Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.1.12

Για Καθαρές Ακτές.


Ευχόμαστε να μην φτάνει μέχρι τα παράλια μας το αίμα των πτωμάτων από τις γύρω χώρες και η Κύπρος να παραμείνει ένα καθαρό, φιλόξενο και κερδοφόρο νησί. 

Ο ΚΟΤ σας εύχεται Καλά Καλοκαιρινά Μπάνια και Κακά Χειμερινά Ανάκτορα.

Μηνύματα χρονιάς-ρεκόρ για τον τουρισμό

του Ανδρέα Κωστουρή | 12/01/2012
Μετά την σχετικά ικανοποιητική πορεία που κατέγραψε ο τουρισμός το 2011, με πέραν των 2,3 εκ. αφίξεων και έσοδα κάπου στα 2,375 δισ. ευρώ (τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο του 2011 δεν δημοσιεύθηκαν ακόμη από την Στατιστική και γίνεται κατά προσέγγιση υπολογισμός) το νέο έτος αρχίζει με εξαιρετικά θετικούς οιωνούς.

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ...

Ο τουρισμός της Κύπρου κατά το τρέχον έτος δύναται να φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, τόσο από πλευράς αφίξεων όσο και από πλευράς εσόδων. Σύμφωνα με υπολογισμούς του INBNews ο αριθμός των τουριστών που θα φτάσουν στην Κύπρο το 2012 μπορεί να ξεπεράσει τα 2,8 εκ. άτομα, αριθμός που θα είναι ενισχυμένος κατά 19% σε σύγκριση με το 2011. Το συγκεκριμένο –ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αύξησης- αποτελεί συνάρτηση της αύξησης που αναμένεται το 2012 σε σύγκριση με το 2011. Τονίζεται μάλιστα, ότι οι υπολογισμοί που γίνονται είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί, ούτως ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα λάθους. Ωστόσο, λαμβάνεται ως δεδομένος μεγάλος αριθμός νέων επισκεπτών, που θα φτάσουν με τα νέα δρομολόγια, παράγοντας που ίσως εν τέλει αξιολογηθεί ως αστάθμητος λόγω παραμέτρων όπως επί μέρους οικονομικά ζητήματα ή φυσικές καταστροφές.
Με την ίδια μέθοδο υπολογισμού εξάγεται και πρόβλεψη για αύξηση της τάξης του 5% (ίσως και μεγαλύτερου ποσοστού) στα έσοδα από τον τουρισμό. Σημειώνεται ότι κατά το 2011 εισέρρευσαν, μέσω τουριστών, στην εγχώρια αγορά πέραν των 2,3 δισ. ευρώ. Εάν ο πιο πάνω υπολογισμός για τον αριθμό τουριστών επαληθευθεί στο τέλος του 2012, τότε με αντίστοιχο υπολογισμό για τις μέσες δαπάνες που κάνουν οι τουρίστες στην Κύπρο, εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ κατά το 2012. Το εν λόγω ποσό θα αποτελέσει επίσης ρεκόρ εσόδων από τον εισερχόμενο τουρισμό.

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ....InBusinessNews

2 σχόλια:

  1. Tο πρόσφατο τέυχος του InBusiness Review έχει το εξής πρωτοσέλιδο: Taxing the rich: Ο μύθος της φορολόγησης των πλουσίων, γιατί δεν θα σώσει την οικονομία...ή κάτι έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή