Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.2.15

Τί περιμένετε;

Τι περιμένετε;
Αλήθεια, τι περιμένετε;
Να γελάσω;
Να καγχάσω;
Να γράψω εξυπνάδες;
Να πω "σας τα λέγαμε εμείς", "εφτά κόμματα, δύο πολιτικές", "χρόνια τα ψήνατε όσα κάνετε τώρα";
Τα έχω ήδη πει όταν έπρεπε.
Νομίζετε πώς παίζαμε τόσον καιρό, πώς κάναμε διαγωνισμό εξυπνάδας για να σας "την πούμε"; Ότι για αυτό φάγαμε χρόνο και φαιά ουσία, για να κάνουμε "κόντρα";
Με όσα κι αν κάνετε, με όσα κι αν γίνονται στο όνομα της "ελπίδας" σας, της "αξιοπρέπειάς" σας, και της "ενότητάς" σας με τους εκμεταλλευτές σας, ούτε εκπλήσσομαι, ούτε οργίζομαι υποκριτικά, ούτε "πέφτω απ' τα σύννεφα", ούτε "απογοητεύομαι."
Δεν υπάρχει χρόνος για σαχλαμαρούλες του είδους που τόση ικανοποίηση σας έδωσε ως καταναλωτές "εξυπνάδας". Στους κομμουνιστές δεν δίνουν ικανοποίηση οι σαχλαμάρες.
Ο αγώνας είναι εδώ, είναι πραγματικός, πάρτε μια γενναία απόφαση και μπείτε σ' αυτόν.
Θα σοβαρευτείτε, ή θα μείνετε για πάντα στην πολιτική εφηβεία;
Εμπρός!
Lenin Reloaded



Καί κάτι για μας, για την Κύπρο:

Όταν η κυπριακή αριστερά έρκετουν, η ελληνική αριστερά επήεννε. Πριν τρια χρόνια ήταν, που εμεις εχασαμε τον υπνο μας και κάθε μιση ωρα ειμασταν στο τηλεφωνο:" εν να υπογράψουμε; πε μου μόνο ότι εν θα υπογράψουμε" και στο τελος να χοροπηδουμε πανω στην βεραντα ( αληθινο γεγονός ) γιατί δεν θα υπογραφαμε. Ουτε που ξεραμε ακομα πως δεν σημαινε απολυτως τίποτε, το να μην υπογραψουμε το μνημόνιο. Αλλα ηταν τα Όχι που επρεπε να πουμε για τον τοπο. Παντως εμεις τουλάχιστον ειχαμε αριστερη κυβερνηση, όχι αριστερο-ακροδεξια. Αριστερη με τα ιδια ακριβως λαθη και ψευδαισθησεις, που με τρομο ειδαμε να προσπαθει να επαναλαβει μετα την εκλογη του Τσίπρα, και ειπαμε πως τελικα οι ψευδαισθησεις ειναι πιο δυνατες απο την ιστορική εμπειρια. Ευτυχως δεν προλαβαμε να εξευτελιστουμε κι αλλο  σαν χειροκροτητες αυτη τη φορα.
Οπόταν, τί αραγε περιμένετε τώρα;

2 σχόλια:

  1. Αυτό αγαπητή Δισδαιμόνα πρέπει να το εξετάσετε "εσείς" και όχι "εμείς" (ποιοι "εμείς" δεν έχω καταλάβει ακόμα, ούτε ποιοί είναι οι "εσείς"). Αν το "εμείς" και το "εσείς" είναι μέρη της "εργατικής τάξης", όκευ. Να το συζητήσουμε. Αλλά κατά καιρούς το κατά το εμείς "εσείς" δεν είναι της "εργατικής τάξης" αλλά μικροαστοί δαίμονες οπορτουνιστές και άλλα ταξικά "απόβλητα" της ιστορίας (η ναυάγια), οπότε γιατί ως υβριζόμενοι και ταξικά ύποπτοι να δηλώσουμε υποταγή στους κριτές μας; Για να μας λένε ότι με σκυμμένο κεφάλι και ως ταξικά μολυσμένοι πρέπει να υποταχθούμε στο "εμείς σας τα λέγαμε"; Αυτό, πέραν του έωλου της ταξικής ανάλυσης (πολλά θα μπρούσα να πω, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια) περιέχει και ένα είδος πολιτικού ηγετισμού τον οποίο κανένας δεν πρόκειται να δεχτεί, ειδικά όταν προέρχεται από μια εκ των υστέρων πολιτική διόρθωση ενός χώρου που για δεκαετίες έκανε επιστήμη την "συνεργασία" με μερίδες από τον ταξικό εχθρό, και καλά έκανε στα πλαίσια της ''αντιμονπωλιακής'' γραμμής, και τώρα μας ζητά τα ρέστα. Δεν είμαι εγώ που συμμετείχα στα "αγωνιστικά πλαίσια" της εθνικοαντιμονοπωλιακής γραμμής ούτε νοιάστηκα ποτέ, όσο ήμουν σε μαζικούς χώρους, για τον πόνο των "συντρόφων επαγγελματοβιοτεχνών '' (τα αφεντικούλια) ούτε έκοψα φλέβες με την μη μονοπωλιακή αστική τάξη, αν και σήμερα έχει νόημα να μιλάει κανείς γι'αυτήν (τώρα που το κκε επιβεβαιώθηκε εν μέρει, αποφάσισε να αλλάξει γραμμή, πάντα σε λάθος χρόνο), δεν υπέγραψα εγώ κανένα πόρισμα έαρ-κκε, δεν πέθανα για την "μόρφωση ειδίκευση δουλειά", ούτε ρίγησα με τις αναπτυξιολογίες, και θα πάω (λέμε τώρα) με σκυμμένο κεφάλι να πω "έχετε δίκιο''; Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τίποτα ακόμα, οι δικοί σας είναι που σας προδίδουν πάλι, όχι αυτοί στους οποίους απευθύνεστε μάλλον. Και εν πάσει περιπτώσει τι ακριβώς θέλετε πέρα από τα γενικά και ηθικολογικά ταξικά και αόριστα; Επιβεβαίωση; Η αστική τάξη γαμάει και δέρνει "αριστερά" και "εθνικοπατριωτικά" και σε αυτό εγώ δεν θα απολογηθώ, ούτε θα πάρω διαπιστευτήρια, ούτε θα συζητήσω με κανέναν κομμουνιστή. Να το λύσει το πρόβλημα μόνος του, αφού είναι τόσο σίγουρος πως έχει δίκιο γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτά τα λέω βέβαια έχοντας τίμια εχθρότητα και ξεκάθαρη διαφορά, ήδη από τότε που ήμουν κοντά σε όλους τους "χωρους" που σας αφορούν, άρα τα λέω με πραγματικό φιλικό συναίσθημα και Λόγο. Γιατί από κολακείες θα πάρετε όσες θέλετε, του τύπου "το κκε είναι σταθερό, τα έλεγε" κλπ κλπ στήριξη και συναγώνα δεν θα πάρετε. Γιατί, αγαπητή Δισδαιμόνα, και συ και ο φίλος αρθρογράφος, καλείτε σε αγώνα και ο αγώνας σημαίνει ανάλωση αν χρειαστεί της ζωής ενός ανθρώπου, και όχι αστεία πράγματα, και προς αυτό δεν υπάρχουν λειάνσεις των απέραντων διαφορών ούτε μετανοητικές μεταστροφές. Δεν μεταστρέφομαι, αυτή είναι η πολιτική αξιοπρέπεια, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όποιος αλλάζει και δεν κρατάει την άποψή του μέχρι τέλους είναι επικίνδυνος άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη η αναρτηση ειναι καθαρη. Απευθυνεται στις λεγομενες "αντιμνημονιακες δυναμεις" και σε οσους σημερα απαρτίζουν την κυβερνηση. Κυριως απευθυνεται στο συριζα. Εσύ γιατι ζητας διευκρινήσεις; Είσαι εσυ συριζα; ή μηπως δεν εισαι αλλα εγινες της συγκυβερνησης;

      Τα υπολοιπα δεν θα τα σχολιασω. Ο καθενας παιρνει την θεση που επιθυμει και οι υπολοιποι δεν ειναι υποχρεωμενοι να του λυνουν τις αποριες της Λαρους-Μπριτανικα.

      Αν εχεις αποριες για τις δικες μου θεσεις, ευχαριστως να απαντησω.

      Διαγραφή