Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.9.15

Προοδευτικός δεξιός

Προοδευτικός δεξιός είναι το άτομο που φέρει τα ίδια και τα απαράλλαχτα χαρακτηριστικά με τον παραδοσιακό δεξιό.

Ο προοδευτικός και ο παραδοσιακός δεξιός δεν αλλάζει ούτε προσανατολισμό, ούτε πολιτικές συνήθεις. Η αγαπημένη του λέξη είναι το Ναι. Που πρέπει να λέμε όλοι στον ίδιο. Είναι ο κακομαθημένος ιδιώτης ( από το idiot ) δηλαδή ειναι ο κακομαθημένος βλάκας. Είναι ο βλάκας που μετατρέπεται σε πολιτικό χώρκατο ή στα κυπριακά σε γάρο, επειδη αντιλαμβανεται τον εαυτό του ως πελάτη και τους υπόλοιπους ως υπαλληλους του. Ο δεξιός, είναι ο ιδιώτης που θεωρεί την ζωή γενικότερα σαν μια σφαίρα εξυπηρέτησης πελατών. Πελάτης ειναι πάντα ο ίδιος. Φυσικά είναι πελάτης στο δικό του μαγαζί γιατί η ζωή του ανήκει. Αρεσκεται  στο να εποπτεύει την ζωή σε ένα μαγαζί που είναι δικό του και ο ίδιος προσερχεται για να εξυπηρετηθεί.

Γι αυτο ο προοδευτικός και ο παραδοσιακός δεξιός δεν ανέχεται απολύτως τίποτα  που βρίσκεται εκτός "μενού". Μεταξύ αυτών που δεν ανέχεται, είναι και την "προοδευτικότητα" των άλλων

Ο πολιτικά χώρκατος δεξιός δεν ανέχεται ας πούμε τον Τσίπρα, όπως δεν ανεχτηκε ούτε τον Χριστόφια. Δεν ανεχεται πολιτικά προσωπα και ιδέες που είναι εντός των γεύσεων που προτιμά με μικρές παραλλαγές στο μενού της οικονομίας, επειδή δεν προέρχονται απο μέλη της δικής του "οικογένειας".

Ο προοδευτικός δεξιός διαφημίζει με κάθε ευκαιρία την διαφορά του από τον παραδοσιακό δεξιό - που δεν υπάρχει.

Δεν ψηφίζει λόγω οικογενεικων παραδόσεων και δεν ενστερνίζεται χωρίς περισυλλογή τα δογματα της δεξιάς. Τα ψάχνει. Για να καταλήξει πάντα εκεί που καταλήγει η παραδοσιακή δεξιά. Αλλαγές στο μενού είναι αποδεκτές μόνο εφόσον γινονται εντός της "οικογενείας".

Γι αυτό ο παραδοσιακός δεξιός είναι ένας κλασικός φασίστας με πιο μοντέρνο κοστούμι. Αν στις μέρες μας μισείς ας πούμε τον Τσίπρα ή μισεις τον Χριστόφια επειδή εισαι δεξιός...νομίζεις πως είσαι δεξιός...είσαι φασίστας.

Σκεφτείτε τώρα την αντιδραση ενός "προοδευτικού δεξιού" όταν βρεθεί σε αντιπαράθεση με την επαναστατική αριστερα. Προς ενημέρωση, η επαναστατική αριστερα δεν σερβίρει τον προοδευτικό δεξιό με εδέσματα και δεν ασχολείται με το μενού. Κατακρίβεια μπορεί να αναποδογυρίσει και το τραπέζι και να δηλώσει παραίτηση από γκαρσόνι.

Κακώς.

Αν το πράξεις αυτό, είσαι η ντροπή για  τη δημοκρατική αντιληψη του δεξιού.

Δημοκρατική αντιληψη για τον δεξιό είναι μόνο το ναι. Το ναι, που πρέπει να λες στον ίδιο. Δια της βίας ή δια της διαπραγμάτευσης

Στον νοητικό και γευστικό κόσμο του δεξιού δεν υπάρχει η λεξη "ανυπακοή". ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ο δεξιός είναι γεννημένος υπάκουος. Υπακουος σε αυτο που φοβάται. Ζει σε εναν κόσμο που τον φοβάται επειδή τον καταπίνει. Ο δεξιός ειναι ο πρώτος που λεει ναι σε ότι φοβάται. Είναι ένας φοβικός που φοβάται περισσότερο από τον φόβο του όποιον αντιμετωπίσει τον φόβο του και όποιον δηλώσει Ανυπακοή!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου