Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.8.13

Πικης κερναει, Πικης πινει, Πικης στην κοσμαρα του


Ο κ. Πικης καλεσε τον κ. Αναστασιαδη για καφε και μας ανακοινωσε οτι η υποθεση Λουτσιου και αλλα δυσκολα δεν θα διερευνηθουν [Πικης κερναει, Πικης πινει, Πικης στην κοσμαρα του], ενω ο κ. Αναστασιαδης ομολογησε οτι η κυβερνηση ηξερε απο τις 5 Μαρτιου για το κουρεμα, και κατα τα αλλα ηταν ηπιος, αλλα ξεχασε οτι το κομμα του ηταν στην πλειοψηφια που ελεγχε την βουλη, και οτι αρα η λεξη "παραγνωρισμενη" ειναι παραπλανητικη. Αλλα ο Πικης ηταν βεβαια αλλου...

Η παρουσιαση του Ν. Αναστασιαδη στην διορισμενη ερευνητικη εγινε σε ενα ευρυτερο κλιμα κρισης της ιδιας της επιτροπης. Το πρωι πριν ξεκινησει η παρασταση, ο τεως γενικος εισαγγελεας, Α. Μαρκιδης, δηλωσε οτι η Ερευνητικη ειναι παρανομη αφου η νομοθεσια ειναι "σαφεστατη". Ο κ. Πικης βεβαια ελπιζει οτι θα τον στηριξει το κυκλωμα που στηριζε και ο ιδιος οταν ηταν δικαστης και απαγορευε [αφαιροντας το δικαιωμα στην εφεση] σε δημοσιογραφους να κανουν κριτικη. Ηδη μερικοι αρθογραφοι του φιλελευθερου σημερα το πρωι, εκαναν προσπαθεια να προσφερουν υπηρεσιες - θα επανελθουμε και σε αυτο το θεμα σε αλλη δημοσιευση γιατι εχει και την μικρη ενοχη ιστορια του με τα ΜΜΕ ο κ. Πικης. Και ο Πολιτης εκανε οτι ξεχασε το θεμα της παρανομιας της επιτροπης στο πρωτοσελιδο του.
Οι ευαισθησιες για τον Χριστοδουλου ηταν σαφως επιλεκτικες και ειχαν να κανουν και με τις σχεσεις του εκδοτη με τον κ. Χριστοδουλου.

Με τετοιο κλιμα ειναι σαφες οτι ο κ. Πικης και οι αλλοι δυο, ηθελαν να ξεμπερδευουν και να τελειωσει μια διαδικασια που πλησιαζει πλεον τα ορια της κωμωδιας μετα απο τις αφαιρεσεις τοσων θεματων -αφαιρεσαν τον Βγενοπουλο, τα αξιογραφα, την Εγνατιας, την διαπλοκη των ΜΜΕ με τις τραπεζες, την διαπλοκη συμφεροντων στην επιτροπη οικονομικων της βουλης κοκ - και γενικα οτι ενοχλητικο υπηρχε για το τραπεζιτικο κυκλωμα.
Και σαν να μην εφταναν εκεινες οι αφαιρεσεις, τωρα μαθαμε οτι αφαιρεθηκε και η υποθεση των εκροων κεφαλαιων - η υποθεση συμπεθερου κλπ.

Η πιο αποκαλυπτικη στιγμη ηταν οταν ο κ.Αναστασιαδης θεωρησε οτι επρεπε να κανει και δημοσια δηλωση για το θεμα Λουτσιου, και ο κ. Πικης ετρεξε να τον προβαλει - οτι το θεμα ειναι εκτος συζητησης.
«Δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας η υπόθεση αυτή, με βάση τους όρους της απόφασης για απόδωση ποινικών και αστικών ευθυνών», ξεκαάρισε ο κ. Πικής.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/159075/i-dilosi-anastasiadi-meta-tin-katathesi-stin-erevnitiki-epitropi#sthash.DS1jazgi.dpuf
«Δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας η υπόθεση αυτή, με βάση τους όρους της απόφασης για απόδωση ποινικών και αστικών ευθυνών», ξεκαθάρισε ο κ. Πικής.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/159075/i-dilosi-anastasiadi-meta-tin-katathesi-stin-erevnitiki-epitropi#sthash.DS1jazgi.dpuf


 Τωρα αν καρφωνε τον εαυτο του [για αυτην την αποφαση] η τον κ. Αναστασιαδη, ειναι ενδιαφερον.
Το γιατι δεν το εξηγησε παντως.
Ο προεδρος, δηλαδη, του ειχε πει τον Απριλη, να το διερευνησει, ο ιδιος δεχθηκε και μετα ξαφνικα το θεμα αφαιρεθηκε;
Ποτε εγινε αυτο και με ποια αποφαση;
Με εκεινο το νουμερο του κ. Πικη [διοτι δικο του ηταν] να μην ασχοληθει  η επιτροπη με υποθεσεις που ειναι υπο διερευνηση για ποινικα αδικηματα κλπ;
Ετσι και αλλοιως ακομα και εκει επιλεκτικος ηταν - το θεμα εκεινη την περιοδο αφορουσε την uniastrum και το ειχε θεσει ο κ. Καρογιαν΄. Ο κ. Πικης συνεχισε ομως να ρωτα για εκεινο το θεμα, αλλα με το θεατρικο νουμερο εβγαλε εκτος διαδικασιας τον Βγενοπουλο, τα αξιογραφα κοκ.
Τι βολικο οντως...
Καπου λοιπον ο κ. Πικης αφαιρεσε το θεμα Λουτσιου και δεν μας το ειπε.
 Καλα αχαπαρος ειναι ο προεδρος και δεν ηξερε τι ελεγε οταν το διοριζε - δεν ειναι και αυτος δικηγορος;
Ειχε δηλωσει σαφως αρχικα οτι ανεμενε η επιτροπη να ξεκινησει απο τον ιδιο - μηπως το ειπε για παραπλανηση και ο κ. Πικης τον συγκαλυπτε μεχρι τωρα, και απλα του ξεφυγε;

Καποιος ελεγε ψεματα παντως. 
Διοτι οτι εγινε εγινε, πριν τις 15 Μαρτιου και αυτο αφορα τον χρονο διερευνησης της επιτροπης στα πλαισια των ορων εντολης. Και οι εκροες πριν τις 15 ειναι συμπτωμα των προβληματων που εμφανιστηκαν.

Κατα τα αλλα ο κ. Πικης ηταν πολυ εξυπηρετικος σαν μπατλερ - σε μια φαση μαλιστα προτεινε και στον κ. Αναστασιαδη και την εκφραση "μας εβαλαν στο μαχαιρι στο λαιμο" και ο κ. Αναστασιαδης προτιμησε το "πιστολι στον κροταφο".
Τετοια αναλυση.
Εδω μεχρι και η Κενεβεζου που ηταν στην κυκλο στηριξης του κ. Αναστασιαδη προεκλογικα, του προκαλουσε συγχιση οταν τον ρωτουσε κατι.
Αλλα ο κ. Πικης ειναι σαφες οτι εχει αναλαβει να προσφερει εξυπηρετηση και μαλλον δεν ξερει πως να το κανει χωρις ειναι τοσο εμφανης η μεροληψια του.

Ετσι δεν ρωτησε τιποτα για τις ευθυνες της αντιπολιτευσης που ελεγχε την βουλη και ιδιαιτερα την επιτροπη οικονομικων. Εκει υπαρχουν και φιλοι στενοι του κ. Πικη ετσι και αλλοιως.
Χαθηκε και ο ΕΛΑ σαν θεμα πια - οταν ο κ. Αναστασιαδης λεει οτι δεν ηξερε για τον ΕΛΑ, δεν θα ηταν απλα λογικη η ερωτηση, τοτε πως εγραψε την επιστολη του Νοεμβριου του 2012;
Αφου ειχε φιλους στην Ευρωπη δεν ηξερε και δεν ακουγε οτι τον περιμεναν εκεινον για να υπογραψει;
Αρα περιμεναν και κατι αλλο;
Ο κ. Πικης δεν τολμα να ρωτα δυσκολα οσους τον διοριζουν.

Μονο σε ενα θεμα φανηκε καπως πιεστικος. Γιατι ειχε κανει κριτικη της κυβερνησης Παπαδοπουλου ο κ. Αναστασιαδης το 2008. Εδω καταπιε δηλωσεις και πραξεις στην βουλη για μια πενταετια και θυμηθηκε παρακαλω το 2008. Ενδιαφερον.
Στο συγκεκριμενο θεμα ο κ. Αναστασιαδης το επαιξε πολιτικαντικα - οτι τοτε υπηρχε πλεονασμα και τα αναλογα.
Αν βεβαια η επιτροπη δεν ηταν κωμωδια, θα μπορουσε να του αντιπαραθεσει δηλωσεις αξιωματουχων του κομματος του τοτε  η στην Αληθεια [την εφημεριδα του υπουργου του] για το πλασματικο πλεονασμα. Αλλα ελεγε τοτε, αλλα λεει τωρα.
Αλλα ειπαμε ο κ. Πικης ξεκινα με σκονακια και ακολουθει την γραμμη.
Οι δυσκολες ερωτησεις δεν ηταν στο προγραμμα.
Αν ηταν θα ρωτουσε πολλα και διαφορα μεχρι τωρα.

Ο ιδιος ο κ. Αναστασιαδης προσπαθησε να κρατησει ενα πλαισιο "ενοτητας" για το μελλον κλπ - αλλα οι αναφορες του σε "αναποφασιστικοτητα" κλπ, ηταν ατσαλες και ακομψες με βαση το πλαισιο το οποιο προσπαθησε να προβαλει.
Αξιζει ενα θετικο σχολιο [και γιατι ξεμπερεδευει με ενα μυθο που προσπαθησε να φτιαξει η κυβερνηση] για την εστω και διστακτικη παραδοχη του οτι η αναφορα που υπηρχε σε bail in στο μνημονιο του Νιοεμβριου δεν ηταν μερος της αποφασης αλλα μερος των πιθανοτητων - και οτι ο ιδιος το ηξερε.
"...ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ήταν ενήμερος και ότι διαφαινόταν από τότε ότι πρόθεση των Ευρωπαίων εταίρων για δημιουργία να διαμορφώσει μια νέα τάση, μια «ένδειξη - πρόθεση». - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/159075/i-dilosi-anastasiadi-meta-tin-katathesi-stin-erevnitiki-epitropi#sthash.DS1jazgi.dpuf

Απο εκει και περα αν η θεση του ηταν οτι θα επρεπε να γινουν αποδεκτοι οι οροι της τροικα που περιλαμβαναν ειτε τον ελεγχο του φυσικου αεριου, ειτε την καταργηση [αντι παγοποιηση η διατηρηση] δικαιωματων, οφειλε να το πει.
Απο εκει και περα ξερει πολυ καλα οτι ειναι το κομμα του που εμποδιζε τα εσοδα του κρατους οταν αρνειτο τους φορους στον πλουτο το 2010 - για να τους αποδεχθει μετα και μαλιστα με ταξικη προκαταληψη υπερ των ανωτερων στρωματων οπως στο φορο για την ακινητη.
Ξερει πολυ καλα επισης ο κ. Αναστασιαδης οτι αν δεχουμαι την θεση του οτι ο ιδιος με τον πρωτο εκβιασμο τον Μαρτιο του 2013 δεχθηκε οσα δηλωνε δημοσια οτι δεν δεχεται,
 τοτε μαλλον θα επρεπε να ειναι πιο σεμνος στην κριτικη προς την προηγουμενη κυβερνηση, που καταφερε να αντιμετωπιζει τετοιους εκβιασμους - και απο το εξωτερικο και το εσωτερικο - για χρονια.

Κατα τα αλλα η δηλωση του οτι η πιεση που του ασκουσαν ειχε και αναφορα στην ρωσικη σταση,
ειναι ενδιαφερουσα σαν τεκμηριο.

Τελικα...
 ο κ. Αναστασιαδης δεν διερευνηθηκε διοτι σε αρκετα θεματα ο κ. Πικης τον καλυψε και απεκρυψε απο το κοινο οτι θα εκανε κατι τετοιο.
 
Ετσι τωρα μαθαμε οτι η επιτροπη ειναι παρανομη εκτος απο μεροληπτικη - διοτι ακριβως διοριστηκε απο οσους θα ηταν υπο διερευνηση για τις αποφασεις του Μαρτη του 2013.

Να μην γινει καν συζητηση για την πωληση των καταστηματων στην Ελλαδα;

Αν απο την αλλη η νυν κυβερνηση συμφωνησε, μυστικα, με τον κ. Πικη να μην την διερευνησει, να την αντιμετωπισει δηλαδη ευνιοκρατικα, παρα τις χρονικες περιοδους που αναφερονται στους ορους εντολης,
τοτε οχι μονο ειναι παρανομη η επιτροπη αλλα και το ζητημα της διαπλοκης γινεται πιο κραυγαλεο. 

Αν κρατησει καποιος στα θετικα την ταση του κ. Αναστασιαδη να δωσει εμφαση στην ενοτητα [παρα τις ατεκμηριωτες διατυπωσεις], αυτο που μενει απο τον κ. Πικη,
ειναι η θλιβερη εικονα μιας προσπαθειας συγκαλυψης.
Η πολιτικη διαμαχη για το μελλον της οικονομιας θα συνεχιστει [και για το ειδος των μετρων που χρειαζονται]
και οι διαμαχες για το παρελθον αργα η γρηγορα θα κλεισουν με το τραπεζιτικο να ειναι το δεδομενο.
Αλλα η αποκαλυψη αυτης της εικονας μερικων δικαστων,
θα εμπλουτισει επισης την κατανοηση του πως οι τραπεζες καταφερναν να κρυβουν τοσα σκανδαλα
και τοσες υπογειες διαδρομες για τοσα χρονια μεχρι που εσκασε η φουσκα το 2012.
Για αυτες τις υπογειες διαδρομες και τα "ξεπλυματα" δεν ρωτησε επισης ο κ. Πικης ανκαι εγινε και δικη το 2007, και ηταν επικαιρο και πιεστικο θεμα στο χειμωνα του 2012-13 καθως καποιοι πιεζαν για το κουρεμα.
Δεν ρωτησε γιατι τον ενδιεφερε, δηθεν, το πλασματικο πλεονασμα, και οχι
οι φοροφυγαδες η οσοι διακινουσαν υπογεια κεφαλαια.
Το να αγγιξει καποιος αυτα τα δεδομενα παει στο βαθος της τραπεζιτικης κρισης και της διαπλοκης της με νομικους κοκ.
Ισως να εχουν και οι τεως δικαστες τις "βαθιες" προκαταληψεις τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου