Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.11.11

Όσο νάναι ένα σφίξιμο το αισθάνθηκε..


Συγγνώμη για τον ψεκασμό με σπρέι πιπεριού ζητά η Ελληνίδα πρύτανης του UC Davis

Συγγνώμη για το περιστατικό ψεκασμού με σπρέι πιπεριού από άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας κατά φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία ζητά η ελληνικής καταγωγής πρύτανης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, Λίντα Κατέχη, αλλά δεν προχωρά σε παραίτηση.

Η 57χρονη πανεπιστημιακός και επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου από τα δέκα κάμπους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασύμμετρες μεθόδους καταστολής κατά των φοιτητών, οι οποίοι καλούν σε μποϊκοτάζ του μαθήματός της στις 28 Νοεμβρίου, ζητώντας της να παραιτηθεί. Θεωρούν ότι εκείνη έδωσε την εντολή για την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας. 

Μιλώντας σε εκατοντάδες φοιτητές τους ζήτησε συγγνώμη: «Αισθάνομαι πραγματικά απαίσια για όσα συνέβησαν την Παρασκευή. Αν εσείς αισθάνεστε ότι δεν θέλετε να είστε φοιτητές του πανεπιστημίου που είχαμε την Παρασκευή, τότε κι εγώ σας λέω ότι δεν θέλω να είμαι πρύτανης του πανεπιστημίου που είχαμε την Παρασκευή».

Έκανε μάλιστα και αναφορά στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του 1973 στην Αθήνα, όταν η χούντα έστειλε τα τανκ για να ρίξουν την πύλη του Πολυτεχνείου. «Ήμουν εκεί και δεν θέλω να το ξεχάσω» τόνισε στους φοιτητές του Ντέιβις. 

Η Κατέχη είπε ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους φοιτητές τις ερχόμενες ημέρες προκειμένου «να σας ακούσω και να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας, να κάνουμε μαζί καλύτερο το πανεπιστήμιο».

Ωστόσο, φεύγοντας από την εξέδρα, οι φοιτητές της φώναζαν «Μην ξαναγυρίσεις!». 

Η Λίντα Κατέχη, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και μηχανικός υπολογιστών είναι επικεφαλής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις από το 2009. Διοικητικά αντιμετωπίζει δυσκολίες αφού φέτος οι Αρχές μείωσαν τη συνολική χρηματοδότηση του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας κατά 650 εκατομμύρια δολάρια, προκαλώντας αύξηση των διδάκτρων. 

Εμπνευσμένοι από το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ!» οι φοιτητές του UC Ντέιβις αποφάσισαν να κατασκηνώσουν στον χώρο του πανεπιστημίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος των σπουδών.

Στις 18 Νοεμβρίου η Κατέχη είπε στους φοιτητές να απομακρύνουν τις σκηνές. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, έδωσε εντολή στην αστυνομία του πανεπιστημίου να προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους. Μερικοί φοιτητές σχημάτισαν μία σειρά στο πεζοδρόμιο με σκοπό να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και τότε ένας από τους αστυνομικούς ψέκασε απρόκλητα τους ειρηνικούς διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού - οι σχετικές φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου.

Παρότι οι υπεύθυνοι αξιωματικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και η πρύτανης διέταξε τη διενέργεια έρευνας για το βίαιο περιστατικό, οι φωνές που την καλούν να παραιτηθεί πληθαίνουν. 

πηγή: Τα Νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου