Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.6.10

Τα όνειρα

Είναι αλλιώς να ονειρεύεσαι κάτι και να σου συμβαίνει.

Είναι αλλιώς να εξαργυρώνεις το χρόνο που περίμενες γι αυτή την πραγματοποίηση.

Και είναι αλλιώς να μην ονειρεύεσαι και να σου συμβαίνει το όνειρο.

Είναι η δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά.

Κι αυτή η δεύτερη, ήταν εντελώς πέραν κάθε συνειδητής προσδοκίας.

Μην κυνηγάτε τίποτα! Να είστε αυτό που αγαπάτε κι αυτό που πιστεύετε!

Το κυνηγητό είναι για τους εμπόρους.

Τα όνειρα είναι για όσους δεν κάθονται στη πόρτα να περιμένουν. Όσο μπορούμε να είμαστε πιστοί χωρίς να γινόμαστε Πηνελόπες το όνειρο θα έρχεται.

Το πιο τρελό όνειρο «που δεν έκανα ποτέ» πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο Αρθούρος Ρεμπώ, κάθισε δίπλα μου, και μοιράστηκε μαζί μου, μια «κοινή ποιητική συλλογή». Σήμερα τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής μου, βρέθηκαν να κάθονται δίπλα μου. Και δεν περίμενα! Δεν έκανα τίποτα για να συμβεί! Ήμουν όμως πιστή στο δικό μου όνειρο. Σ΄ αυτό που στ΄αλήθεια ήμουν. Και όχι δε μιλώ για καμιά σχέση! Όσοι καταλαβαίνετε, ξέρετε.

Μην περιμένετε και μην είστε έμποροι!!! Αγαπήστε ότι αγαπάτε με θάρρος και χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτό είναι το μόνο όνειρο που δεν τελειώνει όταν πραγματοποιηθεί. Που δεν το κοκορεύεσαι. Που το ζεις και λες ευχαριστώ. Που σε ξεπερνά. Γιατί είναι αυτό που είσαι στα αλήθεια!

Σε ευχαριστώ Μάνο όπου και νάσαι!

Σήμερα ήταν η πληρέστερη μέρα ενός ονείρου που θα είναι για πάντα!
Πως μπορώ να μην ξέρω τι σημαίνει αυτό;…

Και ήθελα να το ξέρεις. Γιατί για μένα είναι σημαντικό να το ξέρεις.Γιατί είσαι ένα κομμάτι σαν δικό μου.

3 σχόλια:

  1. Αν μου επιτρέπεται να σου αφιερώσω το ακόλουθο:

    Ναι κύριε Παρμενίδη, η γη είναι ακόμα επίπεδη.

    Διότι από το 600 προ Χριστού οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι η απλή παρατήρηση, με τα μάτια ή με τα αυτιά, όπως και η αντίληψη των γύρω φαινομένων ή η εξ ακοής γνώση είναι ελλιπής γνώση και πλάνη και είναι ακριβώς ωσάν να πιστεύεις ότι η γή είναι επίπεδη επειδή αυτό συμπεραίνεις με τις πεπερασμένες ναρκωμένες αισθήσεις σου.

    Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουμε ότι η αντικειμενική και εις βάθος σφαιρική μελέτη είναι διανοητική διαδρομή που προσπερνά τα οργανωτικά συστήματα των κοινωνιών και οδηγεί στην αλήθεια του ιδεατού κόσμου. Βλέπεις, τα πρώτα δύο εκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής της, η ανθρωπότητα κατάφερε να κατακτήσει τον υλικό κόσμο. Αφού βάψαμε τις μισές πέτρες με αίμα περάσαμε από την πέτρα στο πλαστικό, κάναμε κουτάκια και βάλαμε μέσα τους εγκεφάλους μας και μετά κάναμε μικροτσίπ για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τους εγκεφάλους μας από τα κουτάκια.

    Κύριε Παρμενίδη φοβάμαι ότι μας αξίζει μια επίπεδη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @aias

    είναι πολύ καλό. σ΄ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή