α

2. Ήγγικεν η ώρα. Η Τουρκία μέσω των ΗΠΑ ανοίγει ξανά τον φάκελο της επίλυσης του Κυπριακού και οι δύο πλευρές καταλήγουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Το ανακοινωθέν γίνεται αποδεκτό ως βάση συνομιλιών μόνο από τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Μετά το κοινό ανακοινωθέν

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Η τάση ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που στηρίζεται είτε στην πολτοποίηση είτε στην ανομολόγητη προληπτική αποδοχή της πολτοποίησης παντός θέματος, Κυπριακό, Οικονομία, φασιστο-ΕΕ και φασιστο - ΗΠΑ, Αφεντικά και Δούλοι σκατά γινήκαμε Ούλοι, απαρτίζεται από:

α. Τον Νίκο Αναστασιάδη ως πρόεδρο και τα δησυκά κυβερνητικά στελέχη.

β. το ΔΗΣΥ πιθανώς στο μεγαλύτερο του ποσοστό

γ. Αριστερούς ανένταχτους, σοσιαλιστές, δημοκράτες που δραστηριοποιούνται εκτός κομμάτων όπως και το 2004.

γ. Τους επιχειρηματικούς κύκλους, Σιακόλες, Λόρδους, Λεπτούς, Τραπεζίτες και Δικηγόρους Τραπεζών Πόλυδες κ.λ.π

ε. Την Εκκλησία της Κύπρου με μπροστάρη τον ακατανόμαστο.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ( Πολιτική αρχών, επαναφορά των συμφωνιών Χριστόφια - Ταλάτ, όχι στις εγγυήσεις ξένων κρατών, όχι στο ΝΑΤΟ. Μη αποδοχή της περιρρέουσας 2011 καθώς και των αποτελεσμάτων της σε κάθε επίπεδο, κυρίως την αποδόμηση της διαχρονικής πολιτικής της αριστεράς για το Κυπριακό )

α. Ακελ

β. Μέρος του ΔΗΚΟ

γ. Ανένταχτοι αριστεροί.

Προσθήκη - κινέζικη λαϊκή παροιμία - "αν δεν ξέρεις που πας, φρόντισε να θυμηθείς από που ξεκίνησες"

Γράφτηκε για τον σύριζα και είναι κλεμμένο αλλά πάει γάντι και για τους δικούς μας εδώ του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Χειμερινόν εξάμηνον:
1. Ολάντ...FAIL
2. Ραχόι...FAIL
3. Μόντι...FAIL
4. Συριακή "Αντιπολίτευση"...FAIL

Εαρινόν εξάμηνον:
1. Αργεντινή...FAIL
2. Ισλανδία...FAIL
3. Ομπάμα ΙΙ...FAIL
4. Γκρίλο ο τσουνάμης ή μπουρδελοχαλάστρας...FAIL
5. "Αλληλεγγύη των χωρών του Νότου"...FAIL
6. Κύπρος ...FAIL
7. Τουρκία ...FAIL

Χρεωστούμενα προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (ανεξεταστέος):
"Αραβική Άνοιξη"...FAIL
"Παγκόσμιο Κίνημα Αγανακτισμένων"...FAIL
Ομπάμα Ι ...FAIL




απαραίτητη διευκρίνηση: τελικά ο Σταύρος μας, ο Μαλάς δεν ήταν καθόλου ενάντιος στον αγωγό μέσω Τουρκίας ήταν υπέρ. Από δικό μου λάθος και λόγω του γεγονότος πως η Υπουργός Ενέργειας κ.Πραξούλα είχε πακετταριστεί από το ΑΚΕΛ λόγω της ίδιας πολιτικής είχα την εντυπωση πως ο Σταύρος εκράτησεν τον πούντον του...όχι καθόλου...όλοι στη μπίζνα...

6 σχόλια:

  1. O Πολίτης που καλείται να καλύψει επικοινωνιακά το Κινημα Ναι Σε Όλα ξεσαλωνει σήμερα με δύο άρθρα για την Ουκρανια, ενα με γιγαντο-φωτογραφια της Τιμοσενκο και ένα άλλο για την κόρη της Τιμοσενκο που ειναι λεει Ωραία και Ακτιβίστρια...

    Καλα τζαι εν ανακατσιάτε τζειμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η εφημεριδα του Ναι σε Όλα Κινήματος κλαίει επίσης σήμερα γιατί οι απεργίες των εργαζομένων στους ημικρατικούς δυστυχώς είναι συνταγματικα κατοχυρωμενες. Ακόμα. Μετά τη λύση, βλέπουμε..

    Και επίσης, ο ηγέτης του τόπου Νίκος, δεν θα προβει τώρα σε ανασχηματισμο λεει ειναι καλός και σκεφτεται το ΔΗΚΟ. Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις. ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωμικες πλευρες της συγχρονης κυπριακης αριστερας που αποκαλυπτονται μερα με την μερα...

    Μα εντέλει γιατι καποιοι εν ηθελαν τον Μαλα; Και έγιναν μαλλια κουβάρια; Κύριε ελέησον, κύριε ελέησον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. η συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλο-επιχειρηματιών το 2004 ήταν ενάντια στο Ανάν (παρασκευαίδης και σιακόλας χρηματοδότησαν μαζί με την εκκλησία το όχι) ή ουδέτεροι. και ο Λεπτός. ακόμα και ο Λόρδος την τελευταία στιγμή πήγε με το όχι. έλεγχε πρώτα τι γράφεις

    2. υπάρχει κάποια δήλωση του ΑΚΕΛ που λέει ότι είναι ενάντια στη διελεύση του αγωγού από Κύπρο μέσω τουρκίας μετά την λύση; νομίζω μόνο ο Λιλλήκας είπε έτσι σε στυλ οι τούρκοι εν τούρκοι και δεν έχουν εμπιστοσύνη για να τον αδιάσει ο ττόμυς με το αν συμφέρει στο λαό να περάσει από τουρκία να περάσει. και νομίζω η πραξούλα επακεταρίστηκε γιατι δεν έκανε το χαττίρι του ττόμυ με τα φωτοβολταικά, όχι για το τερματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η συντρηπτικη πλειψηφια των μεγαλοεπιχειρηματιων ηταν μαζι με τον Νικο και τον Βασιλειου , αν ο Σιακολας δεν ηταν μεσα σε αυτους δεν το γνωριζα, και το παιρνω πισω.

      η διευλευση του αγωγου μεσω Τουρκιας μετα τη λυση, εν ενα ζητημα που το ακελ αφησε ανοιχτο, αλλα εξεκαθαρισεν πως το ΦΑ εν θα γινει τροφη για την επιλυση υπερ της Τουρκιας και εις βαρος των Κυπριων - ε/κ και τ/κ.

      Μπορει αυριο να μας συμφερει αυτος ο αγωγος τζαι πολιτικα μπορει τζαι να μεν μας συμφερει...κανενα ιχνος εθνικισμού προς τον οποιονδηποτε...πολλα ιχνη εθνικισμου, φασισμου, ιμπεριαλισμου, αντικομμουνισμου στες φυλλαδες που στηριζουν το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

      Και αν εχεις καποιον ονομα ή ψευδωνυμο εννεν αντροπη να το γραφεις. Ετσι τζαι αλλιως εν με το ονομα σου φανταζομαι που αγωνιζεσαι με τους νεοφιλελευθερους.

      Διαγραφή
  5. α ναι, και το Οχι του 2004 μας οδηγησε στις συμφωνιες με το Ισραηλ που εμεις το Ισραηλ δεν το θελουμε ειμαστε υπερ του Παλαιστινιακου λαου, αλλα το Ισραηλ με την Τουρκια δεν μας πειραζει, διοτι ειμαστε διεθνιστες και θα κανουμε ταξικο πολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή