Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.1.12

Δεύτερη Ανάγνωση / Εναλλακτική πληροφόρηση

διαδικτυακή εναλλακτική πληροφόρηση


Δεύτερη Ανάγνωση
Ειδήσεις για την εβδομάδα και σχόλιο για τις εξελίξεις
ΚΥΠΡΙΑΚΟ :
Το μετέωρο βήμα του κ. Μπαν σ.2
ΚΥΠΡΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ:
Η Αθηνά στην αντιπροεδρία των ευρωσοσιαλιστων..η Εδεκ; σ.4
Ποσά πληρώνουν οι τράπεζες;   σ. 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
Στον αστερισμό της απεργίας  σ. 5
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ:
Όταν ο Κουλιας λέει ψέματα για ακόμα μια φορά  σ. 7
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ:
 Υπάρχουν αnonymous στην Κύπρο  σ 8
Διεθνή
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ:
Συρία: οι Σαουδάραβες, οι Ρώσοι και τα ΜΜΕ  σ. 9
Λιβύη: η εξέγερση των κανταφικων και τα βασανιστήρια των «ανθρωπιστών» σ. 10
Τυνησία: Διαδηλώσεις ενάντια στους θρησκόληπτους   σ. 11

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ: Κάτι κοχλάζει   σ.12

ΒΑΛΚΑΝΙΑ:
Ο Σαμαράς στη Μόσχα: μυθολογία και γεωπολιτική  σ. 13
Μολδαβία: ρωσικές στρατηγικές επιρροής σ. 14

ΗΠΑ - ΙΡΑΚ: Η σφαγή της Haditha και ούτε μια μέρα τιμωρία σ 14

Τοπικές κινήσεις τζαι Κινήματα  σ. 15
Συναυλία αλληλεγγύης στους Χαλυβουργους στην Λευκωσία
Αντιρατσιστική και ταξική πορεία στην Λεμεσό


ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Το μετέωρο βήμα του κ. Μπαν
Μετά από τόσες συναντήσεις όπου είχε προβλεφθεί ότι θα  κατέληγαν σε «κλείσιμο του κυπριακού», «κλείδωμα», «παγίδες» κλπ, η έκκληση Χριστοφια για συναίνεση πριν το Green Tree 2, πέρασε κάπως απαρατήρητη σαν σημάδι. Τελικά είχε δίκαιο στο ότι η διαδικασία έβγαλε κάποια, έστω και υποτυπώδη, μετατόπιση. Φαίνεται ότι όντως υπήρξαν πιέσεις από τον Οηε για κάποια κίνηση. Η τελική απόφαση του Μπαν Κι Μουν να προσδιορίσει τον Μάιο σαν περίοδο μιας ενδεχόμενης πολυμερούς διάσκεψης, αν και εφόσον πληρωθούν οι «προϋποθέσεις», ήταν το άνοιγμα για το επόμενο στάδιο – ανκαι είναι δύσκολο να πει κάποιος αν την άνοιξη θα είναι το καταληκτικό στάδιο όντως, η αν το «καταληκτικό βήμα» θα γίνει μετά και τώρα απλά γίνεται ένα είδος προλειανσης εδάφους και ανάλογης προετοιμασίας. Η ασάφεια πηγάζει όχι μόνο από τις «προϋποθέσεις» οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν, αλλά και από τις στρατηγικές συμμαχίες στο συμβούλιο ασφαλείας όπως έδειξε η δημόσια παρέμβαση της Ρωσίας  - και έμμεσα της Κίνας και της Γαλλίας – υπέρ των θέσεων της ε/κ πλευράς ότι δεν μπορεί να υπάρξει διεθνής διάσκεψη χωρίς πρόοδο στα υπό συζήτηση εσωτερικά θέματα.
Η κίνηση του Μπαν Κι Μουν μπορεί να ερμηνευθεί σαν είδος πίεσης και προς τις 2 κατευθύνσεις: προς τους ελληνοκύπριους λέει ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία [δίνοντας τους βέβαια το βέτο των «προϋποθέσεων»] ενώ προς τους τουρκοκύπριους είναι μεν μια παραχώρηση ο προσδιορισμός ημερομηνίας, αλλά με την αναφορά σε «προϋποθέσεις», η υπόσχεση μετατρέπεται και σε μορφή πίεσης για ανάλογες τούρκικες κινήσεις – ότι πρέπει η τ/κ πλευρά να ανοίξει τα χαρτιά σε όλα τα εσωτερικά θέματα του κυπριακού και να «δώσει» για να προχωρήσει η διαδικασία. Και όπως φάνηκε και από το προσχέδιο λύσης το οποίο εισηγήθηκαν οι ε/κ, ο βασικός άξονας των «προϋποθέσεων τους» [σαν βελτίωση στο σχέδιο Αναν] είναι να καθορίσει η τ/κ πλευρά τις εδαφικές παραχωρήσεις οι οποίες να εξασφαλίζουν την επιστροφή 100, 000 προσφύγων – και την συνδιαχειριση της Καρπασίας. Από εκεί και πέρα το ζήτημα της ιθαγένειας θα γίνει πιο εύκολο αν εμπεδωθεί και η φόρμουλα του σχεδίου Αναν για περιορισμένη μετανάστευση από την Τουρκία και καθορισμό ποσοστώσεων στις πληθυσμιακές αναλογίες.
Σε αυτό το πλαίσιο αν ο κ. Νταουνερ είναι μια υπόσχεση για την τ/κ πλευρά, η πλειοψηφία του συμβουλίου ασφάλειας είναι μια ανάλογη υπόσχεση για την ε/κ. Και αναπόφευκτα οι ε/κ δεν θα πάνε σε διεθνή διάσκεψη στην οποία θα πρέπει να συζητηθεί μια αναδιαμόρφωση των εγγυήσεων, έχοντας σε πλήρη εκκρεμότητα τα θέματα του εδαφικού, του περιουσιακού, και των εποικων/ιθαγενειας – διότι τότε θα διαπραγματεύονται αυτά τα θέματα σε σχέση με τις εγγυήσεις.
Αν θεωρήσουμε ότι οδηγούμαστε σε ένα είδος συνολικής διαπραγμάτευσης την επόμενη περίοδο [μήνες η χρόνο] είναι σαφές ότι οι ε/κ βρίσκονται σήμερα σε πολύ πιο καλή θέση όσο αφορά την οργάνωση των δεδομένων απ’ ότι ήταν το 2003-4 και με βελτιωμένη θέση σε σχέση με τον απομόνωση της περιόδου 2004-08. Από την άλλη είναι επίσης σαφές ότι ο Οηε θεωρεί ότι η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί – αναγνωρίζει μεν το ότι πρέπει να καταλήξουν «οι κύπριοι» σε «εσωτερικά θέματα κυπριακής ιδιοκτησίας», αλλά θέλει θέσει και ένα λογικό χρονοδιάγραμμα – κοινώς αποδεκτό. Το ζητούμενο τώρα πια είναι μια κίνηση της Άγκυρας στα κεφάλαια τα οποία έχουν μείνει – και μετά οι ε/κ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και πάλιν. Διότι οι ανέξοδες ρητορικές ενάντια στην συμφωνία για την εκτελεστική εξουσία, η για ένα μίνιμουμ εποίκων κλπ., θα πρέπει να αντιμετωπίσει το συνολικό πλαίσιο λύσης που θα υπάρχει αλλά και το δίλημμα είτε να προχωρήσει η λύση είτε να προχωρήσουν προς την Ευρώπη οι τ/κ μόνοι τους με ανοικτά σύνορα με την Τουρκία.

Για σχόλια από την μπλοκοσφαιρα σε σχέση με το θέμα:
Μια αριστερή οπτική με σχόλια για τις πρώτες αντιδράσεις – κάπως προς το αισιόδοξο όσον αφορά τις προοπτικές:
Και μια απαισιόδοξη αριστερή οπτική
Και μια φιλελεύθερη οπτική – με μια προσπάθεια κατανόησης της θέσης του Νταουνερ:



ΚΥΠΡΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ:
Η Αθηνά στην αντιπροεδρία των ευρωσιαλιστων .. και η Εδεκ;
Σύμφωνα με ανακοίνωση της σοσιαλιστικής ομάδας στη κοινοβουλευτική συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης, η βουλευτής του Δηκο Αθηνά Κυριακιδου αναδείχτηκε στην αντιπροεδρία της ομάδας. Πριν λίγα χρόνια το Δηκο είχε υποβάλει αίτηση ένταξης στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα. Η Εδεκ αντέδρασε τότε όπως κάποιος που κρατά την εμπορική αντιπροσωπεία και κινδυνεύει το μονοπώλιο του. Όσοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να μην πρόσεξαν ότι οι σχέσεις της ηγεσίας των ευρωσοσιαλιστων με τον Χριστοφια και το Ακελ διευρυνόταν ενώ οι σχέσεις με την Εδεκ παρέμειναν παγωμένες. Σε επίσκεψη του κ. Σουλτς στην Κύπρο μάλιστα είχε διαρρεύσει ότι ευρωπαίος σοσιαλιστής ηγέτης, είχε εκφραστεί έντονα αρνητικά για την αποχώρηση της Εδεκ από την κυβέρνηση – μάλιστα η Εδεκ είχε διαβεβαιώσει τότε το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα ότι η αποχώρηση της δεν συνιστούσε υπονόμευση της κυβέρνησης και ότι θα στήριζε  λ.χ. τους προϋπολογισμούς. Είχε όμως παρατηρηθεί τότε, τουλάχιστον στην μπλοκοσφαιρα, αφού στα υπάρχοντα μαζικά ΜΜΕ η κυριαρχία δημοσιογράφων με προσβάσεις στην ηγεσία της Εδεκ είναι εντυπωσιακά δυσανάλογη με το εκτόπισμα είτε του κόμματος είτε της ηγεσίας του, ότι αν συνεχιζόταν η κόντρα Εδεκ-ευρωσοσιαλιστων μπορεί οι τελευταίοι να κατέληγαν όχι μόνο να αποδεχτούν αλλά και να συνεργαστούν ανοιχτά με το Δηκο.
Τελικά από ότι φαίνεται το Δηκο έχει προχωρήσει στην σοσιαλιστική ομάδα σε βαθμό που να υποσκελίζει πια την Εδεκ ακόμα και στον διαμοιρασμό ευρωπαϊκών αξιωμάτων.  Βέβαια τώρα έχει και το Δηκο τα δικά του προβλήματα – διότι μπορεί η Αθηνά Κυριακιδου και το κυπριανικο Δηκο να εκπροσωπεί όντως μια σοσιαλδημοκρατική τάση, αλλά η τασσικη πτέρυγα του Δηκο, η οποία μέσω του Τασσου εκπροσωπούσε επίσης κάτι ανάλογο, έχει πια μετατοπιστεί με τον Ν. Παπαδόπουλο σε μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση η οποία δεν έχει αντίστοιχο σε μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα.
Το θέμα φυσικά δεν είναι επείγον. Αλλά όσο περνά ο καιρός η σύγκλιση Ευρώπης-Κύπρου γίνεται και πιο ορατή όσον αφορά το τι λέγεται και τι γίνεται εδώ αλλά και εκεί.

Πόσα πληρώνουν οι τράπεζες;
Στην Βρετανία έχει ξεσπάσει ένα σκάνδαλο με αφορμή την αμοιβή ενός διευθύνοντος στελέχους της Royal Bank of Scotland η οποία κρατικοποιήθηκε μετά από την κρίση του 2008. Και έτσι ενώ οι Βρετάνη φορολογούμενοι πλήρωσαν για τα λάθη των τραπεζιτών το 2008 και τώρα αναπληρώνουν μέσα από τις περικοπές για να καλυφθούν τα ελλείμματα τα οποία προκάλεσε η κρίση των τραπεζών, οι διευθύνοντες δεν φαίνεται να θεωρούν ότι θα πρέπει να περικόψουν τα δικά τους εισοδήματα. Ο κ. Stephen Hester της πιο πάνω τράπεζας θα πάρει 1.1. εκατομμύριο εύρο σαν πόνους – και μάλιστα αυτό είναι μόλις το μισό του τι πήρε πέρσι.
Οι άγγλοι λοιπόν άρχισαν να ρωτούν τα απαγορευμένα ερωτήματα.
Οι κυπριακές τράπεζες τι πληρώνουν στα διευθυντικά τους στελέχη; Εκκρεμεί το ερώτημα πως και γιατί οι διευθύνοντες αποφάσισαν το 2010 να αγοράσουν μαζικά ελληνικά ομόλογα οδηγώντας όχι μόνο την τράπεζα στην οποία εργάζονται σε κρίση αλλά και την υπόλοιπη οικονομία. Διότι ακόμα και οι οίκοι αξιολόγησης για αυτά τα ομόλογα μιλούν.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
Στον αστερισμό της απεργίας
Αυτή την βδομάδα φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει κάπως το σκηνικό στο ταξικό πεδίο. Η επίθεση των εργοδοτών άρχισε να αντιμετωπίζει έστω και καθυστερημένα αντίσταση από την συνδικαλιστική πλευρά. Θυμίζουμε ότι παρά τις σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΕΒ και ΠΕΟ-ΣΕΚ, κλαδικοί σύνδεσμοι εργοδοτών είχαν καλέσει τα μέλη τους να προχωρήσουν στα παγώματα ενώ η παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων γίνεται σήμερα σε συστηματική βάση. Έτσι ΠΕΟ και ΣΕΚ μη έχοντας άλλη επιλογή και αφού διαβλέπουν ότι διακυβεύεται πλέον όχι μόνο το βιοτικό επίπεδο των μελών τους αλλά και η συνέχιση της ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων και κατ' επέκταση του ίδιου του συνδικαλισμού προχωρούν σε απεργιακά μέτρα. Ήδη υπάρχουν εξαγγελθείσες 24ωρες προειδοποιητικές απεργίες στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας και σε όλες τις εταιρείες πετρελαιοειδών την 1 Φεβράρη και στις εταιρείες αναψυκτικών και στο γαλακτοκομείο Λανίτη στις 2 του Φεβράρη. Ακολουθεί η οικοδομική βιομηχανία με παγκύπρια 24ωρη απεργία ενώ εκκρεμούν ακόμα και τα ανοιχτά ζητήματα και στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού αλλά και στην πολιτική αεροπορία και στο επιστημονικό προσωπικό της ΑΗΚ. Στις οικοδομές αίσθηση προκαλεί η συστηματική παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας από εργολάβους που εκτελούν έργα του δημοσίου αλλά και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας και απειλών που φαίνονται να εκτοξεύονται από "κοπέλια" της εργοδοσίας προς εργαζόμενους σε διάφορα εργοτάξια.

Στη βόρεια Κύπρο πάντως μετά από μια βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων η κυβέρνηση Κουτσιούκ υποχώρησε από την θέση της για πώληση της τ/κ ηλεκτρικής υπηρεσίας σε Τούρκους επιχειρηματίες και συμβιβάστηκε με τα τ/κ συνδικάτα σε μια συμφωνία αυτονόμησης και αλλαγής στην οργανωτική δομή της υπηρεσίας αλλά την συνέχιση της ως δημόσιο οργανισμό. Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να επικρίνει την κυβέρνηση Κουτσιούκ για την υποχώρηση της παρά το ότι η συμφωνία που έγινε  περιλαμβάνει και την φιλελευθεροποίηση της αγοράς τηλεπικοινωνιών την άλλη εστία των απεργιακών κινητοποίησεων οι οποίες όμως σταμάτησαν πριν την συνομολόγηση της συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ είναι ξεκάθαρο ότι οι εργοδότες βλέπουν την οικονομική κρίση και το κλίμα φόβου που αυτή σπέρνει ως ευκαιρία για κατά μέτωπο επιθέσεις και αναδιάρθρωσης των εργασιακών συνθηκών προς όφελος τους. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και στη ξενοδοχειακή βιομηχανία όπου η κερδοφορία αυξήθηκε το 2011 με την σημαντική αύξηση του τουρισμού, οι εργοδότες επιχειρούν πάγωμα μισθών ΑΤΑ και τα συναφή εξαναγκάζοντας τα συνδικάτα να προειδοποιήσουν και εκεί με απεργίες προσεχώς. Σημειώνουμε επίσης την πλήρη στήριξη και της ΔΕΟΚ στα απεργιακά μέτρα που εξαγγέλλουν ΠΕΟ και ΣΕΚ, μέτρα που φαίνεται ότι θα κλιμακωθούν μετά και το επίσημο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΟΕΒ συνδικάτων την περασμένη Πέμπτη. Ήδη έχουμε προειδοποιήσεις για απεργίες και από εργαζόμενους σε εταιρείες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, μεταλλουργική βιομηχανία και εισαγωγές μηχανοκίνητων οχημάτων. Περισσότερη και συνεχής ενημέρωσης στο Παρατηρητήριο εργασίας και ταξικών σχέσεων. http://paratiritirioergasias.blogspot.com/

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ:
Όταν ο Κουλιας λέει ψέματα για ακόμα μια φορά
Μετά την καταδίκη του Λ. Μαύρου από δικαστήριο για κείμενο που έγραψε ενάντια στον Μ. Παπαπετρου, και την αναγνώριση ότι ουσιαστικά έλεγε ψέματα, ήρθε και σειρά του Ζ. Κουλια να καταδικαστεί από δικαστήριο για ψευδή και παραπλανητική δήλωση. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για δηλώσεις που είχε κάμει για τον Κ. Θεμιστοκλέους, τέως υπουργό της κυβέρνησης Κληριδη, το 2006. Στην τότε δήλωση του ο κ. Κουλιας προσπάθησε, κατά την γνωστή του τακτική, να υποβάλει μέσα από την αναφορά σε 2 ασύνδετα θέματα ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είναι πληρωμένος πράκτορας της Τουρκίας. Έτσι σύνδεσε την είσπραξη από τον κ. Θεμιστοκλέους ενός ποσού από τούρκικη εταιρεία με τις πολιτικές του απόψεις. Είπε λοιπόν ο κ. Κουλιας: «Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσφατα εισέπραξε ένα σεβαστό ποσό 7000 λιρών από τουρκική εταιρεία και την επόμενη πήγε σε τηλεοπτικό σταθμό και έλεγε ότι δεν υπάρχει ψευδοκράτος». Όταν βέβαια βρέθηκε μπροστά στο δικαστήριο προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι δεν το εννοούσε και ότι τα δυο «γεγονότα» [η είσπραξη χρημάτων και οι πολιτικές θέσεις] ήταν ασύνδετα. Όμως το Εφετείο τελικά αποφάνθηκε ότι η παρουσίαση των 2 γεγονότων σε μια πρόταση παραπέμπουν ξεκάθαρα σε «μια ενέργεια» [και όχι δυο ασύνδετα γεγονότα], και αφού ο κ. Κουλιας μπροστά στο δικαστήριο δεν μπορούσε να αποδείξει την σχέση, αλλά προσπαθούσε μάλιστα να την αποφύγει [για να γλιτώσει την καταδίκη], τότε η όλη διατύπωση ήταν «δυσφημιστική» και ο κύριος βουλευτής θα πρέπει να πληρώσει και τα έξοδα της δίκης και αποζημίωση.
Βέβαια στον δημόσιο λόγο του κ. Κουλια αυτές οι παραπλανητικές και συχνά ψευδείς διασυνδέσεις είναι συνήθεις – και εν μέρει κωδικοποιούν και το επίπεδο ενός άλφα πολιτικού λόγου. Μια πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΙΣΑ δείχνει πως οι αποσπασματικές και παραπλανητικές πληροφορίες όχι απλά διατυπώνονται από τον βουλευτή στην προσπάθεια κατασκευής κλίματος υστερίας και δαιμονοποιησης ανθρώπων που δεν μπορούν καν να του απαντήσουν, αλλά διοχετεύονται και αναπαράγονται και από μερίδα των ΜΜΕ. Το θέμα αυτήν την φορά είχε να κάμει με πολιτικό πρόσφυγα ο οποίος πήγε στην Ισπανία και ο οποίος παρακολούθησε αγώνα της Μπαρτσελωνα με την Ρεαλ πληρώνοντας 39 ευρω. Ο τρόπος με τον οποίο το κατασκεύασε ο κ. Κουλιας είναι άλλο ζήτημα. Η ανακοινωση της ΚΙΣΑ:
 «Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Φιλελευθέρου «ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε χθες η αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Ζαχαρία Κουλία ότι πολιτικός πρόσφυγας στην Κύπρο, βρέθηκε στη Μαδρίτη και παρακολούθησε τον αγώνα της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα την περασμένη Τετάρτη. Ο εν λόγω αλλοδαπός επιστρέφοντας στην Κύπρο ελέγχθηκε, επειδή το όνομά του βρισκόταν στο στοπ λιστ, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος …Ο κ. Κουλίας …  είχε επικαλεστεί συνομιλία συνεπιβάτη του αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να είπε όταν τον ρώτησε πού βρήκε τα χρήματα, ότι παίρνει πολλά λεφτά από το κράτος. Ο «Φ» έψαξε το θέμα και πληροφορήθηκε ότι ο αλλοδαπός κατάγεται από το Ιράκ και είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας.» Φιλελεύθερος, 21.12.2012.
Όπως και με τις διάφορες επιταγές που κατά καιρούς διοχετεύονται αποδώ και αποκεί έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση το όλο σενάριο αποτελεί ένα ασύστολο ψέμα:
Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος αυτός είναι ένα νεαρό άτομο, απόφοιτος πανεπιστημίου, ο οποίος αναγκάστηκε να τα αφήσει όλα πίσω του και να τρέξει μακριά για να γλυτώσει την ζωή του. Αγωνίζεται με κάθε τρόπο να ξαναφτιάξει την ζωή του μακριά από την χώρα και τα αγαπημένα του πρόσωπα και σκέφτηκε αντί να ξοδέψει τα λίγα λεφτά του σε κάτι ανούσιο και εφήμερο ότι  θα ήταν πιο σημαντικό να αγοράσει έναν εισιτήριο των 39 ευρώ για να επισπευτεί και να γνωρίσει για λίγες μέρες μιαν πραγματικά ευρωπαϊκή πόλη.
Τα περί ποδοσφαιρικού αγώνα, τα της σύλληψης στο αεροδρόμιο, της συνομιλίας με κύπριο συνταξιδιώτη του  και τα πολλά λεφτά από το κράτος …  είναι απλά αποκύημα μιας αρρωστημένης φαντασίας!
Τα πραγματικά γεγονότα τα έμαθε ο Κουλίας από αστυνομικό της ΥΑΜ που «ανάκρινε» χωρίς κανένα δικαίωμα τον πρόσφυγα στην επιστροφή του στη Λάρνακα και ο οποίος στη συνέχεια τα διαβίβασε στο Κουλία παραβιάζοντας τόσο καθήκοντα του όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα του πρόσφυγα.
Η λοιπή σάλτσα … είναι κατασκεύασμα του Κουλία η οποία πλασαρίστηκε προς κατανάλωση  με την ανάλογη γαρνιτούρα της ερευνητικής δημοσιογραφίας μας!»

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
Υπάρχουν anonymous στην Κύπρο
Σύμφωνα με τον ειδικό του δελτίου για τους anonymous υπάρχουν και στην Κύπρο.


Στο twitter είναι : @cAn0ns
Φαίνεται να συνεργάζεται με τον : @vellerefon



Διεθνή
Μέση Ανατολή
Συρία: οι Σαουδάραβες απαιτούν, οι Ρώσοι βάζουν όρους, και το κύκλωμα των ΜΜΕ ξαναδοκιμάζει
Μετά από τον πρώτο μήνα των παρατηρητών του αραβικού συνδέσμου στην Συρία, η αποτυχία της προσπάθειας τεκμηρίωσης της δαιμονοποιησης της συριακής κυβέρνησης, οδήγησε σε αναδίπλωση την όλη προσπάθεια. Οι παρατηρητές πιστοποίησαν βασικά ότι στην Συρία γίνονταν διαδηλώσεις και από τις δυο πλευρές [φιλοκυβερνητικούς και την αντιπολίτευση] και ότι η βία είναι αποτέλεσμα αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε ένοπλους της αντιπολίτευσης και τον στρατό. Η Σαουδική Αραβία τράβηξε πρώτη το χαλί στην όλη διαδικασία αμέσως μετά την απόφαση του αραβικού συνδέσμου για ανανέωση της παρουσίας των παρατηρητών για ένα ακόμα μήνα: αποφάσισε να αποσύρει την αποστολή των δικών της παρατηρητών για να μην «γίνονται συνένοχοι στην καταστολή». Ακολούθως το «Συμβούλιο των χωρών του Κόλπου», τα εμιράτα δηλαδή στο οποία συμμετέχει και το Μπαχρέιν το οποίο βρίσκεται σε δική του διαδικασία καταστολής, ανακοίνωσαν ότι επίσης θα αποχωρούσαν. Τα αλλά αραβικά κράτη συνέχισαν για ακόμα μια εβδομάδα δημιουργώντας απορίες για το αν υπήρχε διαφωνία μέσα στον αραβικό σύνδεσμο – βέβαια οι μόνες χώρες που μπορούν πια να αντισταθούν στους Σαουδάραβες και τα κεφάλαια τους, είναι η Αλγερία, το Ιράκ και ο Λίβανος [οι δυο τελευταίοι ακριβώς λόγω της κυβερνητικής παρουσίας των σιητων] αφού η Συρία έχει εκδιωχθεί, η Αίγυπτος έχει αποκτήσει πειθήνια ισλαμική κυβέρνηση και ο μεγάλος εχθρός των Σαουδαράβων, ο Καντάφι, είναι νεκρός.
Υπό την πίεση των Σαουδαράβων, ωστόσο, ο αραβικός σύνδεσμος υπέβαλε πρόταση
να παραδώσει ουσιαστικά ο Ασσαντ την εξουσία στον αντιπρόεδρο προωθώντας, σύμφωνα με παρατηρητές ένα παράλληλο σχέδιο ανατροπής. Η συριακή κυβέρνηση το απέρριψε. Αμέσως μετά άρχισε και πάλι η βιομηχανία των ειδήσεων με έμφαση αυτή την φορά στους «ένοπλους» της αντιπολίτευσης – ενώ τα συριακά στρατεύματα αποσύρθηκαν από διάφορες περιοχές, τα ΜΜΕ άρχισαν να καλλιεργούν την εικόνα της «κατάληψης» περιοχών με ένα μοντέλο που θύμιζε Λιβύη: λίγοι ένοπλοι σε μια περιοχή αυτομάτως δημιουργούσε την «είδηση»: "ο στρατός των ανταρτών ελέγχει την πόλη, το προάστιο κλπ".
Και την ίδια στιγμή ο αραβικός σύνδεσμος υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας υπέβαλε αίτηση στον Οηε για παρέμβαση – όχι ακριβώς όπως στη Λιβύη αρχικά, αλλά σχεδόν κάπως. Η Ρωσία παρέβηκε άμεσα, και η Κίνα ακολούθησε, θέτοντας σαν όρο όχι απλά την μη-επέμβαση αλλά και την ενεργητική συμμετοχή τόσο της Ρωσίας και τη Κίνας όσο και του BRICS [το οποίο παραγνωρίστηκε στην Λιβύη] στην διαδικασία συζήτησης για την Συρία. Οι παρατηρητές του αραβικού συνδέσμου άφησαν να νοηθεί ότι μπορεί να συνεχίσουν, ενώ η Ρωσία ζήτησε διεύρυνση των παρατηρητών.
Στην ίδια την Συρία συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις υπέρ του Ασσαντ και οι διαδηλώσεις την αντιπολίτευσης.
Σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση η Τουρκία αποστασιοποιήθηκε πάλι από τον επεμβατικό άξονα όταν εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση με την Ρωσία για μη-επέμβαση, ενώ οι κούρδοι του Ιράκ έδειξαν επίσης μια τάση αποστασιοποίησης καλώντας για ειρήνη και αποφυγή της βιαίας σύγκρουσης. Σε αυτό το γεωπολιτικό πλαίσιο αξίζει να καταγράφει η αποστασιοποίηση της Τουρκίας από το εμπαρκο στο Ιράν που είναι ο πυρήνας του σιητικου μπλοκ.

Λιβύη: Η  εξέγερση των κανταφικων στην Bani Walid και τα «ανθρωπιστικά» βασανιστήρια
Καθώς η κατάσταση φαινόταν να οξύνεται στην Λιβύη μετά τις διαδηλώσεις στις παραλιακές πόλεις, νεαροί κανταφικοι εξεγέρθηκαν, επιτέθηκαν στη φρουρά που άφησε το μεταβατικό συμβούλιο στην Bani Walid και ανακατέλαβαν την πόλη. Η κίνηση των κανταφικων προκάλεσε έντονη ανησυχία στην Τρίπολη όπου το καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε παραμένει ασταθές. Η κίνηση των κανταφικων, ωστόσο, περιορίστηκε για την ώρα, στην πόλη σύμβολο της αντίστασης τους. Οι αντί-κανταφικοι μάζεψαν ένοπλους για να αντεπιτεθούν. Το θέμα είναι μέχρι που θα φτάσει η αντιπαραθεση – είναι ήδη γνωστό ότι ένοπλοι κανταφικοι υπάρχουν σε πολλές περιοχές, ενώ υπάρχουν και οργανωμένες ομάδες στα σύνορα. Η Bani Walid πέρα από φίλο-κανταφικη είναι και η έδρα μιας από τις πιο σημαντικές φυλές της Λιβύης.
Οπότε οι αντιπαραθέσεις και η βία μάλλον θα πρέπει να ειδωθούν μέσα στο πλαίσιο των ισορροπιών δυνάμεων που υπάρχουν και διαμoρφωνονται στο ρευστό τοπίο της Λιβύης.
Πάντως οι ειδήσεις της εβδομάδας από την Λιβύη είχαν ένα άρωμα απομυθοποίησης αλλά και αποκάλυψης: μια σειρά από δυτικές οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων οι οποίες σε είχαν σε μεγάλο βαθμό στηρίξει την προπαγάνδα των αντικανταφικων την προηγούμενη περίοδο, άρχισαν να καταγελούν ανοικτά τους τέως εξιδανικευμένους σύμμαχους τους, για βασανιστήρια αντίπαλων, μαζικές φυλακίσεις και εκτελέσεις. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν των "γιατρών χωρίς σύνορα" στην Μισρατα. Η Μισρατα είχε αγιοποιηθεί από τα δυτικά ΜΜΕ και τον Αλ Τζαζιρα κατά την διάρκεια των 6μηνων μαχών κανταφικων και αντικανταφικων. Οι καταγγελίες τότε ότι το θέμα στην πόλη δεν ήταν μια «αγνή δημοκρατική» εξέγερση αλλά μια τοπική φυλετική διαμάχη ανάμεσα στην παράταξη των «λευκών» της Μισρατα και των πιο μελαχρινών αφρικάνικης καταγωγής κατοίκων της διπλανής πόλης, της Τουαρεγκα εμφανίστηκαν μόνο δειλά σε 1-2 κείμενα – με πιο γνωστό ένα κείμενο των L.A. Times το περασμένο καλοκαίρι. Μετά τον θάνατο του Καντάφι τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν τελικά στην υπόθεση κάπως αφού οι κάτοικοι της Τουαρεγκα αναγκάστηκαν να φύγουν όλοι από τα σπίτια τους μπροστά στις απειλές των «λευκών» της Μισρατα. Τώρα οι «γιατροί χωρίς σύνορα» πρόσθεσαν και μια νέα διάσταση στο ύφος και την νοοτροπία των ένοπλων συμμάχων της Δύσης στην Μισρατα: ο οργανισμός αποφάσιζε να αποσυρθεί, λέει στην ανακοίνωση του, όταν διαπίστωσε ότι οι ένοπλοι είχαν την απαίτηση να φροντίζουν οι δυτικοί τις πληγές των κρατούμενων μετά από βασανιστήρια για να μπορούν οι αντι-κανταφικοι να συνεχίσουν να τους βασανίζουν.
Μετά από αυτό αναγκάστηκε και το bbc να κάμει πρωινή πρώτη είδηση το Σάββατο για τα βασανιστήρια στην Λιβύη.
Αναφορά στην εξέγερση στην Bani Walid.
Αναφορά στα βασανιστήρια στην Μισρατα.
http://www.euronews.net/newswires/1350674-msf-quits-prisons-in-libya-city-over-torture/

Τυνησία: διαδηλώσεις κοινωνικής αυτοάμυνας εναντίον των απειλων και της βιας των θρησκόληπτων
Στην Τυνησία η ένταση ανάμεσα στους κοσμικούς και τους ισλαμιστές φαίνεται να παίρνει πια μορφές αντιπαράθεσης στο δρόμο. Παρά την επιφανειακή προσπάθεια διάφορων να παρουσιάσουν τους ισλαμιστές σαν απλά πολιτικές τάσεις που έχουν να κάμουν με την «ταυτότητα» [και αυτό είναι πιο έκδηλο στην Αίγυπτο], στην καθημερινότητα η ένταση φαίνεται να ανεβαίνει. Η πρώτη αντιπαραθεση είχε να κάμει με την επίθεση ακραίων ισλαμιστών [σαλαφιστων] ενάντια στα μπουρδελα. Ακολούθησαν επιθέσεις ενάντια σε τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος πρόβαλε ταινίες οι οποίες θεωρήθηκαν προσβλητικές και άσεμνες. Και η αντιπαραθεση έφτασε στα πανεπιστήμια όπου ο σαλαφιστες επιμένουν ότι πρέπει να επιτραπεί η ολική κάλυψη του προσώπου των γυναικών – ένα σημείο στο οποίο αντιδρούν οι κοσμικοί, φοιτητες/τριες και καθηγητές. Και σε αυτό το πλαίσιο αυξάνονται και τα επεισόδια βίας τα οποία φαίνεται να έχουν σαν αιτία την ισλαμική διεκδίκηση επιβολής ηθών και ηθικής στους τυνήσιους.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι κοσμικοί τυνήσιοι άρχισαν να κινητοποιούνται: ήδη έχουν γίνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πρώτη επέτειο της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Μπεν Αλι με συνθήματα ενάντια στις επεμβάσεις των εμιράτων της σαουδαραβικης χερσονήσου στα εσωτερικά της Τυνησίας – θεωρείται ότι χρηματοδότησαν το ισλαμικό κόμμα.
Τώρα άρχισαν και οι διαδηλώσεις ενάντια στους ντόπιους ισλαμιστές. Η πρώτη μαζική διαδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο στην Τύνιδα.

Ανατολική Ευρώπη: Κάτι κοχλάζει – ταξικές εντάσεις, αυταρχικές νοσταλγίες και διεκδικήσεις δικαιωμάτων
Στην Ρουμανία οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για 11 μέρες με έντονες συγκρούσεις παρά το ότι η κυβέρνηση απέσυρε τα νομοσχέδια για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομειακών υπηρεσιών. Όταν μαλιστα ο υπουργός εξωτερικών δοκίμασε να κάμει απόπειρα διαμονοποιησης των διαδηλωτών σαν «χουλγκανς των φτωχογειτονιών», απειλήθηκε νέος γύρος κινητοποιήσεων και ο πρωθυπουργός του ζήτησε να παραιτηθεί.
Στην Ουγγαρία από την άλλη πλευρά ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους ευρωπαίους να αλλάξει κάπως το σύνταγμα, αλλά πίσω στην Βουδαπέστη μια μεγάλη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων αποδοκίμαζε την Ευρώπη για τις παρεμβάσεις της. Στη  ανταπόκριση του euronews  η εικόνα εστίασε σε ένα πανό που ταύτιζε την Ευρώπη με τον «Μαμμωνά». Η θρησκοληψία σαν μεταφορική αναφορά στον καπιταλισμό.
Στην Βουδαπέστη πάντως έκλεισε και ο τελευταίος ραδιοφωνικός σταθμός της αντιπολίτευσης μετά από την απόσυρσης της άδειας του από την κυβέρνηση. Στην ανατολική Ευρώπη μια μερίδα της δεξιάς φαίνεται να γίνεται αυξανόμενα αντί-ευρωπαϊκή αντί απλά ευρωσκεπτικιστικη. Και αυτό συνοδευτεί και από ένα αυξανόμενο εσωτερικό αυταρχισμό. Η σοσιαλδημοκρατική αριστερά αντίθετα φαίνεται να είναι σαφώς πιο φιλοευρωπαικη. Έτσι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας αποκάλεσε τις πιέσεις ενάντια στην κυβέρνηση του σαν «συνομωσία της παγκόσμιας αριστεράς».
Αντίθετα στην Πολωνία υπήρχε μια ενδιαφέρουσα κίνηση πιο συγχρονισμένη με τις διεθνείς τάσεις: δεκάδες χιλιάδες πολωνοί σε διάφορες πόλεις διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο ACTA το οποίο έγκρινε η κυβέρνηση τους. Η ACTA ίνα μια ακόμα συμφωνία για την προστασία της ιδιοκτησίας στο ιντερνετ – με την μορφή της προστασίας των copyright. Και η νομοθεσία δίνει στα κράτη το δικαίωμα να παρακολουθούν διάφορα σαϊτς και να συλλαμβάνουν όσους θεωρούνται ύποπτοι η παραβάτες. Η εκστρατεία ενάντια στο νομοσχέδιο έχει τις ίδιες ρίζες όπως η αντίσταση στην SOFA στις ΗΠΑ –εμπλέκονται και εδώ οι anonymous αλλά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο υπάρχει και το «κόμμα των πειρατών»
Μαζικές όμως διαδηλώσεις μόνο στην Πολωνία έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

 ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ο Σαμαράς στη Μόσχα: μυθολογία και γεωπολιτική
Ενώ οι γερμανοί θέτουν πια ξεκάθαρα όρο την ύπαρξη επίτροπου ο οποίος θα επιβλέπει τον ελληνικό προϋπολογισμό, οι έλληνες πολίτες και πολιτικοί ψάχνονται. Υπάρχει ένα ρεύμα προς τα αριστερά αλλά δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να καταλήγει σε κάποιο πλειοψηφικό σχήμα συμμαχιών – ανκαι φαίνεται να είναι πλειοψηφικό όσον αφορά τους πόλους αριστερα-κεντρο-δεξια.
Στον χώρο της δεξιάς φαίνεται να αναζωπυρώνεται η διαφοροποίηση της «λαϊκής δεξιάς» που είναι ενάντια στο μνημόνιο και στους φιλελευθέρους η τους οπαδούς των «ευρωπαϊκών λύσεων». Ετσι καθώς νοιώθει ο Σαμαράς ότι η πίεση θα έρθει και προς την πλευρά του, φαίνεται να αναζητά πιθανές εναλλακτικές λύσεις η στηρίγματα – φαντασιακα η γεωπολιτικά. Ανκαι εδώ στην Κύπρο δεν έγινε ιδιαίτερα κατανοητό αφού η ηγεσία της ε/κ δεξιάς είναι ακόμα προσκολλημένη σε ένα ρητορικό φιλοδυτικό μονόλογο αλλων εποχων, στην Ελλάδα η δεξιά έχει τουλάχιστον μετατοπιστεί όσον αφορά το γεωπολιτικό της φαντασιακο και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια. Ο μύθος λ.χ. ο οποίος συνοδεύει την «πτώση του Καραμανλή» στο χώρο της δεξιάς, έχει να κάμει με την «ανατροπή του» διότι, λέει αυτή η ρητορικη, προσπάθησε να αυτονόμησει την Ελλάδα από την Δύση και να αποκτήσει προσβάσεις στην Ρωσία μέσω των αγωγών φυσικού αερίου. Σε αυτό το πλαίσιο η επίσκεψη Σαμαρά στην Ρωσία μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί και σαν συμβολική για τη εσωτερική μυθολογία της δεξιάς αλλά και γεωπολιτική – είναι ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να προετοιμάζει ανοίγματα σε άλλους χώρους για οικονομική στήριξη, είτε μείνει στο ευρω η Ελλάδα είτε όχι.

Η Ρωσική στρατηγική στην ανατολική Ευρώπη: Μολδαβία
Ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία θα αναστείλει την παροχή βοήθειας και δανείων στην Τρασδνειστερια, την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας. Ο πρόεδρος της βουλής ο οποίος ήταν ο εκλεκτός της Μόσχας στις πρόσφατες εκλογές και ο οποίος έχασε, δεν συνέδεσε άμεσα την κίνηση της Μόσχας με την μη εκλογή του, αλλά είναι σαφές ότι η Μόσχα έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την οικονομική της δύναμη για να εμπεδώνει την επιρροή της. Αυτό άλλωστε είναι φανερό από την Ουκρανία.
Το πιο ενδιαφέρον σε αυτήν την περίπτωση είναι και η θέση της Ρωσίας για το ζήτημα της αποσχισθείσας περιοχής σε σχέση με την Μολδαβία,. Η Ρωσία δεν θέλει , λένε τώρα οι αναλυτές, να αποσχιστεί η περιοχή από την Μολδαβία – αντίθετα θέλει  να ενθαρρύνει στην σταδιακή επανένταξη της περιοχής στην Μολδαβία. Μια ενωμένη Μολδαβία με ρωσική μειονότητα φαίνεται να είναι πιο χρήσιμος σύμμαχος.
Και ίσως η ρωσική τακτική να μην είναι μόνο συγκυριακή, η και μονο δικη της, αλλά μέρος ευρύτερων αντιλήψεων για την γεωπολιτική που φτάνουν μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ιράκ- ΗΠΑ: Τόσοι νεκροί και ούτε μια μέρα φυλακή
Το 2005 μια ομάδα αμερικανών πεζοναυτών έπεσε πάνω σε μια βόμβα-νάρκη στην  Haditha του Ιράκ. Ο επικεφαλής της ομάδας σταμάτησε ένα αυτοκίνητο ιρακινών που περνούσε. Διέταξε τα άτομα να κατεβούν και να ξαπλώσουν στο έδαφος και μετά διέταξε τους στρατιώτες του να τους σκοτώσουν. Αφού τους σκότωσαν κατούρησαν πάνω στα πτώματα – είναι έθιμο φαίνεται του αμερικανικού στρατού. Ακολούθως οι αμερικανοί πήγαν σε 3 σπίτια που βρίσκονταν εκεί κοντά και αφού έσπασαν τις πόρτες μπήκαν μέσα και σκότωσαν όσους ήταν εκεί συμπεριλαμβανόμενων παιδιών, ενός βρέφους και ηλικιωμένων.
Αυτό ήταν το πιο γνωστό σκάνδαλο μαζικής σφαγής από τον ιρακινό πόλεμο αντίστοιχο του Μαϊ Λαϊ στο Βιετνάμ. Και σαν εκφραστικό του πόσο άλλαξε η αμερικανική κοινωνία, αυτή την φορά ο ένοχος επικεφαλής δεν καταδικάστηκε ούτε μια μέρα στην φυλακή και οι αντιδράσεις ήταν υποτυπώδεις.  
Ανταπόκριση από τους LA Times για τις αντιδράσεις στο Ιράκ και στο αραβικό κόσμο γενικά

τοπικές κινήσεις τζαι Κινήματα
 Εκδήλωση για τους Χαλυβουργους στη Λευκωσία
Η απεργία των Χαλυβουργών στην Ελλάδα έχει γινει σημείο εστίασης και κινητοποιήσεων με βασικο συνδικαλιστικο οργανωτη της συμπαραστασης το ΠΑΜΕ, αλλα και άτομα και ομάδες που κινούνται στο χώρο που βλεπει την ταξική αντιπαράθεση σαν κομβικο σημειο στα πλαίσια της κρίσης.
Την Παρασκευή 27/1 έγινε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Λευκωσία με συμμετοχή εκπροσώπων τόσο ε/κ όσο και τ/κ συνδικάτων.
Άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση την περιέγραψαν σαν «συγκλονιστική εμπειρία». Για πληροφορίες για την απεργία αλλά και τις προεκτάσεις της στο μπλογκ:
http://leninreloaded.blogspot.com/

Αντι-ρατσιστική και ταξική Πορεία-διαδήλωση στην Λεμεσό
Την Κυριακή 29/1 έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού με συνθήματα ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ της ταξικής ενότητας των εργαζόμενων. Η  πορεία είχε προγραμματιστεί αρχικά σαν αντίδραση στον ρατσισμό της ακροδεξιάς αλλά μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων πήρε και την μορφή της ταξικής αλληλεγγύης.
Συμμετείχαν μέχρι και 200 άτομα σύμφωνα με αναφορές, και κυριάρχησαν οι μαύρες και οι κόκκινες σημαίες των αναρχικών και της άκρας αριστεράς.
Η πιο ενδιαφέρουσα διάσταση ήταν ότι η πλειοψηφία ήταν νεαροι/ες. Υπήρχαν και άτομα από τον ιστορικό χώρο της πόλης αλλά ήρθαν και άτομα από τον χώρο της Λευκωσίας.

1 σχόλιο:

  1. επίσης σημαντική είδηση σημερα εδώ:

    Ο Καζαμίας στηρίζει Μέρκελ για την πειθαρχία
    Στήριξη δίνει η Κυπριακή Δημοκρατία στις γερμανικές προτάσεις στο Συμβούλιο

    Με θετικό μάτι κοιτάζει η κυβέρνηση τις προτάσεις Μέρκελ για ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφόρηση, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, τόσο του Eurogroup όσο και του Ecofin, η κυπριακή κυβέρνηση τοποθετήθηκε θετικά, επί της αρχής, απέναντι στο γερμανικό προσχέδιο για νέα Συνθήκη που θα ενισχύει δραματικά τους κανονισμούς δημοσιονομικής πειθαρχίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

    όλο το άρθρο εδώ:

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=75384

    ΑπάντησηΔιαγραφή