Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

28.9.12

Πίσω απ΄τις βιτρίνες των πολυεθνικών, βρίσκονται τα πτώματα χιλιάδων εργατών.

το πιο κάτω κείμενο, είναι από αυτά που αγνοεί και δεν καταδέχεται να λαμβάνει υπόψιν η εγχώρια νεοφιλελε κοτόσουπα, καθότι λέει, η ελλάδα είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση από την κύπρο και αυτό, γιατί τα μέτρα της Τρόικας ουδέποτε εφαρμόστηκαν στην ελλάδα και γι αυτό η χώρα πάει κατά διαόλου, πράγμα που δεν συμβαίνει αλλού που εφαρμόστηκαν με επιτυχία, όπως για παράδειγμα στην Ιρλανδία.

έτσι με δυό "πανέξυπνες" λογικές προτάσεις η εγχώρια νεοφιλελε δεξιά, θεωρεί πρώτον πως το μνημόνιο είναι ευλογία και δεύτερο πως χρειαζόμαστε και κάποιον να το εφαρμόσει χωρίς να διαμαρτύρεται για την γεύση και τη θερμοκρασία του φαγητού, το οποίο μετά από ένα στάδιο της αποθεραπείας, θα μας χορηγείται ως υπόθετο και όχι ως γεύμα.

έχουμε και λέμε....


Οι τρόικες «ταΐζουν» το χρέος!

Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 126,8% του ΑΕΠ.
Φέτος
- μετά από τρία χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο μνημόνια, μετά από διαρκείς εφαρμοστικούς, από μεσοπρόθεσμα και από μακροπρόθεσμα μέτρα λεηλασίας, μετά από χαράτσια, φοροληστείες και «κουρέματα» -
το χρέος αναμένεται να κλείσει στο 164,9% του ΑΕΠ!
Κι όμως, ο κατήφορος δε σταματάει εδώ.
Μόλις χτες ο «οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης» (σ.σ.: έτσι αποκαλούν τα «κοράκια» οι κυβερνώντες που συνεργάζονται μαζί τους) «Fitch» προέβλεψε ότι
το 2013 το χρέος θα έχει ανέλθει στο 176,2% του ΑΕΠ και ένα χρόνο αργότερα,
το 2014, θα έχει εκτιναχθεί στο 180,2% του ΑΕΠ!
*
Με άλλα λόγια,
το χρέος
- που ο λαός σφαγιάζεται με στόχο, υποτίθεται, τη μείωσή του -
υπολογίζεται ότι στο τέλος και του δεύτερου μνημονίου,
θα είναι κατά περίπου
55% μεγαλύτερο (!)
από όσο ήταν τη στιγμή που οι κυβερνήσεις και οι εγχώριες τρόικες της πλουτοκρατίας έφεραν στην Ελλάδα το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ για να το μειώσουν και για να μας... σώσουν!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


2 σχόλια:

  1. εαν καποιος μπορει να με βοηθήσει να βρω παρόμοια στοιχεία για Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία θα το εκτιμούσα. θενκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημόσιο χρέος άλλων χωρών:

    ΙΡΛΑΝΔΙΑ - 1,052% του ΑΕΠ !!!


    http://www.asfaleieskanelakis.gr/news/1019

    ΑπάντησηΔιαγραφή