Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.1.14

Διακήρυξη Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών για το Κυπριακό με το βλέμμα στις μπίζνες


( σημ: για πρώτη φορά, η επανένωση της Κύπρου, καθίσταται απλή επιχειρηματική πράξη, από την οποία έχουν εκ των προτέρων αποκλειστεί όλοι οι οργανωμένοι φορείς,οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι εργαζόμενοι, οι καθηγητές, οι φοιτητές, οι μαθητές και τόσοι άλλοι. Περιμένω τον πρώτο έξυπνο που θα μου πει, πως έγινα λυσοφοβική αλλά κυρίως πως έγινα "εθνικίστρια"! Όρτσα για τον στιγνό διεθνισμό του Κεφαλαίου! Εμείς έχουμε μαζί μας την Ζέτα ρε! Και θα φτιάξουμε το Επανενωτικό Κίνημα ε/κ και τ/κ, το "Κίνημα του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος των 500 ευρώ για όλους σε μια επανενωμένη πατρίδα". Καρτεράτε μας να αγωνιστούμεν για τούντη "πατρίδα" που μας μαειρεύκετε τζαι εν καρτεράτε πολλήν τζαιρόν... )

Τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή μέσω της επίλυσης του Κυπριακού ζήτησαν επί της ουσίας η Ομοσπονδία Εργοδοτών Βιομηχάνων Κύπρου, η τουρκοκυπριακή ISAD, ο ΣΕΒ και η τουρκική TUSIAD.
Παρουσίασαν κοινή διακήρυξη σε συνέντευξη τύπου στη Λευκωσία και υποστηρίζουν «ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο παρατεταμένο πρόβλημα της Κύπρου» διότι εκτιμούν «ότι μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα δημιουργήσει μια υψηλού επιπέδου οικονομική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών».
Ο πρόεδρος της TUCIAD ανέφερε ότι «η λύση θα φέρει οικονομική ευημερία και θα εξαλείψει τα διπλωματικά προβλήματα».
Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι «αν τα βασικά συστατικά, τα οποία είναι η καλή θέληση, η εμπιστοσύνη και η πίστη για το μέλλον, βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, δεν υπάρχουν λόγοι αποτυχίας». 
Η Διακήρυξη:

Κοινή διακήρυξη επιχειρηματιών Κύπρου, Ελλάδας, Τουρκίας

Η ΟΕΒ, η τ/κ ISAD, ο ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και η τουρκική TUSIAD υποστηρίζουν τις δύο κοινότητες στην προσπάθεια επανέναρξης  των διαπραγματεύσεων για επίτευξη μιας διαρκούς, δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.
Οι τέσσερις οργανώσεις παρέθεσαν σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σπίτι της Συνεργασίας, στο Λήδρα Πάλας, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους την Κοινή Διακήρυξη.
Κατά τη διάσκεψη, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης, ανέγνωσε τη Κοινή Διακήρυξη στα Ελληνικά και ο Πρόεδρος της ISAD την ανέγνωσε στα Τουρκικά.
«Βασισμένες στην κατανόηση των αλληλένδετων πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων καθώς επίσης και στο αναβαθμισμένο ενδιαφέρον που παρατηρείται τόσο διεθνώς όσο και από την ευρύτερη περιοχή μας, οι τέσσερις οργανώσεις τονίζουν εμφαντικά ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτά λύσης στο παρατεταμένο πρόβλημα της Κύπρου», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.
Συνεχίζοντας πάνω στην κοινή διακήρυξη, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ είπε ότι «οι τέσσερις οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα δημιουργήσει μια υψηλού επιπέδου οικονομική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών. Επίσης, διατυπώνουν την πεποίθηση ότι προωθώντας την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της Κύπρου και την οικονομική ευημερία ολόκληρου του χώρου της Ανατολικής Μεσογείου αναμφίβολα θα συμβάλουν στην ταχεία οικονομική επανένωση του νησιού».
Ο Πρόεδρος της TUCIAD Muharrem Yilmaz είπε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ότι οι τέσσερις οργανώσεις, αντιπροσωπεύοντας τον επιχειρηματικό κόσμο σε Τουρκία, Ελλάδα, και στις δύο κοινότητες στην Κύπρο, έχουν έρθει σήμερα μαζί για να εκφράσουν την κοινή τους βούληση για μια αποδεκτή λύση στο Κυπριακό.
Ανέφερε, στη συνέχεια, πως το Κυπριακό είναι ένα από τα παλαιότερα προβλήματα στη διεθνή σκηνή με πολλές αποτυχημένες πρωτοβουλίες, και πως αυτές οι αποτυχίες έχουν στερήσει από το λαό της Τουρκίας, της Ελλάδας, αλλά και από τους Τ/κ και Ε/κ όλα τα οφέλη που θα επέφερε η λύση του προβλήματος.
Εξέφρασε την πεποίθηση της TUSIAD ότι η λύση θα φέρει οικονομική ευημερία και θα εξαλείψει τα διπλωματικά προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι η νέα φάση των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται ενώπιον μας, αποτελεί μια νέα ευκαιρία για λύση.
Οσον αφορά στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Yilmaz είπε πως αν αυτό επιδεινώσει, κατά την έκφρασή του, «την ανισότητα» μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αυτό θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη λύση του Κυπριακού.
Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας ότι αν η Τουρκία αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα πρωτοβουλία για λύση, τότε θα δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα.
Ο Αντιπρόεδρος της Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος Χρίστος Κομνηνός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία που πήραν οι οργανώσεις ΟΕΒ και ISAD. «Πραγματικά πιστεύουμε ότι αποτελεί μια καλή αρχή και αισθανόμαστε ότι αν τα βασικά συστατικά. τα οποία είναι η καλή θέληση, η εμπιστοσύνη και η πίστη για το μέλλον, βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, δεν υπάρχουν λόγοι αποτυχίας», είπε.
Ο κ. Κομνηνός εξέφρασε τέλος την ετοιμότητα του ΣΕΒ να κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή.

17 σχόλια:

  1. όπως είπεν τζαι ο ανευ, στου στροβολιώτη , το κεφάλαιο όπως και οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα.

    Δυστηχώς το κεφάλαιο είναι ένα βήμα μπροστά , από τις αριστερές οργανώσεις.
    Από το τζαιρο των συνομιλιών χριστοφια - ταλατ, εβρέθουταν τζαι επερνούσαν τες θέσεις τους σε θέματα οικονομίας - όπου υπήρξαν τζαι συγκλίσεις.
    Οι συντεχνείες ούτε εκαλεστήκαν, ούτε βεβαίως αναλάβαν που μόνες τους πρωτοβουλία να περάσουν ότιδηποτε στο νεο σύνταγμα....

    Και βεβαίως το κεφάλιο δεν είναι ένα.
    Το μίσο του 24% ήταν αριστεροί ενώ το άλλο μισό φιλελευθεροι.

    Το υπόλοιπο κεφάλαιο, μια χαρά εχρηματοδότησε τη καμπάνια του οχι.

    Βεβαίως στη περίπτωση της κύπρου, έχουμε το χαρακτηριστικό να έχεις και φιλελευθερο και εθνικιστικό κεφάλαιο.... Καθώς και εργαζόμενους / συνδικαλιστικές οργανώσεις , αριστερές και εθνικιστικές (αυτές των ελληνοκυπριων δασκάλων/καθηγητών είναι το πιο ακραίο παράδειγμα).

    Είναι ένα αγγούρι δύσκολο να διαχειριστείς, γιατί που μόνοι τους οι αριστεροί ψήφοι δεν φτάνουν για να περάσει το οποιοδήποτε σχέδιο.
    Τζαι όταν θα έρτει τζίηνη ώρα (που δεν την βλέπω με τα τσαλίμια του νικουθκιού) , πάλε θα έσσιεις να θκιαλέξεις μεταξύ ενός Ναι (μαζί με τους φιλελευθερους) ή ενος οχι (μαζί με τους εθνικιστές).

    Η απόφαση βεβαίως θα πρέπει να παρτεί με "αριστερά" κριτήρια.
    Αλλά αν πάλε μοιραστούμε, θα αλληλοκατηγορούμαστεν ότι το "ναι" του ενός ειναι νεοφιλελευθερο και το όχι καποιου άλλου είναι "εθνικιστικό".

    Αν είσσιεν κότσια η αριστερά (εκ και τκ) - αφού θεωρεί ότι για το κυπριακό φταιν οι εθνικιστές/ ο ιμπεριαλισμός κλπ - έπρεπεν να κάτσει τζαι να προτείνει το δικό της "αριστερό σχέδιο".

    Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πάλε στα ίδια σημεία θα κολλήσουν...
    Αφού ο ταλάτ κατηγορεί το χριστοφιά για κολυσιεργίες τζαι ο χριστόφιας για συνομοσπονδιακές θέσεις....


    Το ίδιο ίσχυεί βεβαίως για την πιο πάνω διακύρηξη των επιχειρηματιών.
    Την θέληση για λύση εν εύκολο να την εκφράζεις, γενικά τζι αόριστα.
    Εν άμαν εννα ξεκινήσουν οι διαφωνίες που φαίνεται ο καθένας τι θέλησην έσσιει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το πρόβλημα Στέλιο, δεν εν ότι η αριστερά δεν επεξεργάστηκεν ενα αριστερό σχέδιο. Τούτον εν μέσα σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, η αριστερά της Κυπρου, ε/κ τζαι τ/κ εν τζαι μπορούν χωρίς τον διεθνή παράγοντα να στηρίξουν μιαν άλλη πιθανή πορεία για τον τόπο.

      Εν ευρύτερο το πρόβλημα, τζαι δυστυχώς όσο πάει γινεται τζαι πιο περίπλοκο. Όταν για παραδειγμα εσιεις μια βαση λύσης που σήμερα είναι ευρωπαική λυση, τζαι στες επικείμενες ευρωεκλογες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιές των ακροδεξιών σε μια σειρα σημαντικών χωρών-μελών ( Γαλλία, Ολλανδία κ.λ.π ) ή δειχνουν π.χ την ΧΑ με αυξημένα ποσοστά, καταλαβαίνουμεν πως πρεπει τζαι τους όρους "εθνικισμός" να τους ξανακοιτάξουμεν...

      Δηλαδή, πως θα κατηγορήσω π.χ τον απορριπτικόν για εθνικιστήν αμα ο "διεθνιστής ευρωπαίος" εν τζει που τον εθνικιστή...ή μηπως νομίζουμεν πως η Λεπεν για παραδειγμα αμα επικρατήσει στην Γαλλια θα φκαλει την Γαλλία που την Ε.Ε;...έτο απλα θα μοιράσει τα κέρδη με την Μερκελ τζαι τους άλλους, οπως καμνει τζαι ο "αριστερός" Ολαντ.

      Οποταν οι "λυσεις" εντός της Ε.Ε είτε τουτες αφορούν εθνοτικά ζητήματα, είτε αφορούν άλλα γεωπολιτικά ζητήματα, πρέπει πλέον να επανεξεταστουν από την αριστερά.

      Που την άλλη, εν τζαι ακραίοι οι δεξιοί οι νενεκοι τα μαυρογέρημα....δηλαδή για τζεινους επανενωση ειναι μονο οτι περνα που το ιδιωτικό συμφερον. Αρα εγώ ευλογα θα διερωτηθώ, αν αυριο καμω μιαν απεργία κατά μιας επιχειρησης Τουρκικων συμφεροντων, οι δικοί μας δεξιοί θα δεχτούν να ξυλοκοπηθώ γιατί πειράζω την "κοινωνική αρμονία" όπως ακριβώς μας έταξεν ο Στυλιανίδης για πριν την λύση;;

      Εν πολλά πολυπλοκα τα θέματα δαμε, τζαι δεν μας αφήνουν να αισθανθούμε ότι υπαρχει τζαι ορθολογισμός, εκαταλαβες; Δηλαδη αν ειχαμεν μια δεξια που δεν προήγαγεν αυτην την κοινωνική ακρότητα τζαι βαρβαροτητα μονο υπερ του κεφαλαιου, αλλά ήταν πιο συνετή, ίσως να το εσκεφτουμασταν...διοτι εγω διερωτούμαι....τί θα γινει αυριο αν οι εθνοτικές διαφορες ενταθουν λογω διαφορων ε/κ ομαδων με το τουρκικο κεφάλαιο; Τί θα γίνει; Θα υποστηρίζει ο Πήλικος την καταστολή υπερ του Τουρκου επιχειρηματία; Φυσικα θα την στηρίξει...ε ποσον δυσκολον ειναι να μεν ξαναέχουμεν καταστασεις εκτος ελεγχου με αναπτυξη του ντοπιου εθνικισμου;

      Δαμε φαινεται καθαρα πως πλεον το Κυπριακό αυτοι το βλεπουν ως επιχειρηματικην ευκαιρια, οχι ως ευκαιρία για ειρηνη στον τοπο ή για ευημερία του τόπου...στο τελος θα πιασουν τζαι τα κερδη να φύουν τζαι θα μας αφησουν δαμεσα να σφαχτουμεν μεταξυ μας, εν τζαι αντρεπουνται...

      χωρις λαϊκή ενοτητα, δηλαδη ενοτητα στη βαση των συμφεροντων των κατω, καμια λυση εν θαν ασφαλης...

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει βεβαια τζαι η άλλη άποψη, πως η αριστερά έχει δικό της σχέδιο υπερ των συμφερόντων της εργατικής ταξης.

      http://thetrim1.blogspot.com/2014/01/blog-post_10.html

      Σύμφωνα με αυτην την αποψη, εν χρειαζεται εθνικη εργατική ταξη οργανωμενη, μπορουμε να μεταπηδήσουμεν κατευθεία στην διεθνή εργατική ταξη και να λυσουμε πασης φυσεως προβληματα. Πού; Μα που αλλού στο ευρωκοινοβούλιο...

      Για παραδειγμα εμεις ειμαστεν αυτοματως ενωμενοι με την εργατικη ταξη της Ελλαδας, της Τουρκίας και της Κυπρου μέσω του πολέμου κατά της γοητείας του νεοφιλελευθερισμού.

      Δηλαδή ο Τσίπρας με τον ΣΕΒ, εμείς με τον ΟΕΒ, οι τουρκοκύπριοι με την TUISAD και την θυγατρική ISAD, θα πολεμήσουμε σαν αριστεροί τον νεοφιλελευθερισμό.

      Πού είναι το πρόβλημα...αφού έτο ειναι μπροστά μας λυμένο...φτάνει να εκλεγει ο Αλέξης πρόεδρος της Κομισιόν, διοτι εν πολλά σημαντικό να κάθεται ο Αλέξης με τον Πήλικο, όι οποιος τζι όποιος...

      Άμα κάτσει ο Αλέξης ο νεοφιλελευθερισμός θα χάσει πκιον την γοητεία του...εν να την επισκιάσει η γοητεια του Αλεξη...

      Τζαι εγώ αυτομάτως θα ενωθώ με την εργατική ταξη της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας κ.λ.π...άσχετον πως δαμε δυσκολευκουμαι να ενωθώ με τον Κυρίτση που εν δαμε θκυο δρομους παρακατω...εν έσιει καμια σημασια...διότι στο κάτω κάτω όλα ειναι μια ιδέα...ιδιαίτερα αμα εισαι αριστερος ευρωπαιστης..

      Διαγραφή
    3. Αν καμεις απεργεία σε τούρτζικη εταιρεία τζαι ο πήλικος στηρίξει τον τούρκο επιχειρηματία, τότε το κυπριακό έχει λυθεί ως εθνοτικό ζήτημα - τζαι πάμε σε μια πιο κλασική συγκρουση εργασίας - κεφαλαίου.

      Τούτον εμένα δεν με φοβίζει.

      Το σσιειρότερο θα ήταν να χάνει ο πήλικος δουλειές που τον αχμετ κεφαλαιοκράτη (γιατί έσσιει πιο φτηνά μεροκάματα) , τζαι να φωνάζει ότι οι τούρτζιοι τρών μας το ψωμί μας...


      Τούτον εν σσιειρόττερο.
      Αν συγκρουστεί το κεφάλιο εκ και τκ - πιο εύκολα νομίζω θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση.
      Αν δε τούτοι συνεργαστούν - θα είναι και πιο εύκολο για τους εργαζόμενους να πράξουν το ίδιο.

      Διαγραφή
    4. Όι εμένα φοβίζει με να γίνει απεργία τζαι ο Πήλικος να στηρίξει τον Τουρκο επιχειρηματία, γιατί τότε εν θα τους συνάουμεν τους διάφορους "τρόφιμα μονο σε Έλληνες" ή "τρόφιμα μόνο σε Τούρκους"...

      εν να φκουμεν τζαι μεις να λαλουμεν "τρόφιμα και στους έποικους" τζαι να δεις τζαι να γελασεις τζιαμε...:)

      πως αν λυθει το κυπριακο θα αναγκαστουμεν θελουμε δεν θελουμε σε μια συνεργασια με την εργατικη ταξη της άλλης κοινοτητας τουτον εν βεβαιο! το ζητημαν ειναι πως η συγκεκριμενη διακηρυξη επλασαρίστηκεν που τους φιλους μας τους επανενωτικούς ως αποδειξη πως υπαρχει καλον έδαφος για την λυση...

      η υπεροψια έπιασεν ταβάνι....

      Διαγραφή
  2. Μια και το πρόβλημα του αστικού κοσμοπολιτισμού που πασάρεται ως τάχα "διεθνισμός" μας έχει απασχολήσει αρκετά και στο παρελθόν (για κάποιους "αριστερούς" το αποκορύφωμα του "διεθνισμού" είχε φτάσει να είναι η υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, ενώ ως "εθνικιστικό" είχε κατηγορηθεί εκείνη την εποχή ακόμη και το ...ΚΚΕ!), παίρνω το θάρρος να προτείνω ένα βιβλίο που ,εμένα τουλάχιστον, με είχε βοηθήσει να ξεμπερδέψω κάποια πράγματα.
    Το "Κοσμοπολιτισμός του κεφάλαιου και προλεταριακός διεθνισμός"
    http://www.scribd.com/doc/100115229/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    Κατά τα λοιπά δεν θεωρώ δίλημμα το "κοσμοπολιτισμός εναντίον εθνικισμού", μια και έχω δει την "κοσμοπολίτισα" Μπακογιάννη να υψώνει τείχη στον Έβρο και τους "εθνικιστές" της ΧΑ να τάσσονται ενάντια στην άρση του καμποτάζ που υποχρέωνε τους εφοπλιστές σε ποσόστωση ελλήνων ναυτεργατών στα καράβια τους.

    Και σε τελική ανάλυση δεν είναι δυνατόν να είσαι και με τον Τ/Κ εργάτη, και με τον Τ/Κ κεφαλαιοκράτη!
    Αυτό θα ήταν το πιο οξύμωρο από όλα.
    Όπως επισημαίνει η Dis, τα προβλήματα αρχίζουν όταν εξ'αρχής έχεις περιορίσει τις "λύσεις" σου εντός του αστικού πλαισίου. Μετά το να γίνεις ουρά των αστών είναι μονόδρομος πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ Trash για το βιβλίο, θα μου φανεί πολύ χρήσιμο νομίζω στο άμεσο μέλλον...

      Τώρα όσον αφορά στη διακηρυξη των επιχειρηματιών, εννοειται πως δεν ρώτησαν κανένα, ούτε ελληνοκύπριο, ουτε τουρκοκυπριο ουτε τούρκο, ουτε έλληνα εργαζόμενο, αν επιθυμεί τις "λυσεις" που μας μαγειρευουν.

      Το αντιθετο! Προϋποθεση αυτης της διακηρυξης ειναι να μην μας ρωτήσουν! Το ζητούμενο ειναι να σκάσουμε και να δουλευουμε για το "κοινό" καλό. Εξαλλου οι τυποι οι οποιοι υπεγραψαν τη διακηρυξη ειναι ιστορικά και παραδοσιακα εχθρικοί απεναντι στην όποια ενωμενη δραση ε/κ, τ/κ, ελλήνων και τούρκων, η οποία δεν εξυπηρετεί στην τελική τα δικά τους συμφέροντα...

      Αν δηλαδη γινοταν μια εργατική συνομοσπονδία των τριών λαών, να ειμαστε σίγουροι πως όσοι υπεγραψαν την διακήρυξη θα μας έλεγαν μεχρι και εθνικούς προδότες...

      Διαγραφή
    2. "Αν δηλαδη γινοταν μια εργατική συνομοσπονδία των τριών λαών, να ειμαστε σίγουροι πως όσοι υπεγραψαν την διακήρυξη θα μας έλεγαν μεχρι και εθνικούς προδότες..."
      Αυτό ακριβώς!

      Διαγραφή
  3. "τα προβλήματα αρχίζουν όταν εξ'αρχής έχεις περιορίσει τις "λύσεις" σου εντός του αστικού πλαισίου" - έτσι ακριβώς είναι και το χειρότερο στην Κύπρο είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς, δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από κάποιους μεμονομένα, που να εκφράζουν τη σύσταση ενός εργατικού λαϊκού κινήματος.

    "Αν δηλαδη γινοταν μια εργατική συνομοσπονδία των τριών λαών, να ειμαστε σίγουροι πως όσοι υπεγραψαν την διακήρυξη θα μας έλεγαν μεχρι και εθνικούς προδότες..." - καλά θέλει και ρώτημα; πάντως προσωπικά είμαι εν δυνάμει εθνικός προδότης... :)

    "Και σε τελική ανάλυση δεν είναι δυνατόν να είσαι και με τον Τ/Κ εργάτη, και με τον Τ/Κ κεφαλαιοκράτη!" έτσι και βέβαια δεν είναι δυνατόν, και από δω αναγνωρίζεις με την απάντηση και τη θέση που θα πάρει έκαστος το πολιτικό ρόλο που έχει και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί.

    Fristuti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω είμαι εν δυνάμει εθνική προδότρια, διότι θα ήθελα παρα πολύ μιαν εργατική ενωση ελλαδας - τουρκίας - κύπρου μη σου πω και άλλων χωρών...

      η άλλη λύση με την οποία μπορώ να συμβιβαστώ, είναι με μια σοσιαλιστική ενωση των νησιών της μεσογείου...παντού να καμουμε σοσιαλισμό στα νησια της περιοχής και να τους αφησουμεν μονο τα βουνα κι ας κοψουν μετά τον λαιμό τους οι καπιτάλες! :)

      Διαγραφή
  4. Disdaimona,

    Ενδιαφέρον το θέμα και η συζήτηση που γίνεται. Ίσως ασχοληθώ κι ΕΓΩ με το θέμα. Για την ώρα παραπέμπω σε δύο ανάρτησης μου όπου καταθέτω κάποια γεγονότα [στιγμές από μια δικοινοτική σύναξη όπου παρευρίσκονταν και τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/12/772009.html] κάποιες απόψεις σε που αφορούν τις αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες μεταξύ των δύο κυπριακών εθνοτικών επιχειρηματικών/οικονομικών ελίτ – της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/06/4.html - σημείο 13]...

    Και μια υπενθύμιση:
    Απόσπασμα από το βιβλίο “Κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου και προλεταριακός διεθνισμός”, παράθεσες σε μια παλιά ΣΟΥ ανάρτηση – το link εδώ: http://disdaimona.blogspot.com/2012/07/blog-post_1101.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θενκς Ανευ για τα λινκς θα τα δω.

      ου μα έχω το βιβλίο; εν τζαι εχαθηκα δαμεσα...ειναι η στεγη των γραμματων τζαι των τεχνων δαμεσα...:)

      Διαγραφή
  5. Δις, έτσι για να σε κάμω να παλάρεις: όποιος είναι ενάντια σε αυτή τη διακήρυξη ειναι *και* λυσοφοβικός *και* εθνικιστής.

    (Εγώ θα ειμαι υπέρ και θα προβάλλω όλες τις ανάλογες διακηρύξεις, είτε των καπιταλιστών, είτε των προλετάριων, είτε των ΛΟΑΤ, είτε των ποδοσφαιριστών είτε των Οικολόγων. Τέλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θέλεις να κάμουμε λλίον όπως τα μωρά; "ότι θέλεις πε με! κόφτει με! νανανανανα..." :)

      σοβαρεφτου Στροβ, εν σοβαρα τα ζητήματα μας δαμε, δηλαδη εισαστεν τζαι νεοφιλελευθεροι, θελετε τζαι γεωστρατηγικήν ένωση Ελλαδας-Κύπρου-Τουρκίας-Ισραήλ, έννεν ασφαλες το πλαίσιο λεμε....

      αλλά εν τζαι εχω την ψευδαισθηση πως θα σε πεισω...δαμε εν σας επησαμεν για τα ελαμοπουλα τότε που ηταν πιο ακινδυνα τα πραματα με την ΧΑ, θα σας πείσουμε σήμερα για το πως θα εξελιχτει το εθνικιστικό φαινόμενο ξανα στην Κύπρο;

      ή θέλεις να μου πεις πως οι αμπαλατοι του συναγερμού, θα κάτσουν να τους εκμεταλλευεται ο Τουρκος τζαι ο Καλαμαράς; Δαμε εν αντεξετε τους απλούς εργαζόμενους που την ελλάδα τζαι εσηκώσετε παντιέρα κατά των ελλήνων μεταναστών που μας πιάννουν τες δουλειες! Εν να πιστεψω πως θα τα εβρετε με τους Τουρκους επιχειρηματιες ή πως θα συγκρατήσετε την βαση της δεξιάς;

      Μα πρεπει να καταλαβεις, πως πλεον για να δωσουμε την ψηφο μας, πρεπει να αισθανομαστεν τζαι μιαν καποια εμπιστοσύνη τζαι ασφαλεια...

      Διαγραφή
  6. Κοιτάξετε ρε κοπέλλες τζιαι κοπέλια, να μιλήσουμεν έτσι σε πιο πρωτόγονον επίπεδον γιατί εγώ με το ταπεινόν μυαλουάκιν μου, το οποίον ως τα 30 του περίπου ακόμα εμάshιετουν να αποφασίσει αν έshιει ας πούμεν θεούλλην ή άλλες ανώττερες δυνάμεις τζιαι εφοάτουν άμπα τζιαι κάψει τον κανένας κεραυνός (λόγω στερεοτύπων), εν μπορώ πλέον να απορροφήσω άλλα βιβλία τζιαι άλλα "φακελώματα" (νεο) φιλελεύθερος, εθνικιστής, κομμουνιστής, κοσμοπολίτης, διεθνιστής, αστός, προλετάριος κλπ. κλπ.).
    Έτσι θα μιλήσω απλά απλά με κάποιες παραμέτρους των τριών διαστάσεων συν του χρόνου (4η διάσταση). Το λεπόν. Αυτήν τη στιγμήν σε 9000 km2 έshιει περίπου 90.000 άντρες υπό τα όπλα (εγώ έχω 200 φυσίγγια για το περίφημον G3A4 μου, χωμένα μέσα σ'έναν ερμάριν στο "απολιτίκ" σπίτι μου). Εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα τούτων των 9000 τ.μ.2 είναι παγωμένα στο χρόνο εδώ τζιαι 39 χρόνια. Στα "κατεχόμενα", τα βρέφη της "εισβολής" κοντέκουν να σαρανταρίσουν, τζιαι φυσικά εν μιλούμεν για τα ντόπια βρέφη αλλά τζιείνα που ήρταν που την Τουρκίαν. Στα "ελεύθερα" μέρη, όσοι έχουν έστω στοιχειώδεις αναμνήσεις των "κατεχομένων" αρκέψαν να γεμώννουν τα νεκροταφεία (να αθθυμίσω ότι πρέπει να είσαι τουλάχιστον 5-6 χρονών για στοιχειώδεις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας).
    Ήδη έshιει περάσει ένας χρόνος που το "Νικούδιν" εφκήκεν πρόεδρος τζιαι τίποτε ουσιαστικά εν έshιει γίνει για λύση. Μέσα σε τούτον το χρόνο αν δεν κάμνω λάθος οι μόνοι που εφκήκαν να κάμουν μιαν (υποκριτικήν, ειλικρινήν, εννά δείξει) "προσπάθειαν" να "κουντήσουν" νάκκον την ταπανιασμένην που την "κρίσην" κοινωνίαν προς μιαν "αισιόδοξην" πτυχήν ενδεχόμενου "κλεισίματος" του κυπριακού
    (διότι η λύση εννά έρτει πολλά μετά) εν τούτοι οι "εργοδότες" (θου Μαρξ φύλακι τω στόματι μου). Αλλά επειδή εν "εργοδότες", επειδή ζουν για το "κέρδος", "εμείς" ΔΕΝ.....
    Το δις εξαμαρτείν κοπέλλες τζιαι κοπέλια ουκ ανθρώπου σοφού. Κόψετε τες μαλακίες. Κανούν μας τζιείνες των απορριπτικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άρκεψες το καλα...μετα ειπες μας πως μονο οι επιχειρηματιες θελουν λυση σημερα, ενα περίπου...

      τζειντα οπλα που εχουν οι Κυπραιοι σπιτι, αμπα τζαι εν να τα στρεψουν κατά του απλού κοσμου στο τελος, εξανακαμεν το εν τζαι εν τιποτε δυσκολο...

      αν η λυση εν θα διασφαλισει την καλή διαβίωση των Κυπρίων, εσιει τζαι κουσπο στο μιτσερον..:)

      μα τί θα την κάμω την λυση Γουφι μου, αμα μου κλεισουν τα νοσοκομεια, τα σχολεία, με αφησουν ανεργη, αστεγη κ.λ.π;

      πανω σε ποια βαση θα καμω επαναπροσεγγιση; Ασε που το διεθνες τοπίο ειναι ρευστο, τζαι εγω πλεον θελω να το ξανασκεφτώ αν θα επιλέξω η Κυπρος να γίνει το κοροϊδάκι των Αμερικάνων, των Ισραηλιτών τζαι των Τούρκων....

      η λυση πλεον εννε πανακεια...δυστυχώς...εν με γοητευει ( λαλουν τζαι οι αριστεροί ) η ιδεα να πεινώ σε επανενωμενο τόπο, ουτε με γοητευει η ιδεα να μετανοιωσω για την λυση σε δεκα χρόνια, οταν μπορει η κατασταση να εν εντελως διαφορετική - π.χ να εσιει διαλυθει η Ε.Ε...

      ενι ξερω...εγινεν τζαι μια ερευνα σε ενα ινστιτουτο της Αγγλίας, όπου εκατεληξεν πως ως το 2035 δηλαδη σε 20 χρόνια η Αμερική θα είναι τζαι δεν θα ειναι μες τες 10 πιο ισχυρες χωρες του κόσμου...ούτε το Ισραήλ τζαι την Τουρκία τες ειδα πούποτε, ή καμμιαν Γερμανία τζαι καμιάν Γαλλία...

      θέλει σκεψη...όι ξανα να ειμαστεν οι μαννοι της ολης υποθεσης...

      Διαγραφή
  7. και για να μην είμαστε οι μαννοί πάλι της όλης υπόθεσης η λύση πρέπει να είναι αποτέλεσμα μια εργατικής λαϊκής κυριαρχίας ε/λ και τ/κ και σίγουρα διαμορφωμένη και υποςτηριζόμενη από μια μεςογειακή και μη αν είναι δυνατόν σοσιαλιστική ένωση όπως λέει και η οικοδέςποινα. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι απλά εις βάρος του λαού και των εργαζομένων διαμορφωμένη μέσα σε αστικούς φραγμούς ιμπεριαλιστικής λογικής και συμφερόντων. Μια λύση που δεν θα είναι επαναστατική θα είναι μια λύση καπιταλιστικού τύπου άρα ουςιαςτικά μη λύση. Το κυπριακό πρόβλημα είναι κατά βάση αποτέλεςμα μιας αςτικής διαχειριστικής πολιτικής ενδοαστικών ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων εις βάρος πάντα της εργατικής τάξης. Αυτός που κατέχει την εξουσία του αποδίδεται και το πρόβλημα, πως αλλιώς; με μια λαϊκή εργατική εξουσία τέτοια προβλήματα είναι ανύπαρκτα όχι λόγω διαχειρισμού αλλά λόγω του ποιός είναι αναγκαίο να κατέχει τα μέσα παραγωγής.

    Fristuti

    ΑπάντησηΔιαγραφή