Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.10.14

Ένας Παφίλης την ημέρα, ξανά...

...Έκανε θυσίες ο λαός...δεν έκανε θυσίες ο λαός, τον θυσιάσατε, τον σφάξατε σαν κατσίκι στο βωμό..

Το ΚΚΕ επιμένει σωστά, πως δεν μπορεί κανείς να επαναφέρει τις συνθήκες του 2009 και πως η επιλογή είναι να δωθούν ψίχουλα άντε αντίδωρο, λέει..
Και πως "διαχείριση του καπιταλισμού" σήμερα αυτό σημαίνει και τίποτε άλλο, τα ψίχουλα..
Γι αυτό το ΚΚΕ επιμένει πως η επιλογή μεταξύ των δύο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα δεν είναι επιλογή και πως πρέπει να μπει στο τραπέζι των επιλογών του λαού ένα πρόγραμμα πραγματικής ανατροπής.


Ένας Παφίλης την ημέρα, γιατί έχει κι αυτό το "να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε...!! " στην έκφραση και στην κινησιολογία αυτός ο άνθρωπος, ένας αληθινά λαϊκός επαναστάτης για μένα.


6 σχόλια:

  1. Όταν όμως η προοπτική της επαναστατική ανατροπής που αφήννει η πολιτική τζιαι οι προτάσεις, το ίδιον το όνειρον ενός κόμματος είναι η επιστροφή, όι στο 2009, όχι στο 1989, αλλά στο 1949 (τζιαι βάλε πίσω), καταλαβαίνεις ότι δεν τρέχει ποπίσω ο λαός. Τζιαι ο λόγος δεν είναι ότι εν αμόρφωτος, ούτε γιατί τα μέσα εν παντοδύναμα. Προτιμά τα ψύχουλα παρά τα λλιγότερα ψύχουλα που ακαταφέραν 80 χρόνια σοσιαλιστικών κατακτήσεων, προτιμά την φτώσιαν στην ανεργίαν με μιαν ουτοπικήν ελπίδαν, παρά την φτώσιαν σε πλήρην εργασίαν, προτιμά να τον τσακίζει φραστικά το καπιταλιστικόν κράτος τζιαι αστυνομία, παρά να τον τσακκίζει ουσιαστικά το σοσιαλιστικόν. Προτιμά την βίαν μέσω του χρήματος παρά την βίαν μέσω της σοσιαλιστικής στολής τζιαι του σοσιαλιστικού κρατικού οπλισμού.

    Άκουσα την ομιλίαν τζιαι σσυφφωνώ με την διαγνώσην, με τες διαπιστώσεις, με την κριτικήν των δύο πόλων, την κριτικήν για τον Σύριζα. Τι επρότεινεν όμως εκτός που έναν βραστικόν σύνθημαν. Ανατροπή!!! Ανατροπήν υποσχέθηκεν τζιαι ο Σαρκοζύ. Τι θα φέρει η ανατροπή το καλλύττερον που αυτόν που έφερεην η ανατροοπή στην Βουλγαρία, στην Τσεχία στην Πολωνία, στην Κούβα πριν δεκαετίες; Τι άλλον προτείνει πέρα που αυτόν που επρότεινεν έναν αποτυχεμένον πείραμαν; Ποιά εν η ανατροπή, η ουσιαστική κομμουνιστική πνευματική ανατροπή που θα με πείσει εμέναν ότι το νέον πείραμαν δεν θα είναι άλλον που τζιείνον που ξέρω τζιαι το οποίον δεν θέλω σαν προοπτικήν για το μέλλον;

    Όι έναν, 100 Παφίληες την ημέραν να έσιει, αν δεν πει ΠΩΣ θα διανύμει το προϊόν της παραγωγής, για να καταλάβουμεν ότι ο τρόπος που θα το διανύμει δεν θα είναι τζιείνος που ξέρουμεν που απόδειξεν 80 χρόνια ότι διαλύει την ίδιαν την παραγωγήν, θα είναι τζιαμαί στα έδρανα της βουλής ως που συνάει ακόμα 5% το κόμμαν του να έν ο τρίτος πόλος που θα βρίζει τους δύο μεγάλους για να μπορεί το σύστημαν να διαιωνίζεται τζιαι να τρών αστακομακάρουνα σε σικ εστιατόρια οι μεν, κοτόπουλλα του εργοστασίου μεταλλαγμένης τροφής 1€ 30 το κιλόν οι άλλοι.

    Τόσην ώρα ομιλίαν για να πει πόσον εν σκατά τζιείνοι που ξέρουμεν πόσον σκατά είναι τζιαι δεν έμεινεν ούτε έναν λεπτόν να μας πει τί θα κάμει η ανατροπή για να μας κάμει τζιαι μας να φανταστούμεν μιαν άλλην προοπτικήν :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πππιιιιι....μα πότε εγινες Ρένα Χόπλαρου εσυ; Προτιμά την φτωχεια με την ουτοπια παρα την φτωχεια με πληρη εργσία, και στρατιωτικες σοσιαλιστικες στολές;;;....

      Για ποιες στρατιωτικες στολες μιλας; Τζεινη του Τσε ας πουμε και του Καστρο; Ή ο Τσε και ο Καστρο εννε μες το πεδίο της "αντικειμενικης" σου κριτικής, εν ρομαντικα προτυπα, τζαι μονο η Σοβιετικη Ενωση εν η χωρα για την οποια παντα εσιεις να φκαλεις χολή;;;

      Εσενα ο τζυρης σου εν σου ειπε ποττε τζεινο που ελαλουσαν ουλλοι οι παλιοι αριστεροι;
      "Ειμασταν χτηνα τζαι η αριστερα εκαμεν μας αθρωπους"!!!

      Όπα;;;; Εν ηξερα οτι "η φτωχεια με πληρη εργασια αι στρατιωτικες στολες" εκαμεν τους κυπραιους απο χτηνα ανθρωπους....!!!!

      Και για ποιο λογο;;

      Για να ακουμεν εμεις τους "ωραίους και ελευθερους" απογόνους να φτύνουν πανω στες ιστορικες αληθκειες;;;

      Αποτυχημενο πειραμα εισαστε εσεις, ουλλοι οι απογόνοι, όχι ο σοσιαλισμος!!!
      Διοτι εισαι τζαι ανιστορητος, τζαι εκτος εποχης τζαι δεν κρινεις τον σοσιαλισμο την εποχη που υπηρξε, να δεις, τί ησιεν ενας ανθρωπος το 50 και το 60 που λαλεις στο σοσιαλισμο και τι ειχε στον καπιταλισμο ή πολλα παραπανω στες χωρες του τριτου κοσμου!!

      Επιασετε ουλλοι την περιοδο 80-90 να μας μιλατε για αποτυχημενον συστημα και φτωχεια με στολές!!

      Σκεττη απογοητευση ο τροπος της σκεψης σου!!

      Διαγραφή
    2. εγώ το 80-90 έζησα, το 80-90 επήα στην Ρωσσία, στην Βουλγαρία, στην Πολωνία, στην Βόριο Κορέα, τζιαι το 2000 στην Κούβα. Ο τζιύρης μου είπεν μου τους κομμουνιστές να μεν τους εμπιστευτώ ποττέ μου, τζιαι εγώ εμπιστεύτηκα τους χωρίς να το μετανώσω. Το 80-90 εν η ιστορική συνέχεια του 60-70, τζιαι τζιείνη του 50-60... Τα παλιά κομμουνιστικά κόμματα είχαν την πληρην εξουσίαν να κάμουν τον κόσμον παράδεισον. Ως τζιειαμαί που επήαιννεν επήραν τον. Ακόμα τζιαι η Κούβα ΣΗΜΕΡΑ αννοίει στην ιδιωτικήν πρωτοβουλίαν διότι ο τόπος δεν παράγει. Νομίζεις ότι σιαίρουμαι για τούτον; Θωρώ την πραγματικότηταν, όι την φαντασίωσην μου.

      Τζιαι όταν σου λαλεί ένας αριστερός τον προβληματισμόν του τζιαι αμέσως εσύ έσεις την ταπέλλαν να του την κολλήσεις, επαναλαμβάννεις αυτά που εγινήκαν το 80-90 όταν οι κομμουνιστές είχαν την πλήρην εξουσίαν ακόμα τζιαι εσυμπεριφέρουνταν έτσι που εσυμπεριφέρουνταν είτε είχαν στολές είτε δεν είχαν. Ευτυχώς που δεν έχεις εξουσίαν διότι δεν ξέρω πως θα την εχρησιμοποιούσες.

      Αν αυτόν που προτείνεις για προοπτικήν είναι την επαναφοράν της σοβιετικής εξουσίας όπως υπήρξεν το 60, τότε τί να πούμεν. Λες τζιαι οι κομμουνιστές δεν γίνεται να μαθαίννουν που την ιστορικήν εμπειρίαν. Όποιος δε θεωρεί κάτι γίνεται λάθος, τότε είναι εντεπαναστάτης, ή Χόπλαρος, όργανον του ιμπεριαλισμού, ή παρασυρμένος οππορτουνιστής. Ευτυχώς που δεν σου έδωκεν τζιαι καμιά κρατική εξουσία κλειθκειά φυλακής. Θα είχες όλην την ηθικήν δικαιολόγησην (επαναστατικήν τζιόλας) να τα χρησιμοποιείσεις για να προστατέψεις τον σοσιαλισμόν που τους συντρόφους σου. Εσύ με απογοητεύκεις άμαν συμπεριφέρεσαι σαν κάτοχος της αλήθκειας τζιαι της ιδεολογικής καθαρότητας. Τί με απογοητεύκεις δηλαδή, έναν αβατάρ είσαι τζιαι σύ, έναν ψευδώνυμον όπως τζιαι γώ.

      Καλήν εείαν

      Διαγραφή
    3. Το γεγονος οτι εν εχω εξουσιαν εννε δικαιολογια για να μου λαλεις πως δεν ξερεις πως θα την χρησιμοποιουσα, απο την στιγμή που για οσους εχουν ή είχαν εξουσια, εκαμες πολλα σκοντα για τον δικο τους τρόπο!

      Είπες τον προβληματισμο σου και εγω σου εκακοφερτηκα; Ή εισαι μεσα στη συνεχιζομενη αρνηση και απαξιωση; Εν τζαι εν τωρά ούτε μονο κοντά μου! Ακομα θυμουμαι τα σχολια στου Στροβολιώτη οτι οι Ρωσοι εν ενας λαος αντι-δημοκρατης που επηεν που τον Τσαρο στον αλλο Τσαρο τον Σταλιν τζαι τωρα στον νεο Τσαρο τον Πουτιν...

      Καπου χανουμαστεν στην μεταφραση!! Ειδες ποτε εσυ να πω πως εγω θεωρω πως στην Κυπρο πρεπει να γινει Υπαρκτος Σοσιαλισμος τυπου ΕΣΣΔ; ή οποιουδηποτε αλλου τύπου; Είδες ή δεν ειδες μες το μπλογκ μου αναρτησεις για την Βενεζουελα, την Κουβα τζαι την Λατινική Αμερική; Είδες ή δεν ειδες μες το μπλογκ μου να προσπαθω να στηριξω καθε προσπαθεια που θεωρώ ΤΙΜΙΑ;; Ακομα τζαι αποσπασματικη προσπαθεια, ας πουμεν μια προσπαθεια του ΑΚΕΛ.

      Ειδες ποττε να επικροτώ ή να απορριπτω κατι εξολοκλήρου; Απορρίπτω τον ΣΥΡΙΖΑ γιατι θέλω να στηριξω δυναμεις που εχουν παρομοιες κατευθυνσεις με τες δικες μου! Τζαι ποστ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβαλα, τζαι ποστ για Αναρχικους εβαλα, τζαι ποστ για τον Φωτοπουλο έβαλα!

      Ναι αν ημουν καλαμαρου θα εψηφιζα ΚΚΕ, ακομα τζαι αν απο τα 50 πραματα διαφωνω μαζι τους στα 5. Αλλα αυτο θα εψηφιζα. Γιατί εκτιμώ τζαι την ιστορια τους τζαι τους αγωνες τους τζαι την πιστη τους στο κομμα τους τζαι τες θυσιες τους! Τζαι γιατι εν στο 5% τζαι εν θελω ενα τεθκοιο κομμα να χαθει που την περιοχη μας!! Εν αγωνιστες πραγματικοί τζαι ζουν τζαι σε συνθηκες πεινας!!

      Να μας φάτε τζαι καλά!!! Ε δεν συμφωνω ρε φιλε μου εγω με το προγραμμα του συριζα να μεινουμε μες την ΕΕ, να σωσουμε το Ευρω τζαι ας μαυρολαόνουνται τζαι στες Λατινικες Αμερικές, τζαι στες Ουκρανίες, τζαι στες Συρίες, τζαι στες Παλαιστίνες!!

      Ούτε συμφωνω με τους ακελικους που εχουν τουντη γραμμη!! Σιήλιες φορές με τον κοσμο τζαι τους λαους που αγωνιζουνται!! Τζαι δεν μπορω να γυρισω να φτύσω του Λατινοαμερικανου, του Κουβανου, του Σύριου, του οποιουδηποτε που τοσα χρονια εν με την βοηθεια της ΕΣΣΔ που εκρατησε τζαι μετα με τη βοηθεια της Ρωσιας!!

      Ξερεις γιατι; Διότι εγώ ειμαι ενα Αβαταρ δαμεσα όπως λαλεις ενω ο Λατινοαμερικανος μαυρολαόννεται 80 χρόνια να στηριξει μιαν ελπίδα για την ανθρωποτητα!! Γιατί ο κουβανος δεν εσιει να φαει, αλλα στελλει φαρμακα του Παλαιστίνιου!!

      Εγώ τί του έστειλα;; Εστειλα του τες συμφωνιες μου με το Ισραήλ!! Εφοσον λοιπον σαν λαος δεν εχω καμιαν εμπρακτη μορφη αλληλεγγυης με τους αλλους λαους, παρα μονο θωρώ τον κωλο μου, τουλαχιστον σαν Αβαταρ θα λαλω τες αλήθκειες!!!

      Ουτε ιδεολογική καθαροτητα θέλω, ουτε αποκλεισμους θελω! Λλιην ανθρωπια τζαι διεθνισμο όμως, τζαι λλιην συναισθηση οτι ειμαστε μερος της ανθρωποτητας θέλω!! Όι μονο την παρτη μας, η Κυπρο, το ΑΚΕΛ, οι μισθοι μας, τα επιδοματα μας τζαι ας γαμιεται η υφήλιος!! Εν μου καμνει εμενα τουτη η αριστεροσύνη με οσα δικαιολογητικά τζαι να μου την πουλούν!!!

      Αυτά!! Που εν να καμουμε την Κυπρο Κουβα, αλλα ευημερουσα Κουβα εν να εχουμε τζαι βιολογικες καλλιεργιες αν ενδιαφερεσαι παντως! :)

      Διαγραφή
    4. Θκιαβαστο τζαι τουτο σε παρακαλώ! Ενος καποιου κυριου Σύμβουλου Επιχειρήσεων! Για να καταλαβεις με τι είδους προστυχιές εχουμε εμεις να συναναστραφουμε και τζαι αν συζητησουμε τες "προοδευτικες τους ιδεες". Στην περιπτωση που νομιζεις πως ο φασισμος εν να ερτει με το ιδιο προσωπο οπως παλια, τζαι πως ο φασισμος εννε με τα ρουχα του "προοδευτισμού" που κυκλοφορει μεταξύ μας!!

      http://ppol.gr/cm/index.php?Datain=7067&LID=1

      Διαγραφή
  2. Τζιαι έναν σχόλιον εντελώς πρακτικής άποψης: πως μπορεί να φανταστεί έναν κόσμον που λειτουργεί ένας στοχαστής που ούτε την δουλειάν που τον έταξεν το κόμμαν να κάμει δεν ηξέρει να την κάμει; έσιει χ λεπτά στην διάθεσην του να δώκει έναν μύνημαν τζιαι κάμνει κάθεται τζιαι γράφει 30 κόλλες που χρειάζεται 3χ λεπτά να τες θκιαβάσει τζιαι στο τέλος βουρά να νεκατώννει μες τες κόλλες να έβρει το σημαντικόν πον να πει τελευταίον... Δεν το έξερεν την ώραν που έκαμνεν την ομιλίαν;

    Έσιει τζαιι τούτον την πολιτικήν του σημασίαν. Πολλά παραπάνω που το τροπάριν εναντίον της ΝΔ τζιαι του Πασόκ νέον μοτέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή