Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.4.12

Συνέδριο σήμερα και αύριο για τη περίοδο συγκρότησης και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο θα διεξαχθεί σήμερα και κυρίως αύριο με διοργανωτές το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ινστιτούτο ερευνών Προμηθέας.

Θέμα του συνεδρίου είναι η εμφάνιση, συγκρότηση και εξέλιξη της κυπριακής Αριστεράς στην πρώτη περίοδο της  βρετανικής αποικιοκρατίας (1910-41). Ουσιαστικά πρόκειται για την περίοδο που εμφανίστηκε και συγκροτήθηκε το Εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στην Κύπρο, τα πρώτα συνδικάτα, η Κομμουνιστική Νεολαία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου. 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου ώρες 18:00-20:00 και αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, ώρες 09:00-18:30.

Χώρος διεξαγωγής το Πανεπιστήμιο Κύπρου Αίθουσα Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου, Αναστάσιος Λεβέντης.

Λεπτομέρειες και το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου