Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.8.11

Για να μην ξεχνιόμαστε Δις!

4 σχόλια:

 1. Βλέπω έναν όνειρο συχνά...
  είμασταν λέει απεργοί...και οι απεργοσπάστες ήταν όλοι τους "ξένοι" και "εθνικόφρονες", σφιχταγκαλιασμένοι να υπερασπίζονται τα παχουλά αφεντικά ...
  Να πάω στην Δρ Ψυχία;
  Ή στην Θέκλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το πολλήν πολλήν να δεχτώ να πάεις στη Δρ Ψυχία! :)

  αμα το σκεφτείς, εζήσαμε τόσες πολιτικές ανατροπές αλλά μια παναπεργία δεν εζήσαμε. μπορεί να είναι καιρός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το άκουσα , και αυτό το "έτσι κι αλλιώς..έτσι πρέπει να γίνει" είναι με τον πιο απλό τρόπο η εννόηση του κόσμου απο όποιον προσπαθεί να γίνει κομμουνιστής..για να μην πω πως στην πραγματικότητα κάθε καταπιεσμένος έτσι θα πρέπει να σκέφτεται, έτσι κι αλλιώς..το "πρέπει" δεν είναι της μόδας, κατηγορείται όποιος το λέει για ηθικισμό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στίχοι: Wolf Birman
  Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή