Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.11.10

3 σχόλια:

 1. υπέροχο κομμάτι, μου θύμισε ότι πρέπει ν' ακούω περισσότερη Ελληνική μουσική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλημέρα,

  είναι γνωστό ότι ο Θεοδωράκης έχει μια μεγάλη παραγωγή μουσικού έργου, το οποίο βασικά παραμένει άγνωστο εξαιτίας ακριβώς της δημοφιλίας του.Εγώ έχω 70 δίσκους του,και δεν ειμαι σίγουρη πόσοι ακόμα υπάρχουν.Σημειωτέον ότι, τους μισούς από αυτούς δεν τους είχα ακούσει ποτέ πουθενά,σε κανένα ραδιόφωνο,σε καμιά συναυλία κ.λ.π. Αρα και η "αγορά" θέλει το ψάξιμο της.

  Ποδηλάτη,
  υποθέτω πως μάλλον οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά και για μένα, η ελληνική μουσική εξακολουθεί να κρατά μια εξέχουσα θέση γιατί κατέρχεται σε "μέρη" που κανένα άλλο άκουσμα δεν φτάνει μέσα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή