Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.1.12

Λογοκρίνεται το ζήτημα της οικονομίας από την αριστερή μπλογκόσφαιρα;

Βάλτε ένα έμβλημα όλων των δικοινοτικών ομάδων, ένα σφυροδρέπανο (το οποίο μετά μπορείτε να βγάλετε διακριτικά ), προαιρετικά το έμβλημα της ΠΕΟ, μια γροθιά, ένα γιασεμί και έχετε έτοιμο ένα αριστερό μπλογκ.

Προσοχή!

Τσιμουδιά για τις απεργίες στον ιδιωτικό τομέα  - ψάχνω να βρω την εργασιακή ελίτ και δεν την βρίσκω - και για τις συμφωνίες του Κίκη στην Ευρώπη. Πάλι καλά που δεν τα λέει ο Σαρρής να είχαμε και ιδεολογικές τύψεις να τον στηρίζαμε. Καθαρά χέρια καθαρές συνειδήσεις.


η τιμή της εργατικής τάξης κάποτε...


η τιμή της εργατικής τάξης τώρα.....


Ο Καζαμίας στηρίζει Μέρκελ για την πειθαρχία
Στήριξη δίνει η Κυπριακή Δημοκρατία στις γερμανικές προτάσεις στο Συμβούλιο

Του Μιχάλη Περσιάνη (σιγά που εν σιερεσαι...)

για να δούμε κάποια κομμάτια από το άρθρο...

Με θετικό μάτι κοιτάζει η κυβέρνηση τις προτάσεις Μέρκελ για ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφόρηση, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, τόσο του Eurogroup όσο και του Ecofin, η κυπριακή κυβέρνηση τοποθετήθηκε θετικά, επί της αρχής, απέναντι στο γερμανικό προσχέδιο για νέα Συνθήκη που θα ενισχύει δραματικά τους κανονισμούς δημοσιονομικής πειθαρχίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη.
Οι συζητήσεις για τη Συνθήκη βρίσκονται ακόμα στα πρώτα στάδια, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως η «ενίσχυση» των όρων της, όπως αυτοί παρουσιάζονται στο προσχέδιο που κατέθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, έχει την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Σύμφωνα με σχολιαστές που έχουν άμεση εμπλοκή στην όλη διαδικασία στο Συμβούλιο, οι όροι που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα είναι ακόμα πιο αυστηροί από τις αρχικές προτάσεις των Γερμανών, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Μάριο Ντράγκι και την ΕΚΤ.


μπλα, μπλα, μπλα, 


Η στήριξη που έδωσε η κυπριακή κυβέρνηση στις προτάσεις Μέρκελ, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως από τη στιγμή που οι αντιδράσεις είναι αρκετά έντονες. Ήδη, από πλευράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν καταγραφεί πολύ έντονες ενστάσεις. Με κοινή τους ανακοίνωση, ευρωβουλευτές σχολίασαν πως η διατύπωση στο προσχέδιο είναι ασύμβατη με υφιστάμενες Συνθήκες της Ε.Ε., ζητώντας ριζικές αλλαγές. Την επιστολή υπέγραψαν οι Έλμαρ Μπροκ (Γερμανία, ΕΛΚ), Γκι Βέρχοφσταντ (Βέλγιο, Φιλελεύθεροι) και Ρομπέρτο Γκουατιέρι (Ιταλία, Σοσιαλιστές). Η επιρροή που έχουν οι τρεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ουσιαστικά εξασφάλιζε πλειοψηφία στο σώμα, σε περίπτωση που το θέμα έφτανε σε ψηφοφορία. Η ανακοίνωση φέρει επίσης και την υπογραφή του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ (Γαλλία, Πράσινοι), με λιγότερη επιρροή.

μπλα, μπλα, μπλα, αν σου δειχτεί ο Σιφωνιός έλα τζαι πε μου για τον Μαρξισμό - Λενινισμό των εθνικών κεφαλαίων...

μπλα, μπλα, μπλα,

Σε σχετική ερώτηση της «Καθημερινής», ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, σχολίασε χαρακτηριστικά πως «από τη στιγμή που όλοι στην Ευρωζώνη κρινόμαστε ως ομάδα, όλοι οι παίκτες της ομάδας πρέπει να λογοδοτούν στους συμπαίκτες τους» για την απόδοσή τους. Η κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό στοιχείο τη δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωζώνη, γεγονός που μπορεί ενδεχομένως να ερμηνευτεί και ως ένδειξη πως έχει κάθε πρόθεση να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που απαιτούνται για να πειθαρχήσει και η Κύπρος.

η εργατική τάξη της Κύπρου ως γνωστό είναι Ομάδα με συμπαίκτες τις Ευρωπαϊκές Ελίτ

μπλα, μπλα, μπλα, Μαρξισμός - Λενινισμός, μπλα, μπλα, μπλα...


φταίει ο αστικός τύπος ...

6 σχόλια:

  1. DIS,
    Σε χαιρετώ!

    Κι εύχομαι ότι καλύτερο στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού! Σ’ αυτήν την πάλη δεν εξέλειπαν τα αλληλοφαγώματα, οι διαγραφές και οι αλληλο-αποκλεισμοί, η περιθωριοποίηση μεταξύ των Κομμουνιστών, ή και όσων αυτο-αποκαλούνταν κομμουνιστές!
    Συνήθως οι δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται αυτή η πάλη [συνήθως άνιση και μακρά που κάποια στιγμή μπορεί και να τους κουράσει], τους κάνει καχύποπτους [παντού ακόμα και στα έσω, βλέπουν εχθρούς κι αντιπάλους], αλλά κι απόλυτους για την ορθότητα των θέσεων τους!!! Συνήθως δεν ανέχονται μύγα στο σπαθί τους! Όπως και να ‘χει όμως, ο καθένας με τα δίκια του. Γι’ αυτό και δεν παρεξηγώ [αν και με λείπει] αν κάποτε οι δρόμοι τους οποίους μαζί διάβαιναν σύντροφοι κάποτε χωρίζουν. Είναι στιγμές που ο καθείς πρέπει να διαλέξει με ποιους θα παει! Και σχεδόν πάντα τούτο εν τζιαι οδυνηρό! Όμως απόλυτα σεβαστό! Τζι’ ΕΜΕΝΑ με λυπεί όταν τούτο γίνεται γιατί πιστεύουμε ότι από ΜΟΝΟΙ μας [ως Μεσσίες] τον κόσμο γκρεμίζοντας έτσι φιλίες, συνεργασίες και προοπτικές για κοινούς αγώνες!!!

    Άραγε τι πάει να πει «αριστερή μπλογκόσφαιρα»; Και είναι αρκετό να «βάλετε ένα έμβλημα όλων των δικοινοτικών ομάδων, ένα σφυροδρέπανο (το οποίο μετά μπορείτε να βγάλετε διακριτικά ), προαιρετικά το έμβλημα της ΠΕΟ, μια γροθιά, ένα γιασεμί και [να] έχετε έτοιμο ένα αριστερό μπλογκ»; Άρα ΕΓΩ που ποτέ δεν έβαλα ένα τέτοιο έμβλημα στο Blog που διαχειρίζομαι, τότε τούτο ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε Αριστερό; Τότε γιατί να χολοσκάτε, ας πούμεν, για την πάρτη μου; Άντε το πολύ πολύ - πολύ να ΜΗΝ με διαγράψετε αλλά να με υποβιβάσετε στη δεύτερη κατηγόρια! Δεν κρίθηκα ικανός για την Επανάσταση!!!

    Χαιρετισμούς και την Αγάπη μου!!!

    Αφιερωμένο: http://www.youtube.com/watch?v=ZHzLtsfARpA
    “Όταν θα παρουσιαστώ
    στου φωτεινού σας
    μέλλοντος
    την κεντρική επιτροπή
    θα ‘ρθω, πάνω απ τη συμμορία της ποίησης
    των πλεονεχτών και σαλταδόρων,
    σείων
    σα μπολσεβίκικη ταυτότητα
    κομματική,
    τους εκατό τόμους μαζί
    όλων μου των
    κομματικών βιβλίων”.


    Anef_Oriwn
    30/1/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Δις, άμα καταλάβεις γιατί δεν συμφέρει σε Αριστερό Κόμμα η πραγματική αυτονόμηση των εργαζομένων εννά καταλάβεις τζιαι τα λάθη όσων εν' μες τη φωτογραφία. Επροσπαθήσαν μεν, επαράξαν το σήμερα δε.
    Τζιαι οι του σήμερα προσπαθούν... αλλά απλά για να διατηρήσουν, όχι να αλλάξουν.

    Απεργίες στον ιδωιτκό τομέα; Μα που; Αφήκαν απιέρωτους τους παίχτες της Ομονοιάκκας πάλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανευ,

    ουδεποτε με ενδιεφερε κανενα αλληλοφαγωμα, απο κανένα επιπεδο. δεν εχω ιδιοκτησιακά ενστικτα ουτε με την πρακτική ουτε με τη θεωρία ουτε με τα κινηματα της αριστεράς.

    ειμαι αγνα τοποθετημένη απέναντι στην αληθεια.

    κομμουνιστρια ειμαι από αξιοπρεπεια, νοητική και ηθική. αλλά και από πίστη. ξερω πως δεν υπαρχει αλλη επιλογή. ακομα και αν θα καθομαι μονη μου σπίτι μου, χωρίς μπλογκ, χωρίς κοινωνικές επαφές και χωρίς δημόσια αποψη. αυτό δεν αλλάζει.

    το μονο φαγωμα το οποίο βλέπω ξεκαθαρα μπροστά μου είναι το φαγωμα της αξιοπρεπειας των μη εχοντων. τιποτε άλλο.

    το συστημα μπορεί να μην ανατραπει. κανεις δεν ξερει.

    αλλά η προσωπική μου επιλογή είναι πως το υπολοιπο της ζωής μου δεν θελω να το αφιερωσω σε αυτή την πιθανότητα. θέλω να το αφιερωσω στην αντιθετη πιθανότητα.

    έστω απο νοητική αξιοπρεπεια. μια ζωή εχουμε Ανευ. εσπαταλησαμεν ήδη την μισή στα αδιεξοδα τουτου του συστηματος. στη σιωπή. στην συναινεση με τα ψέματα. φτανει. χτυπα μας την πορτα μια πιθανότητα. θέλω να ακουσω τον χτύπο.

    σε προσωπική βάση μου είναι εντελώς αδύνατο να κατζιωθώ με τον οποιοδήποτε ανθρωπο έχει αντιθετη σταση και αποψη. ειτε μιλουμε ειτε δεν μιλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγρινέ,

    δωσε επεξήγηση, δεν καταλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα αλληλο-φαγώματα μπορεί να είναι και αποβολές [όποιος προλάβει και τις κάνει!]...

    Όπως και να ‘χει... Αλλού ήθελα να το πάω κι αλλού βγήκε ... Κάποια άλλη φορά πιο πολλά – ίσως στο Blog μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καθολου τυχαιο που αυτος που περιγραφεις εσβησε και τον γρηγορη,και τους ανταρτες και τη κυπριακη ισκρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή