Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.1.14

Το κράτος ξεσαλώνει!

Εν έξυπνος ο Αναστασιάδης, λαλεί μου προχτές η μάνα μου. Έβαλεν διαπραγματευτές στο κυπριακό τζαι έτσι έσιει χρόνο να ελέγχει που λλίον τζαι τα άλλα ζητήματα, όι όπως τον Χριστόφια που εβούραν μόνο για το κυπριακό, τον μισό χρόνον έλειπεν που την Κύπρο τζαι δαμέσα έκαμνεν ο καθένας ότι ήθελεν τζαι στο τέλος έπρεπε να τα πληρώσει.

Τελικά ούτε ο Αναστασιάδης εν έξυπνος ρε μάνα. Έσιει που την ημέρα που εκλέγηκε ξεσαλώνουν δαμέσα ούλλοι...Η αστυνομία, ο στρατός, η αυλή, οι επικοινωνιολόγοι μα πόσο θα καταπατηθούν τουτα τα όρια, το λεγόμενο "υπάρχουν και όρια" εκαταργήθηκεν.

Όπως γράφει ο Βας Βας σήμερα στον Φιλελεύθερο:

Το βιογραφικό του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου θα το ζήλευαν πολλοί υπουργοί της Ε.Ε. αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο σε διάστημα μερικών μηνών έχει στο ενεργητικό του δύο θανάτους πολιτών, οι οποίοι πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς ως ύποπτοι ληστές, τον βιασμό τριών φυλακισμένων και την αυτοκτονία τεσσάρων φυλακισμένων. Εκτός από πλούσιο βιογραφικό αν διέθετε και ευθιξία θα ήταν ανεπανάληπτος. Αν επιπλέον είχε και συναίσθηση των ευθυνών που τον βαρύνουν θα είχε καλέσει τους δημοσιογράφους, θα ζητούσε δημοσίως συγνώμη από τον λαό και θα υπέβαλλε την παραίτησή του.

Εξέχασε τζαι τον μαθητή που τον έστειλε στο νοσοκομείο προχτές ο μμαδιτης...είμαστε από το πρωί και στην πέμπτη αυτοκτονία, όχι στην τέταρτη. Όπως δήλωσε δε η Επίτροπος Διοικήσεως, οι αυτοκτονίες παίρνουν την μορφή μιας ακραίας διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Παρόλο ότι από την πλευρά του κόσμου υπάρχουν ποικίλες αντιδράσεις και απόψεις για τα συμβάντα, και παρόλο ότι ενυπάρχει και μεγάλο ποσοστό υποκρισίας μεταξύ των διαμαρτυρομένων, εφόσον κανένας νομίζω δεν θεωρεί απαράδεκτο να στέλλει στην φυλακή κάποιον για μικροκλοπές και εφόσον στην ουσία καθένας έξυπνος Κυπραίος θεωρεί δίκαιο, αν μπει κάποιος στο σπίτι του να του κλέψει ένα λάπτοπ για παράδειγμα αξίας 400 ευρώ, αυτός ο κάποιος πρέπει να μπει φυλακή και να υποστεί όσα υπόκεται κανένας μέσα σε μια φυλακή ( νυν υπέρ πάντων η μικροϊδιοκτησία, οι καρχαρίες του κεφαλαίου είναι καλυμένοι από το νομικό σύστημα ), παρόλο λοιπόν που υπάρχουν ποικίλες αντιδράσεις από τον κόσμο, νομίζω είναι κοινώς αποδεκτό, πως από την μέρα της εκλογής του Νίκου, αυτό το κράτος αισθάνεται την άνεση να ξεσαλώνει.

Γι αυτό το νόημα της παραίτησης του Ιωνά, που είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, στην ουσία δεν αφορά ούτε το αίσθημα της δικαιοσύνης, ούτε το "αυτά που απαιτούσατε από την προηγούμενη κυβέρνηση, πρέπει να τα κάνετε πράξη".

Αυτό που αφορά, είναι η διάθεση ή η μη διάθεση του Νίκου να ελέγξει τα όρια της διακυβέρνησης του. Να μας πει. Αν θα ξεσαλώνουν για μια πενταετία, πόσους μαθητές θα στείλουν στο νοσοκομείο, πόσοι θα αυτοκτονήσουν στις φυλακές, πόσοι θα πυροβοληθούν στους δρόμους κ.λ.π.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση πως το σύστημα θα γίνει καλύτερο με οποιοδήποτε τρόπο αν παραιτηθεί ο Ιωνάς. Απλά να μας πουν, αν τελικά κατοικούμε σε κανένα Τέξας και αν τελικά η λεγόμενη δεξιά μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τόσα "σύνδρομα εγκληματικότητας από τα πάνω" στον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου