Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.7.14

Ελλάδα - Κύπρος - Παλαιστίνη, Αμερικάνος δεν θα μείνει ( αμ δε )

Τί θα κάνουμε με το Κυπριακό;
Πως λογαριάζουμε να το λύσουμε προς όφελος του κυπριακού λαού, και δεν εννοώ προς οικονομικό καν όφελος του κυπριακού λαού, εννοώ την καθαρή επιβίωση της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας στο τόπο.

Υπάρχει τρόπος να απεγκλωβιστεί η Κύπρος από τα αδιέξοδα στα οποία έχει μπει λόγω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως και της ισχυρότερης σε αυτήν ομάδας του ΕΛΚ, να απεγκλωβιστεί από τον άξονα των ΗΠΑ και του Ισραήλ ταυτόχρονα;

Βλέποντας τις εξελίξεις στη Γάζα και υποπτευόμενη πως ίσως η χερσαία απόβαση να είναι και η μοιραία για την περιοχή, εγώ σκέφτομαι την τύχη του κυπριακού λαού. Ποιός αισθάνεται ασφαλής σήμερα με "συνέταιρο" τον Νετανιάχου; Ποιός προοδευτικός άνθρωπος, ας το πω έτσι, αισθάνεται ασφαλής; Πως θα απεγκλωβιστούμε από το γαϊτανάκι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν είναι "συνέταιροι και εταίροι"αυτοί, η Κύπρος πρέπει να βρει διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο μπήκε.

Και δεν μπορεί να μην υπάρχει απάντηση στο πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς απάντηση.

Διάβαζα μόλις τώρα στο infowar του Χατζηστεφάνου ένα παλαιότερο άρθρο για την Ουκρανία στο οποίο αναμετέδιδε είδηση Ισραηλινού πρακτορείου για τη συμμετοχή Ισραηλινών βετεράνων στα γεγονότα της πλατείας Μαϊνταν που έριξαν την κυβέρνηση με τα γνωστά συνεπακόλουθα. Αυτή είναι η "οικογένεια μας". Οι ΗΠΑ, οι Ναζί, ο Νετανιάχου και οι τρομοκράτες της γης μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τί θα κάνουμε λοιπόν με την Κύπρο και πως θα απεγκλωβιστούμε από αυτό το αδιέξοδο, ας μην αναλύσουμε τώρα τις διαχρονικές ευθύνες όλων ανεξαιρέτως για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε...ας μην την αναλύσουμε αφού μέχρι και ο κύριος Βλαδίμηρος Πούτιν την πάτησε και έκλεισε την κατασκοπευτική βάση στην Κούβα το 2001 και τρέχει το 2014 να την ξανανοίξει...εμείς γιατί να μην μετρήσαμε λάθος, αν μέτρησε λάθος κοτζάμ πρωην ΚαΓκεΜπίτης "μάγκας" πρόεδρος κοτζάμ πρώην σοσιαλιστικής υπερδύναμης...

Η ΕΕ πήρε τις αποφάσεις της, μαζί της πήρε τις αποφάσεις της και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, 6 μήνες πήρε στο ΚΕΑ να βγάλει ανακοίνωση για το Ουκρανικό, τόσο "λίγο" τους πήρε, τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς με την Αριστερά και  για την Αριστερά στην Ήπειρο, και όσο δεν αυξάνονται και δεν δυναμώνουν οι φωνές για διάλυση της ΕΕ η Αριστερά όλο και θα χάνει το παιχνίδι.

Είναι καιρός πια, πριν γενικευθεί ο διεθνής πόλεμος σε παγκόσμιο πόλεμο, να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που θυμούνται την αλφαβήτα της αυτοδιάθεσης, του μαρξισμού - λενινισμού, του διεθνιστικού προλεταριακού αγώνα. Υπάρχει υποχρέωση αν θα υπάρξει λύση και για μας και για όλους τους λαούς της Ευρώπης, πριν φτάσουμε σε ένα παγκόσμιο πόλεμο και ενόσω οι τεκτονικές πλάκες στη διεθνή σκακιέρα μετακινούνται ακόμα, να ενώσουμε την φωνή μας σαν Κύπριοι - ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι μαζί - σε έναν αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα και σε ένα αγώνα κατά της ΕΕ, να διεκδικήσουμε πέρα από τους όρους της διαβίωσης μας, τους μισθούς μας, τις συλλογικές συμβάσεις, να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση των λαών από τον Ιμπεριαλιστικό ζυγό, Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό.

Η Κύπρος, η κυπριακή αριστερά έχει την υποχρέωση να ενώσει τις δυνάμεις της στην προσπάθεια για ένα διεθνή αγώνα κατά της ΕΕ και κατά του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Μαζί με τους τουρκοκύπριους, τους Έλληνες, τους Τούρκους, τους Παλαιστινίους, τους Σύριους, τους Ισραηλίτες, τους Λίβυους, τους Αιγύπτιους όλους τους συντρόφους μας, ολο τον προοδευτικό κόσμο της περιοχής μας.

Έχουμε την υποχρέωση πριν να είναι πολύ αργά, πριν εμπλακεί η χώρα μας σε ένα παγκόσμιο πόλεμο, πριν γίνουμε πέραν από ηθικοί αυτουργοί και ενεργοί δολοφόνοι λαών για τα συμφέροντα του Κεφαλαίου, να οργανωθούμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ με τους λαούς του κόσμου σε όλο τον κόσμο για την Αντίσταση.

Δεν πρόκειται να υπάρξει λύση του Κυπριακού, και δεν πρόκειται να επιβιώσει άνθρωπος σε αυτό τον τόπο, ελληνοκύπριος ή τουρκοκύπριος στο δρόμο που προχωρούμε...


2 σχόλια:

  1. Δες αυτό, του γνωστού ελεεινού:

    "athemita 19/07/2014 στις 7:25 πμ

    Επιλεκτική ευαισθησία
    ————————————-
    «Απαράδεκτο να σκοτώνει το Ισραήλ παιδιά στην Παλαιστίνη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Προφανώς. Το ίδιο απαράδεκτο είναι να χρησιμοποιεί η Χαμάς παιδιά σαν ασπίδα, αλλά για αυτό δεν άκουσε τίποτα ο κ. Τσίπρας. Όπως και δεν άκουσε τίποτε για την απαγωγή και δολοφονία τριών νέων Ισραηλινών που σηματοδότησε την έναρξη του νέου κύκλου βίας. Αυτό δεν ήταν τόσο απαράδεκτο ώστε να κάνει μια δήλωση συμπάθειας ο αρχηγός μιας αλλήθωρης Αριστεράς.
    #
    Επειδή πολλοί μου την πέφτουν για την Γάζα: Εγώ θα προτιμώ την χώρα με ελεύθερες εκλογές, κοινοβούλιο, πολυκομματισμό, ελεύθερη κοινωνία πολιτών, δικαιώματα γυναικών, δικαιώματα ομοφυλοφίλων από τους μεσαιωνικούς μουλάδες.
    #
    Αν από την ΠΓΔ της Μακεδονίας εκτοξεύονταν ρουκέτες που έπληταν την ελληνική επικράτεια. Αν εξ αιτίας αυτού περνάγαμε τις ημέρες μας σε καταφύγια. Πόσοι από τους ευαίσθητους για την Γάζα δεν θα θα κραύγαζαν για βομβαρδισμούς και χερσαία εισβολή στην ΠΓΔΜ;
    ————————————————————————–
    Από σχόλια φίλου στο facebook."

    Δεν χωράει να βάλω εδώ και το άρθρο του άλλου γνωστού δοκησίσοφου (Γαβριηλίδη)..
    Όπως βλέπεις ακόμα και η φιλο-ιμπεριαλιστική (το "φίλο" ίσως περισσεύει) ΚΕΑ τους πέφτει..λίγη μερικών..
    Δες επίσης την Liberation, για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου..
    Την γραμμή της τροτσκιστικής "διεθνούς" και άλλα, και άλλα, δεν προλαβαίνω..
    Σε αυτό τι αντιπαραβάλλεται από ό,τι έχει μείνει σχετικά όρθιο;
    Ένας αντι-ιμπεριαλιστικός διεθνισμός; έτσι, γενικά και αόριστα όχι νομίζω, αλλά καλό θα ήταν να ξανατεθούν τα ζητήματα σε μια ξεκάθαρη βάση, και από την σκοπιά των "απο εδώ", και να προσδιοριστεί με σαφήνεια αλλά και ευρύτητα σκέψης το πλαίσιο, η βάση, και τα όποια παρεπόμενα μιας ξεκάθαρης αντι-ιμπεριαλιστικής θέσης, που δεν είναι, πίστεψέ με, καθόλου αυτονόητα με την κάπως θεωρητική (αν και όχι γενικά λαθεμένη) ταύτιση "αντι-ιμπεριαλισμού" "αντι-καπιταλισμού". Σε τελική ανάλυση αυτή την ταύτιση χρησιμοποιούν και οι διάφοροι "αριστεροί" υπερ-διεθνιστές για να ξεδοντιάσουν τον πιθανό αντι-ιμπεριαλισμό και το πιθανό αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα συγκροτούνταν από ετερογενείς δυνάμεις, χρησιμοποιώντας λ.χ (οι "υπερ-διεθνιστές'') τα όποια ελαττώματα, τις παράδοξες συμμαχίες, τον πρωτόγονο ισως "εθνικισμό-φονταμενταλισμό" των αραβικών, ιρανικών, και γενικά "μουσουλμανικών" (δεν το βάζω τυχαία σε εισαγωγικά) μαζών..
    Εξοντώνουν, εξανδραποδίζουν, διαλύουν λαούς, και "ιδεολογικοποιούν" την αηδιαστική τους στάση αυτή με κατηγορίες για "αντισημιτισμό" "εθνικισμό" "σταλινισμό" κ.λ.π
    Ό,τι και να τους πείτε εκεί θα σας (μας) κατατάξουν..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν προσθετω τίποτα, συμφωνω σε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή