Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.2.14

Βενιζέλος για Ουκρανία: Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες όταν πρέπει
Στις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και στα αποτελέσματα των επαφών του στις έξι πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, για τις οποίες ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες και δραματικές, έχει πολύ μεγάλη σημασία να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για δημοκρατικές και συναινετικές λύσεις ευρείας αποδοχής, στις οποίες να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της χώρας, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ευρωπαϊκή ήπειρο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε δε ότι «η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει πεδίο μιας τυφλής γεωπολιτικής σύγκρουσης, αλλά η αφορμή και το έναυσμα για μια άλλη προσέγγιση διεθνοπολιτική που είναι σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά και που λαμβάνει υπόψη τη δυναμική και των διεθνών συσχετισμών».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ελληνική Προεδρία συνεργάζεται πολύ στενά με την ύπατη εκπρόσωπο, Κάθι Άστον, και συμπλήρωσε ότι «είμαστε στη διάθεσή της και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες τη στιγμή που πρέπει, γιατί έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις της αξιοπιστίας μας σε σχέση με όλους τους εταίρους».

«Αυτό», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί πρέπει ταυτόχρονα με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες να έχουμε στο μυαλό μας και τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες που είναι απολύτως συμβατές με τις ευρύτερες ευρωπαϊκές και δυτικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τις οποίες μίλησε στις δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να επισκεφθεί το Κίεβο στο αμέσως προσεχές διάστημα, είτε συνοδεύοντας την κ. Άστον, είτε συνοδευόμενος από υπουργούς Εξωτερικών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

Το ταξίδι του στα Δυτικά Βαλκάνια

Όσον αφορά στην αναλυτική ενημέρωση που έκανε στον κ. Σαμαρά για το ταξίδι του στις έξι πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο κοινός παρανομαστής είναι πως τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν μια ευρωατλαντική προοπτική που συνιστά την πολιτική μας, μια πολιτική ενσωμάτωσης». 

Υπογράμμισε δε, ότι η Ελλάδα παρά την κρίση και μετά από αυτήν, «είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός παράγοντας στην περιοχή, αξιόπιστος, που μπορεί να μιλάει με έναν τρόπο έγκυρο εκ μέρους της ΕΕ». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «παντού μας υποδέχτηκαν ως Προεδρία του εξαμήνου και ένιωθαν ότι η ελληνική Προεδρία τούς αφορά».

Επιπλέον, είπε ότι και στα διμερή θέματα έγιναν πάρα πολύ σημαντικά βήματα, που θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα σε πολύ λίγο καιρό:

«Και σε σχέση με την Αλβανία, και σε σχέση με τη Σερβία και σε σχέση με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και η παρέμβασή μας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι σημαντική και θα μου επιτρέψετε να πω ότι η συζήτηση με τον κ. Γκρούεφκσι έθεσε ένα πλαίσιο σε σχέση με την υπόθεση του ονόματος, που δεν είναι υπόθεση του ονόματος, είναι υπόθεση σχέσεων καλής γειτονίας, διεθνούς δικαίου και ευρωπαϊκού κεκτημένου».
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για έκτακτη Σύνοδο. Αντίθετα, ανακοίνωσε ότι οργανώνονται δύο πρόσθετες πολύ σημαντικές υπουργικές διασκέψεις.

Η πρώτη, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη, με τους 28 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και τους έξι υπουργούς Εξωτερικών των Δ. Βαλκανίων, «για να αναζωπυρώσουμε την ατζέντα "Θεσσαλονίκη 2014" που ήταν η μεγάλη προτεραιότητα της Προεδρίας του 2003».

Σε αυτήν, είπε, θα κληθούν να μετάσχουν και υπουργοί επιμέρους μάχιμων υπουργείων, για αναπτυξιακούς λόγους. Η δεύτερη υπουργική διάσκεψη θα γίνει στις 10 Ιουνίου, στην Αθήνα, με τους 28 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και τους υπουργούς Εξωτερικών όλων των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου.


πηγή


Ο άνθρωπος που διέκοψε την ομιλία του Κλίτσκο στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου και αποθεώθηκε περισσότερο από κάθε άλλον από τα "μετριοπαθή πλήθη"*, δηλώνοντας πως «θα ορμίσουμε με τα όπλα, σας τ' ορκίζομαι», ονομάζεται Ντμίτρι Γιάρος** και είναι ο ηγέτης του λεγόμενου "Δεξιού Τομέα", ενός μετώπου ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων που ιδρύθηκε το 2013. Η ακροδεξιά αυτή ομάδα πυροδοτεί και πρωτοστατεί στις περισσότερες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρο στο Κίεβο και πλέον ελέγχει την εξέγερση στην πράξη, ως εμπόλεμη εμπροσθοφυλακή της. Έχει διακηρύξει πως η "Εθνική Επανάσταση" θα συνεχιστεί και καλεί τους υποστηρικτές της να πάρουν τα όπλα. Σήμερα μάλιστα, η βασική οργάνωση "Trident" (Τρίαινα) του "Δεξιού Τομέα", της οποίας αρχηγός είναι ο Γιάρος, έβγαλε ανακοίνωση*** με την οποία ζητάει να εμποδιστούν άμεσα οι δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας "με κάθε δυνατό μέσο", καλώντας ταυτόχρονα τους οπαδούς της να επιβάλλουν στην πράξη την εντολή, την ώρα που ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου πληροφορίες που θέλουν πολλούς Εβραίους κατοίκους να αποχωρούν από το Κίεβο.

*Στο παρακάτω βίντεο, τα "μετριοπαθή πλήθη" τον χαιρετούν με τις γροθιές σε ανάταση: http://www.youtube.com/watch?v=U-eSrUEJy_4


***Η ανακοίνωσης της οργάνωσης "Τρίαινα" για την απαγόρευση και εξόντωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας: http://banderivets.org.ua/partiya-regioniv-ta-kpu-zlochynni-ugrupuvannya-diyalnist-yakyh-maye-buty-prypynenoyu-rozporyadzhenny

( από φιλική σελίδα στο φέισμπουκ )

Χάρτης των τελευταίων εκλογών... με ροζ-δυτικά, η επικράτεια της Τιμοσένκο... με μπλε-ανατολικά, η επικράτεια του Γιανουκόβιτς... οι κόκκινες νησίδες, εκεί που επικράτησαν οι κομμουνιστές... 

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου