Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.11.11

Εννα σου δείξω π...κομμουνιστούιν

Πρώτη δημοσίευση για το θέμα στο Παντός Καιρού, όπου συνήθως μπορούμε να απολαμβάνουμε και σχόλια/δείγματα των γιών της π....... και δεν εννοούμε της πλύστρας.

Η αναδημοσίευση από τους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ


Mόνιμοι και αρχιλοχίας βασάνισαν άγρια 18χρονο στρατιώτη επειδή ζωγράφισε τριφύλλι σε ένα χαρτί!

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από πατέρα 18χρονου εθνοφρουρού, 3 στελέχη της ΕΦ σε στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας, τον κακοποίησαν επειδή ζωγράφισε τριφύλλι σε ένα χαρτί! (Να αναφέρουμε κυρίως για τους φίλους και συντρόφους που μας διαβάζουν από το εξωτερικό, ότι εδώ μιλάμε προφανώς για το έμβλημα του σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ).

Η είδηση δημοσιεύεται σε διάφορες ιστοσελίδες των ΜΜΕ, ενώ και υπάρχει και άρθρο στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Χαραυγή. Σύμφωνα μ αυτό  ο 18χρονος εθνοφρουρός βασανίστηκε άγρια από έναν αρχιλοχία και δύο μόνιμους (ΕΠΥ) επειδή την ώρα της ξεκούρασής του ζωγράφισε πάνω σε χαρτί ένα τριφύλλι. Μόλις το είδαν οι τρεις αξιωματικοί ο ένας από αυτούς του είπε: «εννά σου δείξουν π…κομμουνιστούιν», ενώ όλοι μαζί τον άρπαξαν, τον τύλιξαν με πλαστική ταινία σε όλο του το σώμα. Αργότερα τον έδεσαν πάνω σε καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα μέσα σε ένα βαρέλι, ενώ φρόντισαν να βάλουν στο ένα του αυτί αναμμένο τσιγάρο λέγοντάς του: «Οταν ξεδεθείς κάπνισε το τσιγάρο στην υγεία μας…».

Ούτε το γεγονός πως ο 18χρονος εθνοφρουρός ήταν εγχειρισμένος στη σπλήνα και με πρόβλημα κοίλης δεν εμπόδισε τους τρεις μόνιμους της Εθνικής Φρουράς να τον βασανίσουν μέχρι λιποθυμίας. Αντίθετα στις παρακλήσεις του εθνοφρουρού να μην τον δέσουν στα σημεία που ήταν εγχειρισμένος αυτοί αρνήθηκαν και γελούσαν με τα βογγητά του.

Ο πατέρας του εθνοφρουρού το κατήγγειλε στον διοικητή της μονάδας του. Ωστόσο οι τρεις βασανιστές του αρνήθηκαν πως έγινε τέτοιο περιστατικό και με θράσος ισχυρίστηκαν πως ο 18χρονος είπε ψέματα.
Οι γονείς του νεαρού όμως δεν έμειναν ως εκεί. Κατήγγειλαν το βασανισμό του γιου τους στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΦ, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει μέχρι και σε στρατοδικείο.

 Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ο οποίος καταδίκασε το περιστατικό ενώ σε αυτό το σημείο δεν θέλησε να προβεί σε περεταίρω δηλώσεις αφού αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα από τις στρατιωτικές αρχές.
«Παρόμοια περιστατικά δεν έχουν καμία θέση στην Εθνική μας Φρουρά, έστω και αν είναι εντελώς μεμονωμένα. Το σχετικό επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση, ασκείται ποινική ανάκριση και εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται θα παραπεμφθούν και θα τιμωρηθούν με κάθε αυστηρότητα επειδή παρόμοια φαινόμενα- επαναλαμβάνω- δεν έχουν θέση σε έναν ανθρώπινο στρατό όπως είναι η κυπριακή εθνοφρουρά.»(?!!) Τέλος ο Υπουργός είπε ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες.

Είναι όμως τουλάχιστον κοροιδία και εμπαιγμός να μιλάει ο υπουργός για ανθρώπινο στρατό όταν ξέρουμε πολύ καλά τον χαρακτήρα και τον ρόλο που είχε ο στρατός ανέκαθεν στην Κύπρο. Μόλις πριν 4 μήνες είχαμε τον θάνατο 13 ατόμων που υπηρετούσαν στον στρατό, από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, εξαιτίας εγκληματικών χειρισμών και παραλήψεων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Είναι ο στρατός που υπό τη καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας κατέσχεσε τα πυρομαχικά κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ και του Ισραήλ και ακολούθως δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα φύλαξης. Πολλοί είναι αυτοί που από τότε μέχρι σήμερα θέλησαν να απαλλάξουν τον στρατό από τις ευθύνες του για το φονικό, ρίχνοντας ευθύνη αποκλειστικά στη πολιτική ηγεσία.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Συμβαίνει γιατί πάντα ο στρατός ήταν προνομιακός χώρος έκφρασης της δεξιάς και ακροδεξιάς.  Είναι αυτός ο στρατός που το 1974 συνεργάστηκε με το χουντικό καθεστώς στην Ελλάδα στο πραξικόπημα ενάντια στον πρόεδρο της Κύπρου Μακάριο. Είναι ίσως ο μοναδικός στρατός παγκόσμια που ο αρχηγός του είναι πολίτης άλλου κράτους! Σ αυτό τον στρατό λοιπόν ουδέποτε επικρατούσαν δημοκρατικές δυνάμεις ανεξαρτήτως ποιος βρισκόταν στην εξουσία. Οι βασανισμοί αριστερών στρατιωτών τη περίοδο πραξικοπήματος και εισβολής ήταν σύνηθες φαινόμενο, ενώ μέχρι σήμερα το εθνικιστικό κήρυγμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Είναι αυτός ο στρατός που έχει προκαλέσει δεκάδες αυτοκτονίες που πάντα αποκρύπτονται από τα στελέχη του αλλά και τα ΜΜΕ.

Είναι γι αυτό που σε μας το περιστατικό δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη, παρά μόνο οργή και αποτροπιασμό. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό περιστατικό αντιπαράθεσης σε οπαδικές προτιμήσεις που οδήγησε σε βασανισμό, αλλά έχει ευρύτερες διαστάσεις καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για ιδεολογική τρομοκράτηση και τραμπουκισμό. Είναι γνωστό πως τα στελέχη της ΕΦ εκμεταλλεύονται τη πολιτικοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου για να ασκήσουν προπαγάνδα και εκφοβισμό. Μόλις πριν λίγους μήνες είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό στην ΕΛΔΥΚ, όπου σύμφωνα με μαρτυρία έλληνα στρατιώτη, η στρατιωτική ηγεσία της ΕΛΔΥΚ τους ανάγκασε να παραστούν στη ποδοσφαιρική φιέστα του ΑΠΟΕΛ, απειλώντας με τιμωρία όποιον δεν πειθαρχήσει!

Απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δημιουργία μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό για την εκδημοκρατικοποίηση του. 
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή που έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους, είτε είναι μέσα στο στρατό είτε είναι έξω. Η δημοκρατία και οι ελευθερίες δε σταματάνε έξω από τα στρατόπεδα. Υποστηρίζουμε ότι οι στρατευμένοι πρέπει να έχουν δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα εντός του στρατού, δικαιώματα όπως η συνδικαλιστική ελευθερία, η οργάνωση και συμμετοχή σε διαδηλώσεις, η ελευθερία της έκφρασης. 

Τα εθνικιστικά στοιχεία μέσα και έξω από τον στρατό, πρέπει να απομονωθούν και να διαλυθούν με τη ανατρεπτική κοινωνική πάλη. Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά και το ευρύτερο λαικό κίνημα, πρέπει με τη δράση τους να κόψουν τα χέρια, όχι μόνο όσων προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, αλλά και σε όσους υποκινούν αυτές τις ενέργειες. 
Μόνο έτσι θα μπορέσει να πετύχει ο αγώνας μας για μια Κύπρο ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Για τη δημιουργία μιας Κύπρου αποστρατικοποιημένης, στην οποία θα ζουν ειρηνικά και αδελφωμένα όλοι οι κάτοικοί της, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, θρησκεία ή γλώσσα, σε μια άλλη ελεύθερη κοινωνία, σοσιαλιστική.

9 σχόλια:

  1. ...
    ποτέ εν θα σταματήσει να με εκπλήσσει το ως πού θα φτάσει ο άθρωπος άμαν εν φανατισμένος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα εν θέμα φανατισμένου ανθρώπου;

    αν εγώ φανατιστώ, ή εσύ, μπορουμε να βασανίσουμε ενα ανυπερασπιστο 18χρονο επί ωρες γιατί εν ομονοιάτης ή γιατί εν αποελίστας αδιάφορο;

    ζουμε στην εποχή κανενός "κομμουνιστικού κινδύνου";

    ο φασισμός και τα παπαγαλάκια του, στο στρατό στις εκκλησίες - σόρυ θεούσες αλλά ετσι ενι - στα σχολεία, στη βουλή, οπουδήποτε, τροφοδοτει τη βρωμιά του με τη δαιμονοποίηση ενος αντιπάλου που δεν υπάρχει.

    γιατί τροφοδοτεί τη βρωμιά του ο φασισμος; από ποιόν κινδυνευει; από ενα 18χρονο; από κάποιον κομμουνιστικό κίνδυνο; που τον είδαν τον κομμουνισμό, να μας που και εμάς να τον δουμε.

    καποιοι μπορεί να τον επεθυμήσαμε...

    προκειται για αγώνα της λογικής ενάντια στη κτηνωδία. απλά πραματα.

    και δεν αφορά τον φανατισμό κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων. αφορά μια οργανωμένη κατασταση η οποία βρισκει περιθώρια μέσα στο ίδιο το σύστημα να υπάρχει.

    γιατί αραγε; γιατί αραγε να βρίσκει τα περιθώρια; γιατί δεν ενοχλείται μια δημοκρατία από ενα στρατό που εκφασίζεται; γιατί ειμαστε στους δρόμους ηρωοποιωντας την Ε.Φ αντί να είμαστε στο δρόμο να διεκδικούμε την απο-αποκτήνωση της δημοκρατίας μας στη ρίζα της;

    τι ακριβως εξυπηρετεί τον στρατό η αντικομμουνιστική προπαγανδα στην οποία ειδικευεται; τι εξυπηρετεί τον στρατό η σύνδεση αυτου του καρκινοματος με την εννοια της πατρίδας και του έθνους;

    ο σκοταδισμός δεν είναι ενα φαινόμενο με ψυχολογικές συνέπειες. είναι ενα φαινομενο το οποίο μετριέται με συγκεκριμμενα συμφεροντα.

    τιποτα εννε μουχτι! για τα συμφεροντα βασανίστηκεν αυτός ο σχεδόν εφηβος στρατιώτης.

    θέλει κανένας να μιλήσουμε για μανάδες ηρώων;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυσ, Ζούμε καιρούς όπου τα προσχήματα εξαφανίζονται: κοίταξε τί γινεται στην ελλάδα! Ακόμα και το κέλυφος της δημοκρατίας δεν θέλουν πλέον να προστατεύσουν. Διορίζουν τραπεζίτη πρωθυπουργο, ο οποίος μάλιστα θέτει και δικούς του όρους, δεν υπάρχει ούτε σύνταγμα, ουτε τίποτε. Εκβιάζουν απλώς τα κόμματα που εκφραζουν το κεφάλαιο και τους λένε "θα βάλετε πρωθυπουργό τον τάδε τραπεζίτη, ή δεν παίρνετε τη δοση". Δεν έχει εκλογές στην ελλάδα λέει η Μερκελ και η κομισσιον... Καταρεέι ακόμα κι αυτό το νομιμοποιητικό κέλυφος που ήταν φύλλο συκής...

    Εδώ στην κύπρο ο εκφασισμός παίρνει την δική του μορφή γιατί ο κοινωνικός σχηματισμός έιναι με άλλους όρους: "αφυπνισμένοι" και κόμματα να ζητούν παραίτηση Χριστόφια μετά το πραξικοπηματικό πόρισμα Πολυβίου, ξύλο και βία στους μετανάστες καθημερινά [κι ας το έχουν χάψει τα "δημοκρατικά" και "ευάισθητα" ΜΜΕ], χρηματιστικός τραμπουκισμός από το δίδυμο Νικόλακη-Αβέρωφ και Γιωρκατζούιν στην Λευκωσία και τώρα γενικευμένη φασιστικού τύπου βία όπως αναφέρεις.

    Κι έχουμε ακόμα αυτούς που μιλούν για φαντισμό και τους "μεν και τους δε" και τις "ίσες αποστάσεις"... Έλεος ρε παιδιά μα δεν βλέπουν τί γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλως να αναφέρω ότι εγω προσωπικά έφαα ξύλο και καψόνι στο στρατο γιατί ήμουν "δεξιός φασίστας και πραξικοπηματίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ban,

    τουτος ο χωρος δεν υπαρχει για να κολακευει το στρατό.

    λεμε τα πραματα με το όνομα τους. όπως ακριβως τα λεει και στο κειμενο των ανταρτών.

    να τα ξαναπούμε:

    ...Πολλοί είναι αυτοί που από τότε μέχρι σήμερα θέλησαν να απαλλάξουν τον στρατό από τις ευθύνες του για το φονικό, ρίχνοντας ευθύνη αποκλειστικά στη πολιτική ηγεσία.

    Αυτό δεν είναι τυχαίο. Συμβαίνει γιατί πάντα ο στρατός ήταν προνομιακός χώρος έκφρασης της δεξιάς και ακροδεξιάς. Είναι αυτός ο στρατός που το 1974 συνεργάστηκε με το χουντικό καθεστώς στην Ελλάδα στο πραξικόπημα ενάντια στον πρόεδρο της Κύπρου Μακάριο. Είναι ίσως ο μοναδικός στρατός παγκόσμια που ο αρχηγός του είναι πολίτης άλλου κράτους! Σ αυτό τον στρατό λοιπόν ουδέποτε επικρατούσαν δημοκρατικές δυνάμεις ανεξαρτήτως ποιος βρισκόταν στην εξουσία.

    Αναλογα, περιμένω από σενα να λέεις τα πραματα με το όνομα τους.

    Να συμμαχισουμε ενάντια στο στρατό, εσύ σαν δεξιός και εγώ σαν αριστερή. αυτό πως σου φαίνεται ως απαντηση ή αλληλεγγύη για το δικό σου περιστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικο όπως τα λεεις.

    Πεφτουν τα προσχήματα του υποτιθέμενου "ορθολογικού πατριωτισμού" και η καθε ρητορική, που ενστερνίζονται ακόμα και οι προοδευτικότεροι της δεξιάς περί κυβερνήσεων γραφειοκρατών για τη σωτηρία της πατρίδας.

    Ήθελα να γραψω τις σκεψεις μου για τα τελευταία γεγονότα στην ελλάδα σε ενα ξεχωριστό κείμενο.

    για το σύγχρονο προσωπο του φασισμού και της κατάλυσης καθε δημοκρατικού δικαιώματος. εχουν απονομιμοποιήσει μέχρι και το δικαίωμα των πολιτων να εκλέγουν τους προέδρους και τους πρωθυπουργούς τους. εγκάθετοι των τραπεζων είναι η ορθολογική διαχείριση των κρίσεων ενάντια όχι μονο στα κεκτημένα εργατικά δικαιωματα δεκαετιών, αλλα ενάντια στα ίδια τα θεμέλια της ουτω καλούμενης σπουδαίας αστικής δημοκρατίας τους.

    καποιοι προσπαθησαν να μας πεισουν πως η κόκκινη σημαία θα επρεπε να κατασταλεί και πως η νεα επανασταση θα γινόταν με πολυχρωμες απολιτικες σημαίες...αναποδη εικονα, σε ενα αναποδογυρισμένο κόσμο...ήταν ο φασισμός που ερχόταν με "νεο" προσωπο, όχι οι σημαιες της επαναστασης..

    μοιραία η μαχη της αριστεράς θα είναι και πάλι η υπεράσπιση της δημοκρατίας.

    για άλλη μια φορά, εμείς στην κύπρο, φανήκαμε νομίζω ωριμότεροι των ελληνων συντρόφων.

    μιλήσαμε για πολιτικά πραξικοπήματα και για επαναληψη προ-πραξικοπηματικής ατμοσφαιρας, εγκαιρότερα, παρόλες τις προσβλητικές κατηγορίες που ακούσαμε για υποτιθέμενο κόλλημα στο παρελθόν.

    ελπιζω να βρω χρόνο και να γράψω ένα εκτενέστερο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυς
    Το ζήητημα είναι με ποιους όρους υπερσπιζόμαστε τα δημοκρατικά αυτονήτα! Γιατί μπορεί να μας χλευάζαν όταν μιλούσαμε ότι η κατάσταση στην κύπρο μυρίζει Χιλή λίγο πριν το 1973 και λίγο πριν το πραξικόπημα, αλλά αυτό φάνηκε στην πορεία. Εξ ου και όταν μια μερίδα των αστοδημοκρατών στράφηκε εναντίον της κάστας που ήθελε να αρπάξει την ευκαιρία και νε εφαρμόσει το πλήρως το "δόγμα σοκ". Τώρα περιοίστηκε λλίον στα οικονομικά αλλά θα επανέλθει νομίζω αργότερα γιατί πυροδοτείται από από την τρομερή κατάσταση ευρώπη. Έρχεται η σειρά της Ιταλίας - όπου ο αυτός ο φασιστοπαλιάτσος Μπερλουσκόνι θα εκδιοωχθεί όπως κι ο Γιωργάκης: δεν τους κάνουν τώρα αυτοί. Θέλουν άλλους και θέλουν "συναίνεση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η προληψη είναι η καλύτερη θεραπεία...

    Αν αφεθούμε στη λογική της αναγκαιότητας των σκληρών μετρων για την εξυγίανση της οικονομίας, να περιμένουμε επαναληψη του παραδείγματος στην ελλάδα.

    ήδη τα ΜΜΕ με πρωτοστατη των ΑΝΤ1 αρχισαν το παραμύθι του εκφοβισμού του λαού...από την αναποδη βέβαια....δεχτητε τωρα το πετσόκομμα για να μην φτασουμε στο σημείο να σας παρουμε ετσιθελικά τη δημοκρατία.

    αυτό το λένε "εγκαιρη διαχείριση της κρίσης"

    θα δουμε και στο διαδίκτυο την πιο πανω λογική να διαχέεται, εννοείται.

    "συναινεση"...την εχουν ήδη στο τσεπάκι και λεγεται Μαρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή