Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.4.10

Διγαμία

Ανεβάζω αυτά τα ηχητικά σύμπαντα για να πω, πως η μουσική δεν αφορά την κινηματογραφική εικόνα. Δεν χρειάζεται την οπτική ροή, τη μεταφορά, το συμβολισμό, την ατμόσφαιρα, το τοπίο, την ιστορία, τη διαδοχή και το νόημα. Είναι ένας συν-υπαρκτικός κόσμος από μόνη της.

Θα παραφράσω και τον Ελύτη. « Το να ακούς μουσική και να ονειρεύεσαι, είναι διγαμία».

Είναι η αρτιότερη των τεχνών γιατί δεν έχει δοτή έκφραση εικόνας ούτε νοήματος, ούτε λόγου, ούτε υπο-νοούμενου, ούτε χρόνου, ούτε σύμβασης, ούτε σχέσης, ούτε προσώπου, ούτε συμφέροντος, ούτε αισθήματος, ούτε επί -του όποιου -τρόπου επι-κοινωνεί.

Όποιος δεν άκουσε τη σιωπή του κόσμου μέσα στους ήχους, δεν στάθηκε ποτέ «απέναντι» από έναν άνθρωπο να θαυμάσει το θαύμα του κόσμου με απρόσκοπτη θέα και να "αγαπήσει". Είδε μόνο διαδοχικές εικόνες. Κι όποιος δεν είδε και δεν πιστεύει λόγω λαίμαργης όρασης στα θαύματα, είναι ατυχής και μόνος.

Μη ρωτάτε ποτέ κάποιον τι σκέφτεται όταν η μουσική παίζει…αν σας απαντήσει είναι ή κουφός ή ανόητος ή υποκριτής ή πολύ πιθανόν όλα.












σόρυ Μελίνα...

4 σχόλια:

  1. Παρακαλώ λάβετε μέρος στην έρευνα στο http://oniropolos.blogspot.com/2010/04/reality-next-top-model.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ονειροπόλε,

    είπα τη γνώμη μου στο μπλογκ σου για το θέμα.
    ίσως να μην το είδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με βρίσκεις πολύτως σύμφωνο. έχω γράψει εδώ δυο πράγματα για τη μουσική που ίσως σε ενδιαφέρουν:http://deamonica.blogspot.com/2009/01/blog-post_30.html

    καλή βδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή βδομάδα και σε σένα!

    Θα δω το δικό σου ποστ.

    προσωπικά,αν μ΄αφήσεις,αυτό το ιστολόγιο δεν θα έχει τίποτε άλλο εκτός από μουσικές :-)
    μόλις τώρα έγραφα και στο Στροβολιώτη, πως οι προτάσεις για μουσική είναι πάντα πολύ ευπρόσδεκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή