Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.7.13

Μέση Κυπριακή Σχιζοφρένεια

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία των μελών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Τα είδα στις ειδήσεις, όποιος θέλει τα ακριβή νούμερα κυκλοφορούν στις εφημερίδες.

Εκτός των δύο άκρων, δηλαδή Χάσικου - με περιουσία 3.3 εκ., του Λακοτρύπη που κρατά κοντά στο 1 εκ. και του Κενεβέζου που είναι μείων 400 χιλιάδες ευρώ χρωστούμενα, όλοι οι υπόλοιποι εκλεκτοί της πλουτοκρατίας έχουν περιουσίες που κυμαίνονται από τις 40 - 500 χιλιάδες ευρώ.

Μα κάτι δεν πάει καλά...έπαθα μπλοκάρισμα....

Πως γίνεται οι πολιτικοί της πλουτοκρατίας να ανήκουν στη "μέση κυπριακή οικογένεια"; Διότι αν θυμάμαι καλά, τέτοιες περιουσίες έχουν και οι αξιωματούχοι της αριστεράς, κάποιοι έχουν και περισσότερα και με περηφάνεια το δηλώνουν πως αυτά δεν είναι και τίποτε λεφτά της ντροπής, έτο εν λεφτά ενός μεσαίου κυπραίου...

Έχω μπλοκαριστεί....

Μάλλον είναι λάθος ο συλλογισμός μου. Για να βρω ποιός είναι με την πλουτοκρατία δεν είναι αρκετό να κάμνω περίπατο με το πόθεν έσχες των πολιτικών. Μάλλον χρειάζεται να δω τις πολιτικές των πολιτικών για την οικονομία.

Ωραία, βοήθεια κοινού, τί πρέπει να ψάξω δηλαδή; Να ψάξω για το οικονομικό μοντέλο που προωθούν τα κόμματα και οι πολιτικοί.

Μα κι εκεί αν ψάξω πάλι την "Μέση Κυπριακή Οικογένεια" θα βρω:

1. Ανάπτυξη - δηλαδή διευκολύνσεις στο κεφάλαιο για να κάνει επενδύσεις με ευνοϊκούς όρους, ώστε να υπάρχουν δουλειές για την "μέση κυπριακή οικογένεια"

2. Εργασία - δηλαδή συναίνεση για μειώσεις των οφελημάτων και των μισθών ως διευκολύνσεις στο κεφάλαιο για να κάνει επενδύσεις με ευνοϊκους όρους, για να υπάρχουν δουλειές για την μέση κυπριακή οικογένεια.

3. Φορολογική πολιτική - δηλαδή φοροαπαλλάξεις στο κεφάλαιο κ.ο.κ

4. Περικοπές στο δημόσιο - δηλαδή διευκολύνσεις στο κεφάλαιο κ.ο.κ

5. Ευρωπαϊκή πολιτική υπέρ της αναπτυξολιτότητας - δηλαδή διεκολύνσεις στο κεφάλαιο κ.ο.κ


Τελικά Προνομιούχε των Φτωχών, βρήκαμε το λάθος.

Άμα έχεις μέχρι και 500 χιλιάρικα στην τράπεζα, είσαι νορμάλ.

Άμα δεν έχεις, αρχίζεις τις "ακρότητες"...κι εγώ που νόμισα πως απλά ήθελα ψυχιατρική στήριξη αλλά δεν είχα έναν άνθρωπο μιας μέσης κυπριακής οικογένειας κοντά μου να με "στηρίξει"....

Που εντέλει μπορεί και να θέλω ψυχιατρική στήριξη.

Διότι νόρμαλ θα ήμουν, αν δεν είχα μια, αλλά φώναζα για τα χρυσά συμβόλαια των παικτών της Ομόνοιας και για τον δίκαιο αγώνα του Λίλλη!


υ.γ : Υπάρχει και μια περίπτωση, το δόγμα της "μέσης κυπριακής οικογένειας" να είναι λάθος. Υπάρχει και μια περίπτωση να είναι σωστά άλλου είδους "δόγματα" για τις αξίες του προλεταριάτου που δεν συμπεριλαμβάνουν μισό εκατομμύριο ευρά και δεν προωθούν τον μικροαστισμό ως κορονίδα της λαϊκής αντίστασης.

Σοσιαλισμός και Κουλτούρα - Αντόνιο Γκράμσι 



2 σχόλια:

  1. Τζιαι κάποιοι που μας... 500 φασόλια δυσκολεύκουνται να μαζέψουν...

    Πόσο χαίρομαι που δεν είμαι "μέσος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε εγώ εν εμπόρεσα να μαζέψω ποττέ 500 φασολια, εν πράμα;

      άραγες σου έσιει τζ άλλους; τίποτε σριλανκέζους αλόπως, εν νομίζω να έσιει κυπραίους τόσον αχαίρευτους εχτός που τες 200 σιλιάες που ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας.

      Διαγραφή