Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.12.13

Απ΄όσα εκατάλαβα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Η καούρα των ΗΠΑ να λύσουν το Κυπριακό, οφείλεται σε ένα σημαντικό νέο στοιχείο της διαπραγματευτικής μας ισχύος που είναι το ΦΑ. Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή στηρίζοντας απευθείας εμάς και όχι δια μέσου των δύο άλλων χωρών που είναι υπό την επιρροή της, δηλαδή των Μητέρων Πατρίδων.

Οι ΗΠΑ λόγω ΦΑ για πρώτη φορά μπορούν να μας δουν σαν ένα ισότιμο παίχτη, για τα συμφέροντα του οποίου τάχα μπορούν να ενδιαφερθούν κάπως ανεξάρτητα. Δηλαδή μπορούν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα - οι ΗΠΑ - μιλώντας και συμφωνώντας απευθείας με μας.

Βλέπω ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να βλέπουν θετικά αυτή την αλλαγή, το κάθε κόμμα για τους δικούς του λόγους. Από την άλλη οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει τα συμφέροντα τους και στη μητέρα πατρίδα Ελλάς, εφόσον δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση στην Αμερικανική Πολιτική, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι με ανοιχτές αγκάλες. Η Ρωσία μετα την συμφωνία ΤΑΡ πάπαλα στο Ελλάντα, ουδέν κυβερνητικός ή αντιπολιτευτικός κίνδυνος, όλα ωραία!!

Τα εσωκομματικά της κυπριακής αριστεράς που εν εμφανή στο γυμνό μάτι, δηλαδή οι δύο τάσεις, οι φιλοΕΕ και η αντιΕΕ τάση, διακρινουνται τζαι που τον βαθμό ταύτισης ή μη ταύτισης τους με τα πιο πάνω ελληνικά κόμματα.

Το Νικολούδιν του Τάσσου τωρά, που θέλει να στηρίξει με νύχια και με δόντια το μνημονιο για να κοψει φεττες τα μερίσματα του πλούτου της χώρας να επωφεληθεί, θα μείνει απαραίτητα στην κυβέρνηση μέχρι η κατάσταση της οικονομίας να είναι μη αναστρέψιμη. Τουλάχιστον ως το τέλος του 2014 ως τα μέσα του 2015.

Μετά θα αρκέψει, αν αρκέψει η ιστορία με το Μεγάλο Πατριωτικό Κέντρο, εν νομίζω νωρίτερα. Και μόνο στην περίπτωση που ακόμα είναι άλυτο το κυπριακό. Γιατί αν είναι λυμένο, θα πρέπει να έβρει άλλον θεματικό συνδετικό κρίκο για να εξασφαλίσει την κάθοδο του στο Προεδρικό. Πιθανόν να χρησιμοποιήσει την παραμονή του στην κυβέρνηση για να κτυπήσει άλλα μεγάλα τζάκια του τόπου. Δεν εννοούμε τζάκια του ΑΚΕΛ, τούτα αφορούν τα επικοινωνιακά κόλπα του Παπαδοπουλαιϊκο-Γιωρκατζικού κατεστημένου. Εννοούμε τζάκια τόσο του ΔΗΚΟ όσο και του ΔΗΣΥ.

Εμείς τα φτωχαδάκια ως τότε, καλά κάμνουμε να αποφεύγουμε τες λυκοφιλίες, γιατί ως συνήθως οι λύκοι δακκάνουν, τζαι η επόμενη περίοδος ως τες άλλες προεδρικές θα έσιει πολλά και διάφορα φαγώματα μεταξύ των Αρχόντων του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου