Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.11.13

ΚΕΒΕ, Πειλίδης, Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήτριο - Τρίλιζα

Στην χώρα μας δεν υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι. Υπάρχουν μόνο εξυπνάκηδες δεξιοί που θεωρούν τους υπολοίπους αδέξιους βλάκες. Αλλιώς δεν εξηγείται το θράσος του ΚΕΒΕ, να κυκλοφορήσει αυτό το προπαγανδιστικό φιλμάκι, υπέρ της λύσης του Κυπριακού ως ταυτόχρονης λύσης από το οικονομικό αδιέξοδο.

Υποτίθεται, πως άπειρες φορές έχουμε προειδοποιήσει, πως η αντιμετώπισή μας ως ηλιθίων δεν θα γίνει αποδεκτή και πως επίσης τις ρετσινιές δεν θα τις φοβηθούμε. Θέλετε να μας πείτε απορριπτικούς; Μπορείτε να μας πείτε. Κανένα πρόβλημα. Εμείς πάντως θα σας πούμε εξυπνόβλακες, λαμόγια, καταστροφικούς και όχι λυσσοφοβικούς αλλά απλώς λυσσιάρηδες της λίρας τζαι των κερδών σας. Μετρήστε τα αναμενόμενα από τη λύση  κέρδη σας και μετρήστε και τα μεγαλειώδη ΌΧΙ που θα πάρετε να δούμε πόσα θα φκάλει η κάλπη.

Και συνεχίστε απτόητοι να μην ακούτε την κοινωνία για την οικονομική σας πολιτική. Μην πείτε μόνο πως δεν σας έχουμε τόσες φορές προειδοποιήσει.

Μόνο ο Πειλίδης  μας έλειπεν για να μας πείσει για την λύση του Κυπριακού σήμερα...εσκέφτεστουν το πολλήν ώρα πριν φκάλετε έτσι φιλμάκι;...μα σε ποιούς νομίζετε πως απευθύνεστε;






Η οικονομική διάσταση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος δεν έχει τη θέση που της αρμόζει κυρίως μέσα στις σημερινές οικονομικές δύσκολες συνθήκες, εκτιμά το ΚΕΒΕ, το οποίο παρουσίασε σήμερα την διαφωτιστική εκστρατεία «Τί θα γίνει αν…» στα πλαίσια του δικοινοτικού προγράμματος «Οικονομική Αλληλεξάρτηση ΙΙ» σε συνεργασία με το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η εκστρατεία την οποία στηρίζει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών UNDP – ACT, περιλαμβάνει την προβολή ταινίας η οποία γνωστοποιεί τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για ολόκληρη την Κύπρο από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Περιλαμβάνει επίσης διοργάνωση εκδηλώσεων και συζητήσεων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πειλίδης, στην ταινία, μέσα από τις συνεντεύξεις δύο αξιόλογων οικονομολόγων, του Νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη και του Mustafa Besim από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, διαφαίνεται η σημαντική επίδραση που μπορεί να επιφέρει μία λύση του Κυπριακού στην οικονομία ως σύνολο και επιβεβαιώνονται οι διαπιστώσεις του ΚΕΒΕ και του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου που προκύπτουν από αριθμό στοιχείων που υπάρχουν, καθώς και μελετών που έχουν διεξαχθεί.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, η επίλυση του Κυπριακού θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας και η Κύπρος θα αποτελεί πλέον αναμφισβήτητα το πιο σταθερό μέρος στη νευραλγική περιοχή στην οποία βρίσκεται. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων, την προσέγγιση ανεξερεύνητων μέχρι τώρα αγορών και την τόνωση τομέων που τώρα βρίσκονται σε ύφεση. Τα οφέλη δε για την απασχόληση και τη δραστική μείωση της ανεργίας αλλά και την μετανάστευση των νέων θα είναι τεράστια.

Ο κ. Πειλίδης σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη συνθήκη για αποφυγή διπλής φορολογίας με την Τουρκία θα επιτρέψει στην Κύπρο να παρέχει σωρεία επαγγελματικών υπηρεσιών σε Τουρκικές εταιρείες που θα είναι εγγεγραμμένες στο νησί ενώ γενικότερα θα αναπτυχθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία. Η πρόσβαση δε των πλοίων υπό Κυπριακή σημαία στα Τουρκικά λιμάνια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της θέσης της Κύπρου ως το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης πλοίων στην Ευρώπη και θα δώσει επίσης πρόσβαση σε αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής Ασίας.

«Η εμπιστοσύνη στην Κύπρο ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο θα μεγαλώσει και η Κύπρος θα καταστεί ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για πολυεθνικές εταιρείες με όλα τα οφέλη που αυτό θα έχει για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Επιπρόσθετα θα υπάρξει ευκολότερη πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης και αυτό θα έχει ευεργετικότατες επιπτώσεις ιδιαίτερα στα ενεργειακά σχέδια της χώρας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου πέραν από τα εμφανή οφέλη θα έχει και ως αποτέλεσμα την εισαγωγή νέων προγραμμάτων σπουδών στα Κυπριακά πανεπιστήμια τοποθετώντας έτσι την Κύπρο ουσιαστικά στον εκπαιδευτικό χάρτη και δημιουργώντας επιπρόσθετες ευκαιρίες εργοδότησης.

Είπε επίσης ότι ευνοϊκές επιπτώσεις θα υπάρξουν επίσης στον τουρισμό αλλά και άλλους οικονομικούς κλάδους που δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί όπως η γεωργία μέσω της εισαγωγής νερού από την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι η επίλυση των ζητημάτων ιδιοκτησίας θα ενδυναμώσει τον τομέα των ακινήτων και τη συναφή ζήτηση από κατοίκους του εξωτερικού.

«Όλα τα πιο πάνω θα συμβάλουν επίσης στην γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους και την έξοδο μας από την οικονομική κρίση, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας. Τα οποιαδήποτε προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι προσωρινά ενώ τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη θα είναι τεράστια. Η επανένωση της πατρίδας μας θα επιφέρει οικονομικά οφέλη και στις δύο κοινότητες ενώ η μη επίτευξη λύσης δεν ωφελεί κανένα», δήλωσε ο κ. Πειλίδης.

Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση των δύο Επιμελητηρίων να στηρίξουν τις προσπάθειες  της πολιτικής ηγεσίας μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και με μοναδικό γνώμονα το καλό και την ευημερία ολόκληρου του Κυπριακού λαού.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης, ανέφερε ότι ο απλός πολίτης ενδιαφέρεται για την επίλυση των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα.

« Εμείς θέλουμε να βάλουμε στην εξίσωση και αυτή την διάσταση κάτι που νιώθουμε ότι δεν τονίζεται σημαντικά, ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, μέσα από μια σωστή και λειτουργική λύση, η οικονομική ανάπτυξη που θα προέλθει να είναι τέτοιας μορφής που να βοηθήσει ουσιαστικά και τις δύο κοινότητες στην επίλυση των οικονομικών τους προβλημάτων», ανέφερε.  

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται εκβιαστικά ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό δεν μπορούν να υπάρξουν αυτά τα οικονομικά οφέλη, ωστόσο μπαίνει μια νέα παράμετρος στο τραπέζι που όλοι ορθά σκεπτόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη για το πόσο μπορεί να βοηθήσει.

Όπως ανέφερε, το ΚΕΒΕ αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει την κυπριακή οικονομία και σε αυτή την εξίσωση πρέπει να μπει κάποτε και ο παράγοντας Τουρκία, η οποία είναι η μεγαλύτερη και γρηγορότερα αναπτυσσόμενη οικονομία της περιοχής.

«Όλα αυτά νιώθουμε ότι δεν αντιμετωπίζονται με την σοβαρότητα που εμπεριέχουν και θέλουμε τον απλό πολίτη να τα λάβει υπόψη», ανέφερε.


πηγή

4 σχόλια:

  1. http://woofisarfkai.blogspot.com/2013/10/blog-post.html

    Με έμφασην στα εξής:

    Woofis13 Οκτωβρίου 2013 - 12:46 μ.μ.
    Στροβ το επίπεδον εν με απασχολεί όσον το αποτέλεσμαν, να γίνει μια συνεννόηση επιτέλος αθρώπων που ξεκινούν που άλλες αφετηρίες αλλά φαίνεται να συμπλέουν προς κοινούς στόχους, στην προκειμένην να μεν γίνει πάλε το δικόν του κάθε απορριπτικού στο κυπριακόν επειδή τούτη η συνεννόηση κολλά σε "κυστήματα", μομικισμούς τζιαι ιεολογικές αντιπαραθέσεις.
    Στην "Έλευση" 'ήταν τζιαι ο Μιχάλης ΜΙχαήλ τζιαι επέμενα να μου πει τη γνώμη του για σένα, τη Ρένα κλπ. Ο άθρωπος εμίλησε σοφά. Είπεν ότι διαφωνεί κάθετα σε πλήθος θεμάτων μαζί σας αλλά καταλαβαίνει ότι στο θέμαν του κυπριακού μπορείτε να συμπορευτείτε για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της επίτευξης συμφωνίας. Δαμέ φυσικά ο OSR έκαμεν μας τζιαι τους θκιό ένα μάτσο ρεπανόφυλλα με τα περί "κοκκινομπλεροζ" του, αλλά εγώ είδα θέλησην που έναν άθρωπον να σκεφτεί υπερβατικά τζιαι λογικά. Τζιαι είμαι σίουρος ότι έshιει πλέον πολλούς τέτθκιους, λόγω τζιαι της κατάστασης τζιαι των συγκυριών.

    Διαγραφή

    Woofis13 Οκτωβρίου 2013 - 12:50 μ.μ.
    Dis είχα σε ρωτήσει τζιαι στο blog σου αλλά κάπου εχάθηκεν το σχόλιο μου (στην ανάρτηση για το κυπριακόν ως παραβάν). Γιατί θεωρείς ότι μια οποιαδήποτε συμφωνία στο κυπριακόν, ακόμα τζιαι με ιδεολογικά επαχθείς όρους, θα κάμει την κατάστασην ευνοϊκότερην γα τους εκάστοτε καπιτάλες από ότι είναι η σημερινή; Τι υπάρχει σήμερα στο στάτους κβο που θεωρείς ότι λειτουργεί πιο καλά στον αντικαπιτλιστικόν αγώνα; Εν εσείς που πρώτοι μέμφεστε το συναγερμόν ότι μια οποιαδήποτε συμφωνία στο κυπριακόν θα λειτουργήσει διασπαστικά στο εσωτερικόν του ακριβώς γιατί ακόμα τζιαι μια "καπιταλιστική λύση" μεγάλη μερίδα των ακροδεξιών εντός τζιαι εκτός συναγερμού ΔΕΝ θα τους ικανοποιήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα Γουφι μου τί να σχολιάσω; Να αρχίσω από τον Οσρ. ο Οσρ υποτιθεται ανηκει στον ελευθεριακο χωρο. Εγω δεν ανηκω στο ελευθεριακο χωρο. Αυτος ο χωρος εχει τα δικα του τραβαλλα....απο την μιαν εν η θεωρια του φιλου σου περί μπλεροζ μαλάκες όπως ειμαι εγώ, από την άλλη εν κατι τυπακια που εκαταληξαν στον Λιλλήκα - παρέα με τον Οσρ νομίζω - να μας λαλουν πως ως Έλληνες Κυπριοι εν θέλουν ρατσιστικη λυση ΔΔΟ για να τα φαν οι Τουρκαλλάες...

    Υπαρχει δηλαδη μια σταση πως αν δεν εν ΔΔΟ η λύση τζαι εν του Ενιαιου Κρατους, αυτοματα ανακηρύσσεται σε σοσιαλιστική η λύση....τρεχα γύρευε...

    Για τα δικά μας....άλλην μας εδείξαν τζαι άλλην μας εμπήξαν γενικώς....σκεφτου πως εγω το 2004 ήμουν με την ταση του Βασιλείου, τζαι σκεφτου πως σημερα ο Βασιλείου εν του Σημίτη τζαι του Σαμαρα...ε οκ, η γη κινειται νομίζω έννε; Δεν ειμαστεν αρνια, μια εχτεσινη αποφαση στηριξης μιας καταστασης εννε γραμματειο εφ΄ορου ζωής, εσιει προϋποθεσεις.

    Γι αυτες τις προϋποθεσεις εμιλησαμεν ήδη πριν τις εκλογες. Εν καπως αστείο, αν εγω που είμαι αριστερη να μεν επήα στην κάλπη δευτερο γυρόν γιατι εν εδεχουμουν το οικονομικό προγραμμα του Μαλά, να μεν ειχα θέμα με τον Πειλίκο σήμερα...έννε;

    Εν θελω ενα ιδιωτικό φέουδο των επιχειρηματιών ασχετως λύσης ή μη λυσης. Ουτε θα φαω τον εθνικισμό των νεοφιλεευθερων. Γιατι αν εισαι σημερα με τον Σαμαρα τζαι τον Βενιζελο τζαι τον Ερντογαν, ε είσαι εθνικιστης τί εισαι;

    Τουλαχιστον αν υπηρχε μια συνεννοηση για την οικονομια, να πεις παραδιδω την Κυπριακή Δημοκρατία - α λα Τάσσος - τζαι παραλαμβανω πισω ενα διζωνικο Κρατος, όχι το εμπελοχωραφο των ιδιωτών.

    Εν θεμειώδη τουντα ζητήτματα...

    Βασικα την πιο σωστη κουβεντα την ειπε ενας φιλος: Είμαστε το μοναδικό κρατος στον κόσμο που αποτελειται απο δύο ψευδοκράτη που δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο...τουτη εν η αληθκεια...ειτε με λυση ειτε χωρις λυση δεν θα εχουμε Κρατος πκιον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο οσρ εν εκατεληξε σε κανενα λιληκα, μεν αναπαραγωγουμε συκοφαντιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πιο πάνω φιλμάκι κινήται μέσα στο φόντο μιας λύσης, οποιαδήποτε λύσης, ως να μην έχει σημασία τι θα περιέχει η λύση αυτή. Μιλά για μια δίκαιη λύση. Τί είναι δίκαιη λύση για την Τουρκία; Η δίκαιη λύση που η Τουρκία επιδιώκει, εξασφαλίζει την συνέχιση του "αδύναμου" ελληνικού στοιχείου στο νησί; Εμείς μπορεί να θέλουμε να ποζάρουμε σαν παγκόσμιοι πολίτες αλλά η Τουρκία νάστε σίγουροι πως μας βλεπει ακόμα σαν γκιαούρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή