Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.7.13

Εγώ την χώρα μου εν την είδα πούποτε..

5:05΄




( για τους Ελλαδίτες: πούποτε - πουθενά )



Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε σε νόμο νομοσχέδιο και κανονισμούς για την παραχώρηση κουπονιών αντί χρημάτων στους αιτητές πολιτικού ασύλου και τους δικαιούχους ειδικής προστασίας.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Γιάννος Λαμάρης αναφέροντας ότι “συμφωνούμε με την ουσία” των νομοθετημάτων να αντικαταστήσουν τα επιδόματα με υλικά μέσα και κρατικά κουπόνια, είπε ότι η διαδικασία άρχισε να προετοιμάζεται εδώ και καιρό, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες δεν έπεισαν την Επιτροπή ότι είναι έτοιμες να εφαρμόσουν το νόμο, ούτε και έχουν ενημερώσει την Επιτροπή της Βουλής για το οικονομικό κόστος που θα έχει η τροποποίηση.
Αναφέροντας επίσης ότι η Επιτροπή Εσωτερικών ενημερώθηκε ότι υπήρχαν μόνο 159 εκκρεμούσες αιτήσεις, απηύθυνε έκκληση στις υπηρεσίες για επίσπευση των διαδικασιών και για ανθρωπιστική προσέγγιση των αιτητών και των κατέχοντων καθεστώς ασύλου και ειδικής προστασίας.
Ο κ. Λαμάρης είπε ακόμα ότι εντός Ιουλίου πρέπει να εφαρμοστεί νέα οδηγία της ΕΕ. Ανέφερε περαιτέρω ότι τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν απορροφούσαν κοινοτικά κονδύλια. Πρόσθεσε ότι χρηματοδότηση για τους ξενώνες ήταν 65% και ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει ώστε να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία για να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε ότι τα επιδόματα δημιουργούσαν κεντρομόλο δύναμη προς την Κύπρο, με τους οικονομικούς μετανάστες να καθίστανται ψωνιστές ασύλου. Ο κ. Κυπριανού συνεχίζοντας είπε επίσης ότι η πατρίδα μας δεν θα είναι πλέον ο παράδεισος των οικονομικών μεταναστών ως αιτητών ασύλου.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η μήτρα που γεννά το ρατσισμό είναι η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να αντέξει μεταναστευτικά κύματα εκατομμυρίων, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι με τα νομοθετήματα αυτά έγινε το πρώτο βήμα και επιβάλλεται να ακολουθήσουν και άλλα ώστε να εφαρμοστεί ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου παρατήρησε ότι η πολιτική ήταν λάθος και ουδεμία σχέση έχει με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση. Με σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις και τον άνθρωπο, είπε, τερματίζεται η υποσχετική εγγραφή παιδιών από τη μια οικογένεια στην άλλη για είσπραξη επιδομάτων και παρόμοια φαινόμενα εκμετάλλευσης κενών στη νομοθεσία. Διατύπωσε επίσης τη θέση ότι κάποιοι κρίνονται επειδή αργοπόρησαν.
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής ανέφερε ότι φωτοτυπίες επιταγών των 3.000 των 5.000 ευρώ για αιτητές ασύλου προκαλούσαν αναστάτωση στο λαό. Προσθέτοντας ότι με τα νομοθετήματα το κράτος πάει να βάλει τάξη, ανέφερε ότι από τώρα και στο εξής πρέπει να γίνει συγυρισμένη δουλειά, ώστε οι δικαιούχοι να μην πωλούν τα τρόφιμα και να μην γίνουν «ματσαράγκες» – όπως είπε – με τα ενοίκια.
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου είπε ότι τερματίζεται η πολιτική αυτή επειδή ο λαός έφθασε στην κατάσταση των κοινωνικών παντοπωλείων. Είπε ακόμα πως οι λήπτες των επιδομάτων δεν πρόσφεραν τίποτε στην πατρίδα μας σε εργασία και παραγωγή ενώ οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και λαμβάνουν επιδόματα υποθηκεύουν τις όποιες ακίνητες ιδιοκτησίες τους και υποχρεούνται να επιστρέψουν τα ποσά που πήραν σε επιδόματα.
Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι η Βουλή ψήφισε την τροποποίηση του νόμου για επιδόματα στους αιτητές ασύλου. “Το λάθος έγινε από εμάς που ψηφίσαμε το νόμο και σήμερα διορθώνουμε” συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης παρατήρησε ότι με το νόμο το βάρος της ευθύνης μετατίθεται στην εκτελεστική εξουσία. Διατύπωσε τη θέση ότι το οικονομικό κόστος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται λογιστικά, αλλά οικονομικά και εξέφρασε ικανοποίηση στην αλλαγή πολιτικής που τερματίζει την πολιτική παραγωγής αιτητών για να κερδοσκοπούν κάποια γραφεία, όπως ανέφερε.
Ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, λέγοντας ότι έπρεπε να τερματιστεί η αστόχευτη παραχώρηση επιταγών στις δύο κατηγορίες για άσυλο και πολιτική προστασία, πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί στα επιδόματα έχουν συμβάλει στη μείωση των αιτήσεων, όπως και στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός από αυτούς που λάμβαναν τα επιδόματα έχει αποχωρήσει από την Κύπρο. Ανέφερε ακόμα πως το ζητούμενο είναι ο νόμος να έχει και πρακτική εφαρμογή και η νέα μέθοδος να μην στοιχήσει στο κράτος περισσότερο από τις επιταγές.
Ο Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας, κάνοντας λόγο για αιτητές επιδομάτων, είπε πως εισηγήθηκε την πολιτική που εισάγεται με τα δύο νομοθετήματα προ διετίας. “Χαριστικά έπαιρναν τα ίδια επιδόματα με τους Κύπριους δικαιούχους”, είπε αναφέροντας ότι τώρα χρεοκόπησε το κράτος, τερματίζεται και αυτή η πολιτική.

9 σχόλια:

  1. "ελλαδίτες";;; Ω, δηλώνεις και ελληνίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....ίσσιαλλα να μείνετε με ένα σακουλούιν με ένα σάντουιτς, ένα χυμό τζαι μια χαλασμένη σιοκολάτα, που θα στέκεστε τζαι στην σειρά για να τα πιάσετε....

    ...άκου ομόφωνα!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εν ομόφωνα που διεξάγεται ο ταξικός αγώνας...εν το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. όπως είπα τζαι στον Κλείτο...

      εψηφισα τον τζιόλας τον Γιάννο - γιατί ήταν σημαντικό να ανακόψουμε "τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα" τάχα και να δημιουργήσουμε σαν κοινωνία ένα "ανάχωμα"....αλλά η κερδοφορία του κεφαλαίου - κερδοφορία...δεν υπάρχουν λεφτά φίλε μου, τα λεφτά θα δοθούν στις τράπεζες και θα δοθούν στις ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν την εξαργύρωση των κουπονιών σε τρόφιμα....άμα είναι για το ιδιωτικό κεφαλαιο "λεφτά υπάρχουν"....

      Διαγραφή
  5. ..άμα είναι για το ιδιωτικό κεφαλαιο "λεφτά υπάρχουν"....

    http://www.tra.gov.cy/aap/aap.nsf/All/857E9ABFC2C260CFC22577920037F5C7/$file/hierarchical%20recourse-71-2010.pdf?OpenElement

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και άλλα λεφτά υπάρχουν...

    http://www.tra.gov.cy/aap/aap.nsf/All/151890DBEB92472CC2257B7C003BEC0D/$file/hierarchical%20recourse-6-2013.pdf?OpenElement

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα....1.200.000 + 459.000 μποναμάς σε ιδιωτική εταιρία, φτάνει οι μετανάστες να μην παίρνουν επιταγές - που στο κάτω κάτω θα μας ερχόταν και φθηνότερα - αλλά μετά πως θα εδραιώσεις την αντιμεταναστευτική πολιτική και πως θα οδηγήσεις τους κυπραίους σε μισθούς των 500 ευρώ τον μήνα που θα τους παίρνουν και με την χαρά τους...στο κάτω κάτω ο "κόπος" του Κυπραίου 500 ευρώ αξίζει και δεν θα μας κλέφκουν τους κοπους μας οι "ξένοι"...δεν φτάνει που μας κλέφκουν τον κόπο μας, ζητούν και ιθαγένεια!

      Ποιός εισαι κύριε; 3 εκ. στοιχίζει η κυπριακή ιθαγένεια, κοστολογημένη! Και δεν απαιτείται και η γνώση της ελληνικής για να την πάρεις. Μόνο η γνώση της κερδοφορικής απαιτείται! Στο μεταξύ εμείς θα απαγγέλουμε την Οδύσσεια και τη Βίβλο και θα παίρνουμε και 500 ευρώ αμοιβή!

      Ή να είσαι για την πατρίδα ή να μην είσαι!

      Διαγραφή