Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.8.13

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! - Κοινή Ανακοίνωση για τη Συρία
Κοινή Ανακοίνωση για τη Συρία των Κινημάτων
Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, 
Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και
 Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Τα Αντιιμπεριαλιστικά Κινήματα Ειρήνης της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας ενώνουν τη φωνή τους και καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τις τελικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών για ακόμα ένα ληστρικό πόλεμο στην περιοχή μας. Για ακόμα μια φορά θέλουμε να καταγγείλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας το καλά οργανωμένο αιματοβαμμένο σχέδιο το οποίο στήθηκε και εκτελέστηκε για πάνω από δύο χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας άνευ προηγουμένου σφαγής του γείτονα Συριακού λαού, κάτω από το λεγόμενο σύνθημα της προώθησης της Δημοκρατίας.

Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι ουσιαστικός σκοπός αυτών των δραματικών εξελίξεων στη Συρία, είναι οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις να επιβληθούν τέτοιες αλλαγές ευθυγραμμισμένες με τον αδιαμφισβήτητο σχεδιασμό για το «Σχέδιο Νέα Μέση Ανατολή». Σε αυτό το εγκληματικό πολεμικό παιχνίδι εκτός από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ,  σημαντικό και καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν η Τουρκία, διάφορα αντιδραστικά Μοναρχικά Καθεστώτα του Κόλπου και η ΕΕ, όπου όλοι αυτοί αναζητούν μερίδιο από την πίτα.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και τα Κινήματα μας της Ειρήνης για αρκετό καιρό τώρα αποκαλύπτουν στους λαούς μας τα κλιμακούμενα σχέδια του τελευταίου έτους, με την ενεργή συμμετοχή της Κυβέρνησης της Τουρκίας, που χρησιμοποίησε τη χώρα ως εφαλτήριο για την προετοιμασία οπλισμένων συμμοριών και τη διείσδυση τους στο έδαφος της Συρίας. Ενώταυτόχρονα εγκαθιστούσε τους Νατοϊκούς πυραύλους Patriot στα Τούρκο - Συριακά σύνοραΤώρα, διευκολύνεται η υλικοτεχνική βοήθεια μέσω των ξένων στρατιωτικών βάσεων σε Κύπρο και Ελλάδα, μετατρέποντας ουσιαστικά τις χώρες μας ως συνεργούς στα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.  

Η Συρία για τον Ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς. Πιθανή κατοχή της Συρίας και η εγκαθίδρυση ακόμα ενός Κράτους μαριονέτα σχετίζεται με  τον έλεγχο εξαιρετικής σημασίας στρατηγικών ενεργειακών περασμάτων και την περικύκλωση του ενεργειακά χρυσοφόρου Ιράν, από τις χώρες που συμμετέχουν στην ανατροπή του παρόντος Συριακού Καθεστώτος.

Για να εκπληρώσουν τον εγκληματικό στόχο τους, εφαρμόζουν την τελευταία πράξη που ανοίγει το δρόμο για ακόμα ένα άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το πρόσχημα γνωστό και από το Ιράκ και αλλού, η τακτική βρώμικη ως συνήθως – χρήση χημικών όπλων μαζικής καταστροφής από το Συριακό Καθεστώς. Αυτός είναι όμως ένας μη τεκμηριωμένος ισχυρισμόςόπως και σε προηγούμενεςπεριπτώσεις φυσικάΑκόμα και η πρώην Δικαστής της Χάγης και νυν μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, κυρία Κάρλα Ντελ Πόντε, δήλωνε το Μάιο του 2013 πως οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έκαναν χρήση χημικών αερίων. 

Τονίζουμε επίσης το χρονικό σημείο των πρόσφατων εξελίξεων. Δεν είναι σύμπτωση που κλιμακώθηκε η εκστρατεία επιθετικότητας κατά της Συρίας πρόσφατα. Εύκολα παρατηρείται ότι τα φανατικά ισλαμιστικά στρατιωτικά τμήματα δέχονταν τελευταία τη μια ήττα μετά την άλλη από το Συριακό Στρατό. Τα τμήματα αυτά δέχτηκαν επίσης  ακόμα μια ήττα στην πρόσφατη εξέγερση του λαού της Τουρκίας τον Ιούνη. Ακόμα, η επίθεση ενάντια στη Συρία προγραμματίζεται σε μια στιγμή όπου μέσα από ειρηνικό διάλογο μπορεί να επέλθει λύση στο Συριακό ζήτημα. Είναι λοιπόν ολοφάνερος ο στόχος να απομονωθεί η Κυβέρνηση της Συρίας από τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης. Όλες οι Κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν ευθύνη αυτή τη στιγμή  σε σχέση με το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του Συριακού λαού.

Οι φιλειρηνικές δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, εκφράζουν την τεράστια ανησυχία τους για την ενεργό ανάμιξη και εμπλοκή των Κυβερνήσεων μας σε ένα πόλεμο που θα φέρει νέα δεινά και τραγωδίες στους λαούς μας. Οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου μαζικά και απερίφραστα καταγγέλλουν τις εγκληματικές ιμπεριαλιστικές προετοιμασίες, με την ενεργό συμμετοχή των χωρών μας μέσα από τη χρήση στρατιωτικών βάσεων, αεροδρομίων και άλλων υποδομών. Καλούμε τους λαούς μας να αντισταθούν και να βροντοφωνάξουν:

Όχι σε ακόμα ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη γειτονιά μας!

Καμιά ανάμειξη στο έγκλημα κατά του γείτονα λαού της Συρίας!

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις!

Τα 3 Κινήματα Ειρήνης επαναβεβαιώνουν τη δέσμευση τους για συντονισμό της δράσης τους με τη διοργάνωση της 4ης Τριμερούς Συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά της Κρήτης κοντά στη Νατοϊκή Βάση της Σούδας, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου