Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.1.14

Ευρωεκλογές: ΔΗΣΥ - ΕΥΡΩΚΟ - Κίνηση Λιλλήκα με ακροδεξιά ψηφοδέλτια.

Κάπου πήρε το μάτι μου, πως σήμερα έγινε και επίσημα η πρόταση στον Τετ-α-τετ Τάσο Τρύφωνος να κατέλθει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η παρουσία του Τάσου Τρύφωνος καθώς και της Ξένιας Κωνσταντίνου, σκοπό έχει να μαντρώσει κυρίως νεαρούς που συχνάζουν στον Σκαραβαίο, το Zoo και στο Sesto Sesto, αλλά και στη Λήδρας, γαλαζοαίματους ή μη καρα-άσχετους νεανίες που μισούν τον σοσιαλισμό γιατί δεν είναι γκουρμέ, που θέλουν λύση του κυπριακού και ένα δεδομένο λάιφ στάιλ, αλλά και ανεύθυνους ενηλίκους που ψάχνουν άλλοθι για μια "καθαρή ψήφο" χωρίς ταυτόχρονα να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα περαιτέρω αποτελέσματα...δεν ειναι η πρώτη φορά που κόσμος ψήφισε τους "καλούς" για να καταλήξει η ψήφος του στους "κακούς"...οι ανεύθυνοι ενήλικοι βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά που ακριβώς θα καταλήξει η "καθαρή" τους ψήφος.


Οπωσδήποτε όμως, το γεγονός πως το πρώτο και κυβερνών κόμμα του τόπου, καθώς και η νεοεμφανιζόμενη κίνηση Λιλλήκα που πήρε ψηλά ποσοστά στις περασμένες βουλευτικές, το μεν πρώτο κατεβάζει ένα ακροδεξιό ψηφοδέλτιο και η μεν δεύτερη αποφεύγει επιμελώς να διεκρινήσει σε ποιό πολιτικό σχηματισμό θα ενταχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν μπορεί να είναι τυχαίο και δεν μπορεί να μην μας προβληματίσει σοβαρά.

Ποιοί είναι οι σκοποί πίσω από τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια, και γιατί ειδικά σήμερα ο ΔΗΣΥ επιλέγει να απαλλαγεί από το κοσμοπολίτικο του προφίλ - Κασουλίδης, Πιτσιλλίδης κ.λ.π - κάνοντας επιλογές προσώπων με καθαρά ακροδεξιές τοποθετήσεις;


Και ποιά είναι η τελική πρόθεση του Λιλλήκα για τις συμμαχίες της κίνησης Πολιτών στο Ευρωκοινοβούλιο; Τα μέχρι στιγμής στατιστικά δείχνουν άνοδο της ακροδεξιάς και της αριστεράς πανευρωπαϊκά και πτωτικές τάσεις για χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές.

Αναρωτιέμαι κατά πόσον ο ΔΗΣΥ με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο κάνει "νούσιμη και ρεαλιστική" πολιτική όπως κάνει συνήθως και βλέποντας τις υπάρχουσες τάσεις επιλέγει εκ των προτέρων τους αυριανούς φίλους και συνεταίρους του..

Αναρωτιέμαι δηλαδή κατά πόσον και για πόσο καιρό ακόμα ο ΔΗΣΥ θα συγκρατεί το λεγόμενο κοσμοπολίτικο προφίλ του εως τη στιγμή που θα προβάλει το ακροδεξιό προφίλ αλλά και τις ανάλογες "ευρωσκεπτικιστικές" υποτιθέμενες ρητορικές τύπου κόμματος της Μαρί Λεπέν. Ήδη στελέχη του κόμματος φλερτάρουν με την "κριτική για τις τακτικές της Τρόικα"...

Η δε κίνηση Λιλλήκα, μάλλον χάνει για την ώρα την "δημοκρατική" της βάση λόγω εκλογής Νικόλα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ και μένει με τους ακροδεξιούς σε ηγεσία, ψηφοδέλτιο και ψηφοφόρους.

Ως κίνηση αυτοπροστασίας θα ερμήνευα λοιπόν την απόφαση της ΕΔΕΚ να μην συμπράξει με την Κίνηση Πολιτών.

Όπως και νάχει, το τοπίο των Ευρωεκλογών είναι πολύ ζοφερό και με δεδομένη την περιρρέουσα αλλά και την άρνηση της "προοδευτικής δεξιάς" να μιλήσει και να σκεφτεί με νηφαλιότητα, κατά πάσα πιθανότητα η Κύπρος τούδε και στο εξής και για τα επόμενα χρόνια κατά πλειοψηφία, θα έχει ακροδεξιούς αντιπροσώπους και ακροδεξιό προφίλ στα σώματα της Ευρώπης.

Με αυτά τα δεδομένα, αν περιμένετε να λύσουμε και το κυπριακό, παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου