Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.11.11

Ο δίκαιος κλέφτης

Ο φτωχός, ο προλετάριος, ο μετανάστης, ο πεινασμένος και ο ανέστιος είναι ο καλός κλέφτης της νόησης που έμεινε άδεια όταν εξόρισε ετούτο τον αληθινό βασιλιά από τα πολυτελή και υπερπαραγωγικά  διαμερίσματά της.


Ψάξτε πιο βαθιά στα κατάστιχα των λογαρισμών σας να δείτε. Η εκδίκηση του προλετάριου δεν είναι το ψωμί που κλέβει ούτε το ψωμί που διεκδικεί. Είναι που σας άφησε χωρίς δικαίωμα στην ανώτερη γνώση. Η νόησή σας είναι η αληθινή εκδίκηση του προλετάριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου