Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.11.11

Ανοιχτή συζήτηση για την κρίση και τα μέτρα υποτέλειας


πηγές: Youth Against Nationalism και Μάγισσα

Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει και την Κύπρο είναι παγκόσμια. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, το 2007 και έχει απλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για την αντιμετώπισή της έχουν δοθεί στις τράπεζες και στις πολυεθνικές, μέχρι σήμερα, 20 τρις $ από τα χρήματα των φορολογούμενων. Για να καλυφθούν όμως τα ελλείμματα που έχει δημιουργήσει αυτή η ενέργειά τους, όλες οι κυβερνήσεις κάνουν τεράστιες περικοπές και μειώνουν το βιοτικό μας επίπεδο.
Αυτά τα μέτρα δεν έχουν σταματήσει την κρίση, αντίθετα μια σειρά χώρες οδηγούνται σε πιο βαθιά οικονομική ύφεση κι έρχονται πιο κοντά στη χρεοκοπία. Η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά παρόμοια προβλήματα υπερχρέωσης έχει η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, και τώρα πια στο χορό μπαίνει η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ, η Ιταλία.
Οι πολιτικοί μας λένε συνέχεια ότι το ίδιο θα συμβεί κι εδώ αλλά την ίδια στιγμή θέλουν να πάρουν τα ίδια μέτρα που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε πιο βαθιά ύφεση! Θέλουν εμείς να πληρώσουμε για την κρίση τη στιγμή που δεν έχουμε καμία ευθύνη γι' αυτή την κρίση, για να μπορούν οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο να διατηρούν τα κέρδη τους!
Μια ματιά να ρίξουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτό που βλέπουμε είναι ότι το μέλλον που μας ετοιμάζουν περιέχει μόνο ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην παιδεία και την υγεία, φτώχεια και ανέχεια! Αν η Ελλάδα με 17,6% ανεργία νομίζουμε πως αποτελεί την εξαίρεση και το κακό παράδειγμα της Ευρωζώνης, πώς εξηγείται η Ισπανία με 22% ανεργία;

Υπάρχει εναλλακτική;

Σε όλη την Ευρώπη ακόμη και την Αμερική οι εργαζόμενοι και η νεολαία βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Ελάτε να συζητήσουμε!

Πώς μπορούμε να αντισταθούμε στα μέτρα που μας επιβάλλουν;
Πώς θα παλέψουμε για μια κοινωνία για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας και όχι του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών και των τραπεζών

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
19:00 - 21:00 , στο Κτίριο Γαλαξίας (Διαμ. 407) Λευκωσία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου