Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.11.10

Οι ξεχωριστοί άνθρωποι

Οι ξεχωριστοί άνθρωποι κάνουν ξεχωριστές ζωές. Φέρονται ξεχωριστά, μιλάνε ξεχωριστά, τρώνε ξεχωριστά, ντύνονται ξεχωριστά, εργάζονται ξεχωριστά.


Οι ξεχωριστοί άνθρωποι μελετάνε πολύ. Ξεχωριστούς συγγραφείς, ξεχωριστούς ποιητές, ξεχωριστούς σκηνοθέτες, ξεχωριστούς συνθέτες, ξεχωριστούς αναλυτές, ξεχωριστούς θεωρητικούς.

Οι ξεχωριστοί άνθρωποι αγαπάνε ξεχωριστά. Πουλάνε τα συναισθήματα τους σε υψηλές τιμές, κι αυτό το λένε αγάπη αντί να το πουν επιτυχές εμπόριο.

22 σχόλια:

  1. φετιχίζοντας το ξεχωριστό έκανες κάποιον πολύ χαρούμενο και άλλους κάμποσους πολύ δυστυχισμένους. τί πάει να πεί "ξεχωριστός"; αν διαβάζει κάτι που δεν διαβάζουν κάποιοι 100 είναι ξεχωριστός; αν διαβάζει κάτι που διαβάζουν άλλοι 100 δεν είναι; αν είναι κολλημένος στις "σωστές" ιδέες είναι ξεχωριστός, αν είναι κολλημένος σε "λάθος" ιδεολογίες δεν είναι;

    όχι, σοβαρά και πραγματικά τώρα, τί σημαίνει ξεχωριστός και γιατί νομίζουμε κιόλας ότι η αγάπη που αισθάνεται ένας "κοινός" κατά τον όρισμό σου άνθρωπος, είναι υποδεέστερη της αγάπης που νιώθει ο "ξεχωριστός";

    καταρχήν είναι όλοι τους, είμαστε όλοι μας άνθρωποι, και δεν πρόκειτε ποτέ να απαλλαγούμε από την ανθρώπινή μας αδυναμία. κατά δεύτερο, κανείς δεν πουλάει τα συναισθήματά του, τα χαρίζει έναντι του αντιτίμου που θέλει να έχει. ως προς τούτο, είμαστε όλοι πάρα πολύ τσιγκούνηδες και κομπλεξικοί, ειδικά αυτοί που την έχουν δεί "ξεχωριστοί".

    δεν υπάρχει φως μέσα στο τούνελ, δεν υπάρχει τίποτα το σωτήριο, το παρηγορητικό ή το εμπιστεύσιμο στο "ξεχωριστό". αν είναι να θαυμάσεις κάτι, αν είναι να ερωτευτείς κάτι, αγάπα το σκοτάδι του. αυτό αξίζει πολλά παραπάνω από τα διαβάσματα, τα ακούσματα και τις απόψεις του. το αξίζει κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ken

    ξαναδιάβασε τι έγραψα και ευχαρίστως να σου απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμμένω στην άποψή μου, ελπίζω χωρίς να σε προσβάλλω. είναι πράγματα που σκέφτομαι πολύ καιρό και τα γράφω εξ αφορμής. εννοείται πως δεν χρωστάς απαντήσεις σε κανέναν, ειδικά σε μένα, όμως δεν πιστεύω σε ξεχωριστούς ανθρώπους. πιστεύω σε αυτούς που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για εμάς, αλλά κι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πολύ προσωπικής και συχνά εγωιστικής διαδικασίας. κατά τα άλλα, το ξεχωριστό είναι μια κενή κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ken please,

    πιστέυω πως αν προσπαθήσεις να διαβάσεις με ψυχραιμία τι έγραψα, θα διαγράψεις και τα δύο σου σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ποστ είναι ειρωνικό Ken, γι αυτούς που θεωρούν εαυτούς ξεχωριστούς ανθρώπους. Ξαναδιάβασε την τελευταία πρόταση περί αγάπης και εμπορίου πληζ, προτού να σχολιάσεις.

    Είσαι πολύ έξυπνη για να διαβάζεις ξαφνικά τόσο μέτρια.
    Αν δεν μπορείς να διαβάζεις ψύχραιμα αυτά που γράφω ίσως θα ήταν καλύτερα να μην σχολιάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Disdaimona απολογούμαι που μου διέφυγε το ύφος σου, όντως η τελευταία πρόταση με είχε προβληματίσει όμως δεν ήμουν σίγουρη εαν γράφτηκε με ποιητική διάθεση για μεταφορά. όπως και να΄χει στο είπα και πιο πάνω, δεν ήθελα να σε προσβάλω. αφού έκανα λάθος χαίρομαι διπλά, γιατί ούτε τόσο έξυπνη είμαι όσο νομίζεις, ούτε εσύ τόσο επιπόλαιη όσο νόμισα. Και γι'αυτό σου χρωστώ άλλη μια απολογία.

    Ομολογουμένως μόνο ψυχραιμία δεν διαθέτω, όχι μόνο τώρα αλλά από πάντα. Θα ξεκουμπιστώ στην γωνιά μου γιατί υπάρχουν ακόμη πληγές που γλύφονται τώρα που σου μιλώ. Το μπλογκ είναι δικό σου, σβήσε εσύ ό,τι θεωρείς περιττό ή μη αναγκαίο.

    Καληνύχτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως δεν προσβάλομαι εύκολα, εκτός αν με προσβάλει ένας άνθρωπος που κτυπά κάρτα εργασίας καμιά 40ρια χρόνια.

    Και όχι Ken δεν είμαι καθόλου επιπόλαιος άνθρωπος,αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις τόσους μήνες που μιλάμε.Αντίθετα είμαι ένας βαθύτατα σεμνός και λιγομιλητος άνθρωπος.

    Λυπάμαι για ότι σε πονά και πάντα σέβομαι τον ανθρώπινο πόνο με όση αξιοπρέπεια διαθέτω.Πιστεύω πως το ξέρεις από μένα αυτό.Ίσως θάταν καλό όταν πονάμε να θυμόμαστε πως ο πόνος ο δικός μας δεν αναιρεί τις αλήθειες και την αξιοπρέπεια των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Disdaimona έκανα ένα σχόλιο βάση λανθάνουσας απ'ότι φάνηκε ανάγνωσης, ούτε την αξιοπρέπειά σου σου στέρησα ούτε καταργώ την όποια εντύπωση σχημάτισα για σένα απλά και μόνον γιατί εγώ υπήρξα ανίκανη να συλλάβω την βαθύτερη ειρωνεία του κειμένου σου.

    Ευχαριστώ για την κατανόηση, όμως ανέφερα το θέμα της πληγής καθαρά για να σου υποδείξω ότι όντως δεν χαρακτηρίζομαι από ψυχραιμία, δίνοντάς σου άλλον ένα λόγο να μην με πάρεις στα σοβαρά.

    Από εκεί και πέρα δεν νομίζω πως το πρώτο μου σχόλιο ήταν άστοχο, αφού φαίνεται ότι τελικά συμφωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και φυσικά ουδείς δεν είναι τόσο βλαξ να μη χαίρεται αν συμφωνεί με τους άλλους.

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Πουλάνε τα συναισθήματα τους σε υψηλές τιμές, κι αυτό το λένε αγάπη αντί να το πουν επιτυχές εμπόριο.» - Μ’ αυτό τα ‘λεγε όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΠΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τι θα θελες, φίλε ανώνυμε, να επιβραβεύεται δηλαδή στις μέρες μας; Η τιμιότητα μήπως; Μπα!!Έχουμε πολύ βρωμιά μέσα μας ακόμα κι οι δηθεν καλύτεροι και καλλιεργημένοι. Το "πνεύμα" να δεις βρωμιές που κουβαλά κρυμμένες.
    Πολύ περισσότερες απ΄αυτές που δήθεν κουβαλά το σώμα!

    Σκάψε σκάψε κάτι θα βρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ... είδα το όνομα του Μιχάλη ως blogoδεσπότη ή μου φάνηκε; Κύριε δέσποτα!

    κοίτα φίλε μου,καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να διαβάσω τι "δεν" έγραψες, διότι εσύ μάναμου δεν γράφεις,απλά συνδιάζεις γράμματα που έμαθες στην προδημοτική,αλλά το ψευδώνυμο Anef-oriwn pisoglendis δεν μπορώ να πω πως δεν το είδα.
    Είσαι "κομμένος" στο ιστολόγιο του Ανευ,ναι;.Και γιατί ήρθες εδώ; Για να γίνεις εκτός από κομμένος και ραμμένος;

    Δεν θέλω να σε βρίσω. Θέλω να κρατήσω τα προσχήματα γι αυτό δεν θα σου πω, πως είσαι ένα φασιστικό σκατό.

    Είναι η τελευταία φορά που αφήνεις σχόλιο εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πιο πάνω ήταν η απάντηση σε κάποιον καημένο φασιστάκο,του οποίου βέβαια το σχόλιο διαγράφηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρωμοθύληκο τι έγραψες για μένα και το Μιχάλη ?
    Αυτές είναι οι φιλίες σου ?
    Σα δε ντρέπεσαι !!!!
    Τσουλάρα, ε τσουλάρα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για την πάρτη σου και τσουλάρα θα είμαι και Γεωργιος Γρίβας Διγενής θα είμαι.

    Μήπως πηδήξεις μια φορά κάτι που σέβεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Ανευ,

    Όπως βλέπεις τα παλληκαράκια
    χτύπησαν κι εδώ χρησιμοποιώντας πάλι το ψευδωνυμό σου.Τι θα γίνει με την περίπτωσή τους;
    Σκέφτομαι σοβαρά, επειδή πλησιάζουν και τα καρναβάλια, να ντυθώ Γρίβας και να βγω μαζί τους ραντεβού. Λες να πιάσει και να μας αφήσουν ήσυχους;

    Βασικά,ήθελα απλά να σου πω να μεν "θκιαολιστείς" όταν δεις τα σχόλια.

    Καλή μας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα πόσην πελλάρα πάνω σου θεέ σας !!! έφαες μας λάχανο !!!
    Είσαι τζιαι πασιόπετση τζιαι μουσιαμμάς τζιαι αρκόπελλη. Τόποτε εν κολλά πάνω σου τζιαι το σιηρόττερο , εν κωλώνεις.!!!

    Υγ. όταν γίνω και νεκρόφιλος θα πηδήξω και τον Γρίβα. Εσένα ΠΟΤΕ γιατί είσαι πολλά φοητσιάρικη !!!

    Γκρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θα ξαναφήσεις σχόλιο εδώ. Γιατί,ναι,δεν θα κωλώσω και θα σου πω και για τις νεκροφιλίες σου και για ότι άλλο σκουπίδι κουβαλάς και είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φτού... και σ'αυτό απέτυχα. Που νόμιζα ότι ξεχω-ρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όπως βλέπεις είμαστε απασχολημένοι ακόμα να ξεχω-ρτίζουμε.

    Μου άρεσε τώρα το ξεχω-ρίζω...έκανα και συνείρμούς για άλλου είδους "ρίζες" π.χ τις εθνικές που μας δια-χωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή