Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.5.11

Το τραύμα της ελευθερίας του λόγου


Την κυνηγούσαν δυο λυκόσκυλα με φίμωτρα. Έτρεχε. Ήταν παιδί. Έκτοτε, θεωρεί εχθρό, όποιον χρησιμοποιεί ορατά ή αόρατα φίμωτρα, για να παίξει παιχνίδια που χορταίνουν την πείνα του, κυνηγώντας αθώους.

12 σχόλια:

  1. Τι παράξενο, τα σκυλιά έχουν φίμωτρα! αυτό είναι μια διαλεκτική πονηρία βεβαίως την οποία αναγνωρίζω ίσως λόγω καχυποψίας..πάντως μάλλον έχεις δίκιο! το ζήτημα είναι πως αν και βλέπουμε τα φίμωτρα φοβόμαστε περισσότερο, ενω τυπικα΄θα φοβόμασταν αν τα βρωμόσκυλα τα κρατούσε σφιχτά μεν άλλα με την δυνατότητα να τα ξαμολύσει το αφεντικό τους..μμ, κάτι γίνεται εκει κάτω καλό ε ;..τέλος πάντων, διαβλέπω στην εικόνα σου μια τρομοκρατία του φιμωμένου σκύλου πιο επίφοβη απο αυτή του αφριμένου λυσσασμένου και πάντα έτοιμου να κατασπαράξει..όμως οι φιμωμένοι σκύλοι ανήκουν στην τάξη μας;..χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Eriugena,

    εμείς δε θέλουμε να είμαστε φιμωμένοι σκύλοι! :)

    σκέτο σκύλοι και πιστοί ναί!
    και κυνηγόσκυλα άμα χρειάζεται να κατέβουμε για κυνήγι!

    φοβισμένη είμαι...με τις παγαποντιές διαφόρων εκεί κάτω σε σας, λαϊκοεθνικομουσικοστρατιωτικοαφεντάδων!

    γιατί ότι σκάρτο βγάλετε μας το στέλνετε μετά εμάς ρε παιδάκι μου; κι εμείς πόσο χάχες ότι βλακεία κάνετε να την παίρνουμε; :)

    φοβάμαι Eriugena τα εισαγώμενα κοράκια της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα προσπαθήσω κάποτε ίσως να μαγνητοφωνήσω το αντικυπριακά αλυχτίσματα των εδω κάτω-πάνω ελλαδοελληναρικων σκύλων, για να προκαλέσεις ενδο-ντόπερμαν αντίφαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ένας φίλος μου λέει πως η τρομοκρατία ξεκινά να δουλεύει μόλις σκεφτούμε ότι είναι καλύτερα να μην μιλήσουμε γιατί είναι επικίνδυνο (κυρίως για εμάς) αυτό που θα πούμε.

    ο λόγος σου είναι τόσο περιεκτικός που με αγχώνει να μην χάσω λέξη.
    είναι η πρώτη γραφή; ή μήπως είναι λιγότερο αφαιρετικό στη γέννησή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια; Πολύ ωραία Eriugena, μόνο με μέθοδο και σωστή οργανωτική δουλειά το παλεύουμε με την αλητεία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι εννοείς Αστροναυτη "είναι αφαιρετικό στη γέννηση του;". Ετο έγραψα το όπως μου ήρτε. :)

    βασικά αυτό που με απασχολει δεν ειναι η φοβία να μιλήσουμε.

    με φοβίζει η δυναμη της παράνοιας, της παρανόησης, της εμμονής που ενω΄αντιστρέφει το νόημα κάθε νοήματος και την κάθε αξία, εξακολουθεί να πείθει τους γύρω μας.

    ο τρόπος χρήσης του λόγου με φοβίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 100 χιλιάδες με ειδοποιούν, σημερα στο Σύνταγμα.

    Ο Μίκης θα τρίβει τα χέρια του αγναντεύοντας απ το παράθυρο την Ακρόπολη που σε λίγο θα του παραδωθεί στο πιάτο...

    Η Αριστερά παραδοσιακά ενισχύει τους μελλοντικούς προδότες της και εκδιώκει τους αληθινούς αγωνιστές της.

    Δεν θα γίνει καμία περαιτέρω συζήτηση εδώ για το θέμα σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ για εκτροπή

    στα υπόψιν κι αυτό...

    ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ για εκτροπή
    Από τον Ακίνδυνο


    Την δεκαετία του 60, τα αμερικανικά σχέδια για την επιβολή στις Ευρωπαικές χώρες, στηρίζονταν στην πολιτική της έντασης. Η βία, η τρομοκρατία και οι προβοκάτσιες ήταν τα εργαλεία. Η χώρα έπεφτε στο χάος και η ύπαρξη μιας ισχυρής αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που θα επέβαλε την τάξη, φάνταζε αναγκαία. Την πολιτική της έντασης γνώρισε και η Ιταλία και η Ελλάδα. Εδώ τα κατάφεραν καλύτερα. Μετά τις εκλογές βίας και νοθείας του Καραμανλή, ήρθε η αποστασία και μετά η χούντα ως λύση
    Την δεκαετία του 90, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού, τα σχέδια άλλαξαν. Το νέο εργαλείο ήταν οι Πορτοκαλί Επαναστάσεις. Τα ιδρύματα του Σόρος και των κερδοσκόπων χρηματοδοτούσαν λαικές εξεγέρσεις και ανέβαζαν κυβερνήσεις που ήθελαν. Ο κόσμος βέβαια δεν ήξερε τίποτα. Ήθελε απλώς την αλλαγή.
    Υπάρχουν πολλά στοιχεία (θα τα δώσουμε όταν έρθει η ώρα) που αποδεικνύουν πως ο Σόρος και η ομάδα του είναι εδώ, προσπαθώντας να σκηνοθετήσουν το χάος και στη συνέχεια τη λύση. Αν η χώρα πτωχεύσει ή γίνει η αναδιάρθρωση, οι κερδοσκόποι πέραν του Ατλαντικού, θα κερδίσουν έως και 150 δισεκατομμύρια. Τα γεράκια λοιπόν καταβάλουν κάθε προσπάθεια γι αυτό. Η κυβέρνηση (όποιο κομμάτι της τέλος πάντων δεν συμμετέχει στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας) είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πολλοί αγνοούν τι συμβαίνει.
    Το ΔΝΤ μετά την βίαιη αποχώρηση Στρος Καν, ανακάλυψε πρόβλημα νομιμότητας στην 5η δόση. Το Spiegel ανακάλυψε κακή βαθμολόγηση υπουργών Και το ΒΗΜΑ σήμερα, με μια δημοσκόπηση, υπόδειγμα προσπάθειας χειραγώγησης αποφαίνεται πως ο λαός θέλει λύσεις μη κοινοβουλευτικές. Ενναλλακτική δηλαδη λύση ενός διεφθαρμενου πολιτικού συστήματος, εμφανίζεται κυβέρνηση τεχνοκρατών ή και ακραίες λύσεις.
    Το Έθνος προχωράει παρακάτω. Προτείνει κυβέρνηση τραπεζιτών και τεχνοκρατών με ονόματα. Οι περισσότεροι απ αυτούς υπηρέτησαν τράπεζες και οργανισμούς όταν τζογάριζαν με την Goldman Sachs και τους κερδοσκόπους. Παιδιά του συστήματος και του μηχανισμού που δημιούργησε την κρίση, εμφανίζονται ως σωτήρες.
    Όχι δεν θα στείλουν τα τανκς (τα οποία μάλιστα έχουν αγοραστεί από τις εταιρείες όπλων του αφεντικού γνωστού συγκροτήματος) αλλά τα καλοταισμένα αγόρια με τις μαλακές παρίες και τα λεπτά ακροδάχτυλα. Ίσως στείλουν και τον sir Βασίλειο, με κανένα φιατάκι για τα μάτια του κόσμου
    Το παιχνίδι που παίζεται αυτές τις μέρες, δεν είναι εξηγήσιμο με τα γνωστά εργαλεία ανάλυσης που θέλει καλούς και κακούς. Το πολιτικό σύστημα (μαζί και ο πρωθυπουργός) είναι αδύναμο όχι να βρει λύση, αλλά και να καταλάβει. Μια ομάδα οικονομικών παραγόντων, δικηγόρων, μελλοντικών αγοραστών κινεί τα νήματα. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην κυβέρνηση που ανήκουν σε αυτό το σύστημα. Τζογαδόροι των αγορών, διαπλεκόμενοι των υπηρεσιών, ανήθικοι της πολιτικής.
    Θα προσπαθήσουν να σπρώξουν τα πράγματα ως το χάος, για να μας κάνουν να νοιώσουμε τον φόβο της αβύσσου. Το κίνημα που αναπτύσσεται στις πλατείες, έντιμο, δίκαιο, αλλά χωρίς στόχους και εμπειρία, μπορεί εύκολα να γίνει όπλο στα χέρια των ταλιμπάν της κερδοσκοπίας. Περιμένουν να κερδίσουν 150 δις. Δεν τους στοιχίζει να δώσουν και ένα

    ΥΓ Το επόμενο διάστημα παρατηρήστε δύο πράγματα:
    1 Ποιοί βουλευτές θα αρχίσουν να αποστατούν προς χάρην του λαού
    2. Ποιά δικηγορικά γραφεία θα αναλάβουν τις αποκρατικοποιήσεις


    http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6191

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παρτε και ένα ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Μίκη Θεοδωράκη με το πιο πάνω να μας βρίσκεται! :


    Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
    Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό!! Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το χειρότερο είναι που κάποιοι φορούν το φίμωτρο για να μην φαίνονται τα δόντια τους και συνήθως φορούν νε και μανδύα αρνιού για να παραπλανούν. Όσοι έχουν φοβία στα σκυλιά, είτε με φίμωτρο είτε χωρίς πρέπει να ξεπερνούν τις φοβίες τους για να μπορούν να συμβιώνουν παράλληλα με τα σκυλιά.
    Η φοβία είναι πολύ κακός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H φοβία για να ξεπεραστεί θέλει θάρρος και διαλεκτική.

    Χωρίς το δεύτερο το θάρρος γίνεται σύμμαχος του εχθρού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή