Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.4.12

Η επόμενη κατάληψη.

Αν κρίνω από το σημερινό άρθρο της Χαραυγής (πιο κάτω) αν η επόμενη κατάληψη δεν γίνει σε εκκλησιαστικό ακίνητο αλλά σε εκκλησιαστική γη, η Χαραυγή λογικά θα την στηρίξει...


ΟΝΔΟΥΡΑ - Καταλήψεις γης από τους αγρότες


Χιλιάδες αγρότες με τις οικογένειές τους άρχισαν σταδιακά από την περασμένη Τρίτη, παγκόσμια μέρα του αγώνα των ακτημόνων αγροτών, τις καταλήψεις 120.000 στρεμμάτων αρόσιμης δημόσιας γης, «που έχει αρπαχτεί βίαια και παράνομα από μεγαλοτσιφλικάδες, στην οποία έχουν δικαίωμα να καλλιεργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ονδούρας και έχουν καταθέσει τις νόμιμες αιτήσεις χρόνια πριν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αγροτικής οργάνωσης Via Campesina και στέλεχος του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης - FNRP, Ραφαέλ Αλεγκρία.
Καταλήψεις που οργανώθηκαν μέσω της Via Campesina και του FNRP είχαν γίνει ή κάποιες βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη στις επαρχίες Γιόρο, Κορτές, Σάντα Μπάρμπαρα, Ιντιμπουκά, Κομαγιάγουα, Φρανσίσκο Μορασάν, Ολάντσο, Ελ Παραΐσο και Τσολουτέκα με σημαντικότερη ίσως αυτή στην επαρχία Κορτές όπου 1.500 αγρότες κατέλαβαν τις εκτάσεις που υποτίθεται ανήκουν στην εταιρεία Compana Azucarera Hondurena, S.A. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η Αστυνομία, αλλά και ιδιωτικοί στρατοί των τσιφλικάδων ανέλαβαν το έργο της εκδίωξης των αγροτών, όπως στην περίπτωση της Λα Λίμα, μόλις 10 χλμ. από το Σαν Μανουέλ Κορτές που είχε αναδειχθεί σε κέντρο της πάλης, όπου πάνω από 30 οπλισμένοι με αυτόματα πολυβόλα ιδιωτικοί φρουροί εκδίωξαν, απειλώντας, περίπου 80 αγρότες και τις οικογένειές τους.
Το πρόβλημα της αναδιανομής γης είναι κεντρικό ζήτημα του αγώνα στην Ονδούρα εδώ και χρόνια, που βρήκε μια πολύ πρόσκαιρη δικαίωση με τη νομοθεσία που είχε εισάγει ο ανατραπέντας με πραξικόπημα Πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια. Αυτό που υλοποιείται σήμερα από το καθεστώς Λόμπο, διάδοχο του πραξικοπήματος είναι η αργή αλλά πολύ βίαιη εξόντωση του αγροτικού κινήματος. Πλέον χαρακτηριστική και φονική περίπτωση η περιοχή Μπάχο Αγουάν, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί δεκάδες κατά κύριο λόγο από τους παραστρατιωτικούς του μεγαλογαιοκτήμονα Μιγκέλ Φακουσέ. Τελευταία θύματα τρεις εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στην αγροβιομηχανία του Φακουσέ Quimicas Dinant, οι οποίοι δολοφονήθηκαν την περασμένη Κυριακή μία μόλις μέρα μετά τη δολοφονία ενός ακόμη αγρότη.
 
Επανεμφάνιση «κλώνου» του ΟΥΤΣΕΚΑ

Η επανεμφάνιση οργάνωσης - κλώνου των αυτονομιστών του πρώην ΟΥΤΣΕΚΑ στα Βαλκάνια, του λεγόμενου «Στρατού για την Απελευθέρωση των Αλβανικών Κατεχόμενων Εδαφών» (ACTOSH) και οι απειλές για την ανάληψη ένοπλης δράσης μεταξύ άλλων και για την «απελευθέρωση αλβανικών» περιοχών σε ΠΓΔΜ, Σερβία και Ελλάδα, έκαναν την περασμένη Πέμπτη εκπρόσωπο της ΝΑΤΟϊκής δύναμης KFOR στο Κοσσυφοπέδιο να διαψεύσει την ύπαρξη ένοπλων οργανώσεων στο προτεκτοράτο. O αναπληρωτής εκπρόσωπος της KFOR Μαρκ Στίμλερ είπε πως η ΝΑΤΟϊκή δύναμη «δεν γνωρίζει κανένα στοιχείο» σχετικά με την ύπαρξη οποιωνδήποτε ένοπλων οργανώσεων στο Κοσσυφοπέδιο και ατόμων περισσότερο οπλισμένων... «απ' ό,τι συνήθως στην περιοχή».
Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις έδωσε πρόσφατο «τελεσίγραφο» της οργάνωσης κατά Πρίστινας, Σκοπίων και Αθήνας, αλλά και οι εκκλήσεις του Σέρβου Υπουργού αρμόδιου για το Κοσσυφοπέδιο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς, προς το ΝΑΤΟ, ώστε να ερευνήσουν την ύπαρξη ένοπλων εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Αφορμή στάθηκε η κυκλοφορία βίντεο που έδειχνε Αλβανούς με στολές στρατιωτικής παραλλαγής να κάνουν δοκιμές εκτοξευτήρων ρουκετών σε περιοχές της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.
Αυτά ενώ στις 17 του μήνα κυκλοφόρησαν πληροφορίες σχετικά με «έκτακτο συνέδριο» Αλβανών αυτονομιστών του λεγόμενου ACTOSH, που φέρεται πως ιδρύθηκε στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Οι αυτονομιστές σε ανακοίνωση που έδωσαν στο αλβανικό πρακτορείο «Noa.al» ισχυρίζονται ότι είναι καλά οργανωμένοι και εξοπλισμένοι και ότι δίνουν «διορία δύο βδομάδων» στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού των Κοσσοβάρων Αλβανών, Χασίμ Θάτσι, για «αποκατάσταση της αρχής» και καταστροφή των λεγόμενων παράλληλων σερβικών διοικητικών δομών στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με ένοπλη δράση. Την ίδια προθεσμία έδωσαν στα Σκόπια, «ώστε να αποσυρθεί από τα αλβανικά εδάφη που κατέλαβε, διαφορετικά θα υπάρξουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών και στρατιωτικών δομών». Τέλος, η οργάνωση φέρεται να προειδοποιεί και την ελληνική κυβέρνηση «να μην παίζει με τη μοίρα των Αλβανοτσάμηδων γιατί θα δεχθεί επιθέσεις από την πλευρά μας».

9 σχόλια:

  1. αχαχα! ρε αληθκεια! μόλις το ειδα σήμερα τζαι εσκέφτηκα καταληψη σε εκκλησιαστικά χωράφκια εφτιαξε η διάθεση μου! ξαφνικά είδα φως στην άκρη του τουνελ!..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γράψε τι έγινε στον ισπανικό εμφύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλεις να κάμουμε αφιερωμα στον ισπανικο εμφύλιο; οκ. μετα τες 6 Μαίου γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνει να μεν καπνίζουμε χειροποίητα τζιαι να βρεθούμε στον ίδιο χώρο με 16χρονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα τουτον με τες δεκαεξάχρονες εν για να τραβας τα μαλλια σου..

    Ξαφνικά η κυπριακή κοινωνία, ετζοιμηθηκε τζαι εβρέθηκεν σύσσωμη στο 1940. Μεσα σε μια μέρα! Διερωτούμαι αν δεν αντρεπουνται που τα λεσιν! Τζαι παραπανω διερωτούμαι για τον κόσμο που αντεδρασε λες τζαι όντως είμαστε στο ΄40. Εκτός αν είμαστε τζαι εν το εκαταλαβα ακόμα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο μεταξύ εγώ έχω να δηλώσω τζαι μιαν ένσταση. Γιατί πάντα η "απαγορευμενη φαντασίωση" της υποκρισίας, είναι ο σαρανταχρονος με τη δεκαεξάχρονη; Απαιτούμε να διευρυνθούν οι φαντασιώσεις και να συμπεριληφθεί και η φαντασίωση "η σαρανταχρονη με τον δεκαεξάριν"...πππιιι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να επιτρέπεται να είναι εκκλησιαστική αλλά όχι του Κύκκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή αν γίνει μια κατάληψη σε χωράφκια της μητρόπολης Λεμεσού, εν να εν ούλλοι ευχαριστημένοι!!...:)

      εχουν τζαι την καλύτερη θέα!!

      Διαγραφή