Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

6.6.10

Συμπεράσματα από την επίσκεψη του Πάπα




• Η Παπική Εκκλησία είναι μια Χαρούμενη Εκκλησία. Προτιμά το άσπρο και κόκκινο χρώμα, ανεξαρτήτως μόδας, χρώματα τα οποία παραπέμπουν στην αθωότητα της (το άσπρο) και στο πάθος της για ειρήνη (το κόκκινο) Η εσωτερική σας φωνή που σας λέει πως το άσπρο αφορά το σάβανο που φόρεσαν οι καθολικοί στους αντιφρονούντες και το κόκκινο είναι τα σάβανα που δεν πρόλαβαν να πλύνουν, είναι απλά η φωνή του διαβόλου που μπήκε μέσα σας.


• Η Κύπρος δεν είναι μόνο Ελληνική και Μεγαλόνησος, είναι και Υπερδύναμη. Η Κύπρος είναι η μόνη ορθόδοξη χώρα την οποία επισκέφθηκε ο Πάπας. Γιατί νομίζετε;

• Ο Βενέδικτος δεν είναι Γερμανός. Πάνω από όλα είναι Άγιος γι αυτό θα τραβήξει το αυτί των Γερμανικών αρχών να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα που κρατάνε στο τελωνείο. Ελλάδα/Κύπρος/Εθναρχία – Γερμανία 1- 0 για να σκάσετε!

• Η Κύπρος είναι μια βαθιά θρησκευόμενη χώρα. Το ΄χει τόσο βαθιά αυτό, που μπορεί να συγχωνεύσει εφτά θρησκείες σε μια σπιθαμή έκτασης. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις άλλες θρησκείες. Η εσωτερική σας φωνή που σας λέει πως αν ερχόταν ο μακαρίτης ο Γκάντι στη Κύπρο δεν θα κουνιόταν φύλλο, πλην τις σχολές αυτοσυγκέντρωσης, χάθα γιόγκα, αγιουρβέδα και διαλογισμού, δεν είναι δική σας, είναι η φωνή του τραπεζίτη σας που περιμένει αύριο Δευτέρα την καταβολή της δόσης.

• Η Κύπρος είναι μια οργανωμένη χώρα.Μέχρι και τον Πάπα φιλοξενήσαμε!

• Το Κυπριακό θα λυθεί. Θα προσεύχεται από εδώ και μπρος εκτός από τον Προκαθήμενο και ο Bene-ktito. Ε πόσοι πια Θεέ μου να προσευχηθούμε; Μαζέψαμε τους πιο αρμόδιους εις τον δίκαιο αυτό αγώνα. Η εσωτερική σας φωνή που σας λέει, ότι ο Θεός δεν είναι ο άγιος Βασίλης, είναι η δική σας φωνή που θυμάται τις ανοησίες που σας έλεγαν στο κατηχητικό για να μη ζητάτε ότι σας κατέβει.

• Οι Κύπριοι είναι ένας σύγχρονος λαός. Δεν έχει φοβίες, αποδέχεται το διαφορετικό και ο καθένας προσεύχεται με διαύγεια από τον πάγκο του.

• Η Παπική Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη μη-κερδοσκοπική φιλειρηνική εταιρία του κόσμου. Του Πάπα δεν βρίσκει ώρα να ξαποστάσει ο νους κι ο λογισμός του για την ειρήνη στο κόσμο. Οργώνει τις ηπείρους για να τα καταφέρει. Η εσωτερική σας φωνή που σας λέει πως η θρησκεία έγινε ζωντανή αγυρτεία οφείλεται στη κρίση αξιών που περνά η εποχή μας και να το κοιτάξετε.

• Ο Ερντογάν το φυσάει και δεν κρυώνει. Μιλάμε για φοβερή διπλωματική κίνηση της Κύπρου. Τώρα ο Πάπας θα πιέσει τις ΗΠΑ που θα πιέσουν την Τουρκία που να δείτε θα πιεστεί! Αν δεν ήταν για να πιεστεί τι το στήσαμε το πανηγύρι.

• Στη Κύπρο έχουμε καλό καιρό. Ο Πάπας κυκλοφορούσε με τρία φουστάνια και δεν ίδρωσε. Να γίνει σποτάκι από τον ΚΟΤ και το ταξιδιωτικό γραφείο «Η Θεοτόκος» η επίσκεψη, με προσοχή να μη πέσει στα χέρια καπετάνιων που προτιμούν τα λιμάνια μας για απόπλου.

• Ο Προκαθήμενος είναι ένας ειλικρινής αγωνιστής της πατρίδος. Η εσωτερική σας διαίσθηση που σας λέει πως το δουλοπρεπές ύφος της ταπεινότατης και χαμηλοβλεπούσας εκθειαζομένης υποκρισίας του είναι για κλάματα, είναι παραπλανητική και σας απομακρύνει από το λόγο του Κυρίου που πάντα ψάχνατε και ποτέ δεν καταφέρατε να βρείτε.

• Τα Κυπριόπουλα είναι χαρούμενα και υγιή παιδιά. Όποτε συναντήσουν έναν Άγιο οργανώνουν γιορτές στα σχολεία τους κρατώντας λουλούδια και χορεύοντας σε κύκλο χαμογελαστά. Αυτή είναι μια εμπειρία που θα καθορίσει για πάντα το μέλλον τους. Γι αυτό έχουμε εξάλλου τα σχολεία. Για να προσφέρουμε στα παιδιά αγωγή και πρότυπα. Και Για τη Χαρά του Θεού!

• Ο Πάπας Βενέδικτος μετά την ιστορική αυτή επίσκεψη αποφάσισε να μάθει μπόουλινγκ, γκολφ, χορό στον πάγο, τένις, βοτανολογία, μαγειρική σε παραδοσιακό κυπριακό φούρνο και ονειρομαντεία για να μην ξεχάσει ποτέ τις υπέροχες, ηλιόλουστες και τρυφερές στιγμές στο νησί μας.

8 σχόλια:

  1. Το καππελλιν του πάει τζιαι με τα αγιουρβεντά χρώματα του μπλόγκ σου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όι όμως τη φάτσα του κόρη. Εν τέλλεια θκιάολος τζιαι φαίνεται τάτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @aceras

    μα λέεις τα χρώματα μου να εν της αγιουρβέντας;;; εν το εσκέφτηκα, αλλά εν με χαλά!

    πάλε καλά που σας έκαμα τη χάρη τζαι εν έβαλα τη φάτσα του δικού μας! :-))

    @paraxenoonomablog :-)

    Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξίχασες να πεις ότι οι κυπραίοι εδείξαν τζαι τη δύναμη της πίστης τους.

    Κανένας ορθόδοξος δεν εγίνηκεν καθολικός :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μιχάλης

    :-) είναι που δεν έχουμε αμφιβολίες για την πίστη μας και είμαστε δημοκράτες στα θρησκευτικά ζητήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή