Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.5.10

Νέος Πρόεδρος της Κύπρου ο Χρυσόστομος Β΄



(γι΄αυτό ψες έβλεπα εφιάλτες)
Διαβάζω στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας Γνώμη, πως το 1960 είναι  η χρονιά που διανύουμε σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη υφήλιο που ζει στο 2010.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσό-στομος (τρώω με χρυσά κουτάλια,να κι αν είμαι παρα-κρατικός, να κι αν δεν είμαι) προωθεί, λέει, εκλογή του ως νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προς επίτευξη του ευγενούς αυτού πατριωτικού στόχου (όλοι οι στόχοι της εκκλησίας μας είναι πατριωτικά ευγενείς, δε θα το ξαναπώ!) τα πλέον πεφωτισμένα μυαλά της πολιτικής και οικονομικής αφρόκρεμας της Νήσου (κάτι σαν τον αφρό του cappuccino,τρώγεται με το κουταλάκι και αμέσως γιατί μετά κάθεται, αλλά με προσωπικό οδηγό) μπαινοβγαίνουν στο Ιερό Μέγαρο. (το άρθρο δε διευκρινίζει εάν κατά την είσοδο της η αφρόκρεμα δίνει τον οβολό της στο Χριστό που ζητιανεύει στα σκαλιά, σιγά να μην ενισχύσουμε δια του οβολού μας έναν ξυπόλυτο! Ας πάει στη χώρα του να δουλέψει!)

Έχουν θεαθεί, λέει στο άρθρο, να περνούν τα σκαλιά του μεγάρου και δρασκελώντας πάνω από τα πόδια του Χριστού που εξέχουν ενοχλητικά εδώ και 2000 χρόνια,( ο Προκαθήμενος βαρέθηκε να σηκώνει το φουστάνι του κάθε φορά που περνά από εκεί) τα εξής «μυαλά»:

- Γνωστός δικηγόρος, στέλεχος του ΔΗΚΟ -- άτε!

- Ηγετικά στελέχη της ΕΔΕΚ – είναι όλοι ηγετικά δε βγάζω άκρη.

- Δύο βουλευτές και τρίτο ανώτατο στέλεχος του ΔΗΣΥ – επήεν στράφιν η εξομολόγηση από τον Αθανάσιο Ελένη μου;

- Στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ –πήγαν όλοι για να ποσόνουνται

- Δύο πρώην υπουργοί Τάσσου και ένας υπουργός επί Κληρίδη – θέλω και τη σύνταξη θέλω και τη θέση κοκόνα Κλαίρη;

Ειδικό Γραφείο Μελετών αποτελούμενο από πρώην υποψήφιο βουλευτή Αντρέα Πιτσικλίδη και δύο νέους επιστήμονες (εν όμορφοι τουλάχιστον;) καθώς και ιδιωτικό γραφείο πολιτικού Λιρίκκα σκίζονται επίσης στη δουλειά της εκλογής.

Τρεις Συνοδικοί αρνούνται να συναινέσουν στα σχέδια του Χ- Factor της Πολιτικής Χρυσο-Στόμου αλλά ποιος τους χε…! Εκάμαν δική τους επιτροπή εξ Αρχιερέων διότι πλειοψηφούν και απ-εργάζονται /επεξεργάζονται τις θέσεις της Εκκλησίας στο Κυπριακό.

Η εφημερίδα Γνώμη-- σοβαρή  παράλειψη--δεν μας ενημερώνει για την αλλαγή στην Τελετή Ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δε θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ελευθερία υπό τον ήχο της Τσιμινιέρας, αλλά στο Νέο Καθεδρικό Ναό με εκατονταμελή χορωδία παρθένων!

Φήμες, σύμφωνα με τις οποίες γνωστός σεναριογράφος, έναντι 12 σκάλων μετά το Μιτσερό, συγκατάνευσε να εγκαταλείψει την σημαντική του παρέμβαση στη Τέχνη για να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επί διακυβέρνησης ΧρυσοΣτόμφου δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

3 σχόλια:

  1. http://mpoufles.blogspot.com/

    Ποιές οι πιθανότητες να δούμε ξανά Αρχιεπίσκοπο (νυν ή πρώην) ως (υποψήφιο) Πρόεδρο της Νήσου των Αγίων;

    http://www.google.com/reviews/polls/display/-4114863338105052991/blogger_template/run_app?txtclr=%2380FF00&lnkclr=%23E895CC&chrtclr=%23E895CC&font=normal+bold+109%25+Verdana%2C+sans-serif&hideq=true&purl=http%3A%2F%2Fmpoufles.blogspot.com%2F

    Εσύ ψήφισες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φυσικά ψήφισα. Το πρώτο.

    Σκέφτομαι ότι αν τελικά όντως κάμει τέτοια βλακεία ο Τομμυς και βάλει υποψηφιότητα, μπορεί να είναι ένας τρόπος επιτέλους να τον δούμε να τρώει τα μούτρα του. Καλά, ποιός άνθρωπος θα ψηφίσει τον Τόμμυ για πρόεδρο;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πελλοί πόξω εν παραπάνω που τους "μέσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή