Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.5.13

Εξετάσεις Νέων ΚυπριακώνΆσκηση:

Βάλτε το 1,2,3 σε παράγραφο με μια λογική σειρά , ώστε να περιγράψετε την σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα:

1. Διετή σύμβαση υπέγραψαν σήμερα με τους ξενοδόχους ΣΕΚ και ΠΕΟ, για δραστικές μειώσεις ωφελημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ικανοποίηση δηλώνει ο ΠΑΣΥΞΕ.

2. Μας φαίνονταν μεγάλοι γιατί ήμασταν γονατιστοί. Τσε Γκεβάρα

3. Κατάλογο με τις λιμουζίνες πρώην και νυν αξιωματούχων ζήτησε  η Ειρήνη Χαραλαμπίδου βουλευτής ΑΚΕΛ. Λιμουζίνες και μέση κυπριακή οικογένεια.7 σχόλια:

 1. Προηγήθηκε ο συμβιβασμος στην οικοδομική βιομηχανία. Τώρα και στην ξενοδοχειακή.

  Νομίζω πως μπορούμε να κοιμομαστε ήσυχοι πια. Το έχουμε τσακίσει το εργατικό κίνημα από τη ρίζα.

  Πάμε τώρα όλη μαζί η αριστερά για μια κοινωνική αντίσταση και λοιπά φούμαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τί είναι ένας απεργοσπάστης;
  Είναι αυτός που ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια απεργία, αποδέχεται τους όρους του εργοδότη και εργάζεται;
  Νομίζω ναι.
  Απεργοσπασία υφίσταται και πριν την διεξαγωγή μιας απεργίας;
  Αν δηλαδή μια συνδικαλιστική οργάνωση μονίμως ωθεί τους εργαζόμενους στον συμβιβασμό, μπορεί να θεωρηθεί συνδικαλιστική οργάνωση "απεργοσπαστών" αντί εργαζομένων;
  Αυτό δηλαδή που ονομάζουμε "εργασιακή ειρήνη" είναι σε καιρούς κρίσης "θεσμική απεργοσπασία";
  Και τί γίνεται στην περίπτωση που κάποιοι δεν υπακούσουν στην "θεσμική απεργοσπασία";
  Απελαύνονται μόνο; Ή παίρνουν "οικειοθελώς" το καράβι για τα ξένα;...

  Έχουμε μήπως φτάσει στο σημείο, να διώκονται οι εργαζόμενοι και να προστατεύονται οι απεργοσπάστες;

  Έχουμε μήπως φτάσει στο σημείο, να αντιπροσωπεύονται οι απεργοσπάστες και να διώκονται οι εργαζομενοι και οι εργατικοί αγώνες;

  Ναι έχουμε φτάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακολούθως ψάχνουμε γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ταξική συνείδηση και πόσο δύσκολο είναι να εργαστείς ανάμεσα στους εργαζόμενους ώστε να αποκτήσουν.

  Είσαι όμως υπευθυνη αριστερά. Αφού εξέθρεψες μια στρατιά εργαζομένων με συνειδηση απεργοσπαστών και αφού οχύρωσες το σύστημα κλεινοντας συμφωνίες σε όλους τους ευαίσθητους για αναταραχές τομείς, βγαινεις προς τα έξω και μιλάς για "μη ώριμες συνθήκες" και για ψευδοεπαναστάτες.

  Το να είσαι όμως ψευδοσυνδικαλιστική οργάνωση δεν είναι τίποτα....το να έχεις μετατραπεί σε νταβατζή της εργατικής ταξης παλι δεν ειναι τίποτα....πόσα το κομμάτι κουμπάρε ξενοδόχε; Τόσα; Τόσα...

  Άν έχεις εξασφαλίσει πως οι κυριες εστίες και οι πολυπληθεστερες ομάδες οργανωμένων εργατών έχουν "υπογραψει" ρε δεν πα να γίνουν και 10 άλλες απεργίες; Μικρό το κακό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. στελιος παπαλαγκι
  γυρέφκω κάπου να έβρω τούτη τη εβλοημένη τη σύμβαση... ξέρει κανένας που μπορώ να την έβρω ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χα! Τζαι γω έφαα τους τόπους να την έβρω! χασιμιά η σύμβαση. Ρε μες την σελιδα της ΣΕΚ, ρε μες της ΠΕΟ, μες τες εφημεριδες...πούποτε....μα γιατί αραγες σου; Έτο λαλεί ο ΑΠΧ πως εγινεν αναφορά στην Χαραυγή.

   Να κοιτάξουμε τζιαμέ.

   Αλλά σύμβαση εν νομίζω να δούμε δημοσια. Εκτος αν την βαλει πουποτε το Υπουργειο ΟΙκονομικών ή ο ΠΑΣΥΞΕ για να πανηγυρίσουν.

   Οι άλλοι απλά "εν θέλουν να το κάμουν θέμαν".

   Διότι εννεν θεμα προτεραιότητας! Εν δευτερευων. Τα θέματα προτεραιότητας εν άλλα!...

   Διαγραφή
  2. χαραυγή, 31/05/2013, σελ. 14.

   το PDF το βρίσκεις στο http://www.haravgi.com.cy

   ΑΧΠ

   Διαγραφή
 5. εργαζόμενοι με βρασιολούδι...

  αντιγράφω από την "Χαραυγή" που δεν εδέησε να κάμει ένα (1) σχόλιο εκτός από την βερπατίμ παράθεση της κατάπτυστης συμφωνίας :
  "Επίσης, μειώνεται η εισφορά του Ταμείου Προνοίας από 10% στο 3%, το φιλο- δώρημα για το Πάσχα από του χρόνου θα είναι 7.5% αντί 30% και αυξάνεται το ποσό παρακράτησης από το δικαίωμα υπηρεσίας για σπασίματα από 5% σε 17.5%."

  μίλησε μας για σπασίματα Ντις.

  ΑΧΠ (http://topronomiotouftwxou.wordpress.com/)

  ΑπάντησηΔιαγραφή