Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.1.12

Οδεύοντας στο Green Tree

Αγκάθι Περιουσιακό και Εδαφικό

Στο περιουσιακό και το εδαφικό είναι οι μεγαλύτερες διαφωνίες μεταξύ της ε/κ και της τ/κ πλευράς, όπως προκύπτει από το 20σέλιδο έγγραφο που κατέθεσε η κάθε πλευρά στα Ηνωμένα Έθνη. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι τώρα η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι είναι το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα είναι πολύ σύντομα έτοιμη να συζητήσει και το εδαφικό, το οποίο θεωρεί ότι είναι το τελευταίο που πρέπει να διαπραγματευτούν οι δύο ηγέτες.
Οι δύο πλευρές καταγράφουν τις θέσεις τους στα έγγραφα που έδωσαν στα Ηνωμένα Έθνη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα τα ανταλλάξουν σύντομα και μεταξύ τους. Ωστόσο, έχει ήδη αρχίσει να διαρρέει το περιεχόμενό τους και μάλιστα να γίνεται ακόμη και σύγκριση μεταξύ των δύο εγγράφων. Στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι να βρει τρόπο να γεφυρώσει τις διαφορές των δύο πλευρών και τελικά να καταλήξουν σε ένα κείμενο. Παραμένει άλλη μόνο μία συνάντηση των δύο ηγετών αύριο στην Κύπρο προτού μεταβούν και πάλι στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση στις 22 – 24 Ιανουαρίου, η οποία εκτιμάται ότι είναι ίσως η πιο κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.
 
Οι έποικοι
Στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, στο οποίο υπάγεται και το θέμα των εποίκων, διατυπώνεται διαφορετική θέση από τις δύο πλευρές. Παρόλο που η τουρκική πλευρά δεν είχε ακόμη το 20σέλιδο έγγραφο της ε/κ πλευράς στα χέρια της, η εφημερίδα Χουριέτ σε χθεσινό της δημοσίευμα ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά δεν όρισε στο δικό της έγγραφό της τον αριθμό των εποίκων που μπορούν να παραμείνουν νησί μετά τη λύση. Από την άλλη, η θέση που διατύπωσε στο δικό της έγγραφο η τ/κ πλευρά, είναι ότι θέλει να παραμείνουν όλοι. «Η κάθε πλευρά πρέπει να πει στην άλλη πλευρά τον συνολικό αριθμό του πληθυσμού που θέλει να έχει το ενωμένο κράτος. Δεν θέλουμε να μείνουν όλοι που διαμένουν στην Κύπρο, θέλουμε οι πολίτες μας να παραμείνουν και πολίτες του ενωμένου κράτους και δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από αυτό. Βλέπουμε πως όλοι μας καταλαβαίνουν σε αυτό το θέμα εκτός από την ε/κ πλευρά», δήλωσε ο σύμβουλος του Τ/Κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι. 

Διασταυρωμένη ψήφος
Διαφωνία υπάρχει και στο θέμα της διασταυρωμένης ψήφου. Οι ίδιες τουρκικές πηγές λένε πως η ε/κ πλευρά επιμένει στο θέμα της διασταυρωμένης ψήφου και ζητά όπως οι Ε/Κ και οι Τ/Κ ηγέτες να μην εκλέγονται ξεχωριστά από τις δύο κοινότητες αλλά από κοινού. Η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να δεχτεί την εκ περιτροπής προεδρία αν η τ/κ πλευρά δεχτεί τη διασταυρωμένη ψήφο. Η θέση, ωστόσο, της τ/κ πλευράς, όπως διατυπώνεται στο 20σέλιδο έγγραφό της, είναι να εκλεγούν οι Ε/Κ και οι Τ/Κ ηγέτες από τις δικές τους κοινότητες ξεχωριστά στις πρώτες εκλογές του ενωμένου κράτους. Στη συνέχεια να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα της διασταυρωμένης ψήφου. 
Για το περιουσιακό, οι ίδιες τουρκικές πηγές λένε πως η ε/κ πλευρά επιμένει να αποφασίσουν οι πρόσφυγες για το αν θα αποδεχτούν τη λύση της αποζημίωσης ή της ανταλλαγής ή της επιστροφής της περιουσίας τους. Σύμφωνα και πάλι με τη Χουριέτ, η τ/κ πλευρά στο δικό της έγγραφο αναφέρει ότι θέλει να αφήσει την περιουσία των Τ/Κ που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Κύπρου στους Ε/Κ. Δηλαδή, με άλλα λόγια, δεν θέλει να πάρει κανένας Τ/Κ πίσω την περιουσία του η οποία βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού. Αυτό θεωρείται ένα από τα μεγάλα ζητήματα στα οποία οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν. 

Εδαφικό
Το άλλο ζήτημα που θεωρείται αγκάθι είναι το εδαφικό. Και πάλι η Χουριέτ αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά ζητά την επιστροφή της Μόρφου, της Καρπασίας και της πεδιάδας της Μεσαορίας. Αντίθετα, η τ/κ πλευρά δεν κάνει καμιά αναφορά στο θέμα αυτό και επισημαίνει ότι θα ανοίξει τα χαρτιά της στο τέλος. Θέλει να είναι το τελευταίο ζήτημα που θα διαπραγματευτούν οι δύο πλευρές.
«Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να είναι το τελευταίο ζήτημα στο τελευταίο στάδιο», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σε μια προσπάθειά του να κλείσει τη συζήτηση. Πάντως εκτιμάται ότι οι δηλώσεις που είχαν γίνει πρόσφατα από την Άγκυρα, ότι δεν θα επιστραφεί η Μόρφου, έγιναν στο πλαίσιο του πάρε – δώσε, έτσι ώστε η τουρκική πλευρά να έχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το χαρτί της Μόρφου, παρότι η επιστροφή της προβλεπόταν και από το σχέδιο Ανάν. 

Πρωτογενές δίκαιο
Διαφωνία υπάρχει και στο κεφάλαιο των σχέσεων του ενωμένου κράτους με την ΕΕ, αν και στο μεγαλύτερο μέρος έχει επιτευχθεί συμφωνία. Η ε/κ πλευρά θέλει το πρωτόκολλο που υπογράφηκε με την ΕΕ το 2004 κατά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας να παραμείνει το ίδιο, ενώ αντίθετα η τ/κ πλευρά επιμένει η συμφωνία που θα υπογραφεί για το Κυπριακό να αποτελέσει πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. 

Κόκκινη γραμμή οι εγγυήσεις
Οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει στο θέμα της οικονομίας, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαφωνία στο θέμα των εγγυήσεων, το οποίο και οι δύο πλευρές θέτουν ως κόκκινη γραμμή τους. Η ε/κ πλευρά είναι εναντίον της εγγύησης της Τουρκίας και ζητά να αποχωρήσει ολόκληρος ο τουρκικός στρατός από το νησί. Από την άλλη, η τ/κ πλευρά ζητά να παραμείνει η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη, και επίσης να παραμείνει και συγκεκριμένος αριθμός του τουρκικού στρατού στο νησί και μετά τη λύση. «Όλοι γνωρίζουν ότι το θέμα των εγγυήσεων θα συζητηθεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα πέντε κεφάλαια στη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι. Πάντως, ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, δήλωσε τη βδομάδα που μας πέρασε πως η εγγύηση της Τουρκίας είναι ένα ζήτημα που δεν επαναθεωρείται. «Οι Τ/Κ αδελφοί μας δεν μπορούν να επιστρέψουν στην κατάσταση πριν το 1974. Είναι εθνική υπόθεσή μας το Κυπριακό», είπε ο Τζεμίλ Τσιτσέκ.


08/01/2012 

21 σχόλια:

  1. Και, ποια είναι η γνώμη σου για τη περίσταση Dis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικό αέριο.

    Άξονας Κύπρου-Αθήνας-Ισραήλ
    Άξονας Κύπρου-Ρωσίας
    Άξονας Ρωσίας-Τουρκίας

    Τη μοίρα του κυπριακού θα την αποφασίσουν οι ιδιωτικές εταιρίες. Δεν νομίζω πως η κυβέρνηση μπορεί να κάμει κάτι καλύτερο από ότι έχει κανει ήδη. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι η τελευταια ευκαιρία, όχι το GreenTree αλλά η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ. Θεωρώ το κυπριακό λήξαν σε περίπτωση εκλογής του Αναστασιάδη. Εγώ πάντως εν θα ψηφίσω Ναι. Δηλώνω το που τα τωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε σχέδιο υπό τον Αναστασιάδη εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι. Είμαι πολλά προβληματισμένη. Οπωσδήποτε αυτό που δεν πρόκειται να καμω εντελώς συνειδητά είναι να λάβω μερος στην αντιακελική υστερία σε περιπτωση ναυαγίου των συνομιλιών. Προβλέπω ένα νέο γύρο όπου θα δινουμε διαδικτυακό ξύλο με τους δησυκούς και λοιπούς επανενωτικούς σε αυτή την περίπτωση περίπου όπως στο Μαρί.

    Είναι πάρα πολύ περίπλοκη η κατάσταση και με το φυσικό αέριο. Δεν ξέρω άλλοι σύντροφοι, εγώ πάντως παραδέχομαι πως δεν έχω πληρη εικόνα για τις επιπτώσεις από την εξεύρεση του αερίου σε συνδιασμό με τον τρόπο διαχείρησης του θέματος και τις γεωπολιτικές εξελίξεις με κυβέρνηση Αναστασιάδη.

    Αρα δεν μπορώ να είμαι εξαρχής θετική για συναίνεση σε λυση του κυπριακού με αρχηγία Νίκου. Να δούμε και που θα οδηγηθεί η Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε από καιρό κατασταλάξει ότι ο Αναστασιάδης κάνει πλάτες στον Έρογλου έτσι ώστε να παγώσει τη λύση μέσα στο 12', και να τον περιμένει να το λύσουν μαζί...

    Λύση το 12 σημαίνει και κατάρρευση των σχεδιασμών του ΔΗΣΥ, διάσπαση της φιλελεύθερης δεξιάς και ηγεμονία του "εθνικού χώρου" από τους ακραίους.

    Τέτοια προοπτική δεν παίζει για τον ΔΗΣΥ.

    Γι αυτό φαγώθηκαν από την άνοιξη του 10' να φορτώσουν στον Χριστόφια την αποτυχία των συνομιλιών.

    Το συγκεκριμένο άρθρο που ανάρτησες δείχνει ξεκάθαρα ποιος και γιατί ευθύνεται για τη μη λύση. Και η ειρωνία είναι που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που έσυρε τον χορό της "μη αποφασιστικότητας" Χριστόφια.

    Συμφωνώ πως είτε θα λυθεί τώρα, είτε ποτέ. Σιγά που θα επιτρέψουν οι συνεργάτες του Νίκου μετά τα πετρέλαια να προχωρήσει σε λύση. Θα τους κάμουν όπως του Κληρίδη, όπςω εκάμαν του Βασιλείου, τζιαι όπως κάμνουν τωρά του Χριστόφια.

    Ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να περάσει τη λύση. Μόνο η αριστερά μπορεί, και έχει 6 μήνες για να το κάμει. Σώζοντας την επανένωση, σώζει και τον εαυτό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως τα λέεις. Δεν ξέρω μόνο αν οι συνεργάτες του Νίκου έχουν πλέον τη δύναμη να "επιβάλουν" οτιδήποτε στα διεθνή συμφέροντα. Εννοώ πως το φλερτ Αναστασιάδη - Ερογλου που σηματοδοτεί και την ακραία και αλλοπρόσαλλη ταχα στάση των τ/κ στο κυπριακό,ενώ στην ουσία ήταν ενα στημενο παιχνίδι δεξιάς ένθεν και ένθεν, έγινε όπως το λέεις από το ΄10. Δεν ξέρω τώρα με τα γύρω παιχνίδια στην περιοχή πόσο έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι αυτου του φλερτ. Ίσως και να βρίσκεται προς το τέλος. Δεν ξέρω....δεν είναι ορατός ο ορίζοντας ακόμα της διεθνούς σκακιέρας. Υπάρχουν πολλοί παραγοντες που μπορεί να συμβάλουν σε μια ανατροπή.

    Οπως και να έχει, το ΄12 θα είναι ένα ανατρεπτικό έτος για πολλά πραγματα. Δεν νομίζω πως ο Νίκος προλαβαίνει να στήσει το οποιοδήποτε σίγουρο παιχνίδι αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λυση του κυπριακου μπορει να ελθει μονο μεσα απο την αριστερα αλλα οχι μεσα απο την εθνικη ενοτητα
    Το Ακελ για χρονια προσπαθει να λυσει το κυπριακο
    μεσα στα πλαισια της εθνικης ενοτητας
    αντε τωρα να πεισεις τους εθνικιστες να μοιραστουν την εξουσια με τους τ/κυπριους. Η αριστερα για να μπορεσει να λυσει το κυπριακο θα πρεπει να εγκαταλειψει την πολιτικη της εθνικης ενοτητας και να προχωρισει σε κοινο μετωπο με την τ/κη αριστερα και εργατικο κινημα
    μεσα απο αυτο το μετωπο θα μπορεσει να προβαλει της αποψεις της χωρις να τις νερωνει να κερδισει την πλειοψηφια των ε/κ και τ/κ και να προχωρισει σε λυση διαφορετικα δεν υπαρχει λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξυπνάτε κοπέλες!

    Αν ο παπάς βάλει εμβόλιμο θα έχει να παζαρέψει για 2ο γύρο... τζιαι ασχέτως του ποιος θα είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ... εκείνοι που θα στηρίξουν τον υποψήφιο του παπά θα ζητούν 2 πράγματα: 1) ομοσπονδία γιοκ, 2) αποφάσεις που βολεύουν κάποια κκοννέ με συμφέροντα ... αέρινα!

    Ππππρρρρρρρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προμηθέα, αυτό είναι το plan B της αριστεράς. Εν τρώμε κουτόχορτο...ο νέος ξέρει γιατί το μιλήσαμε...ο ταξικος αγώνας ε/κ και τ/κ ίσως αναπόφευκτα να ειναι το επόμενο βήμα της αριστεράς.

    Αγρινέ,
    καταρχήν έχεις δεσμευτεί πως μόλις κτιστεί ο καθεδρικός θα κρεμμάσουμε πανό που θα είναι ορατό από ακρη σε άκρη της κύπρου. Αλλον αριστερά άλλο δεξιά άλλο επανένωση άλλο Τόμμυς. Ο Τόμμυς δεν είναι μεσα στα διαπραγματεύσιμα κεφάλαια!

    Αν θα έχουμε πρόεδρο της αρχιεπισκοπής π.χ καμιά Θεοχάρενα αντί του Νίκου τότε έχουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναγκαστικά αλλάσει το όλο πολιτικό σκηνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο γύρος Δις, ο δεύτερος.

    Σκέψου να βουρούν όσοι θα υποστηρίξουν υποψήφιο του ΑΚΕΛ να παρακαλούν ... υποστηρικτές του όποιου εμβόλιμου. Παζάρια Δις. Ανατολίτικα.

    Μάλτα γιοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ γιατί δεν βλέπω ακόμα μπροστά μου τις "προεδρικές" καθαρά; Ο Τόμμυς οκ, ως έμπορας προετοιμάζεται. Ξέρει πως για να διεκδικήσει Προεδρία πρέπει πρώτα να ρίξει χρήμα στην αγορά και στο ΦΑ.

    Ο Αναστασιάδης προετοιμάζεται από το ΄10 με αλλαξοκω...εθνικιστικών κραυγών με τον Έρογλου.

    Ο Χριστόφιας παθαίνει την απρόσμενη ανατροπή του Μαρί αλλά και της οικονομικής κρίσης, της πιθανής κατάρρευσης της ευρωζώνης και του ξαφνικού Εμιράτου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η περιοχή φλέγεται κυριολεκτικά, το ενδεχόμενο τρίτου παγκοσμιου κρέμεται από μια κλωστή, η Τουρκια και το νεκραναστέννεται ως νέα αυτοκρατορία και ο Πούτιν ξαναθυμάται την Ρωσία ως εθνική παγκόσμια υπερδύναμη.

    Εγώ γιατί θεωρώ πλέον μυρμήγκι τον Τόμμυ μπροστά σε όλα αυτό το σκηνικό;

    Πιστευεις ότι υπαρχει σημερινό δεδομένο, έστω ένα, που να ανηκει στην κατηγορία του "σταθερού δεδομένου πρόβλεψης;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο παπάς εν όχημα. Δε ποιοι θα τον καβαλλούν όμως.

    Τα ίδια εκαταφέραν τζιαι το 04 ... την ίδια ανικανότητα να τους αγνοήσουν ή έστω να τους δεσμεύσουν σε ΔΔΟ επέδειξαν το 08 οι 2 του δεύτερου γύρου.

    Όσο για το διεθνή παράγοντα, θα το ξαναπώ. Εσκέφτηκεν κανένας ότι πλέον η Ευρώπη ενδέχεται να μεν θέλει λύση γιατί έτσι βάζουν χέρια στα "αέρια της" οι Τούρκοι μέσω ΤΚ?

    Το ΑΚΕΛ ελπίζει να κρατήσει πυρήνα και περιφερειακούς απογοητευμένους -παρά το Μαρί -μέσω παροχών και κοινωνικής πολιτικής. (Ας εν καλά τα αέρια => το δάνειο των Ρώσων).

    Πέραν αυτών όμως... για 2ο γύρο θα χρειαστεί κρέας... εεε... τον γνωστό μέσο χώρο. Τον ίδιο που θα χρειαστεί και ο Αναστασιάδης. Οπόταν;

    Ο εμβόλιμος εξυπηρετεί απλώς το σκοπό του παζαριού λόγω 2ου γύρου.... αλλιώς μπορεί να τελειώσουν όλα από τον πρώτο και όποιος πρόλαβνε να ποντάρει στο σωστόν άππαρον... θα εισπράξει.

    Υπάρχουν δε και τα κκοννέ με συμφέροντα αέρινα. Εδώ το μεγάλο παζάρι. Υπάρχουν πράματα που μπορεί να τάξει ένας μελλοντικός πρόεδρος... αλλά και πράγματα που μπορεί να τάξει ένας νυν.

    Να δούμε αν κάποιες συμμαχίες στη βουλή -για προώθηση ή αναβολή σχετικών αποφάσεων -θα προιδεάσουν για τις μετέπειτα προεδρο-λογικές συμμαχίες. Αντιλαβού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, καταλαβαίνω.

    από την άλλη στην ευρώπη παίζεται γενικώς αγριο παζάρι. Να θυμίσω πως μια βδομάδα μετά την απεργία της πασυδυ προ δημοτικών και την "υποπτη" κατ΄εμενα στάση του ακελ για την απεργία, ο Χριστόφια "επελεξε" να κάμει Χριστουγεννιάτικο διάγγελμα - στα στρατοπεδα σε παρακαλώ - με σαφείς μπηχτές προς Ευρώπη, για τις "αγορές" που είναι οι αρχιληστές, όπως είπε. εσύ αντιλαβού ότι το ζήτημα "κυπριακό" δεν ειναι πλεον απλά ζήτημα "προεδρικών"; :)
    αλλά - αφού εντοπίζεις την τάση, να μην θέλει καν πλεον η Ευρώπη - να γίνεται άλλου είδους ζήτημα που αφορά και τις εξελιξεις στην ευρωζώνη, για τις οποιες δεν μπορούμε να κάμουμε καποια προβλεψη αυτή την στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την ευρωζώνη... θα δούμε. Πάντως ... τον καπιταλισμό να τον φοβάσαι στην... ανάκαμψη του.

    Ελπίζω μόνο να μεν έχει ο Δημήτρης μου, Δημήτρης μου τίποτε σκέψεις για συμμετοχή σε "άλλο πόλο" με Ιραν και Τσάβες διότι εκεί θα πικραθεί και ο κάθε γελασμένος αριστερός.

    Ουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δηλαδή όταν βλέπω την κατάσταση στην Ε.Ε και ταυτοχρόνως ακούω τον Σαρρή να θεοποιεί την Μέρκελ ενώ ο Χριστόφιας μιλά για αρχιληστές, πρέπει να μου μπουν ψύλλοι στα αυτιά για το ποιό είναι το σημερινό πλαισιο του κυπριακού, ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ετσι για να συνδεσουμε το κυπριακο και με τα συμφεροντα, η αδυναμια της δεξιας να λυσει το κυπριακο εγκειται ακριβως σε αυτα τα συμφεροντα.
    πισω απο τον εθνικιστικο λογο βρισκονται τα συμφεροντα της αστικης ταξης για εκμεταλλευση ολοκληρης της κυπρου.και πισω απο τον εφνικισμο της τ/κ δεξιας που θελει διχοτομιση βρισκεται η αναγκη της ασθενεστερης τ/κ αστικης ταξης να εκμεταλλευεται τους τ/κ χωρις ανταγωνισμο.
    Τωρα με τα Αερια οι υλικοι οροι για οξυνση της συγκρουσης εχουν μεγαλωσει οποιος και να ειναι ο προεδρος Να μην ξεχνουμε τι εγινε μολις ο χριστφκιας ειπε οτι θα βρουμε τροπους να επωφεληθουν και οι τ/κ απο το αεριο πριν την λυση .Οσο για το σχεδιο-β της αριστερας ειμαι δυσπιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεν προσπαθείς να κάμνεις αναλύσεις με βάση καθαρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά τζιαι όρους, εν μάταιο στη Νήσο των Αγίων.

    Προχτές άκουα τον Αναστασιάδη να αναφέρει τη λέξη ωφελιμισμός με τρόπο αρνητικό. Τα μαυρογέρημα, ο ωφελιμισμός (utilitarianism) εν' μια που τις φιλοσοφικοπολιτικές βάσεις του δυτικού τρόπου σκέψης.

    Τα ίδια και με την αριστερά, ατάκα τζ' επι τόπου τζιαι άγιος ο θεός.

    Το πλαίσιο;

    Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα κόκα-κόλα που λαλεί τζιαι ένα κερασφόρο. Ιδού η απάντηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εχουμε να δούμε, ευρωζώνη, εκλογές στην ελλάδα και την τύχη του Σαρκοζί πριν τις δικές μας εκλογές.

    ο Τόμμυς γοράζει όχι για να παιξει ως τρίτος πόλος αλλά για να εξαργυρώσει με οποιοδήποτε τρόπο τη διχοτόμηση στη βάση πλέον των οικονομικών συμφερόντων. Το παιχνίδι που θα δοθεί για να παίξει πολιτικά η αγορά θα είναι "ενωμένη κύπρος" σε 100 χρόνια.

    ο Νίκος είναι τελειωμένος πολιτικά από τις 11 Ιουλίου 2011 μέρα της έκρηξης στο Μαρί. αν ηξέραν ίντζα διαλεκτικής οι δεξιοί μπορει να εκαταλαβαίναν τζαι τι σημαίνει τουτο...

    ο Δημήτρης μου Δημήτρης μου προς το παρόν κινειται τουλάχιστον εσωτερικά έξυπνα με τους χειρισμούς για το ΦΑ. αυτή είναι η δική μου γνώμη. ξέρω πως είναι υπερβολικά "χοντρό" να το λέω τουτο με φόντο την παλαιστίνη...αλλά το κέντρο της πτώσης του συστήματος σήμερα λεγεται κρίση στην ευρωζώνη και όχι παλαιστινιακό. μακάρι μια μέρα να τα μοιραστούμε με τη γειτονιά.

    θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προμηθέα,

    κι εγώ είμαι δύσπιστη. Και ως δύσπιστη είμαι τζαι ψίρισσα. αλλά όπως είπε και ένας συντροφος, η διαλεκτική δεν προκειται να νικηθεί ποτέ από τις τσιχλοφουσκες καμιάς σοσιαλδημοκρατίας και καμιάς δεξιάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς στιγμής εσυγχίστηκα. Ύστερα εψιλοφοήθηκα. Στο τέλος εχαμογέλασα. Άρεσέ μου τούτη η .... ανταλλαγή! :)

    Εν θέλω να τα δκιαβάζω που τες εφημερίδες. Εν ηξέρω ήνταλως τα παρουσιάζουν. Προτιμώ να τα θωρώ ομπρός μου, να τα δκιαβάζω κάμποσες φορές ούσα αργή, τζιαι ύστερα να αναλύω.

    Εν τζιαι έσιει τζιαι τίποτε περίεργο δηλαδή.

    Προεδρικές; Τόσους μνηστήρες, ούτε η Πηνελόπη εν είσιεν! Εεε αν έσιει λύσην εν θα μιλούμεν για τούτον το είδος εκλογών, εννά αναβαθμιστούν! Τζιαι ο Τόμυς εννά παίζει άλλοσπως! :)

    Δυόσμυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαγισσα εγώ τελώ σε μόνιμη σύγχιση τον τελευταίο καιρό με το τι συμβαίνει γύρω μας. Δεν ξέρω αν είμαι μονο εγώ, αλλά τα δεδομένα είναι υπερβολικά δύσκολα για κάποια έστω κοντινή πρόβλεψη. Δεν ξέρω...ίσως να είναι μονο δική μου δυσκολία. Παντως το τελευταίο που μπορώ να δεχτώ είναι πως υπαρχει κάτι, οτιδήποτε σίγουρο αυτή τη περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή