Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

1.10.14

Εθνική Ανεξαρτησία

Για την Ανεξαρτησία της Κύπρου που γιορτάζουμε σήμερα, δεν έχω να πω τίποτε. Είμαστε αποικιοκρατούμενη χώρα, από Αποικία σε Αποικία και πάμε. Ούτε ιστορική αναδρομή θέλω να κάνω, ουτε εκτίμηση της κατάστασης θέλω να κάνω, μου αρκεί το γεγονός πως η Κύπρος βρίσκεται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση με τους παρανοϊκούς του Ισλαμικού Κράτους, μου αρκεί που οι Ελληναράδες και οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι της Κύπρου πανηγυρίζουν γι αυτό, για την αναβάθμιση λέει - πόσες φορές επί πόση αναβάθμιση πχια - του ρόλου της Κύπρου, πήραμε και τα εύσημα από τον Ομπάμα για την εμπλοκή μας.

Ούτε για αριστερούς και δεξιούς θέλω να πω, ούτε για το "πόσους στρατούς πρέπει να αντιμετωπίσουμε κλαψ κλαψ" θέλω να πω.

Όταν αποκτήσουμε αυτή την αξιοπρέπεια για την Πατρίδα μας, όπως απεικονίζεται στην ιδεολογία και τις πολιτικές πράξεις των πιο κάτω, ξαναμιλούμε...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου