Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.12.13

Eurogymnia

Το Eurogymnia είναι μια φιλική σελίδα στο Φέισμπουκ, στην οποία παρατίθενται καθημερινά σύντομα σχόλια και ενημερώσεις για την gymnia της Ενώσεώς μας. Είναι κυπριακής εμπνεύσεως και καταγωγής.

Το σημερινό πρώτο σχόλιο του Eurogymnia:

"Πόρτα" από τους Ουκρανούς:Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, απειλούν με κυρώσεις την Ουκρανία, η οποία με απόφαση του κοινοβουλίου της δεν επικύρωσε την εμπορική συμφωνία που θα άνοιγε την αγορά της χώρας στο μεγάλο Ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Η πρόφαση για τις κυρώσεις είναι το πιθανό τσάκισμα των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς. Όμως οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, δίνουν βήμα στο εθνικιστικό-φασιστικό κόμμα Σβόμποντα, το οποίο επιδιώκει την «μεγάλη ιδέα του έθνους». Οι διαδηλώσεις στηρίζονται ανοικτά από τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ και τις ΗΠΑ, με γνωστούς διπλωμάτες των δύο χωρών, όπως τη Β. Νούλαντ και τον αντιδραστικό Γερουσιαστή Μακ Κέιν, να συμμετέχουν. Το συγκεκριμένο κόμμα αναπολεί την σχέση του Ουκρανικού στρατού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τους Ναζί. Η πλειοψηφία των Ουκρανών, δεν στηρίζει μια τέτοια συμφωνία με την ΕΕ, σε αντίθεση με τους διαδηλωτές που καλούν τον Πρόεδρο να παραιτηθεί.


Η διεύθυνση της σελίδας εδώ:

https://www.facebook.com/pages/EUROgymnia/1408055402757182

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου