Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.11.13

Εθνάρχες

Και οι Έλληνες είναι μυθομανείς, αλλά τουλάχιστον οι Έλληνες σε 60 χρόνια "έφτιαξαν" έναν και μοναδικό Εθνάρχη, τον Καραμανλή τους.

Εμείς φτιάχνουμε τους Εθνάρχες με την ταχύτητα του φωτός. Μέσα σε μια δεκαετία φτάσαμε στον τρίτο Εθνάρχη - Τάσσος, Δημήτρης, Γλαύκος - άτε Βάσο μου, η σειρά σου να περάσεις στην αιωνιότητα των απόλυτων Εθνικών Ηγετών.


Παρατηρώ στο μεταξύ, πως το πολιτικό προσωπικό, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στελέχη και αναρριχόμενοι, γράφουν την ιστορία της τάξης τους δηλαδή των κομματικών και κατόπιν εθνικών ηγετών μας, ωσάν να γράφουν την ιστορία του τόπου μας.

Το πολιτικό προσωπικό, έχει αποκολληθεί τόσο πολύ από την αληθινή ζωή των ανθρώπων του τόπου μας, είναι τόσο πολύ απασχολημένο στην αυτοαναφορικότητα της σπουδαιότητας της τάξης του, που μέσα σε μια νύχτα και μια μέρα, ξέχασε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου εξαμήνου που καταδεικνύουν με σαφήνεια, πως ο Κυπριακός λαός όχι μόνο δεν εμπιστεύεται την Τάξη του πολιτικού προσωπικού που αυτοβαυκαλίζεται με κάθε αφορμή, αλλά βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο πολιτικής εκπροσώπησης.


Διαβάζω στο Φέισμπουκ, όπου σημειώστε είναι ζήτημα αν έχω ένα 10% μη αριστερών "φρεντς", πέρα από όλα τα άλλα που διάβασα, μέχρι και να προσευχηθούμε μας κάλεσε ένας "σύντροφος" μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών λόγω της απώλειας του Γλαύκου, ...τις απολογίες του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου προς τον Γλαύκο με κάπου 340 λάικ στο ποστ μέχρι στιγμής, να τα χιλιάσει ο Τάκης...

"Θυμούμαι όταν επέστρεψε ο Μακάριος από την εξορία στις επτά Δεκεμβρίου του 74. Μια λαοθάλασσα. Ήμουν κάτω ακριβώς από την εξέδρα της Αρχιεπισκοπής και όταν ο Mακάριος είπε κάτι εναντίον της χούντας αρχίσαμε όλοι να φωνάζουμε ´´την χούντα την έχεις δίπλα σου, την χούντα την έχεις δίπλα σου´´. Δίπλα του ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης , που στο άκουσμα του συνθήματος μετακινήθηκε πίσω από τον Μακάριο. Τότε εμείς συνεχίσαμε πιο δυνατά ´´´την χούντα την έχεις πίσω σου´´. Λυπούμαι τόσο πολύ που ο Μακάριος δεν τον υπερασπίστηκε, γιατί όλοι κάναμε τα λάθη μας, μα χούντα δεν ήταν ο Κληρίδης. Και λυπούμαι ακόμα πιο πολύ γιατί δεν βρήκα την ευκαιρία να του το πω ...

Ο Γλαύκος Κληρίδης σε δύσκολη κατάσταση στη κλινική. Αυτή την ώρα δεν μπορεί παρά ο νους να διατρέχει την κυπριακή ιστορία . Της οποίας ο ΓΚ ηταν υπηρέτης. Τις πιο θερμές μου ευχές"


Όπως είπα, το πολιτικό προσωπικό αυτοβαυκαλίζεται με κάθε αφορμή, χαμένο στο πολιτικό σύστημα, στα ευρωκοινοβούλια, στα κομματικά γραφεία και συμφέροντα, ο λαός καλείται σε λαϊκό προσκύνημα για τον Γλαύκο και όσο για τους φίλους δησυκούς της λεγόμενης προοδευτικής τάσης, που επίσης παραλληρούν για την απώλεια, γουέλκαμ φρεντς στους Εθναρχικούς παρέα με τις υπόλοιπες πολιτικές παρατάξεις του τόπου.

Δεν έμεινε κανένας πλέον που να μπορεί να περιπαίξει τους υπόλοιπους.

Αυτή είναι η πατρίδα μας. Η προσωπολατρεία έχει πια το εύρος της πανδημίας.




11 σχόλια:

  1. Παρεπιπτόντως, και στην Ελλάδα ο Μακάριος "εθνάρχης" (ποιού έθνους άραγε;) αποκαλείται...
    Σιγά μην περιορίζονταν η παραγωγή "εθναρχών" στην Κύπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ο Μακάριος είναι η απόλυτη Θεότητα, δεν το συζητάμε! Γύρω γύρω είναι οι λοιποί άγιοι, όλοι άγιοι, κάθε κόμμα και ένας ειδκός άγιος. Ο Γλαύκος τώρα είναι περίπου σαν τον άη Γιώργη που σκότωσε όλους τους δράκους, κάποια άλλη μέρα θα γράψω ποιός ακριβώς άγιος ειναι ο κάθε ηγέτης. Και αφού το δικό μας Έθνος είναι περίπου σαν τον Χριστό μονογενές, κάθε άγιος απαραιτήτως προάγεται και σε Εθνάρχη!

      Διαγραφή
  2. Ο Δημήτρης; Μεν τα λαλείτε έτσι άξιππα τζι εστάθην μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ προφανως αγαπας Εθναρχία και δεν μπορεις να δεχτεις τον Δημητρη αναμεσα στους Εθναρχες. Ετσι εκαταλαβα..ή εκαταλαβα λαθος;

      Διαγραφή
  3. "Αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες."
    Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

    ..."ή εθνάρχες"....

    Το "Δημήτρης" που έβαλες που κολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα εν τζαι εν να ειμαστε δαμε μια ζωην να σας παρατζιέλλουμεν...:) Δηλαδή εννε φανερο πως και το ακελ προσπαθησε να στησει εθναρχικο αφηγημα γυρω απο την προσωπικοτητα του Χριστόφια; Και τωρα ξαναπροσπαθει, καμνει την τελευταια προσπαθεια, καλοπιαννει τους δησυκους και τον στροβολιωτη...:) Α τζαι ο Τάκης τωρά, ελέω κυπριακού και καλά...καποτε εκαμναν ανταλλαγες πληθυσμών στην αγια νήσο, σημερα καμνουν ανταλλαγες φιλοφρονημάτων. Για να μοιρασεις τα λαφυρα πρεπει να μοιρασεις και την αιγλη.

      Ναι ο Δημητρης προωθηθηκε απο τις αγιογραφίες των ακελικων ως συνεχιστής και αντιγραφο του Μακαρίου. Γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε;

      Διαγραφή
    2. Για να γίνεις Εθνάρχης στη Νήσο υπάρχει μια και μοναδική προϋπόθεση: Ασχολείσαι αποκλειστικά με το εθνικό μας πρόβλημα και αφήνεις την αυλή σου να λεηλατεί το εσωτερικό μέτωπο. Νομίζω και οι τρεις πληρούν τα κριτήρια.

      Διαγραφή
  4. Χα, χα, συγνώμη, δεν μπορώ πρεπει να τα καταγραψω για λόγους αρχείου: Δειγμα μηνυματος στο φέισμπουκ από φίλο που σε κάθε δευτερο ποστ αναφέρεται στον Χριστόφια με δέος.

    "Ο Γ Κληρίδης έκλεισε τα μάτια του. Πέρασε στην αιωνιότητα. Στο φέρετρο του ακουμπά το σεβασμό του ο Ελληνισμός. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ."

    μήπως να κάμω μια ξεχωριστή αναρτηση να τα εχουμε να τα θωρούμεν; χαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα πως να μην περάσει δύσκολες μέρες όταν ακούει κάτι τέτοια και να έχει ένα λαικό προσκύνημα να τον κυνηγά;

    Fristuti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το "η πατρίδα θα περάσει πολύ δύσκολες μέρες", ειναι η προεργασία για να ετοιμαστουν οι ακελικοί να αποδεχτουν το σχεδιο Μπαν που έρχεται...η σταση του Τάκη Χατζηγεωργίου και τα ανοιγματα που εκανε τις τελευταιες μερες προς το ΔΗΣΥ δεν ειναι τυχαία.

      Σχεδον ειναι κοινό μυστικό, πως το ΑΚΕΛ τα εχει βρει με τον Νικο και πως το επομενο επεισόδιο θα ειναι η δημιουργια κλιματος τρόμου - ανενδοτη η Τουρκια, ουτε ενα κοινο ανακοινωθεν δεν μπορουμε να υπογραψουμε, οριστική διχοτόμηση - και αμεσως μετα η αποδοχη του σχεδίου χωρίς καμια απολύτως "κοκκινη γραμμη".

      αυτες ειναι οι "δυσκολες μερες που ερχονται"...ουτε για ΝΑΤΟ θα γινει κουβέντα, ουτε για μνημονιοποίηση της λύσης του Κυπριακού, ουτε για έξοδο από το ευρω και την Ε.Ε, ουτε τίποτα...

      Διαγραφή
  6. ισως ο μόνος ελληνοκύπριος πρόεδρος μαζί με τον μακάριο που οι τούρκοι θα έπρεπε να το σκεφτούν σοβαρά για να του αφιερώσουν τουλαχιστον 2 ψευδο-λεωφόρους και ένα παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχώμενη κύπρο. Υπηρέτησε πιστά το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, προστάτευσε όσο κανείς τους πραξικοπηματίες, γέννησε και έθρεψε τους νεο-φιλελέυθερους στην κύπρο, βρωμιές σαν τον αβέρωφ νεοφύτου.


    ¨...να παν να τους ηφτύνουν σην όποττε τζια εν φάνουν
    τζιαι τουτον να τ´αθθυμιον τους τζιη δόξα τους για πάντα,
    τεδκοια τιμή γρείαζεται μια βρωμισμένη λάντα.¨ (παύλου λιασίδη)

    ανδρέας χαζηπροκόπης.
    πρόσφυγας κύπριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή